- 14 Mart 2019
- 1.987
- 2.511
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Aynen bende öyle sanıyordumBen en çok sınıfların bu kadar kalabalik olmasina şaşırdım. Max18-22 öğrenci anladimda 45 öğrenci nedir yahu? eskide kaldi sanıyordum
Kızımda ikinci sınıfa geçti. Okuma yazmada çok bi sıkıntı yok. Bütün derslere gitti, hiç birini kaçırmadı. Ama evde telefon tablet internet olmayanlar ne yaptı bilmiyorum. Tabi bide annesi çalışan kesim var benim gibi. Bizim asıl zorluğumuz benim çalışmamdı. Etüt merkezinde tek başına giremedi derse. Yani küçük sıkıldığı ve dinlemediği oldu dersleri. Ben çareyi bakıcıda buldum, kimisi özel derste. Birde çocuğun artan göz numarası tatbiki. Geçen sene başında 0.50 olan numara şuan 1,75
Artık okulllar açılsın diyorum ama korkmuyor da değilim. Allahtan sınıf 23 kişi ve okul temiz. İçeri girmemiz kesinlikle yasak. Bahçeye bile giremiyoruz veliler olarak.
Yeterli okul yok değil olan tüm ortaokul ve liseleri imam hatip yaptilar düz liseleri Anadolu lisesi yapıp Anadolu lisesi kavramının içini boşalttılar ..imam hatip harici diğer okullara ödenek bile vermiyorlar. Beğenmeyen özele yollasın diye maddi teşvik bile vardi bir ara. Anayasadaki "sosyal devlet "kavramının içi böylece boşaltılmış oldu.Olması gereken bu ama yeterli okul yok.
Evet bazı okullara ve öğretmenlere iyi diye yüklenilince maalesef mevcut artıyor. Neyseki öğretmenimiz iyi ve sınıf 23 kişi :) başka okullarda 45 kişi duydum bende. Çünkü bulunduğumuz ilin en iyi okuluymuş orası.Aynen bende öyle sanıyordum
Şöyle bi durumda var öğretmen iyi diye çok öğrenciyi 1 öğretmenede yükleyebiliyolar
Mesela bizim sınıf 20 küsürdü başka öğretmene geçtik 45 kişiymiş
Aynı okul birde yani
O öğretmeni görünce haliyle bizim öğretmen çok daha iyi geldi bana
Eşit bölüşülmeli bence ama çok kalabalık yerlerde illaki kalabalıktır
Bende kalktı sanıyodum ama hala var
Bence gönderin,bu sene gözlemlediğim geçen sene okul öncesine gitmeyen çocukların 1.sinifa uyumda zorlanması oldu.okul öncesinde teneffüs yok,öğretmenler hep yanlarında teması ve maskeyi daha rahat kontrol ediyorlar. En azından hafta da 2 gün gitse faydası olurBenim kızım da 5 yaşını bitirecek anaokulu zamani geldi ama göndermiyorum.
Açıkçası o ortama kızımı sokmak istemiyorum hastalıktan degil ama hastalik derecesine gelmiş insanlarin birbirine saldirmasindan kızımın psikolojisini düşündüğüm için.Bence gönderin,bu sene gözlemlediğim geçen sene okul öncesine gitmeyen çocukların 1.sinifa uyumda zorlanması oldu.okul öncesinde teneffüs yok,öğretmenler hep yanlarında teması ve maskeyi daha rahat kontrol ediyorlar. En azından hafta da 2 gün gitse faydası olur
Bakın bağışıklığı neredeyse 0 olan kronik hasta biriyim. Üstelik izole yaşama gibi bir lüksümde yoktu. Pandemi de günlük olarak metrobüs, Marmaray, minibüs, servis gibi toplu taşıma araçlarını kullandım çünkü ise gitmek zorundayım. Eşim de keza hasta bakmaya devam etti.Evet izole yaşadı/yaşadık..
Kronik rahatsızlığım olduğu için mecburen..
Benim kimsenin motivasyonu ile bi derdim.yok ilgilenmiyorum da...
Neden böyle manasız bi misyon yukleneyim?
