- 14 Haziran 2019
- 14.375
- 69.438
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Açıkçası ben eğitimin, çocukların en önemli senelerinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuklara haksızlık bu. Gerçekten hayatlarından çalıyoruz. Her yer kapanmalı ama eğitim yüzyüze olmalı. Ki 13 yaş altındaki çocuklar fazla da etkilenmiyor. Bencillik ediyoruz gibi geliyor bana bir sene daha akrandan okuldan uzak evde tıkılmaları1.5 yıldır izole yaşıyorum nispeten sakin bi şehirdeyim az katlı apartmanda yaşıyorum düğündü gezmeydi komşuculuktu yapmıyorum koruyorum kendimi
E şimdi bu kadar vaka varken çocuğumu okula göndereceğim zorunlu olarak ben nasıl korunacagim diyorum yüzlerce kişiyle temasli olacagim diyorum
1 haftadır gördüm okulu sınıfı alınmayan önlemleri yeterli bulmadım bundan dolayı sadece ZORUNLU OLMASIN diyorum risk grubundakiler en azından
Anlatabiliyor muyum?
Açılsın kapansın vs bunlar devletin bileceği şeyler
Çünkü maaşları dahil devlet ödenek ayıramıyor. Yani ihtiyaç olan kadrolu öğretmen alınmıyorken kronik hastalık için ekstra online öğretmen alınması bana ütopik geliyorzaten öğretmen açığı var ki.olmasa niye ücretli öğretmenlik hala sürüyor bunca yıl?okullarda tek tek başvuran çocuklara aynı okuldan olmadan öğretmen tahsis edilebilir.her isteyene değil ağır kronik sorunları olanlara.çünkü bunu da istismar etmek isteyen veliler çıkacaktır.
FreelancerEşiniz çalışmıyor mu?
Bende yazdiklarimin hic birini yapmadim, size demedim zaten yapan vatandaşlara dedim.İyi de o yazdıklarınızın hiçbirini biz yapmadık,gayet izoleyiz..k.validem 45 dakikalık mesafede 1.5 yıldır görüşmedik mesela..kızım hiçbir arkadaşıyla biraraya gelmedi.ne bayram , ne düğün gezmedik aşımızı olduğumuz halde dikkat ettik,hala ediyoruz..şimdi bu insanlarla aynı ortamda olmak zorunda bırakılmak haksızlık geliyor bize…
Avm’de işe girmeyi planlamışsınız, eşinizin ailesini evinizde ağırlıyorsunuz gezmelere gidiyorlar geliyorlar. Çocuğun okula gitmesi mi sorun oldu? Siz bence 2 senedir rahata alışmışsınız o bozulsun istemiyorsunuz.1.5 yıldır izole yaşıyorum nispeten sakin bi şehirdeyim az katlı apartmanda yaşıyorum düğündü gezmeydi komşuculuktu yapmıyorum koruyorum kendimi
E şimdi bu kadar vaka varken çocuğumu okula göndereceğim zorunlu olarak ben nasıl korunacagim diyorum yüzlerce kişiyle temasli olacagim diyorum
1 haftadır gördüm okulu sınıfı alınmayan önlemleri yeterli bulmadım bundan dolayı sadece ZORUNLU OLMASIN diyorum risk grubundakiler en azından
Anlatabiliyor muyum?
Açılsın kapansın vs bunlar devletin bileceği şeyler
Şu kısma sonsuz katılıyorumOkullari kapatmak cocuklara haksizlık, evet insan boyleleriyle yan yana gelmek yada karşılaşmak bile istemiyor, ama bunun çozümü okullari açmamak değil.
Aşı olmayan ailelerin cocuklarını okula almasınlar mesela, kendi cocugunun okul hayatini düşünmeyip aşı olma zahmetinde bulunmuyorlarsa, maske mesafe kurallarina uymuyorlarsa bizimkileri riske atmasınlar.
İçeri tıkılmasi gereken bizler değiliz, dikkat eden aşısını olan maskesini mesafesini her daim korumaya çalisan insanlar içeri tıkıldı, keyfine düşkünler sokakta her yerdeler hala.
