- 28 Mart 2019
- 3.998
- 4.045
- Konu Sahibi northernlight
Ezik mi durdunuz? Bence hepiniz birbirinizden betersiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ay evet sanırım siz anladınız. ya canım kanım anam bağırmıyor bana, elalemin kadını kıçını yırtıyor. kim ki? yani oğluyla evliyim diye bana sesini yükseltebileceğini, saygısızlık edebileceğini ona düşündürten ne? bi de olaya bak, istanbulda arkadaşlarımızla buluşup onu yalnzı bırakacağız diye. sanki camii avlusuna bırakıyoruz? arkadaş orda senin kardeşin var, yani sana yakışan 60 yaşında kadın olarak kendi akrabalarınla,düğün sahibi olarak oturmak mı, gelininin oğlunun arkadaşlarıyla buluşmak mı? aynen öyle içimde kaldı, cevap veremedim ya, o yüzden bu kadar gerildim.agirsa vereceginiz tepkiyi sirf kv diye veremediginiz icin icinizde buyumus olay
Ama bosverin en gizelini yapmissiniz
Bir daha sesini yukseltirse size , siz de ona yukseltin kimsin de bana bagiriyorsun diye
Eslerimizin annes
Anliyorum sizi ama cevap verseniz ve isler baska bir hal alsa , tartisma buyuse daha cok uzulurdunuz keske sussaydim dersinizay evet sanırım siz anladınız. ya canım kanım anam bağırmıyor bana, elalemin kadını kıçını yırtıyor. kim ki? yani oğluyla evliyim diye bana sesini yükseltebileceğini, saygısızlık edebileceğini ona düşündürten ne? bi de olaya bak, istanbulda arkadaşlarımızla buluşup onu yalnzı bırakacağız diye. sanki camii avlusuna bırakıyoruz? arkadaş orda senin kardeşin var, yani sana yakışan 60 yaşında kadın olarak kendi akrabalarınla,düğün sahibi olarak oturmak mı, gelininin oğlunun arkadaşlarıyla buluşmak mı? aynen öyle içimde kaldı, cevap veremedim ya, o yüzden bu kadar gerildim.
aynen öyle. hadi sizin anneniz, kanınız canınız, kaynana olunca anne kadar müsamaha gösteremiyoruz. bizimki de hiç düşünmez gençler eğlensin diye. alaçatıya gidelim diyoruz, bizimki de takıldığı için bi canlı müzik dinlemeden emekliler gibi dondurma yiyip dönüyoruz. öyle olunca sorun yok da, karı koca bi kere çıkınca karnı ağrıyor işte.Sizlik bir durum yok. Oğlu cevabını veriyor zaten
Bazen bazı insanları değiştiremeyiz. Sınır çizmeye çalışırız ama onlar anlamazlar.
Benim annem böyle mesela. Çocuğun haftasonu veli toplantısı oluyor, kafenin birinde brunch şeklinde. Ona davet etmezsem feci bozuluyor. “E ben de onun anneannesiyim” diye tavır koyuyor.
E iyi de sadece anneler geliyor, anneanneler toplantısı değil ki bu.
Ya da kardeşime gittiğinde onlar da ailece kahvaltıya arkadaşlarına gidecekleri zaman ille peşlerine takılmak istiyor. E iyi de orada gençler var, benim işim ne demiyor mesela.
Ha zamanla onu davet etmeye etmeye BİRAZ alıştı. Kendisi kendi başına plan yapar ama. Bana gelir Ankara’ya. Hoppp “ben arkadaşın yazlığına gidiyorum Mersin’e”. Beni davet etmez. Hoş etse ben gitmem o ayrı. Konya’ya gidesi gelir gezmeye. Kendi başına gider. Benim son dakika haberim olur.
Ama ben onsuz bir şey yaparsam bozuluyor.
Ha benim çözümüm ne: bozulacak. Benim yapabileceğim bir şey yok. Ben kendi yaşıtımla buluşurken veya iş arkadaşımın evine giderken onu götüremem. Kimsenin annesi gelmiyor. Bozulmamayı öğrenecek. Öğrenmiyorsa bozulmaya devam edecek.
