- 17 Kasım 2016
- 10.270
- 25.715
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
İlk yazdığı girişte krobiklerle alakalı en ufak bir sözü yok ama umrumda degilsiniz şu anDileye de bilir ne var. Belki - ki bana öyle geldi- çok dikkat eden birisi ve korkuyor. Konu sahibinin dilemesi açılmaz veya kapanmaz zaten. Bana okulun uzaktan olmasını dilemekten ziyade özel durumu olduğu için zorunluluk olmasını istemiyor gibi geldi hem.
Yok birde altta kronikler için tehlikeli yazan arkadaşları görüp yok ben kronikler için diyorum demez miAvm’de işe girmeyi planlamışsınız, eşinizin ailesini evinizde ağırlıyorsunuz gezmelere gidiyorlar geliyorlar. Çocuğun okula gitmesi mi sorun oldu? Siz bence 2 senedir rahata alışmışsınız o bozulsun istemiyorsunuz.
25 kisilikBulunduğunuz ülkede sınıflar kaç kişilik?
Soruyu tam anlayamadim ama hicbi teknoloji kullanilmiyor bildiginiz kara tahta ve tebesirdeyiz hala dusununOkullarınızda hangi iklimlendirme teknolojileri kullaniliyor?
Okulda 4 anasinifiOkullarınızda yeterli temizlik ve yardımcı personeli var mı?
Bahce var ama yagmurlu zamanda yemekhaneye tikisan 16 sinif varOkullarınızda yeterli sınıf ve etkinlik alanı ( kapalı açık ) var mı?
Aileler kendileri goturup getiriyor servis falan yok. Otobus, metro, tram artik evin uzakliligina bagliOkullarınızda öğrenci taşımacılığı hangi yollarla yapılıyor? Yeterli denetleme var mı?
Filyasyon dediginiz su covid olunca kapinin onune gelen saglik calisanlari falanmiBulunduğunuz ülkede filyasyon çalışmaları ne durumda?
Orada yasamiyorum ama bizzat gelip gorebildigim icin kiyaslama yapabiliyorum.Bu sorulara cevap verirseniz orada devam eden eğitimin niye burda devam etmediğini de açıklayabiliriz. Yoksa burda yasamadan oradan konuşmak gerçekten çok kolay
Siniflar 25kisilik tek farkimiz o hanimefendi40+ üstü sınıflarda bir sırada üçer dörder öğrencinin oturduğu, havalandırma sisteminin olmadığı, sınıf ve derslikler ile 3-4 kişilik alanda 1 düzine öğrencinin beklediği sabunu, kağıdı olmayan tuvaletler (kokusu tüm koridoru kaplayan )artı suriyeli çocukların sınıflara yikanmadan gelmesi aşı olmamaları daha fazla yazamicam bunları düzeltmek gibi önlemlerle başlanabilir mesela
Dedim ya avrupanin baskentinde parlementonun natonun buldugu ulkedeyim hala sunlari goremedikCorona'dan önce sınıfları 20 kişilik,klimalı,sabah bedava çorba dağıtılan,çocukların tekli sıralarda oturduğu bir yer olarak falan mı hayal etmiştiniz
Hele birinci sınıflar uzaktan olmadı işte
Keşke olabilseydi.
Ablam sınıf öğretmeni
Akşam 9 a kadar gönüllü ders verdi.
Kendi çocuğu ile ilgilenemedi.
Evi birinci katta camdan dışarı geliyor ders anlatısi.
Tek tek uğraştı.
Normalde saat 3 te biten dersi ablamın kendi isteğiyle akşam 9 da bitti.
Artık annem çaya cagriyordu aksam 9 dan sonra.
Tuvalete zor gitti abartisiz.
Ama kendi diyor yok diyor hala okuma yazmaya geçmediler.
Seneye bunlar yine benim öğrencim olacak dedi.
Zaten üçte birinin net bağlantısı yoktu dedi.
