Artan vaka, açılan okul

Keşke bizim de okullarımız kendimiz götürebileceğimiz yakınlıkta olsa
Bir servis şöförleri var insan çocuğunu nasıl emanet ediyor ona işte mecburiyetten
Bisiklet yolları olsa bütün okulların çok geniş bahçeleri olsa spor yapma imkanları olsa(aklıma geldi inanın okulda top patlıyor diye dokunmamıza izin verilmezdi)
En fazla 20 kişilik olsa tertemiz tuvaletleri olsa ama yok işte

Evet Brukselde yasiyorum
Ben eksiklik hissetmiyorum.

Servis olmamasi mesela benim icin eksiklik degil. Gercek hayatin icinde yasamayi ogreniyor cocuklar,, kapinin onunden arabayla gelip alinipda okulun icine kadar goturulmemeleri buyuk bi kayip degil. Sabahin korunde kalkip metro bus tram bunlarla okula giderek hayatin oyle kolay olmadigini anlamalari icin cok iyi bise.
Etrafimizda zaten heryer teknoloji bombardimani, okulda hala tebesirli sistemden gidilmesi beni rahatsiz etmiyor.
Sunuda soyleyebilirim
Turkiyenin egitim sistemi zaten kotuydu boyle okullar kapali kaldikca dahada kotuye gidecek
Burada 2020 mart 2020 hazirana kadar kapali kaldi yani 3 ay
Gecen yil inanirmisiniz ilk okul 5e giden kizimin dersleri sinavlari hic bitmek bilmedi sanki lise sondaymis gibi

Oralara girecek olursak o kadar çok yanlış var ki... Anlatmakla bitmez.

Biz 1,5 km uzakta oturuyoruz okula
7 km uzakta oturanlar var
Biz yakinda tasinicaz 27 km uzak bir yere yine kendimiz goturup getiricez
Tualet konusuna hic girmiyorum kizim cok sksmadikca asla okulda tualete girmez girmesinde zaten okadarki pis yani
Not: burasi Bruksel

Bizim okulda, okul icine veliler alinmiyor, suan anaokulu icin bahcede maskeli bekliyoruz .
Gecen sene ben de cocugumu okula gondermedim. Online ders harici , zorlandik.
Bence de okullar acilip,kapanmamali , gondermek istemeyenler icin alternatif bulunup ,sunulmali. Covidin ne zaman bitecegi belirsiz.
Kamera arkadaslarin dedigi gibi en basiti.velilerden destek alinabilirdi.
Hem gondermek isteyenler icin sinif mevcudu az olur, gondermek istemeyenler derslerden geri kalmaz.
Allah cocuklarimizin ve bizim yardimcimcimiz olsun

Bizdekiler teste toplu taşımayla gidiyor
Bizimkiler önce bi konu komşu dolaşıp bende kovid var galiba diyolar 1 iki gün sonra toplu taşıma kullanarak teste gidiliyor

Ülkelerin eğitime verdiği değer göz yaşartıcı

Bizdekiler teste toplu taşımayla gidiyor

Bizimkiler önce bi konu komşu dolaşıp bende kovid var galiba diyolar 1 iki gün sonra toplu taşıma kullanarak teste gidiliyor
Iste benim anlatmak istedigim bu Aslinda
Covid buradada var kendisinden suphelenen gidip test olur pozitifse kafasini disari cikarmaz
Komsu teyze hastayil diyo geliyo test yaptir deyince gerek yok diyo sonrada heryer acik kalsin ama okullar kapali olsun normalmi bu
Asiri derecede vurdumduymazlik cehalet almis basini gidiyor

Ilk asıda bende oksuruk nefes darligi,2.de yine nefes darligi ,pesine oksuruk olmasi muhtemel.Brn kovid gecirdigimde boyle olmustum zaten ayni etkiler devam.(Biontech)

Oncelikle ailemi ,cevremdekileri dusundugumden aşımı oldum.Umarim okul da istege bagli olur sizin gibi kronik rahatsizliklari olanlar icin, bir ek koruma saglanmis olur.

Fakat,egitim sistemimiz cökmüs durumda daha fazla uzaktan egitimi kaldiracak durumda degil.

Brüksel yaşaması kolay bir şehir. Metrolar, otobüsler İstanbuldaki gibi kalabalik degil, şehrin kendisi de aşırı büyük değil zaten...

Okullar için yorum yapamayacağım fakat turist gözüyle bakınca gittiğim her yer gayet temizdi.

Hanımlar hepimizin Allah yardımcısı olsun Bu belirsizlik çok kötü…

çocuklarda artık aşılanmaya başladı, çocuğu kovid geçiren anneler, sizler yaşadınız /gördünüz bu hastalıkla ilgili daha tecrübelisiniz, çocuğunuzu aşı yaptırırmıydınız?
Kendim aşı oldum ama çocuğumu aşı yaptırıp yaptırmamakta çok kararsızım

Açıkçası o ortama kızımı sokmak istemiyorum hastalıktan degil ama hastalik derecesine gelmiş insanlarin birbirine saldirmasindan kızımın psikolojisini düşündüğüm için.
Ne demek istediğinizi anlamadim. İnsanlar neden birbirine saldirsin ki

Ulasim olarak diger sehirlere bakarak daha iyi ama ben mesela okula gitmek icin 2 bus almak zorundayim
Temizlik bakimindan eski temizligi kalmadi
Banada mesela Istanbul temiz geliyo
Sultanahmet gibi turistik yerler tertemiz buda Istanbulun temiz oldugu anlamina gelmiyo maalesef
Egitimden yana hic bi skntimiz yok cok sukur
Ama okullardaki hijyen sizlerin dedigi sekilde buradada oyle degil yani

Tabiki yaptırırım düşünmek bile hata

Ne demek istediğinizi anlamadim. İnsanlar neden birbirine saldirsin ki
Hastalıktan korkmuyormuş insanların saldırmasından korkuyormuş. Başka bir ülkede yaşıyor galiba. Bizim ülkede çok şükür birbirimize saldırmıyoruz

Beni yanlış anlamayın allah korusun ama saydığınız hastalıklardan dolayı evinizde izole yaşarken de sağlık sorunu yaşamanız çok olası. Size düşen en üst seviyede dikkat etmek aşınızı olmuşsunuzdur zaten. Aman ya olursa diye eve kapanmak mantıklı değil artık kaç sene eve kapanabiliriz ki.

Sağlık sadece fiziksel değil eminim 1, 5 sene de çocuğunuzun mental sağlığı mahvolmuştur. Diğerlerini boşverin sizinki dikkat etsin zaten sınıf mevcudu oldukça az. Gelince de duş mis gibi yaşar gidersiniz. Yazık günah çünkü bi nesil böyle heba olmasın daha biteceği falan yok bu durumun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…