- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
- 163
canım park yatağın ayriyetten viscolex yatakları oluyo. süngerimsi gibi . onlardan gelecek bana.ama stokta kalmamış. bakalım pazartesiye kadar bekliycem. ama beşik çok hoşuma gitti
buradan okuduklarım ve kullanan arkadaşlarımın tavsiyeleriyle park yatak aldım. bebeğimiz daha gelmediğinden memnun kalacak mı bilemiyoruz :) ama avantaj dezavantaj olarak park yatak ve ahşap beşik kıyaslaması yaparsak:
park yatak:
-hafif, taşınabilir
-ayrıca bir bebek odası için yeriniz yoksa yatak odasında kurulabilir.
-ebatlarını geniş seçerseniz 4 yaşına kadar kullanılabilir.
-özellikle kiracıysanız ve sık taşınıyorsanız çantasıyla taşıma zahmeti azalır.
-alt değiştirme ünitesi, 2-3 kademe yükseklik seviyeleriyle ahşap beşikten avantajlı.
ilk zamanlarında çok eğilmeden bebeginizi kucagınıza alabilir, sonraki aylarda ayaklandığında da diğer kademelere indirip tırmanmasını vs. önleyebilirsiniz.
- beşiğin aksine park yatagı sadece yatak olarak kullanmayacaksınız. bebek biraz büyüdüğünde kendi odasını yapmaya karar verirseniz oyun parkı olarak işlevini sürdürecek.
- seyahatlere, kamplara taşıma kolaylığı var :) gezen aileler için ideal.
ahşap karyola- beşik:
-temel işlevler aynı olsa da eğer bir bebek odası yapılacaksa daha şık ve genç odasına dönüşebilen seçenekleri bana çok cazip geliyor.
-göçebe ailelere pek uygun sayılmaz :)
-bebeğiniz sevmeyebilir. benim gözlemlerime göre park yatak daha sevilesi :)
kısaca park yatak bize ebeveyn olarak daha çok özgürlük vadediyor. Bebek için de daha kullanışlı ve güvenli geliyor. Naylon hışırdama vs. şikayetleri bizde yok. Aldığımız marka Exor. 3 kademeli müzikli ışıklı titreşimli vs. olan modeli. (piyasada 230lira falan) Mor-lila rengi çok güzel. Fazla renk seçeneği maalesef yok.
edit: aklıma gelmişken ben park yatakta karar kılarken en çok kafama takılan kıyafetlerini nereye kaldıracağımdı. hatta portatif minik dolaplara bile bakmıştım ve bu konu beni fena daraltmıştı:) Aldığımız yatağın eşya saklama keseleri süper kullanışlı. ilk 3 ayın kıyafetlerini ve hatta bakım setini (taragı,fırçası derecesi vs.) hepsini bu gözlere rahatlıkla sığdırdım. ve hatta yandaki açık ceplere bezlerini, oyuncaklarından bir iki tanesini, patik ve ayakkabılarını da koymak mümkün.:)
surayn arkadaşım ben de park yatak almayı düşünüyorum verdiğin siteye baktım gerçekten çok güzel çeşitler var. en büyüğünden lamka istiyorum ama bunun boyutu ne? 70x100 mü acaba???
Biz de park yatak aldık. Kumaşı falan zararlı olmasın diye paraya kıyıp iyi bir marka almaya karar vermiştik. Kraft veya Babymax almaya niyetlenip yola çıktık. Babymax de Kraft'ın yan ürünü çünkü. Kraft üretimi yani. Fiyatı da oldukça uygun. Kraft'ın modelleri 259-299 lirayken Babymax'in fiyatları 119-129 liraydı. 119 liralık modelinde cibinliği de, dönencesi de, her şeyi de vardı :)) 129'luk modeli teknik imkansızlıklardan dolayı mağazada görme şansımız olmadı ama 119'luğu zaten çok beğenmiştik ve direkt aldık :))
İçinin yatağı + kılıfını, yatak koruyucu pedini, çarşafını, yorganını + yorgan kılıfını, yastığını + yastık kılıfını da hepsini IKEA'dan adık. Öyle güzeller ki, yumuşacık... Desenleri de harika, ailelerimiz de biz de bayıldık! Bir de yapımında kullanılan malzemeler hep doğal, hiç sentetik katkısı yok neredeyse.... Ayrıca fiyatları da gayet uygun... Siz yataklar için 85 liralardan bahsetmişsiniz, biz ikea'dan 50 liraya aldık yatağını... Bir göz atın derim ben..Herkese hayırlı alışverişler, hayırlı doğumlar :)))
gizem hanım yazınız beni çok ümitlendirdi yatak konusunda ikeaya bakmayı düşünüyorum şimdi..babymaxın hangi modelini aldınız acaba.119da gayet uygun geldi.nette bayağı pahalı, tekrar araştıracağım..cevap yazarsanız çok sevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?