Artan vaka, açılan okul

düşünüyorum da neden acaba böyle
neden çocuk okula gitsin istenmez
dediklerinizi de hep yapanlar özellikle (düğün avm oyun salonu vs)
acaba online olunca nasılsa sınıf geçiliyor oh bizde uğraşmıyoruz falan diye mi düşünülüyor?
ne saçma ne verimsiz bir düşünce
Bir kişi vardı burada ben gördüm kadın okula veryansın ediyordu. Ama konu açmış kaynanayla,eltiyle yemekler aman aman .... Sonra Almanya'ya mühendisine özen, Finlandiya sistemine aşık ol. Eğitimlileri seviyoruz eğitimi öğretimi değil.

Geçen gün bir veli konu açmıştı. 2.sınıfa geçen çocuğunun sınıfında okuma yazma bilmeden geçenler varmış. Çok üzülüyorum gerçekten. Okul kapanırsa aynı senaryoyu seneyede yaşarız. Sağlık her şeyden önemli elbetteki ama bu yılların telafisi yok.
Ben de öğretmenim ağır rahatsızlıkları olan öğrenci ve velilere her türlü anlayış gösterilmek kaydıyla okullar kapanmamali gerekirse AVM kapansın

Bir kişi vardı burada ben gördüm kadın okula veryansın ediyordu. Ama konu açmış kaynanayla,eltiyle yemekler aman aman .... Sonra Almanya'ya mühendisine özen, Finlandiya sistemine aşık ol. Eğitimlileri seviyoruz eğitimi öğretimi değil.
Arkadaşımla daha geçen gün kavga ettim miss.
Kendisi, dügünlerdenden tut aileli oturmalı günlerin hepsine iki dirhem bir çekirdek çoluk çocuk iştirak etti.
Sonra da utanmadan karşıma geçmiş agzını yaya yaya ''Okulların virus bu kadar yayılmışken açılmasını hiç dogru bulmuyorum, milli eğitim bakanlığını arayıp şikayet edecegim'' dedi.
Be kadın çocuklarımız aynı yaşlarda ve resmen 1.5 seneleri hiç oldu.
Lgs'ye girecekler bu dönem acaba nasıl hazırlanacak bu çocuklar ?
Senin umurunda olmayabilir ama benim umurumda.
Ben de dönüp çocugunu göndermek istemiyorsan al okuldan madem ama bizimkilere karışma dedim diye kötü ben oldum bir de iyi mi ? :))))
Çocugu resmen derslerin bir çoguna girmediği halde o kadar rahat ki ya :)
Ben de nereden kaynak temin edebilirim, eksiklerini nasıl kapatabilirim diye mart ayından beridir fellik fellik dershane aradım.
Neymiş ? okullar kapansınmış.
He oldu canım.

Ben de dönüp çocugunu göndermek istemiyorsan al okuldan madem ama bizimkilere karışma dedim diye kötü ben oldum bir de iyi mi ? :))))
Halbuki o kadar doğru bir kelam etmişsiniz ki👏

Keşke öyle yapsalarda hem sayı azalsa hemde gerçekten bu işe adanan insanlar var olsa🤲🏻

düşünüyorum da neden acaba böyle
neden çocuk okula gitsin istenmez
dediklerinizi de hep yapanlar özellikle (düğün avm oyun salonu vs)
acaba online olunca nasılsa sınıf geçiliyor oh bizde uğraşmıyoruz falan diye mi düşünülüyor?
ne saçma ne verimsiz bir düşünce

Eve duzen gelecek yatis kalkis saati uyku yemek saati tabiki istemezlee

Merhaba ben 1. Sinif okutan bir sınıf öğretmeniyim. Çocuklara bakinca icim eziliyor,daraliyorum. Pandemiden dolayi anaokuluna gitmemisler. Birakin kalem tutmayi, birbirleriyle iletisim bile kuramıyorlar. Daha once hic bu kadar aglayan bir 1.sinif gormemistim. Annelerine bağımlı, asosyal,egitime hazir olmayan bir sinif var karsimda. Ben o cocuklarin kaybolan 1.5 yilini canla basla calisip asarim ama daha fazlasi aşılamaz maalesef.Okullarin kapanmasini asla istemiyorum. Benim de kucuk bir bebegim var. Onun icin tabi ki endişeleniyorum ama surekli kacmakla nereye kadar gidecegiz? Pandemi ile yasamaya ayak uydurmak zorundayız. Uzaktan egitim cok sıkıntı. Öğretmen öğrenci arasindaki iliski sadece ders anlatmakla saglanmaz. Okul sadece egitim almak için değildir. O çocukların sosyallesmesi, kalemi defteri arkadaslari nasil tutuyor, kim kiminle nasil konusuyor, anneden ayri nasil davraniliyor gibi sorulari yasayarak ogrenmesi gerekiyor. Biz elimizi degil basimizi tasin altina koyduk. Her yer kapansa bile okullar kapanmamali!
Oglumda anaokuluna gitmeyen 1.sinif ogrencisi bu yil inanin evde oturmaktan oyle sıkıldı ki ucarak gidiyor okula,Allahtan evde biseyler ogretmistim biraz.Ama hala orayi oyun yeri saniyor kuzum.Maskeni cikarr artik eve giricez diyorum asla cikartmiyor kapidan girene dek,sartlamis kendini.Psikolojiler alt ust tabii :KK43:

