Artan vaka, açılan okul

Taşekkür ederim bakalım şu rapor izin işini halledersem çok mutlu olucam
Sizin raporunuz mutlaka geçerli olur içiniz rahat olsun. 2. Sınıf dersleri çok zor değil eba youtube videoları ve sizin yardımınızla yaparsınız. İngilizce de ben yardım ederim size özet çıkarır açıklamalı atarım özelinize

Benim senelik 40bin verebilecek imkanım yok. Mecbur devlet okuluna gidecek. Sosyal aktiviteler için kurslar, Yabancı dil için özel ders ya da kurs bir şekilde takviye alması lazım. Ama pandemide bunları da yapmak mümkün olmadı.
Ortaokulda iyi bir eğitim alması çok önemli. Ortaokulda sınırları zorlayıp özele gider liseyi de Anadolu lisesi kazanır dersek belki idare edilir. Zor çocuk yetiştirmek allah kolaylık versin.

Evet hakkıyla çocuk yetiştirmek çok zor. Virüs olmasa ingilizce kursunu belediyeler bile veriyor ücretsiz çocuklara. Spor imkanımızda vardı belediye sayesinde. Ama korkudan gidemiyoruz kiumarım bu sene biter bu virüs ya da kalıcı bir çare bulunur. Tüm dünya bıktı valla

Kızım 4. Sinıfta hoop 6.sınif oldu,akademik bilgi koca bir sıfır,ayrica kizim diyabet.Goze aldık herseyi yollayacağım.Evden olmuyor.Ama guzel bir haber aldım ki.Evinde kronik olanlar rapor alip gitmeyecekmis,okulumuza bildirmisler.Herkesin ici bi nebze rahat olabilir.

Çok teşekkür ederim geçen senede konuşmuştuk sizinle.özelinizede yazdım ilaçlarım mor reçeteli.yüksek risk sırasındayım velilerdede işe yarıyor insallah bu rapor alıp uzaktan eğitim görme.buarada oğlum 3. Sınıf oldu.bide mesela evet geçen sene göndermedik ama zaten toplasan 1 ay gidemedilerki açıldığında bile yarıya böldükleri için.sonra zaten yine kapattılar hatta okulları açtıklarında bizim okul yine kapatıldı virüsten.

sanırım cocuklara tuvalet eğitimi gibi covid-19 eğitimi de vereceğiz. Artık kendimi uzaylı gibi hissediyorum maskesiz çıplak kalıyormuşum gibi cok zor gerçekten umuyorum bu günler en kısa zamanda geçer yoksa akıl sağlıgı kalmayacak

Merhaba ben 1. Sinif okutan bir sınıf öğretmeniyim. Çocuklara bakinca icim eziliyor,daraliyorum. Pandemiden dolayi anaokuluna gitmemisler. Birakin kalem tutmayi, birbirleriyle iletisim bile kuramıyorlar. Daha once hic bu kadar aglayan bir 1.sinif gormemistim. Annelerine bağımlı, asosyal,egitime hazir olmayan bir sinif var karsimda. Ben o cocuklarin kaybolan 1.5 yilini canla basla calisip asarim ama daha fazlasi aşılamaz maalesef.Okullarin kapanmasini asla istemiyorum. Benim de kucuk bir bebegim var. Onun icin tabi ki endişeleniyorum ama surekli kacmakla nereye kadar gidecegiz? Pandemi ile yasamaya ayak uydurmak zorundayız. Uzaktan egitim cok sıkıntı. Öğretmen öğrenci arasindaki iliski sadece ders anlatmakla saglanmaz. Okul sadece egitim almak için değildir. O çocukların sosyallesmesi, kalemi defteri arkadaslari nasil tutuyor, kim kiminle nasil konusuyor, anneden ayri nasil davraniliyor gibi sorulari yasayarak ogrenmesi gerekiyor. Biz elimizi degil basimizi tasin altina koyduk. Her yer kapansa bile okullar kapanmamali!

Oğlum okuldan korona getirdi önce eşim şimdi ben koronayız.Okulra birçok vaka varmış.Çanlı derse geçilmeli.Çocuklar dikkat edemiyorlar.