Sizin kv de böyle demek. Boşverin. Siz gene bildiğinizi yapın. Çok şükür ki eşiniz “ya kadın yaşlı ve yalnız, nolur onu da gezdirsek “ demiyor. Benim ex eş derdi. Heryere annesini sürüklerdik. Daha doğrusu esas hedef annesini eğlemek, ben sürüklenirdim peşlerinde.
Bence siz hiiiiçççç karışmayın. Cevap vermeyin. Eşinizle de bu mesele yüzünden bozuşmayın.
aynen öyle. hadi sizin anneniz, kanınız canınız, kaynana olunca anne kadar müsamaha gösteremiyoruz. bizimki de hiç düşünmez gençler eğlensin diye. alaçatıya gidelim diyoruz, bizimki de takıldığı için bi canlı müzik dinlemeden emekliler gibi dondurma yiyip dönüyoruz. öyle olunca sorun yok da, karı koca bi kere çıkınca karnı ağrıyor işte.
Valla çok doğru yapmışsın bu durumda herkes senin tarafını tutmuş,eğer konuşsaydı laf dalaşına girerdiniz eşin bu sefer sen benim anneme böyle diyemezsin fln derdi.Çok takdir ettim konuşmalarınızıhaftasonu kayınvalidemin yazlığındayken; o akşam gece hayatı daha renkli olan yazlığa 45 dakika mesafedeki bir bölgeye gidip biraz takılmak üzere plan yaptık eşimle. akşam yemeğimizi yedik, 22.00 gibi de hazırlandık. bizimkinin birden yüzü düştü, modu değişti. arabada eşime sordum annene noldu diye. kardeşime kızdı geç kaldığı için, bize kızdı bu saatte gittiğimiz için dedi. 'aa üstüme iyilik sağlık neyimize kızdı, bizim de bir haftasonumuz var elbette eğleneceğiz' dedim. konu kapandı.
ertesi sabah herkes kahvaltıda, kızına diyor ki 'abinler akşam seni çok bekledi, özellikle northernlight çok sayıkladı, ama sen geç gelince onlar da sensiz gitti.' hiç ses çıkarmadık. zira görümcem evde olsaydı da biz eşimle baş başa gidecektik.
neyse birkaç hafta sonra kayınvalidenin kardeşinin kızının düğünü var istanbulda, biz de kalabalık gideceğiz diye uçakla değil arabayla birlikte gidelim, düğün günü hepimiz birlikte oluruz, ertesi gün de istanbuldaki yakın arkadaşlarımızla, program yaparız, birkaç yeri gezeriz dedik ve arkadaşları da organize ettik. kayınvalide bunu duydu ve resmen kriz geçirmeye başladı. bas bas bağırarak yok bu demek oluyormuş ki biz onu istemiyormuşuz, onu yalnız bırakacakmışız, hiçbirşeyi birlikte yapmayalımmış, ayrı ayrı plan yapacaksak ayrı gidelimmiş. feryat figan derken eşim 'anne mantıklı ol, ajitasyon yapma, biz planımızı yaptık, bir gün sizinle bir gün arkadaşımızla oluruz, sizi de istediğiniz yere bırakırız siz de kendi kardeşlerinle güzel bir plan yaparsın' diyor. yok. zaten bizden hiçbir beklentisi yokmuş. ağlak ağlak bunu diyor. artık kayınpeder devreye girdi o da bize hak verip karısını susturmaya çalışıyor. bre kadın, kardeşinin düğünü var, kardeşlerin var, kızın var, neyine yalnız kalacaksın? ben seni her yere kuyruğum gibi peşimden mi sürükleyeceğim. kaldı ki ben 8 yıllık arkadaşımla buluşacağım, konuşacağım özlem gidereceğim, ne senin yaşıtın ne bizim konular sana uygun, sen bu ortamdan ne keyif alacaksın?
