- 21 Mayıs 2022
- 565
- 70
- 18
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Abim veraset ilami olduğunu söylüyorBabanız öleli 4 yıl olmuş,öldugunde cikartmaliydinuz veraset ilanıni.muhtemelen hala yeni öldü,kalan arsa da Halanin üzerineydi ve bu nedenle de çikarilacak veraset ilamı halaninki olmalı,yani Halanin ölum belgesiyle birlikte notere gidilerek veraset ilamı çikarilir.amcaniz da gitmiş Halanin ilanını çikartmus demekki.haladan babanıza kalmış,babanızdan da size.Annenize pay düşmez çünkü hala babanuzdan sonra ölmus.Vabanuz daha sonra ölmus olsaydı o zaman kalidi annenize.şu durumda sadece babanızın çocukları olarak babanizdan size ve diğer kardeşlere kalir
Abim veraset ilamı olduğunu söylüyor bilgim yoktuVeraset ilamı çıkarmak için ya notere gidilir veya babanızın vefat ettiği şehir/ilçenin sulh hukuk mahkemesine veraset ilamı çıkarmak için dilekçe verilir.
Eğer veraset ilamı çıkarmamışsanız çoook geç kalmışsınız, gecikme cezası alınır mı bilmiyorum
Siz en iyisi babanızın vefat ettiği ilçedeki adliyeye gidin durumu anlatın.
Abim olduğunu söylüyor. Haberim yoktuEğer babanızın veraset ilamı çıkarılmamışsa evet siz kendiniz çıkarabilirsiniz.
Abin de israrla ver diyorsa söyle abin vekaletini size versin her isi siz yurutun.Ayni sezideyim. Ama nedense abimde verelim diyor ısrarla. Ben alayım senden ablamdan hissesini paranızı vereyim diyorum tamam ama ne yapacaksın boş yere iyi düşün diyor googleden baktığımda bu şekilde çıkıyor
Abim ısrarla ver diyor. Veraset ilamı olduğun da haberim yoktu. Ben veraset ilamı var ama yinede bir şey göremedim e devlettenAbin de israrla ver diyorsa söyle abin vekaletini size versin her isi siz yurutun.
İşte sizin dediğinizden çok fazla bir alan var resimlerde. O alan sırf halanizin olan taşınmaz ise amcanız size yalan söylemiş. Gerekirse abinize de bu resmi gösterin. Vermeyin. Vekalet verirseniz bu amca size hakkınızı vermez. 1.700 tl nedir ki..Bir aylık mutfak masrafı bile değil artık. Gerçekten ederi o olsa tamam ama bence payınıza daha çok düşüyor. Aklınca amca kendine aslan payını alacak. İyi ki buraya konu açtınız bir sürü akıl veren oldu size. Abinizle konuşun sizden kimse vekalet vermesin. Bu miras alanı daha fazla görünüyor.Ayni sezideyim. Ama nedense abimde verelim diyor ısrarla. Ben alayım senden ablamdan hissesini paranızı vereyim diyorum tamam ama ne yapacaksın boş yere iyi düşün diyor googleden baktığımda bu şekilde çıkıyor
Ağlayacağım şuan inanın. Yorum yazan arkadaş tanımıyorum bile. Öz ailem nasil bu şekilde... gözlerim dolu dolu. Abime veraset ilamı olup olmadığını sordum var dedi. E kendisi de biliyordur.. attim kendisine de ada parsel fotosunu bakalim ne diyecek. Veraset ilamı olduğu halde ben e devlet üzerinden birsey göremiyorumİşte sizin dediğinizden çok fazla bir alan var resimlerde. O alan sırf halanizin olan taşınmaz ise amcanız size yalan söylemiş. Gerekirse abinize de bu resmi gösterin. Vermeyin. Vekalet verirseniz bu amca size hakkınızı vermez. 1.700 tl nedir ki..Bir aylık mutfak masrafı bile değil artık. Gerçekten ederi o olsa tamam ama bence payınıza daha çok düşüyor. Aklınca amca kendine aslan payını alacak. İyi ki buraya konu açtınız bir sürü akıl veren oldu size. Abinizle konuşun sizden kimse vekalet vermesin. Bu miras alanı daha fazla görünüyor.
