Artan vaka, açılan okul

Bencede oyle.
Herkes farklı uygulama yapacak olan öğrenciye oluyor.
Bunu düşünen yok.
Ben açıkçası o durumda çocukların menfaatini göz önüne alıyorum
Bir saat de olsa ders yapıyorum
Para verildi verilmedi diye çok bakmıyorum
Ders yapmasam sonra yine bana iş yükü oluyor
Öyle çok haftasonu ders yapmışlığım vardır 😂
Ama zorunluluk gibi hissetmiyorum tabi ders işini

Ben açıkçası o durumda çocukların menfaatini göz önüne alıyorum
Bir saat de olsa ders yapıyorum
Para verildi verilmedi diye çok bakmıyorum
Ders yapmasam sonra yine bana iş yükü oluyor
Öyle çok haftasonu ders yapmışlığım vardır 😂
Ama zorunluluk gibi hissetmiyorum tabi ders işini
Benim için de sıkıntı yok da hep konuşuluyor bu da patlayacak
Çünkü hiçbir düzen oturmadi.

Kalabalık sınıflar bölünecekmiş gerekirse sabahçı öğlenci sisteme geçilecekmiş haftasonu da okul olabilirmiş öğretmen atanabilirmiş😅bugün haberlerde bunları duydum gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 1.5 senedir düşünülememiş 😀hani tüm tedbirler alınmıştı?
o kadar şey demişlerdir ve yaptıkları
ekim kasım gibi kapanma

Su olay başına gelen var mı?
Uzaktan egitim de isteğe bağlı olmuş çünkü ekders verilmeyecekmis.
Eba TV'den takip edilsin deniliyormus.
Öğretmen de iki arada kaldi.
Eğer öğretmen ders vermezse o sınıf geri kalacak girerse de ekders alamayacak.
Ben bu kadar öğretmen düşmanlığını anlamıyorum.
Postane de memura vatandaş o gün müracaat etmezse ücretini alamıyor mu?
Ya da gittiğim bazı aile hekimleribe o gün hasta gelmiyor kaç kere şahit oldum laptoptan film izliyorlardı
Bunun gibi bir çok durum var ama şimdi burada öğretmen yine vicdanından konular eksik kalmasın diye verecek ama vermeme hakkida var.
Öğrenci napsin bu durumda?
Sınıfta kovid olmasının suçu egitimciye ve öğrenciye kesiliyor.
Saçma birşeyler.

bizde karantinaya giren sınıflar online geçti.
ekders işini bilmiyorum veliyim.
ama normal saatlerini alırlar diye düşünüyorum çünkü online ders okulda sınıftan yapılıyor.

Risk grubu için büyük endişe, çok haklısınız. Hala “her yer açık ama okullar kapalı “diyen bir grup insanı da anlamıyorum.Bahsedilen yer okullar ve sınıflar 7 ders saati boyunca sınıfta aynı havayı soluyacak olan öğrenciler var.kalabalık sınıflar için büyük sıkıntı. Sınıflarımız 45 kişilik ve okul mevcudu bini geçiyor.Kovid olup hafif geçirenler endişe etmez tabiki. Hastası olan , bağışıklığı düşük olanlar ister istemez endişe duyacak. Neticede birçok insanımızı kaybettik ve ister istemez “kovid olursam atlatırmıyım”diye panik yapan insanlar var. Okulların kapanmasını istemiyoruz ama gerekli önlemlerin alınması gerekir.Bu da kalabalık sınıflar ve okullar için pek mümkün değil maalesef.
aynen katılıyorum düğün salonları heryer açıkmış okullar niye kapanacakmış deniyor.herkes mi gidiyor düğünlere ev gezmelerine.benim gibi izole yaşayan risk grubunda insanlar da var.çocuğuma çift maske taktırıp öyle götürüyorum markete yürüyüşe vs.benim kontrolümde maskesini çıkarıyor kimsenin olmadığı yerde.okulda nasıl olacak?çocuk okuldan eve virüs taşırsa entübe olursak ne olacak?her gün hergün bu stres çekilir mi?okullar açılsın evet açılmalı ama okula gitmeme hakkıda olmalı.sınıfa kamera koysunlar gitmeyende dersi evden takip etsin.ama ödenek yok tabikii.gerisini yazmayayımmm anlayan anlar.banlanmayayım boş yere

Çok doğru. Kafeler, avmler açıkmış da okullar neden kapalıymış. Kafeler açıksa riski göze alan gidiyor, üstelik bir çoğu açık hava.
Riske girmek istemeyen kimse de gitmiyor zaten, okullar neden zorunlu olsun? Çocuğunu çok "düşünen", sosyalleşmesini isteyen, riski göze alan göndersin zaten bize ne. İstemeyene de düşman kesiliyorlar.

