Artan vaka, açılan okul

Aşı bulunmuş haldeyken okullar kapanmamalı
İki senedir neler çektim uzaktan eğitim 1. Sınıf
Olan hep bizlere oldu
Artık kapanmamalı kesinlikle herkesin büyük kaybı var
Ben okuma yazma öğrettim bir tek ama 4. 5. Sınıflar, liseler iki seneleri kayıp çocukların resmen yazık günah
Bu senede millete alışverişi yaptırıp kapatmazlar inşallah
Kapansada okulda virüs çıkarsa kısa süreli kapanacakmış ama yinede bilmiyoruz

Ben en çok sınıfların bu kadar kalabalik olmasina şaşırdım. Max18-22 öğrenci anladimda 45 öğrenci nedir yahu? eskide kaldi sanıyordum
Aynen bende öyle sanıyordum
Şöyle bi durumda var öğretmen iyi diye çok öğrenciyi 1 öğretmenede yükleyebiliyolar
Mesela bizim sınıf 20 küsürdü başka öğretmene geçtik 45 kişiymiş
Aynı okul birde yani
O öğretmeni görünce haliyle bizim öğretmen çok daha iyi geldi bana
Eşit bölüşülmeli bence ama çok kalabalık yerlerde illaki kalabalıktır
Bende kalktı sanıyodum ama hala var

Olması gereken bu ama yeterli okul yok.
Yeterli okul yok değil olan tüm ortaokul ve liseleri imam hatip yaptilar düz liseleri Anadolu lisesi yapıp Anadolu lisesi kavramının içini boşalttılar ..imam hatip harici diğer okullara ödenek bile vermiyorlar. Beğenmeyen özele yollasın diye maddi teşvik bile vardi bir ara. Anayasadaki "sosyal devlet "kavramının içi böylece boşaltılmış oldu.
Zaten eğitimli kesimde değil cahil kesimden oy aldıkları için de eğitimin kalitesinin yükseltilmesi gibi bir amaç da yok.hepsi bilinçli bir devlet politikası.
Mesela hademe temizlikçi alımı iskur üzerinden Ekim ayında yapılıyormuş. Sonuçta bu Allahın emri bir kural olmadığına göre Agustos a çekilip okullar doğru düzgün temizlenmeye baslanabilirdi. Ama olmadı. Neden?çünkü ne gerek var Beğenmeyen ozele gitsin devlet iyice bu egitim işinden de elini eteğini çeksin isteniyor

Evet bazı okullara ve öğretmenlere iyi diye yüklenilince maalesef mevcut artıyor. Neyseki öğretmenimiz iyi ve sınıf 23 kişi :) başka okullarda 45 kişi duydum bende. Çünkü bulunduğumuz ilin en iyi okuluymuş orası.

Benim kızım da 5 yaşını bitirecek anaokulu zamani geldi ama göndermiyorum.
Bence gönderin,bu sene gözlemlediğim geçen sene okul öncesine gitmeyen çocukların 1.sinifa uyumda zorlanması oldu.okul öncesinde teneffüs yok,öğretmenler hep yanlarında teması ve maskeyi daha rahat kontrol ediyorlar. En azından hafta da 2 gün gitse faydası olur

Geçen sene virüs var diye göndermeyenler oldu birinci sınıfa. Şimdi virüs bitmediği gibi vakalar arttı. Eee gene mi göndermeyecek o veliler bende onu merak ediyorum. İyiki göndermişim. Okulumuzda hiç bulaş olmadı. İnşallah bu yılda olmaz.

Benim oğlum 2.sınıf oldu bende geçen sene rapor alip kayıt yatırmayacaktim ama olmadi. Başladı bir şekilde. Okula gitmedi sadece son hafta gitti. Yalniz bu sene 1. Siniflarda aşırı yoğunluk var. Gecen sene göndermeyeler bu sene vakti gelenler derken yalniz sınıfı mevcudu güzel bizim 31 di bu sene 33 cok fazla. Ama mecbur bu sene gidecekler. 1 sene sonra biteceğine emin olsak göndermeyelim.
Ayrica ben göndermedim okula ama giden arkadaşlarında virüs bulası olmadi. Ailede olduysada çocuklara ve diğer ailelere olmadi

Açıkçası o ortama kızımı sokmak istemiyorum hastalıktan degil ama hastalik derecesine gelmiş insanlarin birbirine saldirmasindan kızımın psikolojisini düşündüğüm için.

