- 21 Mayıs 2022
- 565
- 70
- 18
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Çok teşekkür ederim soylecegimAbiniz babanızın veraset ilamı olduğunu söylüyor değil mi? O zaman abi bana veraset ilamının bir kopyasını yolla deyin.
Hep bu yazı çıkıyorE devlete girinvar altta. Veraset ilamı diye yazıp aratın.. Babanızın T. C kimlik nosuyla girip bakabilirsinizEki Görüntüle 3172515
Ben şuan kimseye güvenemedim herkes başka söylüyor çünküGüvenmiyorsanız vekalet vermeyin tabii ama çok uzun işler var söyleyeyim,öyle miras kaldı pat gideyim payını alayım olmuyor.zaten mirasçi malın satilabilmesi için tüm mirasçıların onayı gerekmektedir,tabii onay verebilmeniz için de önce payınızı uzerinize almanız gerekiyor.onun için de önce bir kisinin belediyeden raic bedellerini belirlemesi gerekiyor sonra o bilgilerle tüm mirasçıların miras bırakan kişinin öldugu ile giderek( hangi kurum olduğunu unuttum)o ildeki bir kurumda bunları onaylatmasi mı ne öyle birşey yapmadı gerekiyor,eğer tüm mirasçıların o ile gitmesi mümkün değilse bu işlem internetten e devlet üzerinden de yapılabiliyor fakat e devlet üzerinden yapılınca bunu bir kişi yapıyor ve diğer tüm mirasçıların bunu onaylaması gerekiyor,,belli bir süresi var bu süre içinde tüm mirascilar onaylarsa kurumun onaylaması bekleniyor.kurum onaylayinca da az bir ücret ödeniyor ve bir belge alınıyor ve en son o belge ile internetten tapuya girilerek miras kalan malları uzerinize alıyorsunuz.tum bunları yapmadan bana miras kaldı o mallar benim olmuyor maalesef işte tüm bu süreçleri vekalet verilerek tek bir kişi hepiniz adına halledebilir ve muhtemelen amca da bunları bir an önce herkes adına halletmek için vekalet istemiştir ama guvenemem amcaya derseniz vermeyin ama o zaman tüm bu işlemleri bütün kardeşlerin ayrı ayrı yapması gerekiyor
Ama babanızın değil,ölen Halanin veraset ilamı gerekiyorBabamin veraset ilamı var diyor abim ama e devlete girdiğimde böyle yazıyor
Halanizin tc kimlik no ile dener misiniz? Anneniz halanizin mirascisi degil. Babaniza dusen hak cocuklara bolunuyorE devletten sorguladigimda bu şekilde diyor. Abim var diyor veraset ilamı anlayamadım
Halamın tc notunu bilmiyorum daha doğrusu babamin halası. Adını bile bilmiyorum amcama sormalı miyim?Halanizin tc kimlik no ile dener misiniz? Anneniz halanizin mirascisi degil. Babaniza dusen hak cocuklara bolunuyor
Yaşınızı yeni gördüm, sizi toy çocuk bulduklarından babanızın verasetinden bile bi’haber bırakmışlar ya da kız evlat olduğunuz için, bilemiyorum.Çok teşekkür ederim soylecegim
Aynen,Halanin TC si,Halanin veraset ilamı gerekiyor,babanızın degilHalanizin tc kimlik no ile dener misiniz? Anneniz halanizin mirascisi degil. Babaniza dusen hak cocuklara bolunuyor
Maalesef halaninki gerekiyor,babanızın ki değil çünkü miras bırakan kişi hala.amcanizdan isteyinHalamın tc notunu bilmiyorum daha doğrusu babamin halası. Adını bile bilmiyorum amcama sormalı miyim?
Bir de kardeş olacak değil mi? Ya böyle insanların yatacak yeri yok yeminle.Vekalet vermeyin. Anneannemin oturdugu yer kamulastirildi. 70 tane hak sahibi vardi, kisi basina 5000tl dusuyordu. Dayim annemden vekalet aldi, 5000tl gibi komik bir meblagin ustune yatti, yollamadi
Amcaniz sizden ne icin vekalet istiyor?Halamın tc notunu bilmiyorum daha doğrusu babamin halası. Adını bile bilmiyorum amcama sormalı miyim?
Onu benim çıkarabilme hakkim var mıAma babanızın değil,ölen Halanin veraset ilamı gerekiyor
Arsa babamin halasının satacaklar ama babamın da hakkı var babam hayatta dgil bizim imzamız gerekiyor kardeşler olarak o yüzdenAmcaniz sizden ne icin vekalet istiyor?
Muhtemelen halanın mallarını henüz devralmadılar, arsayı satabilmeleri için önce o malın tapusunu her bir pay sahibi hisse tapu olarak devralmalı, sonra satış yapılabiliyor.Amcaniz sizden ne icin vekalet istiyor?
Babamın vefatından sonra veraset ilamını ablam çıkarmıştı. Hepimiz notere gitmedik.Buna eminim ilk defangiderken tüm aile fertleri olması gerekiyor. Çıkartılmış veraset ilanı kopyasını tekrar bastırabilirsiniz ama vefat eden birine ait mirasçıların hep beraber orada olması ve imzalaması gerekiyor
Onu benim çıkarabilme hakkim var mıbu konuda kesin birşey diyemeyeceğim ama zaten cikarsbilmeniz için Halanin TC si gerekiyor ve Halanin olduğu ildeki noterden çıkarmanız gerekiyor(sanırım)
Saka gibiler gercekten. Benim babam yok. Babaannemin bana verdigi evde oturuyoruz, annem ölüm ayligi aliyor. Dayilarim yengelerim cocuklari calisiyor, kendilerine ait evleri var. Onlar Türkiyenin bir ucunda biz diger uçtayız. Aç miyiz tok muyuz bilmezler. Bir bayram 10lira harclik yollayipta al kizim buda senin demediler bana. Ustelik annem maas aldigi icin babamin parasini yiyorsun deyip duruyorlar. Bari kardesinin hakkini yolla da bir ihtiyacini gidersin degil mi? Gercekten yatacak yerleri yokBir de kardeş olacak değil mi? Ya böyle insanların yatacak yeri yok yeminle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?