- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Kesinlikle
Mesela kaç aydır bir krizin içindeyiz
Ama gram bilinç oluşmamış
Sabah öğrenci bırakma sırasında bile sıkış sıkış maskesiz veliler bırakıyor çocukları
Diğer taraftan korkunç bir planlama eksikliği de var bakanlık tarafından
Olan çocuklara oluyor
Bunu bazen ben de istiyorum işte
Maske takmayan bir grup çocuk var
Tüm işi gücü bırakıp sürekli maske tak desen yine de maske taktıramıyorsun
Mutlaka veliler de haklıdır
Hepimiz için maske takmak zor
Ama maske takmadan okulda durmak mümkün olmamalı
Darlanıyorsa da darlansın
Diğer türlüsü virüs kapıyoruz işte
cok uzuluyorum ben bu konulara ya,
yegenim 2. sinifa gecti, cocuk gozluk kullanmaya basladi,
bilmedigimiz baskalarinda bir cok problem yasaniyor fiziki ya da psikolojik olarak.
korona olmamak tek bir saglik belirtisi degildir ki.
okullar acik kalmali, okula gidemeyen cocuklar icin keske devlet bir plan yapsa ama yapmiyorsa da maalesef aile evde egitim vermeye calisacak. Tum gun online egitim hic kimse icin uygun ve verimli degil.
Online calisiyorum ve hepimiz yetiskiniz, 1 saatlik toplantidan sonra pestilimiz cikmis oluyor. Bu cocuklar nasil dayansin
Karantinaya alınmış bir sınıfımız yok. Çok şükür henüz pozitif bir vakamız da yok çok büyük bir okuluz oysaki sadece temaslı öğrencilerimiz var. Ama toplantıda konuştuğumuz karantinaya alınan sınıflar için canlı ders yapılacak halihazırdaki ders programına göre. Ekders ücreti için extra bir şey denilmediğinden ödenmeyeceği gibi bir fikir hiç oluşmadı bende. Sizin yazınızdan sonra arastırdım ama bir bilgiye rastlamadım. Konuyla ilgili resmi bir yazı varsa özelden paylaşırsanız sevinirim.Evet saçma olan su.
Eba TV'den izlesinlermis
Normalde bizim müdür ebaya yukletirdi canlı dersleri şimdi gönüllülük esas diyor.
Bizim de müdür dedi ödenmeyecek dediKarantinaya alınmış bir sınıfımız yok. Çok şükür henüz pozitif bir vakamız da yok çok büyük bir okuluz oysaki sadece temaslı öğrencilerimiz var. Ama toplantıda konuştuğumuz karantinaya alınan sınıflar için canlı ders yapılacak halihazırdaki ders programına göre. Ekders ücreti için extra bir şey denilmediğinden ödenmeyeceği gibi bir fikir hiç oluşmadı bende. Sizin yazınızdan sonra arastırdım ama bir bilgiye rastlamadım. Konuyla ilgili resmi bir yazı varsa özelden paylaşırsanız sevinirim.
arttı bile vakalar.bizim il hele 3 büyüklerde birinci sırada11 kişilik sınıflar yok bu arada ilköğretimde en az 30 dan başlıyor 50 ye kadar çıkıyor
Pandemi şartlarında olmasaydıkta ilk sene hastalanacaktı çocuğunuz sık sık.Bizim özel okul .. kreşe yolluyorum çocuğun konuşmuyor doktor yollamak gerektigini söyledi 12_ kişilik sınıflar ona rağmen bir ay önce zatürre oldu .. şimdi de burnu akiyo ateşi var ne yapacağım bilmiyorum .. milletin korkusu yok yolluyor. Bır yandan mecbur gibi bir şey oldu bizimkisi.. suyu bile icmiyordu ben eline verince içiyordu biberonu bu kreş sayesinde bıraktı .. faydaları da yok değil.. korkuyorum bı yandan .. Mayıs'ta covid atlattık .. bu kadar kötü olmamıştı.. kreş kalabalık bazı çocuklarda aynı sorunlar da varmış ogretmeni dedi ..
Anaokulundan beri ankarada okutuyorum 5. Sınıf oldu 20 kişilik sınıf bile hiç görmedim. Ankarada yasiyorum gonderdigim okulda sinif mevcudu 15 kisi okul cok kucuk sinif mevcutlari hep bu sekilde ilkogretimdede . 30lar 50ler cok ciddi rakam gercekten Allah korusun herkesin yavrusunu
Allah sonumuzu hayretsin umarım bulaşmamıştır2 hafta önce açtığımda konuyu korkularım vardı ne yazık ki bugün çocuğumun sınıfında 3 tane öğrenciyi yüksek ateş şikayetiyle velilerini çağırıp evlerine yollamışlar.
Ve asıl kötü olansa 2 gün önce sınıfta 1 çocuk pozitif çıkmış bizim bugün haberimiz oluyor
Öğleden sonra göndermedim okula.