o bağırtısını daha fazla dinlememek için yazlıktan çıktım arabamızın yanına gittim eşime de hemen buraya gelir misin diye mesaj attım. eşim geldi. 'Ben içeride kalmaya devam edersem kendimi tutamayacağım, öyle bir laf edeceğim ki birbirimizin yüzüne bakamaz hale geleceğiz. BANA ANNEM BABAM BAĞIRMADI, KİMİNLE NERDE NE KADAR GÖRÜŞECEĞİME KARIŞMADI, Senin anan ne hadle sesini yükseltebiliyor? ya eve dönelim, ya bir yere gidelim, ben aynı ortamda duramayacağım.' dedim. eşim de 'sen çok doğru ve soğukkanlı davranıyorsun, teşekkür ederim. annem gereksiz tepki veriyor, gördüğün gibi ben de cevabını verdim, şimdi giyinip denize girelim, sen de uzaklaşmış ol.' dedi. elim ayağım titriyor ama sinirden. içeri girdik mayoları giydik havluları aldık,, denize gittik eşimle. plajda uzun uzun konuştuk. bak dedim siz evlatsınız, birbirinize bağırır çağırırsınız affedersiniz, ben el kızıyım, affedemem, içimde biriktiririm, sonra patlarım. ona göre davranalım' dedim. eşim her konuda bana hak veriyor. annem gereksiz duygusal davranıyor ve ajitasyon yapıyor diyor. ben senin yerine cevabını vermedim mi diyor. 'haa o ajitasyonlara da karnım tok benim, size yapar bana işlemez. benden hiç beklentisi yokmuşmuş, ne beklentisi olacaktı benden? kendi kayınvalidesi ölüm döşeğinde 15 gün bak dediler de ayy ben yazları yazlığa gidiyorum nasıl bakayım dedi, şimdi utanmadan benden mi beklentisi olacakmış?' dedim. biz aman yalnız kalmasın aman sıkılmasın diye birkaç yere götürdük. iyilik yaptığımızı anlamamış görevimiz bellemiş şimdi bi kere böyle yapınca krize mi girdi? onun karnı zaten dün gecen ağrıdı.' dedim. 'annem sen ortamı terkedince farketti bence yanlışını kesinlikle anladı hatasını' diyor.
neyse yatıştım biraz 1 saat geçti. hoop benimki kızıyla el sallaya sallaya plaja yanımıza geliyor. g.tün g.tün yanımıza yanaşıp şirinlik yapıyor bir de. su çok güzelmiş girmeyecekmiymişiz. bana mantı versinmiş, yemeğim hazır olsunmuş, komşusu pike hediye getirmiş bize evlilik hediyesi, inşallah çok beğenirmişiz. elimde telefon yüzüne bakmadan instagram da takılıyorum. eşim yeni tıraş olmuştu diyor ki 'oğlum pek güzel oldun böyle sakın uzatma tekrar sakal.' eşim de dedi ki 'anne ona northernlight karar versin.' ben de sadece ayağa kalktım: ben denize giriyorum dedim, kendimi serin sulara bıraktım. denizden sonra da o yemeği hazırladı biz de yedik, trafiğe kalmadan çıkalım diye sofrayı da öylece bıraktım. hadi allahaısmarladık!' deyip geldik evimize.
ama o bağırışları aklımdan gitmiyor. keşke tepki verseydim, bana sesinizi yükseltemezsiniz diye deseydim içim içimi yiyor. çok mu ezik durdum? nolur bişi diyin, sinirden parçalayıveresim var.