Yani uzaktan eğitim sistemi oturmadi maalesef.
Keşke sınıflar yarıya inse temizlik hijyen kuralları daha aktif olsa.
Bu konuda katılıyorum.
Sınıflarin sayısı azaltılmalı ve isteyen yine uzaktana devam etmeli.
Keşke böyle yapsalar.
Ama köy çocukları bilhassa çok mağdur oldu.
Bizim mudur teneffüsleri şube şube yapmaya çalışacağım diyor.
Kaç gündür ona uğraşıyorum dedi.
Sınıfta asla maskeler cikarilmamali.
Mesafe hijyene uymaliyiz başka yolu yok.
Mutasyonlar varyantlar bitmez bu virüs.
Mecburen bununla yaşayacağız.
Allah sonumuzu hayretsin.
Geçen sene oğlum anaokuluna gitti. Bir sene öncesi grip olan çocuk grip olmadı hiç. Korona da geçiren olmadı ,yani sınıfında vardı ama bulaş olmadı. Maskelerini hiç çıkarmadı cocuklar. Cidden maskenin en büyük faydası grip bulastirmamasi olduMaske cok zararlı çocuklar için
Ama şu dönemde takmaları cok önemli.
Ve kuralına uyan cocuk eminim bu yıl okulda daha az hasta olur cunku maskeli olacaklar. .
Bir de " grip hastalığı ortadan kalktı " diyen kesim var
Ulen maskeli herkes
Kimse kimseye bulastıramadı gribi dogru düzgün
Esimin yeğenini yazın gördümEvet bu yazdığınız şeyi geçen sene bizzat deneyimledik ki okula belli dönemlerde gittiği halde 1.sinif çok zor her açıdan . Öğretmeni sağolsun geç saatlere kaldığı zamanlar oldu .Bir şekilde evde de destekle 1.sinifi bitirdi.
Kızımda ikinci sınıfa geçti. Okuma yazmada çok bi sıkıntı yok. Bütün derslere gitti, hiç birini kaçırmadı. Ama evde telefon tablet internet olmayanlar ne yaptı bilmiyorum. Tabi bide annesi çalışan kesim var benim gibi. Bizim asıl zorluğumuz benim çalışmamdı. Etüt merkezinde tek başına giremedi derse. Yani küçük sıkıldığı ve dinlemediği oldu dersleri. Ben çareyi bakıcıda buldum, kimisi özel derste. Birde çocuğun artan göz numarası tatbiki. Geçen sene başında 0.50 olan numara şuan 1,75Esimin yeğenini yazın gördüm
Annesi başında durdu kadın bir yıl boyunca.
Yazın biraz okuyayım dedim hala heceliyor
Zor zor birleştiriyor
Annesi de hep başında durdum çok da hevesliydi dedi
Her zmaan bağlantı olmamış iste.
Dediğim gibi kalburüstü kesim bir yolunu bulur çocuğuna iyi eğitim aldırır ama olan orta kesime oldu.
Bizim de göz numaramiz arttı maalesef.Kızımda ikinci sınıfa geçti. Okuma yazmada çok bi sıkıntı yok. Bütün derslere gitti, hiç birini kaçırmadı. Ama evde telefon tablet internet olmayanlar ne yaptı bilmiyorum. Tabi bide annesi çalışan kesim var benim gibi. Bizim asıl zorluğumuz benim çalışmamdı. Etüt merkezinde tek başına giremedi derse. Yani küçük sıkıldığı ve dinlemediği oldu dersleri. Ben çareyi bakıcıda buldum, kimisi özel derste. Birde çocuğun artan göz numarası tatbiki. Geçen sene başında 0.50 olan numara şuan 1,75
Artık okulllar açılsın diyorum ama korkmuyor da değilim. Allahtan sınıf 23 kişi ve okul temiz. İçeri girmemiz kesinlikle yasak. Bahçeye bile giremiyoruz veliler olarak.