Artan vaka, açılan okul

Dileye de bilir ne var. Belki - ki bana öyle geldi- çok dikkat eden birisi ve korkuyor. Konu sahibinin dilemesi açılmaz veya kapanmaz zaten. Bana okulun uzaktan olmasını dilemekten ziyade özel durumu olduğu için zorunluluk olmasını istemiyor gibi geldi hem.
İlk yazdığı girişte krobiklerle alakalı en ufak bir sözü yok ama umrumda degilsiniz şu an👍

Avm’de işe girmeyi planlamışsınız, eşinizin ailesini evinizde ağırlıyorsunuz gezmelere gidiyorlar geliyorlar. Çocuğun okula gitmesi mi sorun oldu? Siz bence 2 senedir rahata alışmışsınız o bozulsun istemiyorsunuz.
Yok birde altta kronikler için tehlikeli yazan arkadaşları görüp yok ben kronikler için diyorum demez mi 🤦 zaten sınıfı bile gayet ideal. Bizim özelde bile 22 kişilik sınıflar var. Maalesef maske olayı herkesin kendi yavrusunda bitiyor takip dikkat edecek.

Oğlumu kendi isteğimizle özel kreşe verdik, uyum sürecinde veliler çocuklarının yanında sınıfta oluyorlar belli aralıklarla ve bu üç gün devam ediyor, her yeni kayıtta bu yaşanıyor. Şimdi virüs için evet bu risk ancak çocuğun psikolojisi içinde gerekli bir uygulama. Çocuklar küçük olduğu için maske takma alışkanlıkları da yok. Aldığımız risk çok büyük belki ancak insan kendine "nereye kadar" diye de soruyor. Çocuğum pandemi mağdurlarından birisi mesela. Sosyal iletişim sıfır, konuşma geriliği da var, bize bağımlılık seviyesi had safhada. iki yıldır eve hapsolmuş bir çocuktan ilerleyen zamanlarda çok büyük ataklar ve gelişim göstergeleri beklemek çok ütopik. Dış dünyaya açılmaları, sosyalleşmeleri gerekiyor. Bu sebeple ben de okulların açık olmasından yanayım. Öğretmenim aynı zamanda. Haftada 12 sınıfa derse gireceğim yüzlerce öğrenci ile yakın temasta olacağım, yapacak bir şey yok. Pandeminin patladığı dönemde 1. Sınıflar şu anda 3 oldular ancak nasıl 3 oldular göreceğiz. Çok büyük kayıplar verdik bu dönemde ve daha fazlası cidden yaşanmamalı

Bulunduğunuz ülkede sınıflar kaç kişilik?
25 kisilik
Okullarınızda hangi iklimlendirme teknolojileri kullaniliyor?
Soruyu tam anlayamadim ama hicbi teknoloji kullanilmiyor bildiginiz kara tahta ve tebesirdeyiz hala dusunun
Okullarınızda yeterli temizlik ve yardımcı personeli var mı?
Okulda 4 anasinifi
12 ilkokul var
Temizlik personeli 3
Okullarınızda yeterli sınıf ve etkinlik alanı ( kapalı açık ) var mı?
Bahce var ama yagmurlu zamanda yemekhaneye tikisan 16 sinif var
Ki burada yilin 11 ayi yagmur soguktur
22 dereceyi gorunce millet bikinisini giyip gunesleniyo
Okullarınızda öğrenci taşımacılığı hangi yollarla yapılıyor? Yeterli denetleme var mı?
Aileler kendileri goturup getiriyor servis falan yok. Otobus, metro, tram artik evin uzakliligina bagli
Bulunduğunuz ülkede filyasyon çalışmaları ne durumda?
Filyasyon dediginiz su covid olunca kapinin onune gelen saglik calisanlari falanmi
Burda oyle bise yok. Test yaptiriyosun doktorunda, pozitifsen 7gun karantinada kaliyosun. Hic kimse gelip gitmez arayip sormaz
Bu sorulara cevap verirseniz orada devam eden eğitimin niye burda devam etmediğini de açıklayabiliriz. Yoksa burda yasamadan oradan konuşmak gerçekten çok kolay
Orada yasamiyorum ama bizzat gelip gorebildigim icin kiyaslama yapabiliyorum.