Konu sahibi arkadas.Kendinize dikkat edin kronik rahatsizliklariniz varmis.Abim ogretmen ve 2 doz asili.Okuldan kapti ve bobrek nakilli.Yani 2 senedir bagisiklik baskilayici bir ton ilac kullaniyor ve boyle olunca covid zaturresi su anda.Zor geciriyor.
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum 🌈

Çok doğru. Kafeler, avmler açıkmış da okullar neden kapalıymış. Kafeler açıksa riski göze alan gidiyor, üstelik bir çoğu açık hava.
Riske girmek istemeyen kimse de gitmiyor zaten, okullar neden zorunlu olsun? Çocuğunu çok "düşünen", sosyalleşmesini isteyen, riski göze alan göndersin zaten bize ne. İstemeyene de düşman kesiliyorlar.
Pandemi başından beri evime kimse gelmedi kimseye gitmedim tatile gitmedim düğüne gitmedim avm yede 3 doz alıdan sonra tenha saatlerde kısa süre kalmalı çift maske gidiyoruz. Yemek yemiyoruz bir şey içmiyoruz paket alıp çıkıyoruz. Herkes salmadı yanii kendini😀ha çocuk1.5 yıl aradan aonra okula başladı işte tek korkum orası

evet okullar açılmalıydı. biz de öğrenciler de uzaktan eğitim sürecinden yorulduk. kimse yokmuş gibi ders anlatmak. 7/24 veli öğrenci mesajları vs. ancak bu kadar tedbirsiz ve salgın bitmişcesine açılması ne kadar doğru bilemedim. çocuklar maskeleri düzgün takamıyor. yere düşüyor yeniden takıyor. mesafe zaten mümkün değil. her hafta bir sınıf karantinada. öğretmenlerden aşıya rağmen hastalananlar var. kalabalık sınıf mevcutları. ne diyeyim bugüne kadar çok kontrollü yaşamaya çalıştım. annemle yaşıyorum. eve suçlu gibi gelip duşumu alıp odama çekiliyorum. yemek vs hepsi ayrı. tek banyo ortak. hayırlısı ne diyeyim. inşallah kapanmaya gitmeyiz. inşallah 2 ye bölünür sınıflar. şu an kış değil kapı pencere açık. ama kış gelince ne yaparız, nasıl olur bilmiyorum. yapabileceğim tek şey n95 takmak. başka da bir önlem alamadım. siperlik falan pek mümkün olmuyor. herkes için zor bir süreç.

Anaokuluna basladi kizim, velileri okul bahcesine bile almiyorlar sinifta 11kisiler maske ile duruyorlar . Ne kadar arkadassiz kalmis ne kdar yasitsiz kalmis hic zorluk cekmedi bile o derece bunalmis bunu farkedince cok uzuldum olan cocuklara egitim ogrenim hayatlarina oldu daha ne kadar otelenebilirki yuzyuze egitim? Herkes alisti artik okullara gelene kadaaarr kapanacak kisitlanacak cook yer var. Okullarin kapanmasini gerektirecek kdar vaka artisi olmaz insallah . Allah herkesin yardimcisi olsun 😒
arttı bile vakalar.bizim il hele 3 büyüklerde birinci sırada :KK45: 11 kişilik sınıflar yok bu arada ilköğretimde en az 30 dan başlıyor 50 ye kadar çıkıyor

valla öğretmenlerin genelde rahat bir mesleği olduğunu düşünürüm, yalan yok oh ne kebap da diyenlerdenim hatta
inanın şu zamanda sizlere sabırlar diliyorum gerçekten.
ya bir arkadaşım köhür köhür öksüren çocuğunu okula yollamış
inanın bakacak kişisi olmasa yine "mecbur" derim, olmasına rağmen okula yollamış
ya keşke yollamasaydın diyoruz yok bulaşıcı değil diyor, 2 mesaj sonrasında "bu arada diğer çocuğum da öksürmeye başladı" diyor. Yani ben anlayamıyorum bu insanları gerçekten.
Ya en basiti neden ben normal de olsa grip olayım ki senin sorumsuzluğun yüzünden?
Hadi covidi geçtim yani... Ben anlamlandıramıyorum.
Yani cobid olmasa bile yollanmamasi lazim .
Bizim ogretmenmiz uyardi. Ne olursa olsun cocugunuz hastaysa yollamayin, zaten maskeli durmasi daha zararli. Evde yatıp dinlense cocuk icin daha iyi. Vicdansizlar desek bu insanlara ne

