canım rahmetli anneme en kızdığım nokta..nur içinde yatsın cümleside..babam hep özgür oldu annem 3 çocukla yıprattı kendini..bırak biraz eşine zorla..
eşim markette görmüş erkek kardeşini 3 çocuğu var almış alışveriş yapıyormuş..eltim evde..o göndermiştir
cryptic, çok iyi niyetlisin, Allah bu iyi niyetinin mükafatını versin inşaallah ama erkekleri zorlamak her erkekte başarılı sonuç vermez.
Erkeklerin hepsi tornadan aynı çıksaydı şekil vermesi kolay olurdu:)))
Onlarda biz kadınlar gibi çeşit çeşitler, kimi çok konuşur, herşeye karışır, kimi dünya yansa umursamaz, kimi dut yemiş bülbül gibidir, evde var mı yok mu anlaşılmaz, bazısı vardır tam bir keçidir, dediğim dedik çaldığım düdük misali, kimi çocukluğuna takılı kalmıştır iyi de desen küser kötü de desen küser. Şimdi çok kötülemiş gibi oldum ama hepsi böyle mi dersen değil tabii lakin geneli böyledir, kimi şekil vermeye müsaittir zaman içinde sen ona o sana uyum sağlar, kimi de ne yaparsan yap değişmez evliliği de Karadeniz gibi olur bir fırtına kopar, bir güneş açar :)))
Çocuklarını zorla bırakırsa ve adam ters tepki gösterir üstelik bu ters tepkiyi ergenlik çağındaki oğlunun yanında gösterirse karı koca ilişkisi iyice çıkmaza gireceği gibi baba oğul ilişkisi de zedelenir.
Çok içinden gelseydi kız küçükmüş onu götürmese bile ergenlik çağındaki oğlunu alır bir maça, yüzmeye veya haftasonu bir baba oğul gezisine götürürdü.
Çocuklarla ilişkisinden önce karı koca ilişkisini onarmaları gerekiyor, sağlıklı ve mutlu bir evlilik olacak ki çocuklarla diyaloglarda sağlıklı olsun.
Nasıl olacak, nasıl yapacaklar bilmiyorum, tavsiye de veremiyorum, eşinin durumu öyle gözünün dışarı kayması, içki, şiddet vs değil, Allah korusun öyle şeylerde olmasın, bu gibi sorunlarda genel bazı şeyler söylenir kimi zaman işe de yarar ama böyle dışardan mülayim kendi halinde, mutlu sanılan, hiçbir sorunları yokmuş gibi gözüken fakat içine girdiğinde iletişim kopukluğu, yıllar içerisinde büyüyüp gelişen birbirine yabancılaşma sorunu olan evliliklerde giyin süslen, şunu yap bunu yap gibi tavsiyeler sonuç vermeyebiliyor zira eğer karşındaki evliliğimizde hiçbir sorun yok, hayatımda başkası yok, evime bakıyorum, yediğiniz önünüzde yemediğiniz ardınızda, ne eksiğiniz var gibi bir yaklaşımla sorun olmadığını savunuyorsa elin kolun bağlanıyor.
Sorun yaratan, sorun var zanneden taraf ilan ediliyorsun, ayrıca bu boşanmaya karar verdiğinde de karşı tarafın çevreye savunma şekli haline geliyor, bakarsan kadın veya adam işyerinde çevresinde sevilen, itibar sahibi, kendi halinde efendi, evine ailesine bağlı biri olarak biliniyor, aldatıyor mu yok, içkisi kumarı var mı yok, şiddet var mı yok, eve mi bakmıyor yok, eee sorun ne dediklerinde ilgi istiyorum cevabını duyan büyük bir çoğunluk aman canım ne var adam sabahtan akşama kadar sizin için çalışıyor, her evlilikte olur böyle şeyler, ilgilenmiyorda ne yapıyor, bunun için eş mi boşanır diyorlar.
Özellikle kadınlar ruhları okşansın, bir bakış, bir tatlı söz, ayda yılda bir kere de olsa birlikte zaman geçirmek ister, bunu anlamayan veya anlamamazlıktan gelen çok insan var.
Sanırım Datlu birazda bu sebeplerden bocalıyor, kendine bir yol haritası çizebilmesi için önce aklını toplamaya, sağlıklı düşünmeye ihtiyacı var, küçük ilçe, herkesin birbirini tanıması vs herşeyi bir kenara bırakacak ve oturup ne yapması gerektiğine karar verecek, karar derken boşanmadan bahsetmiyorum, kaç yıllık eşi, eşine nasıl yaklaşması gerektiğini iyi biliyordur artık, nasıl yaklaşırsa eşiyle oturup tüm sorunları konuşma ve çözme aşamasına gelirler, bunla ilgili bir yol bulacak kendine çünkü ben, sen, o ne dersek diyelim, Datlu'nun eşine içini dökmeye, içini döktüğü zamanda olumlu veya olumsuz ama mutlaka sorularına cevap bulmaya ihtiyacı var, eşi Datlu'nun aklındaki tüm sorulara, sıkıntılara öyle ya da böyle bir yanıt verirse gerisi çorap söküğü gibi gelecek zaten.