Artan vaka, açılan okul

Hastalıktan korkmuyormuş insanların saldırmasından korkuyormuş. Başka bir ülkede yaşıyor galiba. Bizim ülkede çok şükür birbirimize saldırmıyoruz
Bir saat önce okudum,çok yorgundum yanlış anladım diye düşünüp cevap vermedim. Girip tekrar okudum

kıyafetler de pahalı
sanırsın yıldırım mayruk cemil ipekçi defilesine çıkacaklar
kırtasiye ve servis işine girmiyorum bile
servis limuzin fiyatına
Servis kendimim . Arabayla götürüp getireceğim. Benzin fiyatlarına değinmeye gerek yokkk

Aşı karşıtlarından linç yerim belki ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum okul yaşında çocuğu olan veliler aşı olmalı.
Biz özel okul olduğumuz için erkenden başladık ve bu süreçte 3 farklı öğretmenimiz karantinaya girdi. Ne bur bulaş oldu ne de öğretmenlerimiz ağır atlattı. Okullar hastanelerden sonra en fazla bulaş riskinin olduğu yerlerdir bu gerçek ancak bunu bitirmek de bizim elimizde. Canlı dersler kabus gibi geçiyor biz okulda olmak istiyoruz öğretmen olarak ancak kimse canını sokakta bulmadı herkes aşısını olsun ki bu hastalık bir şekilde son bulsun.

Az önce bi haber gördüm bursada bir ilkokulda 1.sınıfa başlayan öğrencinin koronavirus testi pozitif çıkmış öğretmen ve 30 kişilik sınıf karantiya alınmış.
Daha yeni başlıyoruz...
Allah yardımcımız olsun

Öncelikle tek pozitif vakada sınıf karantiya alınmıyor haber yanlış olabilir bu bir
İkincisi sizin gibiler çocuğunu göndermesin ki hem sizin kafanız rahat olsun hem de bizim yavrucaklar az mevcutla okula gidip gelsin
Ya gerçekten anlamıyorum bütün Avrupa ve Amerikaya bakın oralarda da vakalar artıyor ama kimse okullara gözünü dikmiyor hemen.Gelişmemiş doğu toplumu olmanın getirisi de bu sanırım.
Çocuklarım uzaktan eğitimde 1.5 yıldır mahvoldu ben ekran başında toplam 1-2 öğrenciyle ders yaptım.Öğrencilerim okula gelmedi ama veliler konfeksiyonlara çalışmaya gönderdi.
12.sınıflar nişanlanıp evlendi.Çocuğu olan bile var.Şu yaygaraları koparırken az duyarlı olun ya.

Sizin gibiler mi?
Yaygara koparmak mı? Ne biçim bi üslup
Tekrar tekrar bin kere yazamayacağım
Offff her şeye muhalefetsiniz ben açılmasın mi diyorum?
Haber yalan evet, her şey yalan vakalar, ölenler....hepsi kurgu

Sizin gibiler mi?
Sizde sürekli yazıp yazıp öylemi dedim böylemi dedim. Ee ne diyorsunuz ozaman. Bulun çaresini göndermeyin, başka çözüm ne olabilirki

Sizde sürekli yazıp yazıp öylemi dedim böylemi dedim. Ee ne diyorsunuz ozaman. Bulun çaresini göndermeyin, başka çözüm ne olabilirki
Mesajlarıma bakarsanız yeterince açık
Herkes farklı algılayıp bir şey söylediği için açıklamaya çalıştığım için öyle mi dedim böyle mi dedim oluyor maalesef okuduğumuzu anlasak sorun olmayacak neyse kaç kez yazdım madem soruyorsunuz
Tekrar yazayım ZORUNLU olmasın istiyorum bu kadar en azından riskli grup için
Teşekkürler