Derdim sağlık,canım,evlâdım
Zaten sorun ZORUNLU olması
Zorunlu olmasa oturucam cocugumla evimde 1.5 yıldır olduğu gibi izole yaşayacagim egitimiyle kendim.ilgilenecegim.
kim.ne yapıyorsa yapsın
Ben kötü öğretmen olduğuna inanmak istemiyorumEvet bazı okullara ve öğretmenlere iyi diye yüklenilince maalesef mevcut artıyor. Neyseki öğretmenimiz iyi ve sınıf 23 kişi :) başka okullarda 45 kişi duydum bende. Çünkü bulunduğumuz ilin en iyi okuluymuş orası.
ahhh yavrum benim içim cız etti yaa, Rabbim tez zamanda şifasını versin evladınızınNasıl çocuklar semptom göstermiyor? Benim çocuğum iki kez kovid geçirdi, ilki okulda bulaştı, ateşler içinde günlerce yandı kavruldu, iki kolundada birer ateş düşürücü serum biri bitince hemen yenisi takıldı ateşini düşünemediler, aylar sonra toparlandı. İkinci kez kovid olduğunda da sabaha kadar başında bekledik bir kez rahat nefes alsın diye gecelerce, martta hastalandı hala iyileşmedi, ne merdiven çıkabiliyor ne yalpalamadan yürüyebiliyor, böbrekleri hasta, karaciğer değerleri bozuk, tiroit değerleri alt üst, mide bağırsak sistemi mahvoldu, kovid nasıl etkilemiyormuş çocukları cahil cahil konuşmayın. Kaç çocuk kaç bebek öldü kovidden
Astım+koah+kalp hastasıyım şekerim sürekli sınırda, "kronik riskli gruptayim" zaten bunun için açtım konuyu konunun başında yazdığım mesajı tekrar okursanız;Yok birde altta kronikler için tehlikeli yazan arkadaşları görüp yok ben kronikler için diyorum demez mizaten sınıfı bile gayet ideal. Bizim özelde bile 22 kişilik sınıflar var. Maalesef maske olayı herkesin kendi yavrusunda bitiyor takip dikkat edecek.
Allahım şifasını versin hemen inşallahNasıl çocuklar semptom göstermiyor? Benim çocuğum iki kez kovid geçirdi, ilki okulda bulaştı, ateşler içinde günlerce yandı kavruldu, iki kolundada birer ateş düşürücü serum biri bitince hemen yenisi takıldı ateşini düşünemediler, aylar sonra toparlandı. İkinci kez kovid olduğunda da sabaha kadar başında bekledik bir kez rahat nefes alsın diye gecelerce, martta hastalandı hala iyileşmedi, ne merdiven çıkabiliyor ne yalpalamadan yürüyebiliyor, böbrekleri hasta, karaciğer değerleri bozuk, tiroit değerleri alt üst, mide bağırsak sistemi mahvoldu, kovid nasıl etkilemiyormuş çocukları cahil cahil konuşmayın. Kaç çocuk kaç bebek öldü kovidden
Brüksel'de yaşıyorsunuz sanırım25 kisilik
Soruyu tam anlayamadim ama hicbi teknoloji kullanilmiyor bildiginiz kara tahta ve tebesirdeyiz hala dusunun
Okulda 4 anasinifi
12 ilkokul var
Temizlik personeli 3
Bahce var ama yagmurlu zamanda yemekhaneye tikisan 16 sinif var
Ki burada yilin 11 ayi yagmur soguktur
22 dereceyi gorunce millet bikinisini giyip gunesleniyo
Aileler kendileri goturup getiriyor servis falan yok. Otobus, metro, tram artik evin uzakliligina bagli
Filyasyon dediginiz su covid olunca kapinin onune gelen saglik calisanlari falanmi
Burda oyle bise yok. Test yaptiriyosun doktorunda, pozitifsen 7gun karantinada kaliyosun. Hic kimse gelip gitmez arayip sormaz
Orada yasamiyorum ama bizzat gelip gorebildigim icin kiyaslama yapabiliyorum.
Buyrun cevaplar hangisi sizi tatmin etti hangisi etmedi
Allah korusun. Endişelerinizde çok haklısınız, umarım hepimiz en az zararla atlatırız…Astım+koah+kalp hastasıyım şekerim sürekli sınırda, "kronik riskli gruptayim" zaten bunun için açtım konuyu konunun başında yazdığım mesajı tekrar okursanız;
"Ben" göndermek istemiyorum yazmışım,
Ama "zorunlu"yazmışım zorunlu olmasindan dert yanmışım..
Kendi derdime, canıma düşmüşüm
Hayret bir şey okullar açılsın tüm gezegen okula gitsin, herkes aşı olsun, bitsin kurtulalim
Kazın ayağı öyle olmuyor bu kalabalık sınıflarda bu vaka sayısı ile bana çok yüksek bulaş olacak demek ve belki yer bulamadığım için öleceğim