Artan vaka, açılan okul

Ayyy şok oldum. Eski konulara bakmak işte bu yüzden işe yarıyor. Bu arada okulların hepsine pandemi dolayısıyla mebden yazılar geldi okula Veli vs girmiyor öyle bir okul varsa lütfen milli eğitime şikayet edin. Bazı insanların artık sırf provakasyon amacıyla böyle şeyler yazdıklarını düşünmeye başladım. Ayrıca 31 Ağustos’ta yayınlanan genelgeye göre
Mazereti olan öğrencilerin eğitimlerine ilişkin hangi önlemler alınacak?

Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.
Buyurun kaynak Tıklayınınız
Konuda mazereti olan çocuk değil ki. Annesi babası hasta olan her çocuğu online eğitime alsak ohooo. Herkes bulur bahanesini göndermez bebeleri.

Konuda mazereti olan çocuk değil ki. Annesi babası hasta olan her çocuğu online eğitime alsak ohooo. Herkes bulur bahanesini göndermez bebeleri.
Evde sürekli hasta bulunmasını da mazeret kategorisine alıyorlar velinin dilekçe yazması gerekiyor. Yani evde bakımı olan hasta, sürekli hastalığı bulunan anne-baba da bu durumda geçerli, ek olarak sağlık raporu gerekmekte.

Aşı karşıtlarından linç yerim belki ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum okul yaşında çocuğu olan veliler aşı olmalı.
Biz özel okul olduğumuz için erkenden başladık ve bu süreçte 3 farklı öğretmenimiz karantinaya girdi. Ne bur bulaş oldu ne de öğretmenlerimiz ağır atlattı. Okullar hastanelerden sonra en fazla bulaş riskinin olduğu yerlerdir bu gerçek ancak bunu bitirmek de bizim elimizde. Canlı dersler kabus gibi geçiyor biz okulda olmak istiyoruz öğretmen olarak ancak kimse canını sokakta bulmadı herkes aşısını olsun ki bu hastalık bir şekilde son bulsun.

Benim çocuğum yok ama annem öğretmen ve dediklerinize kesinlikle katılıyorum. İnternetten doğru düzgün eğitim öğretim olmuyor diyor annem de. Sabahtan akşama ekrana bakmak hem çocuk için çok sıkıcı hem sürdürülebilir değil. Ama elbette halk sağlığı da çok çok önemli. Sonuçta ölü çocukların eğitimi olsa ne olur olmasa ne olur. Ya da annesi babası öldükten sonra. Bu yüzden öğretmenlere ya aşı zorunluluğu ya da pcr zorunluluğu getirildi ki çok haklıydı.

Ama sadece öğretmenler değil, öğrenciler de risk. Küçücük çocuk aşı olmuyor sanırım. Pcr da çocuğa işkence ama velilerden aşı zorunluluğu veya pcr zorunluluğu rahatlıkla istenebilir. Yapmayan okula giremez, onlar için özel online dersler verilir. O derslere girip girmediği çok ciddi kontrol edilip ilgisiz anne babaysa para cezalarıyla yıldırılır.

Ayyy şok oldum. Eski konulara bakmak işte bu yüzden işe yarıyor. Bu arada okulların hepsine pandemi dolayısıyla
Evde sürekli hasta bulunmasını da mazeret kategorisine alıyorlar velinin dilekçe yazması gerekiyor. Yani evde bakımı olan hasta, sürekli hastalığı bulunan anne-baba da bu durumda geçerli, ek olarak sağlık raporu gerekmekte.

Benim 3 farklı raporum var 2 si akciğer hastaliklarindan 1i kalpden ve raporlu ilaç kullanıyorum
Ama sanırım sizin dediğiniz yatalak gibi mi? Farklı sanırım