Diyabet ablasida okula gidiyor.Biz asilarimizi olduk.Okul kapanmasin dileyen gondersin.Ben olacaklara raziyim.Kendimi ve ailemi koruyorum,azicik hastalanirlarsa yollamam,buna dair kagit bile imzaladik.Semptom gosterenler duyarli olursa asacagiz bu durumlari.

Bence okullar açılmalıydı ve acildi da. Akliniza gelebilecek her yer acik okullar neden kapali olsun?
Oglum 4.5 yasinda anaokuluna basladi. Sinifi 10 kisi. Maskeler hep takili. Bizler sadece kapiya kadar gidebiliyoruz birakirken ve alirken.
Sinif mevcudu ideal gibi. Tedbirlere uyulmasinda bir sorun gorduyseniz yonetime bildirin.

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
Haklısınız. Ben öğretmenim ve bu şekilde nasıl olacak diye düşündüğümüzde bizler tepki alıyoruz. Yatmaya alıştınız deniliyor vs. vs. Fakat okulların yeterli hijyen durumu yok, çocuklar temaslı olmasına rağmen geliyor. Çünkü pozitif çıkan kişi tembihleniyor ve yakın temas kuran akraba isimleri verilmiyor. Ve o insanların çocukları kalkıp okula devam ediyor. Tabi çocuk bu ağzıyla diyor benim amcam pozitif çıkmış öğretmenim diye..
Sınıflar kalabalık, tuvaletlerde sabun filan imkanı yeterli değil. Teneffüste çocuklar maskesi yarım şekilde geziyor. Uyarsan bile arkanı döndüğün an herşey aynı oluyor. Daha bir çok şey.. Bu süreç en çok eğitime darbe vurdu. Canlı derslerin sıkıntısı da ortada.

Haklısınız. Ben öğretmenim ve bu şekilde nasıl olacak diye düşündüğümüzde bizler tepki alıyoruz. Yatmaya alıştınız deniliyor vs. vs. Fakat okulların yeterli hijyen durumu yok, çocuklar temaslı olmasına rağmen geliyor. Çünkü pozitif çıkan kişi tembihleniyor ve yakın temas kuran akraba isimleri verilmiyor. Ve o insanların çocukları kalkıp okula devam ediyor. Tabi çocuk bu ağzıyla diyor benim amcam pozitif çıkmış öğretmenim diye..
Sınıflar kalabalık, tuvaletlerde sabun filan imkanı yeterli değil. Teneffüste çocuklar maskesi yarım şekilde geziyor. Uyarsan bile arkanı döndüğün an herşey aynı oluyor. Daha bir çok şey.. Bu süreç en çok eğitime darbe vurdu. Canlı derslerin sıkıntısı da ortada.

okulların kapanması resmen bir nesli tüketti. fakat gerekli önlemler alınmadıkça ve bilinçsiz insanlar oldukça da önüne geçiilemiyor hatta kopup iyice gidiyor konu.
ben artık tam bir kapanma gerektiğine inanmaya başlıyorum.
başka türlü olmuyor çünkü.
yeri geliyor ben de çıkıyorum dışarı, nikaha da gittim, düğüne de.
ama minimum sürede durdum, mesafe, hijyen, maske üçlüsünden vazgeçmedim.
çok yakın bir arkadaşım nikah yemeğini yaptığında tek doz aşım var diye gitmedim, gayette anlayış gösterdi.
nikahında da en geride maskemle oturdum, takı sırasını dışarıdan takip ettim en sona gelince hemen gidip verdim hediyemi.
kaç kişi bu hassasiyette ?
dipdibe halaylar, küçücük evde 15-20 kişi ağırlamalar..