Buyrun cevaplar hangisi sizi tatmin etti hangisi etmedi

40+ üstü sınıflarda bir sırada üçer dörder öğrencinin oturduğu, havalandırma sisteminin olmadığı, sınıf ve derslikler ile 3-4 kişilik alanda 1 düzine öğrencinin beklediği sabunu, kağıdı olmayan tuvaletler (kokusu tüm koridoru kaplayan )artı suriyeli çocukların sınıflara yikanmadan gelmesi aşı olmamaları daha fazla yazamicam bunları düzeltmek gibi önlemlerle başlanabilir mesela
Siniflar 25kisilik tek farkimiz o hanimefendi

Corona'dan önce sınıfları 20 kişilik,klimalı,sabah bedava çorba dağıtılan,çocukların tekli sıralarda oturduğu bir yer olarak falan mı hayal etmiştiniz
Dedim ya avrupanin baskentinde parlementonun natonun buldugu ulkedeyim hala sunlari goremedik
Hala Kara tahta tebesirdeyiz, servis diye bi sistem yok
Filmlerde gordugunuz gibi cocugu evden alip okula birakan school bus, sinifta son derece teknolojik aletler bulundugunumu dusunuyosunuz

Siz dusunup tahmin edebilirsiniz ama ben gorup yasayip kiyaslama yapabilirim.

Birakin cocuklari okuluna gitsinler Allah askina

Okullar açılmalı evet.Daha ne kadar kapalı kalabilir.Bazi devlet okullarının hali gerçekten rezalet.1.5 yıldır hiç mi önlem alınamazdi ? Okul açılsın diyen de açılmasın diyen de kendi açısından hakli.Veliler okul bahçelerine alınmasın mesela ,öğretmenlere zorunlu tutulan PCR velilere de zorunlu tutulsun .( Doğru bulmuyorum bunu tabi ki ama zorunlu olacaksa sadece öğretmenlere olmasın) okula göndermek istemeyen veliler için uzaktan sistem devam etmeli ,hem sınıf mevcudu azalır ,hem herkesin gönlü olur.

Oğlum 2 haftadır okula devam ediyor ,6 eylülden sonra açıldığında ve acik olduğu sürece de yüzyüze devam edecek .Biraz da özel okul olmasi ve sınıf mevcudunun az olması sebebiyle daha çok güveniyorum sanırım .

Hele birinci sınıflar uzaktan olmadı işte
Keşke olabilseydi.
Ablam sınıf öğretmeni
Akşam 9 a kadar gönüllü ders verdi.
Kendi çocuğu ile ilgilenemedi.
Evi birinci katta camdan dışarı geliyor ders anlatısi.
Tek tek uğraştı.
Normalde saat 3 te biten dersi ablamın kendi isteğiyle akşam 9 da bitti.
Artık annem çaya cagriyordu aksam 9 dan sonra.
Tuvalete zor gitti abartisiz.
Ama kendi diyor yok diyor hala okuma yazmaya geçmediler.
Seneye bunlar yine benim öğrencim olacak dedi.
Zaten üçte birinin net bağlantısı yoktu dedi.
Yani uzaktan eğitim sistemi oturmadi maalesef.
Keşke sınıflar yarıya inse temizlik hijyen kuralları daha aktif olsa.
Bu konuda katılıyorum.
Sınıflarin sayısı azaltılmalı ve isteyen yine uzaktana devam etmeli.
Keşke böyle yapsalar.
Ama köy çocukları bilhassa çok mağdur oldu.
Bizim mudur teneffüsleri şube şube yapmaya çalışacağım diyor.
Kaç gündür ona uğraşıyorum dedi.
Sınıfta asla maskeler cikarilmamali.
Mesafe hijyene uymaliyiz başka yolu yok.
Mutasyonlar varyantlar bitmez bu virüs.
Mecburen bununla yaşayacağız.
Allah sonumuzu hayretsin.

38 kişilik sınıfta başladı benim kızım tedirginim korkuyorum ama yapacağım bir şey yok 🤷🏻‍♀️

Tek beklediğim sınıf bölünmesiydi onu da yapmadılar. Bunun ısrarını anlayamıyorum.
Vakalar çok artıp okul kapanacağına bölünmüş şekilde hep açık kalsa olmuyor mu?

Bir de hes kodu sorulmuyor kimseye pazartesiden sonra sorulur mu bilmiyorum.