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
Yani ne zamana kadar göndermeyeceksiniz? Bunun sonu yok belliki. Akademik ayrı psikolojik olarakta gitmeleri gerektiğini düşünüyorum

ahhh yavrum benim içim cız etti yaa, Rabbim tez zamanda şifasını versin evladınızın :KK43:

ben de eşim de 2 doz aşımızı olduk ama şimdi de çocuklarım adına korkuyorum, hadi biz aşılıyız diye coivd olsak hafif atlatalım diyelim çocuklarıma ne olacak
1 kere atlattık ama ne çektiğimizi ben bilirim, ama şükür atlattık nihayetinde ama ya 2.de bu kadar şanslı olamazsak
ben çok endişeliyim, büyük kızım ki çok dikkatli bu konuda ama neticede çocuk bi noktadan sonra tedbiri bırakıyor elden
Allah evlatlarımızın öğretmenlerimizin eğitimcilerimizin ve idari personelimizin yardımcısı olsun inşallah hasarsız sıkıntısız atlatırız şu seneyi :KK43:
Amin arkadaşım amin
Benim oğlan iki kez babasıyla ben bir kez geçirdik
Çok zor bir hastalık
Bende çok endişeliyim
Allah sizi de evlatlarınızı da korusun

Allahım şifasını versin hemen inşallah
Propolis kullandık biz iki sene kış aylarında epey etkisi olduğunu düşünüyorum hastalanmadılar hiç tek odada ısınmamıza rağmen
Dr. Danışıp verebilirsiniz
Belki iyileştirmeyebilir fakat basit soğuk algınlıklarını önlediğini düşünüyorum
Allah razı olsun arkadaşım
Biz de kullanıyoruz propolis, çok faydasını gördük, benim çocuğumun bir buçuk sene burnu bile akmadı, kovid olana kadar….. malesef onun etkilerini hiçbirşey gidermiyor

Benim 3 farklı raporum var 2 si akciğer hastaliklarindan 1i kalpden ve raporlu ilaç kullanıyorum
Ama sanırım sizin dediğiniz yatalak gibi mi? Farklı sanırım
akciğer hastalıklarından olan raporunuzu ek yaparak (güncel olması gerekli) covid salgını dolaysıyla çocuğunuzun uzaktan eğitime devam etmesini istediğinizi, çocuğun birincil bakımını üstlendiğiniz için sizin adınıza bir mazeret teşkil ettiğini, mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek ibaresine dayanarak uzaktan eğitime devam etmesini istediğinizi belirten bir dilekçe yazıp okula sunun.

Vaka sayısı kaç olursa olsun, her türlü tedbir alınıp okulların açılması gerekiyor. Her yeri kapatsalar da okullar artık açılmalı. Zaten yeterince kapalı kaldı. Eğitim çok çok önemli. Ben bir öğretmen olarak kesinlikle okulların bir daha kapatılmasına karşıyım.

Udi hindi kullandınız mı ?
Hayır kullanmadık, çocuğumun bünyesi çok alerjik, astım hastası, probiyotik, propolis, keçi boynuzu pekmezi ve mürver özü dışında bir takviye kullanmıyoruz. Udi hindi çok kuvvetli, şuan vücudu kaldıramaz ağır gelir
Yardım etmek istediğinizi biliyorum, çok iyi bir insansınız hiç tanımadığınız birinin çocuğuna bile el uzatıyorsunuz, çocuğum adına çok teşekkür ediyorum, minnettarım

Bizim okula yeni gelen beşler 50-55 kişi. Diğer şubeler 40-45 kişi. Pazartesi itibariyle sabahtan 1500 ortaokul öğrencisi; öğleden sonra 1000 ilkokul öğrencisi okula giriş yapacak. Sosyal mesafe koyacak alan yok, istenilse de bu mümkün değil zaten :) Bu şartlarda kovid virüsü mutantın alasına uğrayıp, olmadığı kadar evrim geçirirse şaşırmayın.

Yani ne zamana kadar göndermeyeceksiniz? Bunun sonu yok belliki. Akademik ayrı psikolojik olarakta gitmeleri gerektiğini düşünüyorum
Geçen bir araştırmaya denk geldim. Kovid döneminde özellikle 0-6 yaş çocukların hem mental hem motor gelişimleri yaşlarının çok gerisinde kalmış. Psikolojik sorunlar yaşayan çocuk sayısı artmış. Üstelik bu araştırma avrupa ülkelerinden birinde yapılmış. Bizim memlekette yapsalar daha beteri çıkar sanırım.