Ve 2 gün önce pozitif çıkan çocuk kızımın arkasında oturuyor
El ele tutuşuyorlardı
Umarım bulaş olmamıştır 2.dozumu olmamıştım daha yarın başlıyordu olma hakkım
Haklısınız başka ne denir kiÇocuğum kreşe başladı hatta göndermekle hata mı ediyorum diye bikaç gün önce konu açmıştım. Çocuk pazartesi başladı salı akşamı ateşlendi. Aciller full çocuk hasta ateşliyse alınmıyor o gece 4 acil gezdik hem özel hem devlet ve ateşli çocuğun acile alınmadığı bilgisi paylaşıldı. Önümüzdeki sırada bi kadınla 13 yaş civarı çocuğu konuşuyordu kadın çocuğunun yan sınıfında pozitif vaka çıktığını, çocuğunda da öksürük başladığı için test yaptırmak istediklerini söyledi. Hemşire ise test yapılmadığını, doktor söylerse yapılacağını, doktoru görmek içinse 2 saat beklememerini ve sıra olduğunu söyledi ve o insanlar öylece çıkıp gitti. O çocuk koronaydı belki ve test bile yapılmadı belki ertesi gün 50 kişiye bulaştırdı. Bakın bu gerçek bi rezalet. O testi bile yapamayacaksan okulları açmayacaksın. Çocukların eğitimi tabii ki önemli ve çok çok önemli ama sağlık herşeyden önemli. Ve maalesef bu şekilde bu düzenin sürdürülebilme imkanı yok çünkü süreç ne kadar kötü yönetilebilirse yönetiliyor. Bu şekilde vakaları durdurmak artışı engellemek imkansız. Bence artık ölen ölür kalan sağlar bizimdir moduna geçilmiş, herkes kendine ve çocuğuna mukayet olsun ve üzgünüm ama bu ülkede dua etmekten başka çaremiz yok.
Evet zaten gittigi okulun kapasitesi az sayida ogrenci bunun farkindayimAnaokulundan beri ankarada okutuyorum 5. Sınıf oldu 20 kişilik sınıf bile hiç görmedimbizim hep 26 28 civarıydı o da okulun konumundan dolayı az. Başka yerlerde 40 50 mamak civarı hele böyle
Elimden geleni yapıyorum takviye gıdalar şuruplar .. kilosu ayına göre çok fazla .. öyle miskinnbir çocuk da değil her şeyi yer içer .. sağlıklı besleniriz ama elden bir şey gelmiyor herkes aynı derece dikkat etmediği için bizimkilere de bulaşıyor hastalikPandemi şartlarında olmasaydıkta ilk sene hastalanacaktı çocuğunuz sık sık.
Bu böyle yani bunu bilin üzülmeyin diye yazıyorum.
En basitinden evde klozeti dezenfekte ediyoruz sık sık,hatta kızımın tuvalet eğitimi bitince ben ona portatif klozet almıştım,sağda solda tuvalete girmesin diye,baya bagajımda,sırt cantamda duruyordu,tuvaleti gelince hemen kurup kullanıyordum. Sokaktan gelince ellerini yıkayıp üzerini değiştirdim ki oglum şu an 3 yaşında ona da aynı düzendeyim. Okula gidince ne oluyor mesela,en basitinden tuvalete ondan önce birileri girmiş oluyor,belki sifonu çekmeden çıktı tuvaletten bilemiyoruz. Yada hasta burnu akan başka bir çocuğun oynadığı oyuncakla oynuyor böyle böyle kapıyorlar ilk sene. Evde belirli bir düzende tuttuğumuz cocuk bağışıklık kazanmıyor ki hastalığa. Birde tam pandemi çocuğu bunlar neredeyse 1 sene evden çıkmadılar. Hiç fırsat olmadı hastalanıp bağışıklık kazanmaya. Seneye gidecek oğlum okula,4 yaşında olacak eminim oda hastalanacak. Kızımda hep hastalandı ilk sene,sonradan daha hafif semptomlar gösterir oldu. Şimdi 4.sınıfta kolay kolay hastalanmaz. Geçenlerde ıslak sacla ,ıslak mayoyla havuz başında oturup,eve gelip duş alıp yine ıslak saçla rüzgarlı havada çıkıp bisiklet sürdüğü icin hastalandı inanın sadece beslenmesine dikkat edip,birde takviye şurupla ilaçsız atlattı ,2 gün güzelce dinlenerek. Gecen kış hic hastalanmadı.
Zamanla degişecek. Siz sadece güzel beslemeye calışın,dengeli olsun menüleri zamanla azalacak hastalanmaları.
Haklısınız ama bir tek bizim tedbirimizle bitmiyor ki iş, okullarda durum fecaat boyutta. Tek önlem taktırabildikleri çocuklara maske takmak. Havalar soğumaya başladı, iç Anadolu'da yaşıyorum buralar inanılmaz soğuk, sınıfların camlarıní dahi açamıyorlar öğretmenler artık. Okullarda soğuk havalardan havalandırma nasıl yapılacak bir plan yok. Kış aylarında 30-35 kişilik havalandırma olmayan sınıflarda ne yapacak bu yavrular. Sonumuz hayır olsun.Anasınıfına giden kızım 20 kişilik sınıfta. Okulun hangi katında sınıfı onu bile bilmiyorum. Daha ilk gün kapıdan öğretmeni çocukları topladı,müdür de "hadi anneler allah kavuştursun" dedi ve okul bahçesine bile almadan yolladılar bizi:) çocuk nereye gitti,ağladı mı,korktu mu çıkış saatine kadar bilemedik. Hala daha bilmiyorum sınıfı nerde.Ortaokula giden kızımsa 40 kişilik sınıfta,ikişer üçer oturuyolar ve kızımın akciğerinin bir kısmı alındı 3 yaşındayken.7 saat maskeden bunalmış olarak geliyor. İşin kötüsü ikisinin okulu çok kalabalık ve ufaklığın anasınıfına gittiği ilkokulda güçlendirme çalışması yapılcağından ortaokulla birleşicekmiş. Hem anaokulu hem ilkokul hem ortaokul birarada olacak. Ona rağmen okul kapanmasın. Tedbirimizi aldıktan sonra akışa bırakmak gerekiyor durumu.