Arsa tapu işleri

Sorgulamanız kadar doğal bir şey olamaz, sonuçta amcanıza alım satım vekâleti vermeniz isteniyor, ki vekâletin hukuken bağlayıcılığı var, vekalet verdiğinizde babanızın da payı olan ve babadan dolayı mirasçı göründüğünüz başka mülklerin sizin bilginiz dışında satılmayacağının garantisi yok.

Abinizin karakterini bilemem belki amcanıza mahçup olduğunu düşünüp tepki gösteriyordur lakin belki de amcanızla çok başka şekilde anlaştı, belki o daha fazla para alacak, kadınsınız diye size hakkınızı tam olarak vermek istemiyorlar belki

İnanın bunlar olmayan şeyler değil, miras vb sebeplerle kardeş, amca, hala, dayı vs yakın akrabalarla paydaş olduğunuz malların satışında öyle numaralar dönüyor ki şaşırırsınız.

Velev ki vekalet vermek zorunda kaldınız, vekâleti en fazla 3 ay kullanılmak üzere düzenletin, X İli X ilçesine bağlı 123 ada, 9 parsel, 123624408 taşınmaz no’lu arsa için diye madde koydurun.
Bir sebeple vekalet vermek mecburiyetinde kalırsanız hep böyle kısıtlı verin ki sonradan üzüleceğiniz durumlar yaşanmasın.

Allah razı olsun. Ben sizin gibi tam bilmiyorum bu konuları çok sagolun. 1940 pay sahibi olan var 80 400 vs olan da 1940 dan başlıyor dediğim yer için pay sahibi benim pay hakkım ve annemin ve kardeşlerim 21 21 21 21 veraset ilamı sorgulamadan baktim. Abi buna dayanarak senin hakkın küçük sen vekalet vermiyorsun satılmıyor başkalarının hakkını uğraştiyorsun diyor

Valla gerekirse uğraştıracaksınız, hiç bilmediğiniz bir yerde hiç tanımadığınız babanızın halasından babanıza kalan miras hakkı için hiç yakınlığınız samimiyetiniz olmayan amcanıza vekalet vermeniz isteniyor.
Ne belli o vekâletle bir sürü yeri üzerlerine geçirip hakkınızın yenmeyeceği?

Hakkın büyüğü küçüğü olmaz, doğrusunu yapıyorsunuz içiniz rahat olsun, abiniz dahi olsa hakkınızı aradığınız konularda kimseye vicdan yapmayın

Son düzenleme:
parsel alanı ile hisse alanı farklı olabilir gayet normaldir. veraset ilamını adliyeden çıkarırsanız en az 1 hafta sürüyor noterde ise 5 dakika sürüyor veraset ilamını alın tapu müd gidin veraset ilamını mirasçılardan bir kişinin çıkarması yeterli mirasa hak kazanan eş çocuk ve hisse bilgileri yazar kafaya göre olmaz her şey kanunlarla açık ve net yazılıdır. izin imzanız olmadan kimse bir şey satamaz

Miras babamin halasindan kalma. Halanin veraset ilamı ni mi çıkarmalıyim? Bilgileri olarak tc ane baba adı dışında birsey yok elimde

21 21 21 21 ne anlamadim. Tapuda hisse orani yazar. Mesela 600 metrekare bir arsa var diyelim. Sizin hisseniz 3/20. Bu durumda sizin payiniz 90 metrekare olur.
Tapuya giderseniz size orada bilgi verirler.

Arsa hisseli mi müstakil mi onu öğrenmeniz lazım diyo eşim bende pek anlamam

Abinizin 1700tlye gercekten cok mu ihtiyaci var? Yoksa el iyisi midir? Bu iki secenek de degilse bir seyler gizledigi icin bagirarak uste cikmaya calisiyor olabilir.

Siz vekalet verecekseniz de kesinlikle genel vekalet vermeyin tanimadiginiz amcaya, sadece surada bulunan su metrekaredeki arsanin satisi olarak ozellestirip verin vekaleti.

Abim bana küstü sanirim o günden sonra kızdı etti telefonu kapattı. Suanlik bi gelişme yok. Ben vekalet vermeyeceğim. Mahkemeye düşsün o şekilde hakkımı alırım.

Allah Allah ne alaka neden küsüyor ki ?

amca kıymete mi bindi ?

Yanlış anlamayın ama abiniz daha fazla para mı alacak acaba ?

Size de sus payı cerez parası mı verecekler .

Zaten oradan gelecek parayı da noter de vekalet için harcayacaksınız .

Aramayın , sormayın , bırakın .

Abinizi siz tanırsınız bir tartın ,ölçün bakalım.

İnanın mevzu paraysa , mirassa kardeşler kardeşlikten çıkar.

herkes kendini düşünür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…