Millet keyfini düşünüyor okulu düşünür mü?
Alıp çocuğu, düğüne, AVM'ye ,cafeye gider oyun alanlarında oynatır ama okul tü kaka ...ölümü aynı ortam paylaşılıyor diye yaygara kopariliyor. Ona bakarsanız misafir gelmesi de tehlikeli🤷
Bu yazdığınız msj bizim için gecerli değil dimi hani yüksek riskli grupta hastalar için genel olarak söylemiyorsunuz diye düşünüyorum.çünkü evime 2yıldır kimseyi kabul etmiyorum.görüşmem gerekirse açık alanda çift maske takıyorum.çocuklarımıda çok şükür ailemin bahceli evi var orda oyun oynamaya götürüyorum.tekrar söylüyorum okullar kapatılmalı demiyoruz bizim gibi olanlar için bişeyler yapılmalı

Bu yazdığınız msj bizim için gecerli değil dimi hani yüksek riskli grupta hastalar için genel olarak söylemiyorsunuz diye düşünüyorum.çünkü evime 2yıldır kimseyi kabul etmiyorum.görüşmem gerekirse açık alanda çift maske takıyorum.çocuklarımıda çok şükür ailemin bahceli evi var orda oyun oynamaya götürüyorum.tekrar söylüyorum okullar kapatılmalı demiyoruz bizim gibi olanlar için bişeyler yapılmalı
Bir sonraki ya da önceki mesajımda söyledim ki sizlere gerekli tolerans sağlanmalıdır.

Biraz moralleri bozmaya geldim
Konu okulların açılması değil gerçekten

Mesela bu hafta bir veli gruba yazdı
Çocuğunun ateşi varmış dün ama evde tutamamış okula yollamış
Başka biri çocuğu hasta diye okula yollamıyor
Ama dışarıda bisiklet sürüyor çocuk
Evde izole de değil
Bu tiplemede biriyle uğraşırken sonsuza kadar okulu kaparsak ancak düzeliriz
Bir yandan istiyorum ki maske takamayan çocukları keşke okula almama şansımız olsa
Çünkü sayıları azımsanacak durumda değil
Ama aynı zamanda eğitim hakları engellenemez

Ha bir yandan da 2 haftadır okul var
Ama temizlik personelleri bugün işe başladılar
Bu güne kadar kendi kendimize temizlik yapıyorduk

Tüm bunların cezasını çocuklarımız mı çekmeli tartışılır 🙄

cok uzuluyorum ben bu konulara ya,

yegenim 2. sinifa gecti, cocuk gozluk kullanmaya basladi,

bilmedigimiz baskalarinda bir cok problem yasaniyor fiziki ya da psikolojik olarak.

korona olmamak tek bir saglik belirtisi degildir ki.

okullar acik kalmali, okula gidemeyen cocuklar icin keske devlet bir plan yapsa ama yapmiyorsa da maalesef aile evde egitim vermeye calisacak. Tum gun online egitim hic kimse icin uygun ve verimli degil.

Online calisiyorum ve hepimiz yetiskiniz, 1 saatlik toplantidan sonra pestilimiz cikmis oluyor. Bu cocuklar nasil dayansin :KK43:

Sadece aynı grup insanlar birbiriyle görüşüyor demek her zaman doğru değil. İlkokula atandım, görevlendirme de aldım. Haftada 2 gün bir okula, 2 gün başka bir okula gidiyorum. Girdiğim sınıfların 3 tanesinde birer covidli öğrenci var. Gittiğim öbür okul köy okulu, çocukların da velilerin de test yaptıracak bilinçte olduğunu düşünmüyorum. Öğretmenlerin de hepsi ilçe merkezinde yaşıyorlar. Sürekli bir hareketlilik söz konusu yani.

İlk haftamın son günü çok hasta oldum okula gidemedim. Sürekli üşüme, bulantı, ishal, baş ağrısı, boğaz ağrısı şikayetlerim var. 2 doz Biontech oldum, bugüne kadar hiç corona olmadığımı düşünüyordum. Acaba oldum da aşıyla böyle mi atlatıyorum diye düşünüyorum şimdi.

Çocuklar maske takmıyorlar asla. Taksalar bile birbirlerinin maskelerini sürekli koparıyorlar. Maskelerini birbirleriyle değiştiriyorlar. Teneffüslerde alt alta üst üste… Müfredat da sınıf mevcutları da azaltılmalıydı. Hibrit eğitim de yerine göre yapılabilirdi.

X