Hayır kullanmadık, çocuğumun bünyesi çok alerjik, astım hastası, probiyotik, propolis, keçi boynuzu pekmezi ve mürver özü dışında bir takviye kullanmıyoruz. Udi hindi çok kuvvetli, şuan vücudu kaldıramaz ağır gelir
Yardım etmek istediğinizi biliyorum, çok iyi bir insansınız hiç tanımadığınız birinin çocuğuna bile el uzatıyorsunuz, çocuğum adına çok teşekkür ediyorum, minnettarım
Ne demek hepimiz anneyiz birinin yavrusu benimde yavrum gibi ...kızımda alerjik bir bünyeye sahip ama hamdolsun çok ağır gelmedi udi hindi yağı arada veriyorum ... Propolis falanda öyle...
Alerjik anneler en iyisini bilir rabbim yardımcınız olsun🤲🏻

Geçen bir araştırmaya denk geldim. Kovid döneminde özellikle 0-6 yaş çocukların hem mental hem motor gelişimleri yaşlarının çok gerisinde kalmış. Psikolojik sorunlar yaşayan çocuk sayısı artmış. Üstelik bu araştırma avrupa ülkelerinden birinde yapılmış. Bizim memlekette yapsalar daha beteri çıkar sanırım.
Hamdolsun yakınlarımin cocuklari öyle kolay atlattiki hele 3 u ateş bile yaşamadı.... Ama büyüklerde öyle 23 yaşında atlatamayip ölen yakınım da var 80 yaşında koma halinde yaşayan ananemde hemen atlatma halide var.🤷

Hamdolsun yakınlarımin cocuklari öyle kolay atlattiki hele 3 u ateş bile yaşamadı.... Ama büyüklerde öyle 23 yaşında atlatamayip ölen yakınım da var 80 yaşında koma halinde yaşayan ananemde hemen atlatma halide var.🤷
Yok hasta olan çocuklardan bahsetmedim. Kovid döneminde okuldan, sosyal ortamlardan, akran etkileşiminden mahrum kaldıkları için ortaya çıkab sorunlar bunlar.

Yok hasta olan çocuklardan bahsetmedim. Kovid döneminde okuldan, sosyal ortamlardan, akran etkileşiminden mahrum kaldıkları için ortaya çıkab sorunlar bunlar.
Evet maalesef çocuklar ikili ilişkilerde çok geriledi... özellikle kızımda fark ediyorum çok geriliyor yeni yebi aşmaya basliyoruz yaş 4 ...eminim okullularda daha çok baskı olmuştur.

Kesinlikle bu arastirmaya parmagimi basarim
Korona doneminde burada 3 ay okul, 1 yil kulturel etkinlikler kapali oldugu icin 9 yasindaki kizim asiri derecede Telefona dustu
Simdi yeni yeni toparliyoruz
Ama bizde gecen yil okul acikti ona ragmen yeni yeni toparliyoruz dusunun
Buralarda belki tekrar kapanma olur ama okullarda degil
Magazalar vs...

akciğer hastalıklarından olan raporunuzu ek yaparak (güncel olması gerekli) covid salgını dolaysıyla çocuğunuzun uzaktan eğitime devam etmesini istediğinizi, çocuğun birincil bakımını üstlendiğiniz için sizin adınıza bir mazeret teşkil ettiğini, mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek ibaresine dayanarak uzaktan eğitime devam etmesini istediğinizi belirten bir dilekçe yazıp okula sunun.
Teşekkür ederim, evet güncel var raporum
Yapacağım bunu.

Bu tam olarak nasıl oluyor gerçektende böyle bişeyi kabul ediyolar mı acaba daha ayrıntılı açıklayabilirmisiniz?şöyle söykeyim çok riskli gruptayım oğlumla birebir ben ilgileniyorum.bağışık sistemim yok benim 7 yılı geçti tedavi oluyorum hastanede ve ilacı ömür boyu almak zorundayım çünkü onun sayesinde yaşıyorum.böyle bişeyi kabul ediyolarmı?kaçgündür kafayı yicem neden kimse bizim için bişey yapmıyor diye.geçen senede birebir ben ilgilendim çocuğumla çokda ii gittik hatta ilerdeydik.

X