Limon11
canm merhaba.. öncelikle buraso saygı çerçevesinde herkesin duygularını yada sorularını rahatça sorabileceği yer o yüzden rahatına bak..
seni iyi anladığımı düşünüyorm.. 2 senenin vermiş olduğu stres seni hayli yormuş.. sanırım bu artık psikolojik olmaktan çıkmış bedeninede rahatsızlık vermeye başlamıştır ki genelde öyle olur...
2 sene isteyipde hamile kalamayan her kadının yaşadıkları panik bunlar.. kaldıki evliliğin ilk ayında bile hamile kalamadığı için strese giren onca insanda cabası...
amacım sana akıl vermek asla değil ama eminim sende biliyorsun strestin gebeliği etkilediğini değilmi ? belkide sen böyle yaparak kendi kısmetinin önünü kesiyorsun birde bu açıdan bak...
stres regl dönemlerimizi yumurtlamamızı bize etkiliyorken gebelikle doğrudan ilişkili ki bunu bütün proflarda onaylıyor..
26 yaşındaymışsın daha gencecik bir kadınsın.. değermi bu stresine ? herşey vaktine esirdir güzelim.. olmayacak diye birşey yok olacaktır illaki.. ama önce sakinleşmen lazım.. gebe kalsanda stresten vücudun artık patlama noktasına gelebilir..
bak ben sana kendimi örnek veriyim birincisi 30 yaşındayım 31den gün alıyorum... eşimde 32 ve 14 aydır evliyiz.. en önemliside eşim yanımda yok..şehir dışında çalışıyor.. bende çalışıyorum.. yeni evliyiz ve birtakım borçlarımız olduğu için ikimizde çalışmak zorundayız ve ayrı şehirlerdeyiiz..
son 5 aya kadar korunduk.. sonra nasılsa eşim yanımda yok yaşımda ilerliyor ben bi korunmayayım dedim..
eee düşünsene herif ayda 1 gece yanında... he tek 1 sperm yetmezmi gebe kalmaya yeter ama olmadı olamadı... tek bir gecede..
temmuzun başında eşimin 2 aylık süreçte benm yanımda olacağını öğrendim heycanlandım tamam ya işte şimdi hamile kalırım dedim.. hemen kadın doğum doktoruna koştum gerekli tahliller ilaçlar folik asit felan herşey normaldi.. eşimin şehir dışında çalıştığını ve çocuk işini hızlandırmam gerektiğini söylediğimde o zaman eşin gelsin sperm testi versn dedi işimizi sağlama alalım.. bizde kendimizden emin bir şekilde test vermeye gittik.. emindim çünkü eşim aşırı derecede sağlıklı beslenen sigara içmeyen zayıf kendine dikkat eden biriydi.. sonuçları elime aldım ve dankkkkkkkkkk eşimin sperm değerleri yerlerde... ileri hız sadece %1 ve o ay hamile kalma olasılığım nerdeyse hiç yoktu.. doktor bana eşinin sperm değerleri düzelene kadar sen gelme ..eşinde üroloğa gitsin dedi vs vs ... temmuzu es geçtik zaten reglde oldum..
eşim 1 aydır ilaç kullanıyor kürler yapıyorum bir yandan kendi bir yandan da eşimin psikolojisini ayakta tutmaya çalışıyorum.. mecburum... ve eşim eylülden sonra yanımda değil.. olmayacağını bile bile ağustostu değerlendiriyorum.. ovulasyon testiyle yumurtlama günlerimi yakalayıp deniyorum.. ya tutarsa? pes etmiyorum...
şimdi otur ve düşün.. yazık değilmi kendini heba ediorsun.. beterin beteri var rabbine şükret... yaşında küçük.. eşinde askere gidecekmiş o süreçte kendini topla bunları düşünme... dikkatli beslen folik asit kullan.. doktora git.. eşin askerden gelince oda gitsin sperm testi versin.. hatta gitmeden önce versin zaman kaybetmeyin...
eminim olacaktır... hayırlısı ile dua et ve gülümse..