Artan vaka, açılan okul

👏👏Madalyanı nereye takalım??
🤣2 senedir hapis hayatı ya da tecritte yaşadığımı, yazdığımı hatırlamıyorum😅 plânlamışım ya bi de başlasaydım o işe nolurdu??Neden başlamadım acaba??????
2 senede 4 kez yaşlı kv-kp im evime geldi ve hicde gezmelere gitmedik 800 kişilik okulla aynı şeymi?
ülkede rahatı olan insan mi kaldı?
Ne yaşadığımı nereden biliyorsun hem rahatın bozulmasın vs yazıyosun?
10 gündür olduğum aşının yan etkileriyle uğraşıyorum acil hekimi aşının etkilerinin bi fragman olduğunu fragmanda böyle olduysam hastalığı geçirirsem çok ağır atlatabilecegimi ve exstra dikkatli olmam gerektiğini söyledi
işiniz gücünüz açık aramak bisey bulmak
Sağ tarafıma doğru takın 😉

Bilmem 1.5 senedir çok korunuyoruz öyle böyle deyince ben de gerçekten kimseyle görüşmüyorsunuz sandım. Gayet geziyorlarmış, eski konularınız orada duruyor. Kendiniz yazmışsınız.

Pandemi 1 kişi 5 kişi 100 kişi dinlemez. Risk aynı risk.

bu gecen 2 yilda avrupada asyada cogu ulkede okullar boyle kapanmadi.
ustelik vaka sayilari da bizimle yarisir haldeyken.
ulkemizde ilk feda ettigimiz egitim oldu.
okullarin kapanmasini dogru bulmuyorum.
cocuklar okula gitmeyince evde mi oturuyorlar sanki avm ler parklar tiklim tiklim.
herkes rahat rahat tatiline memleketine gidip gelirken sorun yok.
okul acilirken birsey oluyor bize.

Konuyu açma sebebim OKULLAR AÇILMASIN degiiiil
☆Yeterli önlemler alınmadan açılmasın
☆Riskli grupda olan veliler, çocuklar için ZORUNLU olmasın
☆Ya da esnetilsin, hibrit olsun bi çözüm getirilsin diyorum,
zorunlu olmasın benim çocuğum 1.sınıfa başlıyacak ama okuma, yazma ingilizce vs 4.sınıf levelinde
Eşim-ben, lisans mezunuyuz eğitimiyle ilgileniyoruz çok sıkı
Evet okulun yerini tutmaz elbette ama tabiki isteriz hic uğraşmayalım gitsin okulda öğrensin oynasın bizde evde kahvemizi çayımızı içelim sessizce, ama annesiz kalmasındansa, hasta olup minicik bedeninde hasar birakmasindansa böylesini tercih ediyoruz, edebilmeliyiz yani
Bunu diyorum
Ben ölsem kimin umrunda, kim sorumluluk alacak, kim yavruma benim kadar iyi bakacak neden ayrılalım birbirimizden?
Can Bu arkadaşlar herkes istediğini yapsın, açılmasın demiyorum, yeterli önlem alınsın riskli gruplara zorunlu olmasın.
Aklımızla dalga gecilmesin diyorum eğitimin ne kadar önemi olduğunu biliyorum her çocuğun eşit şartlarda olmadığını çoğu çocugun tek şansınin bu okullar olduğunu biliyorum

zorunlu olmasın benim çocuğum 1.sınıfa başlıyacak ama okuma, yazma ingilizce vs 4.sınıf levelinde
Evet okulun yerini tutmaz elbette ama tabiki isteriz hic uğraşmayalım gitsin okulda öğrensin oynasın bizde evde kahvemizi çayımızı içelim sessizce, ama annesiz kalmasındansa, hasta olup minicik bedeninde hasar birakmasindansa böylesini tercih ediyoruz, edebilmeliyiz yani
Bunu diyorum
Ben ölsem kimin umrunda, kim sorumluluk alacak, kim yavruma benim kadar iyi bakacak neden ayrılalım birbirimizden?
Can Bu arkadaşlar herkes istediğini yapsın, açılmasın demiyorum, yeterli önlem alınsın riskli gruplara zorunlu olmasın.
Aklımızla dalga gecilmesin diyorum eğitimin ne kadar önemi olduğunu biliyorum her çocuğun eşit şartlarda olmadığını çoğu çocugun tek şansınin bu okullar olduğunu biliyorum
Iste bende soruyorum ne gibi onlem bekliyorsunuz ?
Avrupanin baskentinde yasiyorum
Gecen yil cocuklarimia hep okula gitti
Covid gecirmeyen kalmadi sinifta
Geciren karantinada kaldi bukadar
Ve 12 yas asagisi maske yok

Yani nasil bi egitim veya onlem bekliyorsunuz ben gercekten anlayamiyorum
Insanlar magazalarda tiklim tiklim
Sira diye bise yokki sosyal mesafe olsun
Kaldiki okulda onlem istiyosunuz

Bunu diyorum
+++++++..:………….