Kimseye güvenmeyin ve kimseye de vekalet vermeyin. Madem veraset ilami var o zaman bir örneğini size gondersinler. Yada en iyisi adliyeye gidip bir tane cikartin.Abim ısrarla ver diyor. Veraset ilamı olduğun da haberim yoktu. Ben veraset ilamı var ama yinede bir şey göremedim e devletten
Veraset ilamı varsa sorun yok, aklınızda bulunsun Allah göstermesin sağlıklı ömürler versin anne babanız eşiniz öldüğünde mutlaka veraset ilamı çıkarılır ve ölenin en yakınları yani kanunen miras kalacak kişiler (anne baba çocuk eş kardeş) kim varsa herkeste bu veraset ilamının örneğinin olması iyidir.Abim veraset ilamı olduğunu söylüyor bilgim yoktu
Akrabalık ilişkilerine hosgeldiniz:) Yaşınız tahminen genç. Ben 40 yaşına yakınım. Neler gördüm neler. Bitli koltuk takımı için birbirine beddua eden akrabalar bile gördüm. 2.veya 3. Derece akrabalıkta kimse kimseyi çoğunlukla sevmez. Çok nadir seven vardır. Sadece herkes bir yere kadar idare eder. Büyükler ölünce herkes mal mülk derdine düşer. Alışacaksınız. Siz çekirdek ailenizle iyi olun yeter. Diğer akrabalara da hak yedirmeyin tabi. Amcalar ve dayılar gördüğüm kadarıyla hep böyle katakulli peşinde oluyor. İyi olan hak gözeten çok azdır. Burada çok faydalı yorumlar yazıldı. Ben olsam hepsini not alıp uygulardım. Abinize de nacizane tavsiye herkese kolay güvenmesin.Ağlayacağım şuan inanın. Yorum yazan arkadaş tanımıyorum bile. Öz ailem nasil bu şekilde... gözlerim dolu dolu. Abime veraset ilamı olup olmadığını sordum var dedi. E kendisi de biliyordur.. attim kendisine de ada parsel fotosunu bakalim ne diyecek. Veraset ilamı olduğu halde ben e devlet üzerinden birsey göremiyorum
Sakın ama sakın kimseye vekâlet vermeyin, vekaletname babanızın cenazesinde gelip 2 boy gösteren doğru dürüst tanımadığınız bir amcaya verilmez, kaldı ki canciğer bir amca da olsa verilmez, maalesef söz konusu mal olunca babanızın oğlu bile olsa gözü dönüyor insanların ve hak yiyorlar, çoğumuzun başına geldi bu durumlar, ben bir arada büyüdüğüm amcamın gözü dönmüşlüğünü gördüm, biraz miras hukuku bilgim var, epeyce de tırnak geçiren biriyim de hakkımı söke söke aldım.Abim ısrarla ver diyor. Veraset ilamı olduğun da haberim yoktu. Ben veraset ilamı var ama yinede bir şey göremedim e devletten
Tamam.simdi benim anladığım hala yeni ölmüs,çunku hala ölmeden zaten Halanin mallari miras kalamaz,pay edilemez.abinin veraset ilamı var dediği Halanin veraset ilamidir ki zaten öyle olmalı.cunku öldugu için miras bırakan kişinin veraset ilamı çıkarılır.E o kişi de hala,babanız değil yani.kisacasi babanızın değil,Halanin veraset ilamı çikarilmali ki abimiz var dediğine göre çikarilmis zaten.bir kişinin çıkarmış olması yeterli.demekki veraset ilamında mirasçi olarak babanızın da adı geçiyor,babanız hayatta olmadığı için babanız dolayisiyla mallar size geçtiği için mirasçi siz oluyorsunuz.fakat bu durumda anneniz mirasçi olamaz çünkü hala babanızdan sonra vefat etmisAbim veraset ilami olduğunu söylüyor
E devletten sorguladigimda bu şekilde diyor. Abim var diyor veraset ilamı anlayamadımVeraset ilamı varsa sorun yok, aklınızda bulunsun Allah göstermesin sağlıklı ömürler versin anne babanız eşiniz öldüğünde mutlaka veraset ilamı çıkarılır ve ölenin en yakınları yani kanunen miras kalacak kişiler (anne baba çocuk eş kardeş) kim varsa herkeste bu veraset ilamının örneğinin olması iyidir.
Biz babamız vefat ettiğinde mahkemeden çıkardık, ilamı çoğaltıp “Aslı Gibidir” kaşesi vurdurarak tüm mirasçılara dağıttık çünkü her birimiz bir şehire dağıldık, ki babamdan sonra dedem vefat etti dedemin mallarının dökümünü vs bulunduğum şehirde babamdan olan veraset ilamı sayesinde çıkardım.
Siz abinizden veraset ilamın bir örneğini isteyin tapuya gidin, halanın adını verip durumu anlatın, hangi şehirde ne malı var kaç metrekare vb şifahen de olsa söyleyip yardımcı oluyorlar.
Abiniz babanızın veraset ilamı olduğunu söylüyor değil mi? O zaman abi bana veraset ilamının bir kopyasını yolla deyin.E devletten sorguladigimda bu şekilde diyor. Abim var diyor veraset ilamı anlayamadım
Babamin veraset ilamı var diyor abim ama e devlete girdiğimde böyle yazıyorTamam.simdi benim anladığım hala yeni ölmüs,çunku hala ölmeden zaten Halanin mallari miras kalamaz,pay edilemez.abinin veraset ilamı var dediği Halanin veraset ilamidir ki zaten öyle olmalı.cunku öldugu için miras bırakan kişinin veraset ilamı çıkarılır.E o kişi de hala,babanız değil yani.kisacasi babanızın değil,Halanin veraset ilamı çikarilmali ki abimiz var dediğine göre çikarilmis zaten.bir kişinin çıkarmış olması yeterli.demekki veraset ilamında mirasçi olarak babanızın da adı geçiyor,babanız hayatta olmadığı için babanız dolayisiyla mallar size geçtiği için mirasçi siz oluyorsunuz.fakat bu durumda anneniz mirasçi olamaz çünkü hala babanızdan sonra vefat etmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?