Ahahaha sonsuz katıldım allahtan bizimki biz yazlığa varmadan o memlekete dönüyor :) ben gitmeden temizliği yaptırıp hazırlatıp geri dönecekmiş ama dönmeseydide ben eşime dedim ben kimseye yemek yapmakla vs uğraşamam bende tatile gidiyorum istedim gibi gezer tozarım orda olacaksa demiştim oda annesine biz gezeriz ederiz evde yatmadannyatmaya geliriz deyince benimkide iyi siz gelmeye biz gidelim ozaman zaten çok sıcak oluyo dayanamıyoruz demiş :))Chek kayınvalidenin mis gibi yazlığı var neden gitmiyorsun diyorlar bana da
Ben yaşayacaklarımı bildiğim için baştan beri hiç gitmedim, paramız varsa otele gidiyoruz yoksa evimizde oturuyoruz
Kayınvalide ile aynı yerde yatılı kalma konusunda hep bir sorun çıkar.
Tabi tabi o da sizi bekliyordu hizmetiniziAhahaha sonsuz katıldım allahtan bizimki biz yazlığa varmadan o memlekete dönüyor :) ben gitmeden temizliği yaptırıp hazırlatıp geri dönecekmiş ama dönmeseydide ben eşime dedim ben kimseye yemek yapmakla vs uğraşamam bende tatile gidiyorum istedim gibi gezer tozarım orda olacaksa demiştim oda annesine biz gezeriz ederiz evde yatmadannyatmaya geliriz deyince benimkide iyi siz gelmeye biz gidelim ozaman zaten çok sıcak oluyo dayanamıyoruz demiş :))
Aynısından her yerde var bacimDün plajda gordugum çift siz miydiniz?
Yani bilemedim.. Bir densizlik etmiş ama sonra gönlünüzü almaya çalışmış. Uzatmak çocukluk olmuş bence.haftasonu kayınvalidemin yazlığındayken; o akşam gece hayatı daha renkli olan yazlığa 45 dakika mesafedeki bir bölgeye gidip biraz takılmak üzere plan yaptık eşimle. akşam yemeğimizi yedik, 22.00 gibi de hazırlandık. bizimkinin birden yüzü düştü, modu değişti. arabada eşime sordum annene noldu diye. kardeşime kızdı geç kaldığı için, bize kızdı bu saatte gittiğimiz için dedi. 'aa üstüme iyilik sağlık neyimize kızdı, bizim de bir haftasonumuz var elbette eğleneceğiz' dedim. konu kapandı.
ertesi sabah herkes kahvaltıda, kızına diyor ki 'abinler akşam seni çok bekledi, özellikle northernlight çok sayıkladı, ama sen geç gelince onlar da sensiz gitti.' hiç ses çıkarmadık. zira görümcem evde olsaydı da biz eşimle baş başa gidecektik.
neyse birkaç hafta sonra kayınvalidenin kardeşinin kızının düğünü var istanbulda, biz de kalabalık gideceğiz diye uçakla değil arabayla birlikte gidelim, düğün günü hepimiz birlikte oluruz, ertesi gün de istanbuldaki yakın arkadaşlarımızla, program yaparız, birkaç yeri gezeriz dedik ve arkadaşları da organize ettik. kayınvalide bunu duydu ve resmen kriz geçirmeye başladı. bas bas bağırarak yok bu demek oluyormuş ki biz onu istemiyormuşuz, onu yalnız bırakacakmışız, hiçbirşeyi birlikte yapmayalımmış, ayrı ayrı plan yapacaksak ayrı gidelimmiş. feryat figan derken eşim 'anne mantıklı ol, ajitasyon yapma, biz planımızı yaptık, bir gün sizinle bir gün arkadaşımızla oluruz, sizi de istediğiniz yere bırakırız siz de kendi kardeşlerinle güzel bir plan yaparsın' diyor. yok. zaten bizden hiçbir beklentisi yokmuş. ağlak ağlak bunu diyor. artık kayınpeder devreye girdi o da bize hak verip karısını susturmaya çalışıyor. bre kadın, kardeşinin düğünü var, kardeşlerin var, kızın var, neyine yalnız kalacaksın? ben seni her yere kuyruğum gibi peşimden mi sürükleyeceğim. kaldı ki ben 8 yıllık arkadaşımla buluşacağım, konuşacağım özlem gidereceğim, ne senin yaşıtın ne bizim konular sana uygun, sen bu ortamdan ne keyif alacaksın?