Bunu diyorum

Hibrit sistemi de yine bazı ailelerin çocuklarını eğitimden uzaklaştırmak için kullanacağı bir durum olacak yalnız.Kızını okula göndermek istemeyen ''online eğitim seçiyoruz biz'' diyecek.Bir de işin o tarafı var.O ailelerin kaçı kontrol edilecek sizce ? En fazla 1 ay bakarlar.
Hoş,ben yine kapanacağını düşünüyorum.Olan çocuklara oluyor,aileler farkında değil.Hepsi tablete,tv'ye bakıyor sadece 1.5 yıldır.Bir çocuğun gelişimi için korkunç bir şey.Tanıdığım bütün çocuklar konuşmaktan bihaber haldeler,cümle kuramıyor 10 yaşındaki çocuk.10 yıl sonra çok merak ediyorum bu nesil nasıl olacak.

Bizim okul bahcesi ana baba gunu gibi 3 gundur.Mudur de 4 tane temasli ogrenci var diye yazmis gruba hem de benim girdigim sinifta 3 ü.Cok gerginim pazartesi icin cokk.
Temasliları nasıl alırlar? İhbar edin Hayat Eve Sıgar'dan. Ben pozitifim oglum temaslı hiçbir semptomu yok üstelik 8 sinif okulu açıldı gitmiyor. Bu sorumsuzluğu kabul etmeyin hocam!!!

Temasliları nasıl alırlar? İhbar edin Hayat Eve Sıgar'dan. Ben pozitifim oglum temaslı hiçbir semptomu yok üstelik 8 sinif okulu açıldı gitmiyor. Bu sorumsuzluğu kabul etmeyin hocam!!!
Ailede pozitif olunca çocuk temaslı sayıldığından okullara otomatik bilgilendirme geliyor
Temaslıları okula almadılar yani, öğrenciler içinden temaslı olan var anlamında söylemiştir
Yoksa temaslı öğrenciyi bilerek okula alıp bi de herkese duyurmazlar herhalde

40+ üstü sınıflarda bir sırada üçer dörder öğrencinin oturduğu, havalandırma sisteminin olmadığı, sınıf ve derslikler ile 3-4 kişilik alanda 1 düzine öğrencinin beklediği sabunu, kağıdı olmayan tuvaletler (kokusu tüm koridoru kaplayan )artı suriyeli çocukların sınıflara yikanmadan gelmesi aşı olmamaları daha fazla yazamicam bunları düzeltmek gibi önlemlerle başlanabilir mesela

Ailede pozitif olunca çocuk temaslı sayıldığından okullara otomatik bilgilendirme geliyor
Temaslıları okula almadılar yani, öğrenciler içinden temaslı olan var anlamında söylemiştir
Yoksa temaslı öğrenciyi bilerek okula alıp bi de herkese duyurmazlar herhalde
Tesekkur ederim anladim simdi. Ben cok izole sekilde korundum 1.5 senedir. Malesef sacmasapan bir düğüne katılmak zorunda kaldım. Gelin damat balayında, bende evde bir odada izole.. Her sartta herkes birbirini anlamaya çalışmadıkca malesef bitmeyecek. Ama su var aşılıyım, faydasını da gördüm acikcasi..Yalniz sunu anladim ki binlerce temaslı ve pozitif insan test yaptırmadan fink atıyor caddelerde! Kimse izole kalmak istemiyor, insanlar bana rica ediyor sakin bizi temasli yazdirma!! Hastaneye gitmek zorunda kaldım ilk gun. Pozitifim diye herkesi ikaz ediyorum görevlileri filan, herkes o kadar alismis ve rahat ki artık ya aşıya inaniyorlar yada soğukkanlılar.. Sadece sağlıkçılar degil örneğin hastane otopark görevlisi.. Eminim ki vakalar çok çok artacak ama kesinlikle aşı olun yogun bakimlar dolmayacak. İnancım bu yönde. Allah herkesin yardımcısı olsun.

40+ üstü sınıflarda bir sırada üçer dörder öğrencinin oturduğu, havalandırma sisteminin olmadığı, sınıf ve derslikler ile 3-4 kişilik alanda 1 düzine öğrencinin beklediği sabunu, kağıdı olmayan tuvaletler (kokusu tüm koridoru kaplayan )artı suriyeli çocukların sınıflara yikanmadan gelmesi aşı olmamaları daha fazla yazamicam bunları düzeltmek gibi önlemlerle başlanabilir mesela

Hanımefendi bu sorunlar 56485421 yıldır var bu ülkede.Bu sorunların düzeltilmesi için de bir o kadar yıl gerekiyor,gerçekten yaşadığınız ülkeden bu kadar mı kopuksunuz ?
Corona'dan önce sınıfları 20 kişilik,klimalı,sabah bedava çorba dağıtılan,çocukların tekli sıralarda oturduğu bir yer olarak falan mı hayal etmiştiniz ? Hep böyleydi zaten Türkiye'de.Sizce bunu 1 yılda değiştirebilirler mi ? Hayır tabii ki de.Yıllar alacak bir işlem bu.O zaman hiç açılmasın okullar sonsuza kadar.