Evet an itibariyle neredeyse tum okullarda covid kol geziyor.Bizim okulumuzda da var tabii ki.Istanbuldayiz,ve burada tum okullar da hemen hemen bir sinif kapaniyor.Yani kademeli bir kapanma covid olanlar gelmiyor ya da sinif kapaniyor.

Halâ diyorum ,ulkeyi kapatsinlar, isleri kapatsinlar ,okul acik kalsin.Evde ogrenecekleri hicbir sey yok.

Ay çok üzüldüm çocuklara yavrular ya Sırf bu yüzden eşimi ve tabiki kayınvalidemi karşıma alarak mücadele vererek oğlumu kreşe yolladım. Şimdi iki günde bir psikolojik baskı yapıyorlar bana. Ateşi çikti galiba. Gözü şişmiş gibi. Covid mi oldu. Sırf bana suçlu hissettirmek. Çocuk evde mağara adamına döndü herşeye aşırı agresif bağırıyordu , kural yok , şimdi iki hafta okula gitti hemen değişti sanki başka çocuk oldu. Millet cafelerden restoranlardan cikmiyo. İşyerleri ağzına kadar dolu evden çalışma bitti ama okullar kaoansin oldu. İlk önce okullar açık olmalı. Yari kapasite olur , farklı önlemler olur ama bir şekilde açılmalı.

Kesinlikle okul açık olmalı. Ama hibrit olur belki ders saati yine 30 dakika olur. Öğle arası kalkar vs. Yoksa restoran, cafe vs çok alakalı değil. Ben de arada kahve içmeye gidiyorum..hic içeride oturmadım oturan da pek yok havalar soğumadigi için ama acik havasında bile metrekareye düşen insan sayısı daha az. Değişik bir yöntem bulunmalı. Gerekirse il, il farklı olabilir. Ama bu şekilde özellikle kalabalık okullarda zor ve baya vaka görünmeye başladı.

işte en büyük sorunlardan biri bu çünkü muhtemelen o çocuk ailesinde de bu rahatlığı gördüğü için böyle davranıyor.
hadi bu lise 2ye gidiyor, daha küçükler daha çok aynalayacaktır ailelerini.
bir kişi tüm hijyen ve kurallarla gönderse de çocuğunu, diğer ailelerinin ne yaptığından haberdar değiliz. çünkü bu hastalığın bilinci ne yazık ki herkes de aynı ciddiyette oturmadı.
haliyle de insan korkuyor bu durumda işte.
küçük çocuklar kendilerini ne kadar koruyacaklar illa ki sınırlar aşılacak. ailesi özensiz bir çocukta virüsü saça döke yayacak.
asla çocukları suçlamıyorum bu arada, yanlış anlaşılmasın.

benim oğlumda lise 2 de. okulda bir sınıfta 2 çocuk pozitif çıktı geçen hafta o sınıf karantinaya alındı online derse geçti 14 gün.
bir kişide kapatılmıyor sınıf 2 pozitif olması lazım

Harikasınız sizin gibi öğretmenler iyi ki var

Bıktım su okulun kapanmasını bekleyen velilerden.
Kızım lgs sürecinde.
Zaten 1.5 sene cop.
Çocuk deli gibi ders çalışıyor.
İstemeyen alsın çocuğunu okuldan.
Millet keyfini düşünüyor okulu düşünür mü?
Alıp çocuğu, düğüne, AVM'ye ,cafeye gider oyun alanlarında oynatır ama okul tü kaka ...ölümü aynı ortam paylaşılıyor diye yaygara kopariliyor. Ona bakarsanız misafir gelmesi de tehlikeli

düşünüyorum da neden acaba böyle
neden çocuk okula gitsin istenmez
dediklerinizi de hep yapanlar özellikle (düğün avm oyun salonu vs)
acaba online olunca nasılsa sınıf geçiliyor oh bizde uğraşmıyoruz falan diye mi düşünülüyor?
ne saçma ne verimsiz bir düşünce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…