Bakın bağışıklığı neredeyse 0 olan kronik hasta biriyim. Üstelik izole yaşama gibi bir lüksümde yoktu. Pandemi de günlük olarak metrobüs, Marmaray, minibüs, servis gibi toplu taşıma araçlarını kullandım çünkü ise gitmek zorundayım. Eşim de keza hasta bakmaya devam etti.
Yapılacak şey belli; herkes maksimum dikkat edip hijyen kurallarına uyacak ve aşılanan kişi sayısının mümkün olduğunca fazla olması için devlet üstüne düşeni yapacak.

Ben kötü öğretmen olduğuna inanmak istemiyorum
Bizim öğretmenimiz diğer öğretmene göre çok çok daha iyiydi çünkü
Hatta veliler olarak yeni öğretmenin tutumuna bayağı şaşırmıştık
Üstelik tecrübeli senelerin öğretmeniydi yeni olan
öğretmene iki sınıf kadar öğrenci yükleyince performans düşüyo ister istemez
20 kişilik 1 sınıfla 40 kişilik sınıf kesinlikle aynı olmaz

ahhh yavrum benim içim cız etti yaa, Rabbim tez zamanda şifasını versin evladınızın

ben de eşim de 2 doz aşımızı olduk ama şimdi de çocuklarım adına korkuyorum, hadi biz aşılıyız diye coivd olsak hafif atlatalım diyelim çocuklarıma ne olacak
1 kere atlattık ama ne çektiğimizi ben bilirim, ama şükür atlattık nihayetinde ama ya 2.de bu kadar şanslı olamazsak
ben çok endişeliyim, büyük kızım ki çok dikkatli bu konuda ama neticede çocuk bi noktadan sonra tedbiri bırakıyor elden
Allah evlatlarımızın öğretmenlerimizin eğitimcilerimizin ve idari personelimizin yardımcısı olsun inşallah hasarsız sıkıntısız atlatırız şu seneyi

Ortaokula ve ilkokula giden iki çocuğum var. Okula girmemiz kesinlikle yasak. Tenefuse aynı anda çıkmıyorlar ilkokul olan her sinif farklı zamanda cikiyordu geçen sene. Okul çıkışları bile aynı anda değildi. Bu sene nasıl olur bilmem tabii ama velilerin okula girişinin yasak olduğu toplantıda söylendi.

Astım+koah+kalp hastasıyım şekerim sürekli sınırda, "kronik riskli gruptayim" zaten bunun için açtım konuyu konunun başında yazdığım mesajı tekrar okursanız;
"Ben" göndermek istemiyorum yazmışım,
Ama "zorunlu"yazmışım zorunlu olmasindan dert yanmışım..
Kendi derdime, canıma düşmüşüm
Hayret bir şey okullar açılsın tüm gezegen okula gitsin, herkes aşı olsun, bitsin kurtulalim
Kazın ayağı öyle olmuyor bu kalabalık sınıflarda bu vaka sayısı ile bana çok yüksek bulaş olacak demek ve belki yer bulamadığım için öleceğim

Allahım şifasını versin hemen inşallah
Propolis kullandık biz iki sene kış aylarında epey etkisi olduğunu düşünüyorum hastalanmadılar hiç tek odada ısınmamıza rağmen
Dr. Danışıp verebilirsiniz
Belki iyileştirmeyebilir fakat basit soğuk algınlıklarını önlediğini düşünüyorum

Brüksel'de yaşıyorsunuz sanırım anlattıklarınızı da, anlamayip cevaplayamadiklarinizin cevabını da çok iyi biliyorum...mesela sizin eksiklik zannettiklerinizin tümü eğitimde gelişmiş ülke olma göstergesidir, eğitimci olduğum için kendi ülkemdeki durumu da en içeriden olarak yorumlayabiliyorum. Ve diyorum ki keşke biz de öyle bir sistemin içerisinde çocuklarımızın canı mı eğitimi mi ikilemine düşmeden okula gonderebilseydik....anlatabiliyor muyum?

Kimsenin aklıyla dalga geçildiği falan yok. bu işin içinde olan herkes biliyor ki velilere "isteyen göndersin istemeyen göndermesin" denildiğinde birçok kız çocuğunun okul hayatının biteceğini, birçok erkek çocuğunun da teoride okuyan ama pratikte çocuk işçi olarak çalıştırılacağı bir düzen varken eğitim gibi önemli bir durumun velinin inisiyatifine sunmak ne kadar doğru olur bunu söylüyor buradaki insanlar.
Okuldaki pandemi önlemleri sıkılaştırılsın, öğrenci sayısı azaltılsın, gerekirse hibrit model olsun demek yerine okullar açılmasın demek gibi bir lüksümüz yok.

Allah korusun. Endişelerinizde çok haklısınız, umarım hepimiz en az zararla atlatırız…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…