Çozum bizi degil onları tıkmak, onlara bir yaptirim uygulamak.
Her fırsatta okulların açılması için gereken tüm önlemleri alıyoruz dediklerinde ben de derslik sayısını arttırmak, öğretmen ataması yapmak ya sabahçı-öğlenci ikili sisteme geçmek sınıf mevcutlarini azaltmak, yüksek hijyen şartları üzerinde çalışıyorlar sanıyordum
sınıf annesi denen gereksizlerde giremeyecek ya tek ona seviniyorumm.okul öğretmenlerin ve çocuklarındır.velilerin ne işi var?
Avm’de işe girmeyi planlamışsınız, eşinizin ailesini evinizde ağırlıyorsunuz gezmelere gidiyorlar geliyorlar. Çocuğun okula gitmesi mi sorun oldu? Siz bence 2 senedir rahata alışmışsınız o bozulsun istemiyorsunuz.
Eğitim artık birilerinin istediğine bırakılmamalı .bir nesil yok oluyor anlamıyor musunuz ? Sınavlarda barajı bile geçemeyen binlerce öğrenci var neden düşündünüz mü ?Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
ben de okullar açılsın diyorum.çünkü çoğu çocuklar maskesiz heryerde oynuyorlar birbirlerine gidiyorlar sarılıyorlar .ebeveynleri düğünlerde derneklerde ev gezmelerinde kalabalıklarda maskesiz ya da maskeyi yarım takarak dolaşıyorlar.okul açılmasın deme hakları nasıl olacak bu insanların olmamalı.çift maske takıyorum diye gülüyorlar yahu bana maskesizler sanki tuhaf olan benimEğitim artık birilerinin istediğine bırakılmamalı .bir nesil yok oluyor anlamıyor musunuz ? Sınavlarda barajı bile geçemeyen binlerce öğrenci var neden düşündünüz mü ?
Okullar açılmasın diyen velilerin çoğu çocuklarını avm avm gezdiriyor tatillere gidiyor düğünlere gidiyor . Ama bir tek okula gelince okuldan korkuluyor . O korkan insanlar aşı olsun biraz da olsa içleri rahat eder . Okulları kapatmak çözüm değil . Vallahi sitede oturuyorum çocuklar sabah 9 dan gece 1 e kadar iç içe oynuyorlar o zaman çocuklara bulaşmıyor mu ?
restoranlar düğün salonları her yer kapansın sadece okullar açılsın .bir nesli yok etmeyelim
Avm’de işe girmeyi planlamışsınız, eşinizin ailesini evinizde ağırlıyorsunuz gezmelere gidiyorlar geliyorlar. Çocuğun okula gitmesi mi sorun oldu? Siz bence 2 senedir rahata alışmışsınız o bozulsun istemiyorsunuz.
Tabi ki her çocuk okula gitmesin deyince isteğe bırakıyorsun .gel keyfim gelben de okullar açılsın diyorum.çünkü çoğu çocuklar maskesiz heryerde oynuyorlar birbirlerine gidiyorlar sarılıyorlar .ebeveynleri düğünlerde derneklerde ev gezmelerinde kalabalıklarda maskesiz ya da maskeyi yarım takarak dolaşıyorlar.okul açılmasın deme hakları nasıl olacak bu insanların olmamalı.çift maske takıyorum diye gülüyorlar yahu bana maskesizler sanki tuhaf olan benimağır kroniklere bir çare düşünmüşlerdir diye umuyorum okula soracağım haftaiçi.her çocuk okula gitmemeli demek saçmalık buna sonsuz katılıyorum.
apartmanımdaki öğretmen maske takmıyor çocuklarına da taktırmıyor asansöre de maskesiz biniyorlar.buna devlet ne yapsınn biz ne yapalımm?Tabi ki her çocuk okula gitmesin deyince isteğe bırakıyorsun .gel keyfim gel
Hala daha aşı karşıtı olup burnu açıkta maske takan öğretmenler de varapartmanımdaki öğretmen maske takmıyor çocuklarına da taktırmıyor asansöre de maskesiz biniyorlar.buna devlet ne yapsınn biz ne yapalımm?