Hele birinci sınıflar uzaktan olmadı işte
Keşke olabilseydi.
Ablam sınıf öğretmeni
Akşam 9 a kadar gönüllü ders verdi.
Kendi çocuğu ile ilgilenemedi.
Evi birinci katta camdan dışarı geliyor ders anlatısi.
Tek tek uğraştı.
Normalde saat 3 te biten dersi ablamın kendi isteğiyle akşam 9 da bitti.
Artık annem çaya cagriyordu aksam 9 dan sonra.
Tuvalete zor gitti abartisiz.
Ama kendi diyor yok diyor hala okuma yazmaya geçmediler.
Seneye bunlar yine benim öğrencim olacak dedi.
Zaten üçte birinin net bağlantısı yoktu dedi.
Yani uzaktan eğitim sistemi oturmadi maalesef.
Keşke sınıflar yarıya inse temizlik hijyen kuralları daha aktif olsa.
Bu konuda katılıyorum.
Sınıflarin sayısı azaltılmalı ve isteyen yine uzaktana devam etmeli.
Keşke böyle yapsalar.
Ama köy çocukları bilhassa çok mağdur oldu.
Bizim mudur teneffüsleri şube şube yapmaya çalışacağım diyor.
Kaç gündür ona uğraşıyorum dedi.
Sınıfta asla maskeler cikarilmamali.
Mesafe hijyene uymaliyiz başka yolu yok.
Mutasyonlar varyantlar bitmez bu virüs.
Mecburen bununla yaşayacağız.
Allah sonumuzu hayretsin.

Evet bu yazdığınız şeyi geçen sene bizzat deneyimledik ki okula belli dönemlerde gittiği halde 1.sinif çok zor her açıdan . Öğretmeni sağolsun geç saatlere kaldığı zamanlar oldu .Bir şekilde evde de destekle 1.sinifi bitirdi.

Basindan beri cidden dikkat ediyoruz. Disari ciksakta kimseyle gorusmuyoruz aileler bile dahil. Esim ilk zamanlar ise gitmemisti ama sonra mecbur acildi ve gitti. Ne yapalim ac duramayiz mecbur yani. Simdi de anaokul zamanı geldi. Egitim ne kadar ertelenebilir ? Hadi bu sene gondermedik seneye biteceginin yada azalacaginin bir garantisi yok ki kac sene daha kapanacak. Hamileyim ve dogumdan sonrada el kadar bebegimle kizimi okula birakmaya / almaya gidecegim korkuyorum tabi ki bu kadar sakindik kendimizi simdi birden acilmis gibi olduk ama baska caresi yok egitim almalari şart. Giriste maskeli cocuklar genel olarak ama iceride maskeler indiriliyormus 😟 ama yinede okullarin kapanmasini istemiyorum. Bizim icin okul zorunlu bile degildi ama simdi gondermez ve hastaligi baska bir yerden kaparsak kendimi affedemem.

Maske cok zararlı çocuklar için
Ama şu dönemde takmaları cok önemli.
🤷‍♀️
Ve kuralına uyan cocuk eminim bu yıl okulda daha az hasta olur cunku maskeli olacaklar. .

Bir de " grip hastalığı ortadan kalktı " diyen kesim var 😂
Ulen maskeli herkes
Kimse kimseye bulastıramadı gribi dogru düzgün :KK53:
Geçen sene oğlum anaokuluna gitti. Bir sene öncesi grip olan çocuk grip olmadı hiç. Korona da geçiren olmadı ,yani sınıfında vardı ama bulaş olmadı. Maskelerini hiç çıkarmadı cocuklar. Cidden maskenin en büyük faydası grip bulastirmamasi oldu

Evet bu yazdığınız şeyi geçen sene bizzat deneyimledik ki okula belli dönemlerde gittiği halde 1.sinif çok zor her açıdan . Öğretmeni sağolsun geç saatlere kaldığı zamanlar oldu .Bir şekilde evde de destekle 1.sinifi bitirdi.
Esimin yeğenini yazın gördüm
Annesi başında durdu kadın bir yıl boyunca.
Yazın biraz okuyayım dedim hala heceliyor
Zor zor birleştiriyor
Annesi de hep başında durdum çok da hevesliydi dedi
Her zmaan bağlantı olmamış iste.
Dediğim gibi kalburüstü kesim bir yolunu bulur çocuğuna iyi eğitim aldırır ama olan orta kesime oldu.