Tesekkur ederim anladim simdi. Ben cok izole sekilde korundum 1.5 senedir. Malesef sacmasapan bir düğüne katılmak zorunda kaldım. Gelin damat balayında, bende evde bir odada izole.. Her sartta herkes birbirini anlamaya çalışmadıkca malesef bitmeyecek. Ama su var aşılıyım, faydasını da gördüm acikcasi..Yalniz sunu anladim ki binlerce temaslı ve pozitif insan test yaptırmadan fink atıyor caddelerde! Kimse izole kalmak istemiyor, insanlar bana rica ediyor sakin bizi temasli yazdirma!! Hastaneye gitmek zorunda kaldım ilk gun. Pozitifim diye herkesi ikaz ediyorum görevlileri filan, herkes o kadar alismis ve rahat ki artık ya aşıya inaniyorlar yada soğukkanlılar.. Sadece sağlıkçılar degil örneğin hastane otopark görevlisi.. Eminim ki vakalar çok çok artacak ama kesinlikle aşı olun yogun bakimlar dolmayacak. İnancım bu yönde. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Zaten emin olun dezefektan, okul açma kapama, bilmem neyle çözülecek iş değil bu
Toplum bilinci oluşmadıkça olan çocuklarımızın eğitimine olacak
Yoksa yazları gezip kışları okulu kapatıp duralım her yıl
Kolaylık açısından bakarsak bir öğretmen olarak evimden çıkmadan maaş almak daha işime gelir
Ama yaptığım işin kalitesi yok

Hanımefendi bu sorunlar 56485421 yıldır var bu ülkede.Bu sorunların düzeltilmesi için de bir o kadar yıl gerekiyor,gerçekten yaşadığınız ülkeden bu kadar mı kopuksunuz ?
Corona'dan önce sınıfları 20 kişilik,klimalı,sabah bedava çorba dağıtılan,çocukların tekli sıralarda oturduğu bir yer olarak falan mı hayal etmiştiniz ? Hep böyleydi zaten Türkiye'de.Sizce bunu 1 yılda değiştirebilirler mi ? Hayır tabii ki de.Yıllar alacak bir işlem bu.O zaman hiç açılmasın okullar sonsuza kadar.
Evet hep vardı, kör topal bir sekilde idâre ediliyor çaresine bakılmıyordu ama risk teşkil etmiyordu da önemli derecede. Şimdi böyle bir dönemde pandemide acil düzeltilmeli elzem çünkü sonuç doğuruyor insan hayatına neden oluyor/olabilir

Evet hep vardı, kör topal bir sekilde idâre ediliyor çaresine bakılmıyordu ama risk teşkil etmiyordu da önemli derecede. Şimdi böyle bir dönemde pandemide acil düzeltilmeli elzem çünkü sonuç doğuruyor insan hayatına neden oluyor/olabilir

Hayır önceden de riskliydi,ama şu an anlaşıldı değeri.Çocuklar birbirine bir ton hastalık bulaştırdı durdu yıllarca,insanlar aman burnu aksın deyip göndermeye devam etti neden bütün sınıf hasta demek yerine,işte akılsızlığımızın ve sorumsuzluğumuzun cezasını bugün biz ve çocuklarımız çekecek.

Bulunduğunuz ülkede sınıflar kaç kişilik?
Okullarınızda hangi iklimlendirme teknolojileri kullaniliyor?
Okullarınızda yeterli temizlik ve yardımcı personeli var mı?
Okullarınızda yeterli sınıf ve etkinlik alanı ( kapalı açık ) var mı?
Okullarınızda öğrenci taşımacılığı hangi yollarla yapılıyor? Yeterli denetleme var mı?
Bulunduğunuz ülkede filyasyon çalışmaları ne durumda?
Bu sorulara cevap verirseniz orada devam eden eğitimin niye burda devam etmediğini de açıklayabiliriz. Yoksa burda yasamadan oradan konuşmak gerçekten çok kolay

Çocukluğuma indim desem yeridir. Yeri eldi 3 kişi yeri geldi 2 kişi oturduk dirsek temasından eğri büğrü yazdık. Ama hala güzel ülkemde eğitim adına değişen bir şey yok. Değişen tek şey öğretmenlere karşı saygısız tutumlar. Özgüvenli nesil derken saygısız nesil geliyor

X