Artan vaka, açılan okul

Evet mesela bizim okulda 350 öğrenci var. 300 adet maske göndermiş Milli Eğitim . Tüm sene boyunca öğrenci başına bir maske bile olmuyor bu. Aldıkları muhteşem önlemler bu kadar. Bizler kendi cebimizden 50’li maske alıp sınıflarımızda tutuyoruz.

Bir sınıfta bir pozitif varsa eğitime devam, iki olursa sınıf karantinaya alınıyor. Öğretmen pozitif olursa aynen devam eğitime .

Her şeyimiz yarım yamalak.
Geçen sene inatla okulları kapalı tutmaya çalıştılar, bu sene de inatla eski düzene devam etmeye çalışıyorlar.
Neden bulamıyoruz ortasını?
Sadece vaka olan sınıfın kapanması da iyi bir şey değil ki, yakında ülkenin yarısı kapanır böyle, yap bir planlama(söylerken gülme geldi, plan kim biz kim), tıkış tıkış olmasın okullar, ağız ağıza herkes.

Biz ilk pozitif haberini ilk hafta aldık, çocuk test yaptırmamış temaslı görünüyor, karantinada ama sınıf arkadaşlarıyla görüşüyormuş : )
Yani açıkçası okula da gelebilir bence, mahzuru yok.
Toplum bilinci sıfır.
Önüne geçemeyeceğiz bu durumun.
Bari teste gitmesinler de sınıf kapanmasın, bu salaklar(evet öğrencime ve ailesine salak diyorum) zaten görüşmeye devam edecekler, online derslerle ceremesinini çekmek istemiyorum, diğer öğrencilerimin de çekmesini istemiyorum.

Çocuğum 1. sınıfa başladı. Devlet okulu, sınıf 40 kişi.

*Ben sınıflar böyle kalabalık olmamalı diyorum; cevap olarak bana " öğretmenler yeterince yattı diyor.

*Yeterince önlem alınmamış diyorum; cevap olarak "daha kaç yıl göndermemeyi düşünüyorsun " diyor.

*6 yaşındaki çocuğum 40 dakika boyunca maskeyle duruyor , bu yanlış diyorum; cevap olarak "ne olmuş yani, okullar kapansın, öğretmenler yatsın mı?" diyor.

Bir veli olarak sadece ve sadece bir pandemi sürecinde olduğumuzu ve eğitimin buna uygun önlemler alarak düzenlenmesini istiyorum.Küçücük çocuğumun saglığını, bütün çocukların sağlığını düşünerek önlemler alınsın istiyorum. Çok mu şey istiyorum.

Bizim şehrimizde derslerin 35 dakikaya inme kararı servisçiler odasının bastırması sonucu uygulanmadan iptal edildi.

Üzgünüm, sizin çocuğunuz hiç önemli değil.

En fazla sizin ve öğretmenlerinin gözünde değerli olabilir, yani eğitimde asla söz sahibi olmayanların gözünde.

Okulun velileri içeri almaması lazım.kuralları da uygulamalılar.
Okullar tabi ki açılmalı ve kapanmamalı artık. 1.sınıf henüz çocuğunuz,okula devam ediyor olsaydı ve 1.5 sene uzak kalsaydı sizde isterdiniz.
Heryer açık, yazın tatiller,eğlenceler gırla. Awmler açık,konu,komşu,kayınvalide gezmesi eksik olmuyor,düğün dernekte yapılıyor ki maske mesafe hak getire,okula gelince açılmasin olmaz yani kimse kusura bakmasin. Her yer kapanabilir,hatta yasaklasınlar işi olmayan çıkmasin sokağa bende dahil ama okullara dokunmasinlar artık yeter.

Bir tanidik hafif soguk alginligi geciriyordu ama emin gibiydi . çünkü elinden geldigince dikkat ediyor .
Onlem amacli dun test yaptirdi. Ama cocuk okula gidiyor. Bugun pozitif cikti ve gidip okuldan aldi.
Ve ben de okula gittim toplantı icin . Tenefuste bazi çocuklarin maskesi yoktu , bazilarinin cenesinde. Okul icinde boyleler.
Yanina belirtisiz covid olan bir cocuk gelse ,hop digerine gecer. İkiside maskeli olsa gecme olasiligi cok düşük.
Umarim toplum olarak maskeye gereken onemi veririz . Suan icin bizi tek koruyan o ,diye düşünüyorum.
Diger zamanlarinda ne yaparlarsa yapsinlar , ozellikle okulda herkes maskesini takmali diye düşünüyorum.

benim de burada hep yazdığım bu. çocukların suçu yok ama velileri bilinçsizce davranıyor ve ceremesi onlardan çıkıyor.
halk bilinçlenmedikçe de bu iş bitmeyecek.

benim de burada hep yazdığım bu. çocukların suçu yok ama velileri bilinçsizce davranıyor ve ceremesi onlardan çıkıyor.
Herkes anne baba olmasın diyorum astro. BU pandemi de iyice anladım hele. Davranış bozukluğu olan saygısız tüm kurallara karşı ağzı bozuk çocuklar yetiştirmişler. Bunun ceremesini de düzgün çocuklar öğretmenler kronik hasta ya da dikkatli yaşayan veliler çekiyor. Bazen keşke bu çocuklara yaptırım gelse diyorum o derecede bıktırdılar

Okullarda temizlik namına hiçbir şey yok zaten, okullar bir buçuk senedir kapalıydı mesela hiç mi bir önlem alınmaz, bir planlama yapılmaz her şey yerli yerinde sanki hiç virüs olmamış toplumun ağzına s.çmamıs gibi yaşamaya devam ediyoruz. İlkokulda görev yapıyorum ikinci haftadayız muhtemelen virüsü kaptım belirtilerini göstermeyi bekliyorum o derece bir virüsün kol gezme hâli var. Öğrencilerde maske takma alışkanlığı yok, dersimin yarısı öğrencilere masken nerede, o maskeyi çeneden yukarı kaldır, burnun neden açık düzgün tak maskeyi demekle geçiyor. Sınıflar tıklım tepiş. Koridorlar Allah'a emanet lavaboların hali içler acısı. Of bilmiyorum ya acayip sinirleniyorum. Sanki giden gider kalan sağlar bizimdir politikası izleniyor. Tedbir yok, işi ciddiye alan yok bu ne biçim iş anlamadım ben.

