• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arsa tapu işleri

Eklentiler

• Screenshot_20221206-142014_e-Devlet.jpg
    Screenshot_20221206-142014_e-Devlet.jpg
    27,1 KB · Görüntüleme: 71
Güvenmiyorsanız vekalet vermeyin tabii ama çok uzun işler var söyleyeyim,öyle miras kaldı pat gideyim payını alayım olmuyor.zaten mirasçi malın satilabilmesi için tüm mirasçıların onayı gerekmektedir,tabii onay verebilmeniz için de önce payınızı uzerinize almanız gerekiyor.onun için de önce bir kisinin belediyeden raic bedellerini belirlemesi gerekiyor sonra o bilgilerle tüm mirasçıların miras bırakan kişinin öldugu ile giderek( hangi kurum olduğunu unuttum)o ildeki bir kurumda bunları onaylatmasi mı ne öyle birşey yapmadı gerekiyor,eğer tüm mirasçıların o ile gitmesi mümkün değilse bu işlem internetten e devlet üzerinden de yapılabiliyor fakat e devlet üzerinden yapılınca bunu bir kişi yapıyor ve diğer tüm mirasçıların bunu onaylaması gerekiyor,,belli bir süresi var bu süre içinde tüm mirascilar onaylarsa kurumun onaylaması bekleniyor.kurum onaylayinca da az bir ücret ödeniyor ve bir belge alınıyor ve en son o belge ile internetten tapuya girilerek miras kalan malları uzerinize alıyorsunuz.tum bunları yapmadan bana miras kaldı o mallar benim olmuyor maalesef işte tüm bu süreçleri vekalet verilerek tek bir kişi hepiniz adına halledebilir ve muhtemelen amca da bunları bir an önce herkes adına halletmek için vekalet istemiştir ama guvenemem amcaya derseniz vermeyin ama o zaman tüm bu işlemleri bütün kardeşlerin ayrı ayrı yapması gerekiyor

Güvenmiyorsanız vekalet vermeyin tabii ama çok uzun işler var söyleyeyim,öyle miras kaldı pat gideyim payını alayım olmuyor.zaten mirasçi malın satilabilmesi için tüm mirasçıların onayı gerekmektedir,tabii onay verebilmeniz için de önce payınızı uzerinize almanız gerekiyor.onun için de önce bir kisinin belediyeden raic bedellerini belirlemesi gerekiyor sonra o bilgilerle tüm mirasçıların miras bırakan kişinin öldugu ile giderek( hangi kurum olduğunu unuttum)o ildeki bir kurumda bunları onaylatmasi mı ne öyle birşey yapmadı gerekiyor,eğer tüm mirasçıların o ile gitmesi mümkün değilse bu işlem internetten e devlet üzerinden de yapılabiliyor fakat e devlet üzerinden yapılınca bunu bir kişi yapıyor ve diğer tüm mirasçıların bunu onaylaması gerekiyor,,belli bir süresi var bu süre içinde tüm mirascilar onaylarsa kurumun onaylaması bekleniyor.kurum onaylayinca da az bir ücret ödeniyor ve bir belge alınıyor ve en son o belge ile internetten tapuya girilerek miras kalan malları uzerinize alıyorsunuz.tum bunları yapmadan bana miras kaldı o mallar benim olmuyor maalesef işte tüm bu süreçleri vekalet verilerek tek bir kişi hepiniz adına halledebilir ve muhtemelen amca da bunları bir an önce herkes adına halletmek için vekalet istemiştir ama guvenemem amcaya derseniz vermeyin ama o zaman tüm bu işlemleri bütün kardeşlerin ayrı ayrı yapması gerekiyor
Ben şuan kimseye güvenemedim herkes başka söylüyor çünkü

Vekalet vermeyin. Anneannemin oturdugu yer kamulastirildi. 70 tane hak sahibi vardi, kisi basina 5000tl dusuyordu. Dayim annemden vekalet aldi, 5000tl gibi komik bir meblagin ustune yatti, yollamadi

Çok teşekkür ederim soylecegim
Yaşınızı yeni gördüm, sizi toy çocuk bulduklarından babanızın verasetinden bile bi’haber bırakmışlar ya da kız evlat olduğunuz için, bilemiyorum.
Lütfen siz siz olun abiniz dahi olsa hakkınızı kimseye yedirmeyin, sessiz biriymişsiniz gibi bir izlenim oldu bende, eşiniz umarım dişli biridir, olmazsa eşinizle bir olup miras mallarınızın peşine düşün, 3 kuruş 5 kuruş demeyin, mevzu para değil, insanların akrabalık ilişkisini kullanarak hak yemesi, karşısındakini saf yerine koyması.

Vekalet vermeyin. Anneannemin oturdugu yer kamulastirildi. 70 tane hak sahibi vardi, kisi basina 5000tl dusuyordu. Dayim annemden vekalet aldi, 5000tl gibi komik bir meblagin ustune yatti, yollamadi
Bir de kardeş olacak değil mi? Ya böyle insanların yatacak yeri yok yeminle.

Amcaniz sizden ne icin vekalet istiyor?
Muhtemelen halanın mallarını henüz devralmadılar, arsayı satabilmeleri için önce o malın tapusunu her bir pay sahibi hisse tapu olarak devralmalı, sonra satış yapılabiliyor.
Amca malları kendi üzerine yapmak için vekalet istiyor olabilir, bir alıcı var, size kişi başı 1700 lira düşüyor deyip bunların ağzına bir parmak bal çalıp malı üstüne yapacak, belki arsa satışta bile değil.

Buna eminim ilk defangiderken tüm aile fertleri olması gerekiyor. Çıkartılmış veraset ilanı kopyasını tekrar bastırabilirsiniz ama vefat eden birine ait mirasçıların hep beraber orada olması ve imzalaması gerekiyor
Babamın vefatından sonra veraset ilamını ablam çıkarmıştı. Hepimiz notere gitmedik.

Bir de kardeş olacak değil mi? Ya böyle insanların yatacak yeri yok yeminle.
Saka gibiler gercekten. Benim babam yok. Babaannemin bana verdigi evde oturuyoruz, annem ölüm ayligi aliyor. Dayilarim yengelerim cocuklari calisiyor, kendilerine ait evleri var. Onlar Türkiyenin bir ucunda biz diger uçtayız. Aç miyiz tok muyuz bilmezler. Bir bayram 10lira harclik yollayipta al kizim buda senin demediler bana. Ustelik annem maas aldigi icin babamin parasini yiyorsun deyip duruyorlar. Bari kardesinin hakkini yolla da bir ihtiyacini gidersin degil mi? Gercekten yatacak yerleri yok

Back