Bizde anaokuluna basladik 15 kisi sınıfı.
Asla okula girmiyoruz yasak.
Kendi adıma gayet memnunum.
Okullari tekrar kapatmak bence cok yanlis olur zaten kayıp 2 yıl bence cok buyuk bir zaman dilimi..
Okullar kesinlikle kapanmamali okullara gelene kadar her yer açık..

Esimin yeğenini yazın gördüm
Annesi başında durdu kadın bir yıl boyunca.
Yazın biraz okuyayım dedim hala heceliyor
Zor zor birleştiriyor
Annesi de hep başında durdum çok da hevesliydi dedi
Her zmaan bağlantı olmamış iste.
Dediğim gibi kalburüstü kesim bir yolunu bulur çocuğuna iyi eğitim aldırır ama olan orta kesime oldu.
Kızımda ikinci sınıfa geçti. Okuma yazmada çok bi sıkıntı yok. Bütün derslere gitti, hiç birini kaçırmadı. Ama evde telefon tablet internet olmayanlar ne yaptı bilmiyorum. Tabi bide annesi çalışan kesim var benim gibi. Bizim asıl zorluğumuz benim çalışmamdı. Etüt merkezinde tek başına giremedi derse. Yani küçük sıkıldığı ve dinlemediği oldu dersleri. Ben çareyi bakıcıda buldum, kimisi özel derste. Birde çocuğun artan göz numarası tatbiki. Geçen sene başında 0.50 olan numara şuan 1,75 :KK43:
Artık okulllar açılsın diyorum ama korkmuyor da değilim. Allahtan sınıf 23 kişi ve okul temiz. İçeri girmemiz kesinlikle yasak. Bahçeye bile giremiyoruz veliler olarak.

Kızım lgs surecinde.
6.sinifin ikinci döneminden beridir uzaktan eğitimle idare ettik ama resmen senelerimiz çöp oldu.
Dershaneye yazdırdım Nisan ayından beridir gidiyor.
O kadar zorlanıyoruz ki.
Okullar açılmalı.
İnanın uzaktan eğitimle, yüz yüze olan birbirinden çok cok farklı.
Sınıf mevcudu 45 olan okullar duydum, aşırı kalabalık ama derslik yok okullarda sevgili hanımlar.
Her sınıfı 2 ye bolse özellikle nüfusu kalabalık bölge okullarında bu imkansıza yakın bir şey.
Özel okullar kalıyor geriye ama onlara da herkesin gücü yetmez.
Biz proje okulundayiz sınıf mevcudumuz 28 kişi bu bile fazla.

Kızımda ikinci sınıfa geçti. Okuma yazmada çok bi sıkıntı yok. Bütün derslere gitti, hiç birini kaçırmadı. Ama evde telefon tablet internet olmayanlar ne yaptı bilmiyorum. Tabi bide annesi çalışan kesim var benim gibi. Bizim asıl zorluğumuz benim çalışmamdı. Etüt merkezinde tek başına giremedi derse. Yani küçük sıkıldığı ve dinlemediği oldu dersleri. Ben çareyi bakıcıda buldum, kimisi özel derste. Birde çocuğun artan göz numarası tatbiki. Geçen sene başında 0.50 olan numara şuan 1,75 :KK43:
Artık okulllar açılsın diyorum ama korkmuyor da değilim. Allahtan sınıf 23 kişi ve okul temiz. İçeri girmemiz kesinlikle yasak. Bahçeye bile giremiyoruz veliler olarak.
Bizim de göz numaramiz arttı maalesef.
0.50 olan gözlerin birisi 1 diğeri 0.75 olmuş.

Bence asinizi yaptirin en azından bulassa da ölmezsiniz.
Ben de devlet okullarının önlemlerini çok yetersiz buluyorum. Ama bunun çaresi çocukların okula gitmemesi değil, gerekli önlemlerin alınması için yönetime baskı yapmak,bu konuyu daha çok gündeme getirmek...

Ben en çok sınıfların bu kadar kalabalik olmasina şaşırdım. Max18-22 öğrenci anladimda 45 öğrenci nedir yahu? eskide kaldi sanıyordum

X