gizem hanım yazınız beni çok ümitlendirdi yatak konusunda ikeaya bakmayı düşünüyorum şimdi..babymaxın hangi modelini aldınız acaba.119da gayet uygun geldi.nette bayağı pahalı, tekrar araştıracağım..cevap yazarsanız çok sevinirim..
Canım babymax'in sitesine baktım şimdi, modelin adı: "BY02 Sallanır Lüks Park (60x120 cm)" olarak geçiyor. Bizim aldığımız model bu. 119 liraya aldık, fiyatlar her yerde standart olmalı aslında ama mağazalar bu konuda dürüst davranmıyorlar maalesef... Biz Tuzla'da oturduğumuzdan, kendimize en yakın yer olarak "Maltepe Park AVM"de bulabildik. AVM içinde pek çok bebek mağazası var ama biz "Armağan Bebe" isimli dükkandan almıştık. Satıcı o kadar ilgiliydi, o kadar güzel anlattı ki her şeyi, aklımızda hiçbir soru işareti kalmadan direkt alıp çıktık yatağı.... Dükkanın içinde park yatağı sıfırdan bir kere kurdu ve bize kurulumunu öğretti, sonra da topladı ve nasıl katlanıp toplandığını öğretti.... Eğer başka yerlerde aynı fiyata bulamazsan, ben mutlaka Armağan Bebe'yi öneririm yani, çok memnun kaldım. Maltepe Park AVM de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarında E-5 kenarında görünüyor hemen yol üstünden. Kocaman bir Carrefour yazısı görünüyor yoldan, orası Park AVM.
129'luk modelini o anda göremedik ama şimdi internetten baktım, sanırım "104 Sallanır Lüks Park (70x110 cm)" bu model. Aslında bu da güzelmiş, bu da alınabilirmiş.
Bu arada ikea'da gördüğümüz yatakların boyutları hep 60X120 idi. 70X110'luk varsa da biz dikkat etmemiş olabiliriz ama sanmıyorum olduğunu. O açıdan, park yatakla uyumlu olabilmesi için park yatağı da 60X120'lik modelden almakta fayda var sanırım (Yani bu durumda babymax'in bizim aldığımız 119 liralık modeli uygun oluyor). Yani yatağı ikea'dan almak istiyorsanız.
Ikea yatağının kılıfı çıkarılıp yıkanabiliyor. Ben eve gelir gelmez yatağın kılıfını çıkarıp yıkadım, yatağını havalandırdım. Sonra kılıf kuruyunca ütüleyip yine birleştirdim ikisini.
Ayrıca yorganını, yorgan kılıfını, yastığını, yastık kılıfını, çarşaflarını ve yatak koruyucu pedini de ikea'dan aldım ve her biri yıkanabiliyor.
Yorganını, yastığını, kılıflarını, çarşaflarını, pedini falan hepsini attım yıkadım... O kadar da çabuk kuruyor ki inanamazsınız! Ben çok memnun kaldım. Hemen kurudular, ütüledim ve hepsini yerleştirdim yatağına, çok çok güzel oldu.
Ikea uluslararası bir marka olduğu için ürünleri belli standartları sağlayacak şekilde kontrollerden geçiyor sürekli. O yüzden içime en çok sinen marka oldu. Açıkçası diğer markaların ne derece kontrolden geçtiğini bilemediğim için içime sinmiyordu. İçime sinecek markalar ise çok çok pahalıydı...
Üstelik ikea'da yorgan, yastık ve yatakları kendi isteğinize göre birkaç seçenek içinden seçiyorsunuz. Düz olanı var, yumurta kutusu biçiminde olanı var, hangisini isterseniz onu alıyorsunuz. Yatakların kimi sadece sünger, kiminde süngere ek bir malzeme daha var.. İçinize hangisi sinerse onu alıyorsunuz.
Benim diğer bebek mağazalarında gördüğüm: "Yenge bunlar işte bilmem ne yataklar, biz park yatakların içine bunu veriyoruz, fiyatı da şu kadar." Aldın aldın yani, ne malzemesini biliyorsun ne de başka bir seçeneğin var.Ikea bana o açıdan da bir rahatlık sundu.
Yatağını, yorganını, yastığını seçtikten sonra da kılıflarını rahat rahat seçiyorsun, bir sürü seçenek var yine. Biz hangisini alacağımızı şaşırdık, o kadar güzeldi ki hepsi... Giderseniz göreceksiniz, hepsi çok ferah renkler ve desenlerde.... Öyle iç karartıcı ağırlıkta renkler, desenler yok, ben bayıldım...
Fiyatlar da şahane! Çok çok uygun... Yatağı 50 liraya aldık işte, diğerlerini tam hatırlamıyorum ama çok uygunlardı...
Bunlar dışında bir sürü daha bebek ürünü var. Alt değiştirme minderleri, kılıfları, uyku tulumları, mama önlükleri, bebek çantaları, karyolalar, şifonyerler... Aklınıza ne gelirse....
Sırf fikir olsun diye bile gezilebilir yani...
Bu arada biz bebişin gardrobunu da ikea'dan aldık. 140 liraya aldık, bize çok uygun geldi fiyatı, 3 çekmeceli şifonyerler bile dünyanın parasıydı çünkü.. Biz koca gardrobu 140 liraya alınca sevindirik olduk :)))
Benden şimdilik bu kadar :))