Arsa tapu işleri

Onu benim çıkarabilme hakkim var mı
Ablacım aç e devletini arama kısmına soy ağacı soy bağı vs yaz, orada annenin de babanın da ninesine kadar herkesin ismi lisetelenecek.
Halanın adını, doğum tarihini ölüm tarihini görürsün.

Konu sahibi bu yorumu dikkate alin. Sus payi, uydurma bir para ile gecistirme ihtimali var. Ayrica arsada rayic bedel olayi var mi bilmiyorum ama tapuda 82bin elden 150 bin alip, ustunu cebe atabilir.

Konu sahibi bu yorumu dikkate alin. Sus payi, uydurma bir para ile gecistirme ihtimali var. Ayrica arsada rayic bedel olayi var mi bilmiyorum ama tapuda 82bin elden 150 bin alip, ustunu cebe atabilir.
Değişmediyse var, hele de tarım arazisiyse rayici çıkarıyorsunuz sonra satış yapılıyor, alan kişi de tapuyla gidip ben bu araziyi aldım diye beyan etmek zorunda.

Valla miras işi olunca başıma çok iş geldiğinden ben huylanıyorum, halanın malları henüz mirasçıların üzerinde değil, öyle olsa konu sahibinden tapuları çıkaracağız diye de vekalet isterlerdi, bir malı kendi üzerinize geçirmeden de satışını yapamıyorsunuz.
Yine de benim şeytani düşüncem olsun ama bana kalırsa amca vekâlet alıp malları üzerine geçirecek, bir arsa diyor ama bakalım sadece bir arsa mı var? Alım Satımla alakalı vekalet verdiğinizde size düşen ne kadar mal varsa vekâleti alan kişi hepsini alma satma devretme hakkına sahip oluyor, ki eminim amca kısıtlı değil tam yetkili vekalet istiyor.

Amca/dayilar nedense mirasin sadece kendilerine ait oldugunu dusunuyor. O yuzden dusuncenizde haksiz degilsiniz. Insan hayati boyunca direkt basina gelmese bile birkez akrabasinin basina geldigine sahit olmustur. Babaannemin kardesi de gecekondu evi babasindan alip baskasinin ustune yaparak mal kacirdi aklinca. Gelip aglayip, ozur diledi ama kimseye hakkini vermedi. Bu islerde en dogrusu gidip basinda durmak, alacakliyla direkt muhattap olmak.
Amca iyi niyetli olsaydi kendilgiinden veraset ilamini atip, bak arsa bu kadar, miras budur derdi. Dediginiz gibi baska seyler de miras kalmis olabilir. Adam direkt vekalet istiyor bana iyi niyetli gelmedi.

Arsa babamin halasının satacaklar ama babamın da hakkı var babam hayatta dgil bizim imzamız gerekiyor kardeşler olarak o yüzden
Madem size 1700 lira dusecek, bu kadar da neyin ne oldugunun belli olmadigi guvensiz bir ortam var; ben satmiyorum kalsin deyin. Bakalim ne yapacaklar.

Kesinlikle katiliyorum. Henuz sizin uzerinize gecmemis bir arsayi nasil satacak? Diyelim ki satiyor, sizin uzerinize degilse sizin vekaletiniz de gerekmez. Ortada yalan bir durum oldugu cok belli. Bence kesinlikle vekalet vermeyin hatta bence bir avukat tutup bu işlerin takibini yaptirin. Amcaniza da vekaleti avukata verdiginizi, sizin adiniza avukatin alim satim isleriyle ilgilenecegini söyleyin. Bakalim o 82 metrekare 1700 tl rakami degisecek mi

Kusura bakmayın ben halanın malından çok sizin babanız için çıkartılan veraset illamından haberiniz olmamasına şaşırdım.

Neden sizde bir örneği yok bu belgenin.

Ayrıca babadan kalan bir mal var mı size (direk babadan )

Varsa eğer hakkınızı aldınız mı ?

amca vekaleti satmak için mi yoksa malların üzerinize geçilmesi için mi istiyor.

Söylediğiniz gibi alan toplamda 600 kusur m2 ise eğer hissedar 10 kişi varsa size düşen 60 kusur m2 olur.

Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir misiniz lütfen

Hissedarlarin hisse orani farkli olabilir. Kiminin 100 metrekare kiminin 20 metrekare hissesi olabilir.

Sırtlan amca..Siz de vekalet yollamayın.Biz de yollamıyoruz deyin.Bu kadar.
Mutlaka görmenizi istemediği bir şey var. Yoksa hemen verirdi. Niye sakınsın sizle arasını bozsun. Belki rahmetli halanızdan kalan tek mal bu degil. Daha bir sürü var. O size en az para edecek oranı söyledi. Belki daire/ daireler dükkan vs var. Halaniz varlıklı biri miydi? Birinden halanızın özlük bilgilerini öğrenmeye çalışın mutlaka.

Ablacım aç e devletini arama kısmına soy ağacı soy bağı vs yaz, orada annenin de babanın da ninesine kadar herkesin ismi lisetelenecek.
Halanın adını, doğum tarihini ölüm tarihini görürsün.
Yanlis bilmiyorsam edevlette sadece alt ve ust soy gorunuyor. Yan soylar gorunmuyor. Hala da yan soy oldugu icin gorunmeyecektir.

Abim annemden imza istemiyor notere sordum diyor. Babamin halasindan kalma olduğu için annemi kapsamıyor diyor. Anlayamıyorum hiç birsey sadece 3muzun vekaleti lazim diyor
Hala babanızdan sonra öldüyse annenize pay düşmez.mesela benim babam dedemden önce vefat etti.dedemden sonra ondan kalan mallarda annemin payı olmuyor.halanın soy bağı babanızla o da olmadığı için çocukları ike

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…