- 21 Mayıs 2022
- 565
- 70
- 18
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Anca verdi bilgileri nerden bakabilirimEvet, ben de baktım yanlış mı hatırlıyorum diye ama çıkmıyor hala,amca vs. Ne diyerek vermiyor acaba bilgileri, amca resmen bir şeyler saklıyor.
Abim bana bağırdı telefonda kizdi mahcup ediyorsun beni dedi dolandırıcı yerini koyuyorsunuz diyecekler bize dediSebep neymiş? Sizde vekalet vermeyin, abinizde vermesin
Bilgileri öğrendim nerden bakabilirimSırtlan amca..Siz de vekalet yollamayın.Biz de yollamıyoruz deyin.Bu kadar.
Mutlaka görmenizi istemediği bir şey var. Yoksa hemen verirdi. Niye sakınsın sizle arasını bozsun. Belki rahmetli halanızdan kalan tek mal bu degil. Daha bir sürü var. O size en az para edecek oranı söyledi. Belki daire/ daireler dükkan vs var. Halaniz varlıklı biri miydi? Birinden halanızın özlük bilgilerini öğrenmeye çalışın mutlaka.
Abim bana bağırdı telefonda kizdi mahcup ediyorsun beni dedi dolandırıcı yerini koyuyorsunuz diyecekler bize dedi
Abim bana bağırdı telefonda kizdi mahcup ediyorsun beni dedi dolandırıcı yerini koyuyorsunuz diyecekler bize dedi
Veraset ilamı abim de var imiş. Bana yollayacak internetten. Nerden onun aslı dır şeklinde çıktısını alabilirim? Amca vekalet satmak için istiyor bildiğim kadarıyla. Alan 608.29 m2 bu net. Ama hisseli diyor hisseli diye bir yerde yazmıyor. Bize 62 m2 düşüyor 10 kardeşiz diyor 62m2 yeri 90 bine sattık size 8 TL düşüyor diyor 3 bölün diyor.Kusura bakmayın ben halanın malından çok sizin babanız için çıkartılan veraset illamından haberiniz olmamasına şaşırdım.
Neden sizde bir örneği yok bu belgenin.
Ayrıca babadan kalan bir mal var mı size (direk babadan )
Varsa eğer hakkınızı aldınız mı ?
amca vekaleti satmak için mi yoksa malların üzerinize geçilmesi için mi istiyor.
Söylediğiniz gibi alan toplamda 600 kusur m2 ise eğer hissedar 10 kişi varsa size düşen 60 kusur m2 olur.
Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir misiniz lütfen
Amcamla konuştum bilgileri verdi nerden işin aslını öğrenebilirimAbin de işin içinde bence.
Amcayla birlik olup sizi yiyecekler.
Babanız ,haladan önce ölmüşse annenize düşmezAbim annemden imza istemiyor notere sordum diyor. Babamin halasindan kalma olduğu için annemi kapsamıyor diyor. Anlayamıyorum hiç birseysadece 3muzun vekaleti lazim diyor
E devlete girip veraset ilami yazin. Adalet bakanliginin uygulamasina girince tc kimlik no istiyor oradan sorgulayabilirsinizAmcamla konuştum bilgileri verdi nerden işin aslını öğrenebilirim
Birkaç ay önce hepsi görünüyordu, ben hem anne hem baba tarafımdan 1800’lerde doğmuş herkesi e devletten bulmuştum.Yanlis bilmiyorsam edevlette sadece alt ve ust soy gorunuyor. Yan soylar gorunmuyor. Hala da yan soy oldugu icin gorunmeyecektir.
Ablacım,Veraset ilamı abim de var imiş. Bana yollayacak internetten. Nerden onun aslı dır şeklinde çıktısını alabilirim? Amca vekalet satmak için istiyor bildiğim kadarıyla. Alan 608.29 m2 bu net. Ama hisseli diyor hisseli diye bir yerde yazmıyor. Bize 62 m2 düşüyor 10 kardeşiz diyor 62m2 yeri 90 bine sattık size 8 TL düşüyor diyor 3 bölün diyor.