Su olay başına gelen var mı?
Uzaktan egitim de isteğe bağlı olmuş çünkü ekders verilmeyecekmis.
Eba TV'den takip edilsin deniliyormus.
Öğretmen de iki arada kaldi.
Eğer öğretmen ders vermezse o sınıf geri kalacak girerse de ekders alamayacak.
Ben bu kadar öğretmen düşmanlığını anlamıyorum.
Postane de memura vatandaş o gün müracaat etmezse ücretini alamıyor mu?
Ya da gittiğim bazı aile hekimleribe o gün hasta gelmiyor kaç kere şahit oldum laptoptan film izliyorlardı
Bunun gibi bir çok durum var ama şimdi burada öğretmen yine vicdanından konular eksik kalmasın diye verecek ama vermeme hakkida var.
Öğrenci napsin bu durumda?
Sınıfta kovid olmasının suçu egitimciye ve öğrenciye kesiliyor.
Saçma birşeyler.

Kesinlikle
Mesela kaç aydır bir krizin içindeyiz
Ama gram bilinç oluşmamış
Sabah öğrenci bırakma sırasında bile sıkış sıkış maskesiz veliler bırakıyor çocukları

Diğer taraftan korkunç bir planlama eksikliği de var bakanlık tarafından

Olan çocuklara oluyor
Bunu bazen ben de istiyorum işte
Maske takmayan bir grup çocuk var
Tüm işi gücü bırakıp sürekli maske tak desen yine de maske taktıramıyorsun
Mutlaka veliler de haklıdır
Hepimiz için maske takmak zor
Ama maske takmadan okulda durmak mümkün olmamalı
Darlanıyorsa da darlansın
Diğer türlüsü virüs kapıyoruz işte

Kalabalık sınıflar bölünecekmiş gerekirse sabahçı öğlenci sisteme geçilecekmiş haftasonu da okul olabilirmiş öğretmen atanabilirmişbugün haberlerde bunları duydum gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 1.5 senedir düşünülememiş hani tüm tedbirler alınmıştı?

Bizde şu an karantinada olan sınıf öğretmenleri uzaktan eğitim yapıyorlar ve ek ders alıyorlar
Bunlardan bir tanesine ben de 2 saat uzaktan ders verdim
Ben de ek ders alacağım

Bizde şu an karantinada olan sınıf öğretmenleri uzaktan eğitim yapıyorlar ve ek ders alıyorlar
Ben de ek ders alacağım
Okula gidemeyen kronik hasta ya da ailesi kronik hasta çocuklara ders yok. Ebadan takiple eğitim mi olur hiç öğretmen görmeden?bu yüzden hayatımızı riske atıp çocuğu okula gönderiyorum bu sene. Normal ders dışında günde 2 ders saati bu çocuklara da canlı ders olabilir çift ders ücreti extra ödemeler karşılığında. Ama eğitime para yok tabiii

Anaokuluna basladi kizim, velileri okul bahcesine bile almiyorlar sinifta 11kisiler maske ile duruyorlar . Ne kadar arkadassiz kalmis ne kdar yasitsiz kalmis hic zorluk cekmedi bile o derece bunalmis bunu farkedince cok uzuldum olan cocuklara egitim ogrenim hayatlarina oldu daha ne kadar otelenebilirki yuzyuze egitim? Herkes alisti artik okullara gelene kadaaarr kapanacak kisitlanacak cook yer var. Okullarin kapanmasini gerektirecek kdar vaka artisi olmaz insallah . Allah herkesin yardimcisi olsun

valla öğretmenlerin genelde rahat bir mesleği olduğunu düşünürüm, yalan yok oh ne kebap da diyenlerdenim hatta
inanın şu zamanda sizlere sabırlar diliyorum gerçekten.
ya bir arkadaşım köhür köhür öksüren çocuğunu okula yollamış
inanın bakacak kişisi olmasa yine "mecbur" derim, olmasına rağmen okula yollamış
ya keşke yollamasaydın diyoruz yok bulaşıcı değil diyor, 2 mesaj sonrasında "bu arada diğer çocuğum da öksürmeye başladı" diyor. Yani ben anlayamıyorum bu insanları gerçekten.
Ya en basiti neden ben normal de olsa grip olayım ki senin sorumsuzluğun yüzünden?
Hadi covidi geçtim yani... Ben anlamlandıramıyorum.

Ben de ek ders alacağım
Bizim okul müdürü ilçe ile görüşmüş.
İlçe uzaktan eğitim.vermesinler bakanlık ekders ödemeyecek demiş.

Okula hiç gitmeyenler için değil de sınıfları kapananlar için var benim bildiğim zaten
Şu an gelemeyenler için uzaktan yapalım desem boş saati olan hiç arkadaşım yok ne yazık ki
Sorma valla
Ben artık kimsede mantık aramıyorum
Hayatta kalalım yeter
Benim dediğim veli de zaten çocuğu evde durmamış diye ateşli çocuğu okula göndermiş
İnan açıklama yapmak bile gelmiyor içimden daha kimseye pandemiyle ilgili
Herkes kafasına göre takılsın
Çift maskeyle nefessizlikten gideceğiz yakında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…