Sizin gibiler mi?
Başta gerçekten tamamen evde izole olduğunuzu düşünerek yorum yapmıştım
Hatta açıkça söyleyeyim kudrayı eşinizi, işinizi sorarken biraz da fazla didikliyor diye düşünmüştüm
Meğer bir bildiği varmış da ondan soruyormuş
Yaygara koparma kısmına KudrAlobar eski konularınızdan bahsettikten sonra ben de katılıyorum artık

İşe girmeyi düşünürken, kayınvalide ağırlarken vakalar, ölenler yine vardı
Üstelik de geçen nisan ayında vakalar tavanken avmde işe girmeyi düşünüyormuşsunuz
Ama okul, eğitim söz konusu oldu mu korona geliyor hemen akla
Bir okulda var çünkü korona
Avmde, ev ziyaretlerinde yok kesinlikle
Oralar için risk almakta sıkıntı yok ama eğitim söz konusu olunca asla risk alamıyor oluyoruz

Evet orayı anladım
bende çok şey istiyorum ama istediğim şeyleri direk nerde halledebileceksem oraya başvuruyorum çünkü çözüm odaklı olmayı severim
bu konuda karar merci kk forumu değil, o yüzden sürekli aynı şeyleri yazarak ve şu okulda çocuk positif çıkmış vah vah tüh tüh yazmak ile birtek polemik yaratıyorsunuz.

Düşünmek ile girmek aynı şey mi?
2.yıldır insanlar düğün dernek tatil gezme,iş,.kongre miting her şeyi yaptı/ yaptilar ben işe girmeyi düşündüm, kayınvalidem geldi görüştüm öyle mi?
Şaka mısınız?
Tecritte yaşayayım bari

Aslında velilerin okula girmesi genel olarak yasak (pandemiden dolayı) idareye konuyu bildirin bence.

Ayyy şok oldum. Eski konulara bakmak işte bu yüzden işe yarıyor. Bu arada okulların hepsine pandemi dolayısıyla mebden yazılar geldi okula Veli vs girmiyor öyle bir okul varsa lütfen milli eğitime şikayet edin. Bazı insanların artık sırf provakasyon amacıyla böyle şeyler yazdıklarını düşünmeye başladım. Ayrıca 31 Ağustos’ta yayınlanan genelgeye göre
Mazereti olan öğrencilerin eğitimlerine ilişkin hangi önlemler alınacak?

Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.
Buyurun kaynak Tıklayınınız

Tecritte olmadıkça virüs bulaşma riski var ama işte
Ben de tecritte kalmadım bir noktadan sonra
Ama hala evde izole yaşayanlar varmış C ceycey0406 gibi
Onların zorunluluğa karşı olmasını anlarım da sizinki okuduklarımdan sonra samimi gelmiyor

Niye sadece okullarda korona varmış gibi bir algı içindesiniz ona anlam veremedim
İşe girmek vakaların çok artışta olduğu nisan ayında aklınıza gelmişken okula gelince akla korona gelmesi doğru değil
Bir yerden sonra da kendimize dürüst olmamız gerekiyor bence
Sizin dediğiniz gibi ben de tatile gitmedim ama dışarıya gezmeye gittiğim filan oldu
Şimdi okul açılması söz konusu olunca da oraya gittiysem eğitimden geri kalınması doğru değil diyebiliyorum
Riski diğer durumlar için göze alabiliyorsam, alabiliyorsak, eğitim için on kat göze alabilecek bilinçte olmalıyız

Eğitim akraba ziyaretinden çok daha önemli çünkü
Ki söyledim daha önce de 700 kişilik okuluz ama geçen yıl okul kaynaklı bulaş yaşanmadı hiç okulumuzda

Hanfendi neye şok oluyorsunuz ki ilahi ya
işe girmeyi düşündüm evet
Girmedim tehlikeli.olur diye
Kv kp geldi 3-4 kere
Sanki tatillere, mitinglere, düğünlere katılmışım gibi davranmasanıza
ya sabır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…