Aaa tuh..bunu kacirdigim icim cok uzgunum. Hep yan soylari da gormek istemisimdirBirkaç ay önce hepsi görünüyordu, ben hem anne hem baba tarafımdan 1800’lerde doğmuş herkesi e devletten bulmuştum.
Veraset ilamı abim de var imiş. Bana yollayacak internetten. Nerden onun aslı dır şeklinde çıktısını alabilirim? Amca vekalet satmak için istiyor bildiğim kadarıyla. Alan 608.29 m2 bu net. Ama hisseli diyor hisseli diye bir yerde yazmıyor. Bize 62 m2 düşüyor 10 kardeşiz diyor 62m2 yeri 90 bine sattık size 8 TL düşüyor diyor 3 bölün diyor.
Veraset ilamı tam tam olarak ne için gerekli açıklar mısınız? Ölüm belgesini nerden çıkarabilirim. AminBabanıza ait veraset ilhamının aslını abinizden alıp noterden aslı gibidir yapabilirsiniz. babanızın ölüm kağıdının bir örneği elinizde olsun bence . Allah rahmet eylesin
Amcam sadece 62m2 bize ait diyor yani babamlar 10 kardeş babam var bir amcam hayatta değil onun çocuklarına ve bize de pay edilcek o sekilde 608.29 m2 ama hisseli diyor. İşin kafamı karıştıran kısmı ben hisseli diye bir yerde yazı göremedim. Dediklerinizi yapıp aslını araştırayım.Ablacım,
abiniz veraseti yollayınca gidin bir yerde birkaç nüsha print ettirin, sonra babanızın veraset ilamı, nüfus kağıdınız, halanızın isim soyad bilgileriyle, hissedar olduğu arsanın ada pafta vb bilgilerini vererek yaşadığınız yerdeki tapuya gidin, durumu anlatıp rica edin 608 m2’lik arsada halanızın üzerine görünen kaç m2 yermiş onu öğrenin.
Anladığım kadarıyla 608,29 m2’lik arsanın hepsi babanızın halasına aitse bile, halanın epey kardeşi var, vefat ettiğinde çocuğu ve eşi olmadığından arsası sağ kalan kardeşlerine ve ölen kardeşlerinin çocuklarına, çocuklarda ölmüşse onların çocuklarına şeklinde intikal etmiş.
Amcanızın söyledikleri doğruysa 608,29 m2 arsanın 62 m2’si dedenizin çocuklarına yani babanıza ve amcalarınıza kalmış, geriye kalan 546 m2 arsanın hissedarları başka.
Dediğim gibi siz tapuya gidin arsanın ada parsel pafta yerlerini nerede olduğunu vs söyleyin, babanızın halası arsada kaç metrekare hakka sahip öğrenirsiniz, arsanın 546 m2’lik alanı ya babanızın amcalarına ait veya halanız başka birileriyle 608 metrekarelik bir arsanın 62m2’lik kısmını yatırım amaçlı aldı veya başka bir olasılık temelden ev almaya niyetlenmişti, 608 metrekarelik alana yapılacak bir apartmandan 62 metrekarelik daire hakkı oldu ama proje yapılamadığından arsanın hissedarı gözüküyor.
Çok teşekkür ederim. Araştıracagim. İlçe tarimi aradığımda benim hisse payım kaçtır diye sorduğumda cevap verirler mi acabaancak musait oldugum icin mesajlarinizi gordum simdi cevaplandiracagim.
öncelikle asla kimseye vekalet vermeyin bu babanizin oglu bile olsa eminim ki amcaniz abinize onlar ele karisacak nasilsa, senle biz aramizda halledelim demistir. kendi aralarina siz eloglunu sokmayin diye payiniza duseni vermemek icin direnecekler.
vekalet ucretlerinden haberleri yok galiba, siz bana verin ben hallederim deyin. bu arsalarin ekilip bicilmediginden emin misiniz bunu da ogrenin. Devlet destekleme veriyor bence size dusen eger ekip bicme isi yapiliyorsa 1700 o para olabilir. Ben kucucuk 60 kisiye paylastirilan bir tarla sattim yaklasik bir yil once 500 euro aldim yani dusunun sizinki hele de simdi mumkun degil o kadar az olsun.