Yani cobid olmasa bile yollanmamasi lazim .
Bizim ogretmenmiz uyardi. Ne olursa olsun cocugunuz hastaysa yollamayin, zaten maskeli durmasi daha zararli. Evde yatıp dinlense cocuk icin daha iyi. Vicdansizlar desek bu insanlara ne
yaz boyu çocuklarını maskesiz evin yakınındaki parka gönderdiler.virüs tehlikesini geçelim güvenlikleriyle bile ilgilenmediler 4 ila 9 yaş arası çocuklarının.evde iş yapmak rahat etmek için yapıyorlar bunu.ama sorsan hepsi fedakar anneler

Bir orta okulda öğretmenim. Kaygılarınızı anlıyorum ve ben de kendi adıma aynı kaygıları yaşıyorum ancak nereye kadar. Bir öğretmen olarak söylüyorum ne kadar endişelensem de korksam da bu devam etmek zorunda. Evet gelip geçer bir pandemi sandık , ne olduğunu bilmiyorduk virüsü tanımıyorduk ,sokakta sinek gibi düşüp ölen vuhan'dan insan manzaraları ile korktuk hepimiz. En başta çocuklarımızın sağlığıydı mühim olan. Okulları kapattık. Bunların hepsini destekledim.

Ama artık ne zaman biteceğini bilemediğimiz, her yakalananın ölmediğini bildiğimiz bir virüs var. Süresiz uzaktan eğitim yapılamaz. Tedbirler tartışılır ben de yeterli derecede uygulanamadığının farkındayım. Öte yandan aşılandık eskisi kadar savunmasız değiliz.

Ders esnasında elbette ki bunalıp farkında olmadan indiren öğrencilerimiz oluyor küçük sınıflardan ,uyarıyoruz,çekiyorlar tekrardan .Çocuklar beklediğimin üstünde dikkatli . Benim derdim veliler . Bugün biri gelmiş bir arkadaşla tartışmış. Benim çocuğum maske takmayacak diye. Bu konuda çok keskinim . Asla ve asla bir öğrenci maskesiz dersime katılamaz. Bunu hem kendim hem de sınıftaki geri kalan 29 öğrencim için istiyorum ki zaten zorunlu. Bu pandemiye inanmayan insanlar zaten yeterince zor olan hayatımızı daha da zorlaştırıyor. Eğer çocuğun maske takmasına bir engel var ise bu dr raporu ile ispatlanmalı ancak o zaman maske değil siperlik kullanarak girebilir derslere.Milli Eğitimin yazısını merak edenler inceleyebilir link bırakıyorum http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_09/01112425_MEB_Salgin_Brosur.pdf

yaz boyu çocuklarını maskesiz evin yakınındaki parka gönderdiler.virüs tehlikesini geçelim güvenlikleriyle bile ilgilenmediler 4 ila 9 yaş arası çocuklarının.evde iş yapmak rahat etmek için yapıyorlar bunu.ama sorsan hepsi fedakar anneler
Bizim burada da var. Havalar sicakken gecenin bir vaktine kadar cocuklar dışarıda ve maskesiz. Salmislar cayira mevlam kayira.

Tek okullar açık kalsa keşke 9. Sınıflar geliyorlar çocuk okul kurallarını unutmuş. O kadar disiplinden uzaklar okuldan bihaberler.
Zaten millet de bir tek okulları harcamaktan yana, oğlumun anaokulundaki veliler mesela kapalı oyun alanında buluşma derdindeler. Veliler kaynaşacak diyr şehrin bambaşka okulundan başka sınıflar farklı yaş çocuklar bir arada olacaklar. Asıl yayan da bu bence. Keşke avmler kapalı oyun alanları kapansa okullar açık kalsa

Su olay başına gelen var mı?
Uzaktan egitim de isteğe bağlı olmuş çünkü ekders verilmeyecekmis.
Eba TV'den takip edilsin deniliyormus.
Öğretmen de iki arada kaldi.
Eğer öğretmen ders vermezse o sınıf geri kalacak girerse de ekders alamayacak.
Ben bu kadar öğretmen düşmanlığını anlamıyorum.
Postane de memura vatandaş o gün müracaat etmezse ücretini alamıyor mu?
Ya da gittiğim bazı aile hekimleribe o gün hasta gelmiyor kaç kere şahit oldum laptoptan film izliyorlardı
Bunun gibi bir çok durum var ama şimdi burada öğretmen yine vicdanından konular eksik kalmasın diye verecek ama vermeme hakkida var.
Öğrenci napsin bu durumda?
Sınıfta kovid olmasının suçu egitimciye ve öğrenciye kesiliyor.
Saçma birşeyler.
Uzaktan eğitim derken karantinaya alınan sınıftan mı bahsediyorsunuz?

X