satmayacagim belki etraftakilerden alir, ilerde ev yaparim toprak degerli deyin. ekilen bir yerse olur ya yanindan yol gecen vs sonra devlet bir hastane, okul yapiyor degeri firliyor.
ben bakabileceginiz sekilde atayim siz isinize yarayana bakin
Türkiye Noterler Birliği burdan veraset sorgulamasi yapabilirsiniz
arsa metrekare birim sorgulama kismina gideceksiniz onu da Belediye Hizmetleri kendi ilinizdeki belediyeden yani arsa/tarla nerede ise ordaki ilce belediyelerin sundugu hizmetlerden bakabilirsiniz.
sanmiyorum ki sadece haladan miras kalsin, dedeniz ve babannenizden de ev, bahce vs. vardir bu noktada vekalet vermemeniz en iyisi bunlardan da olursunuz.
bunun icin de tapu bilgilerinizi sorgulayin Tapu Bilgileri Sorgulama babanizin diger kardesleriyle tapu ustunde bolusulmese de payiniz hisseler oraninda gorunur.
hatta orda "Taşınmaz(lar)ım üzerinde yapılacak işlemlerden bilgilendirilmek için tıklayınız. " kismi var onu da isaretleyin. onlarda haciz, ipotek ne varsa gorunur.
baska bir arkadas daha yazmis webtapu aciliyor ordan da Allah ne verdiyse alim, satim, rayic belirleme vs her seyi kendiniz yapabilirsiniz. Ilce Tarimi arayin eger oralarda adamlari yoksa size yardimci olurlar, ben kalkip gidemedigim icin instagramdan oranin belediye baskanina yazmistim ilgilendiler benimle oyle ogrendim arsa ve tarlada metrekare farki oluyor mu diye trilyonluk insanim da mal veren yok. Actigim davalar yillar surdu avukatlar yildi, o yuzden hic vekalet vermeyin.
Veraset ilamı babama ait. Onu yollamadım bana kizdigi icin sanırım. Ben bu konuda birseyler sorup neyse amcamla konuşurum dediğimde amcam diyecek, bana dolandırıcı demeye çalışıyorlar beni mahcup ediyorsun sen işi çok karıştırıyorsun dedi bağırdı kapattıVeraset ilamının fotoğrafını cekip whatsapptan atabilirdi. Bagirmasinin baska anlami yok. Kandirmaya calisiyor
1940 pay ı olan var. Baya kalabalık bi liste birileri vefat ettikçe çocuklara kalmış. 80 pay 400 pay vss ilerliyor benim annemin ve 2 kardeşimin 21 21 21 21 payAmcam sadece 62m2 bize ait diyor yani babamlar 10 kardeş babam var bir amcam hayatta değil onun çocuklarına ve bize de pay edilcek o sekilde 608.29 m2 ama hisseli diyor. İşin kafamı karıştıran kısmı ben hisseli diye bir yerde yazı göremedim. Dediklerinizi yapıp aslını araştırayım.
Tapu müdürlüğüne gidin imza atmadan önce nedir ne değildir araştırın derim bu konular kulaktan dolma ile olmaz hassas konular.Bilgisi olanlar bakabilir mi? Ben anlayamadım. Amcam 62m2 bir arsa olduğunu söylüyor memlekette. Babam vefat ettiği için biz 3 kardeşiz bizden vekalet istiyor. Babamin halasın dan kalma imiş. Annemin de hakkı oluyir karısı olduğu için diyorum. Hayır noter annenden vekalet istemiyor imza istemiyor diyor. Herneyse babamlar 10 kardeş. Amcamın demesi ile, toplam 82bin TL verilmiş arsaya. Biz 3kardese 1.5 m2 düşüyormuş toplam 8 bin yapiyor 8bini de 3 e bolucegiz. Bu şekilde. Ben içime sinmedigi için vekalet vermek istemedim. Internetten ada parsel no olarak arastirdigimda tapu alanı = 608,29 yazıyor toplam 62m2 diye söylemişti amcam o şekilde yazan bisey göremedim. Yardımcı olur musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?