o bağırtısını daha fazla dinlememek için yazlıktan çıktım arabamızın yanına gittim eşime de hemen buraya gelir misin diye mesaj attım. eşim geldi. 'Ben içeride kalmaya devam edersem kendimi tutamayacağım, öyle bir laf edeceğim ki birbirimizin yüzüne bakamaz hale geleceğiz. BANA ANNEM BABAM BAĞIRMADI, KİMİNLE NERDE NE KADAR GÖRÜŞECEĞİME KARIŞMADI, Senin anan ne hadle sesini yükseltebiliyor? ya eve dönelim, ya bir yere gidelim, ben aynı ortamda duramayacağım.' dedim. eşim de 'sen çok doğru ve soğukkanlı davranıyorsun, teşekkür ederim. annem gereksiz tepki veriyor, gördüğün gibi ben de cevabını verdim, şimdi giyinip denize girelim, sen de uzaklaşmış ol.' dedi. elim ayağım titriyor ama sinirden. içeri girdik mayoları giydik havluları aldık,, denize gittik eşimle. plajda uzun uzun konuştuk. bak dedim siz evlatsınız, birbirinize bağırır çağırırsınız affedersiniz, ben el kızıyım, affedemem, içimde biriktiririm, sonra patlarım. ona göre davranalım' dedim. eşim her konuda bana hak veriyor. annem gereksiz duygusal davranıyor ve ajitasyon yapıyor diyor. ben senin yerine cevabını vermedim mi diyor. 'haa o ajitasyonlara da karnım tok benim, size yapar bana işlemez. benden hiç beklentisi yokmuşmuş, ne beklentisi olacaktı benden? kendi kayınvalidesi ölüm döşeğinde 15 gün bak dediler de ayy ben yazları yazlığa gidiyorum nasıl bakayım dedi, şimdi utanmadan benden mi beklentisi olacakmış?' dedim. biz aman yalnız kalmasın aman sıkılmasın diye birkaç yere götürdük. iyilik yaptığımızı anlamamış görevimiz bellemiş şimdi bi kere böyle yapınca krize mi girdi? onun karnı zaten dün gecen ağrıdı.' dedim. 'annem sen ortamı terkedince farketti bence yanlışını kesinlikle anladı hatasını' diyor.
neyse yatıştım biraz 1 saat geçti. hoop benimki kızıyla el sallaya sallaya plaja yanımıza geliyor. g.tün g.tün yanımıza yanaşıp şirinlik yapıyor bir de. su çok güzelmiş girmeyecekmiymişiz. bana mantı versinmiş, yemeğim hazır olsunmuş, komşusu pike hediye getirmiş bize evlilik hediyesi, inşallah çok beğenirmişiz. elimde telefon yüzüne bakmadan instagram da takılıyorum. eşim yeni tıraş olmuştu diyor ki 'oğlum pek güzel oldun böyle sakın uzatma tekrar sakal.' eşim de dedi ki 'anne ona northernlight karar versin.' ben de sadece ayağa kalktım: ben denize giriyorum dedim, kendimi serin sulara bıraktım. denizden sonra da o yemeği hazırladı biz de yedik, trafiğe kalmadan çıkalım diye sofrayı da öylece bıraktım. hadi allahaısmarladık!' deyip geldik evimize.
ama o bağırışları aklımdan gitmiyor. keşke tepki verseydim, bana sesinizi yükseltemezsiniz diye deseydim içim içimi yiyor. çok mu ezik durdum? nolur bişi diyin, sinirden parçalayıveresim var.
İyi ki "Bana sesinizi yükseltemezsiniz" dememişsin. Haklıyken sırf bu cümle yüzünden haksız duruma düşürülebilirdiniz. Kocanızı gerçekten tebrik ediyorum. Hanımefendiliğinizi bozmadan oradan çıkıp gittiğiniz için sizi de aynı şekilde...haftasonu kayınvalidemin yazlığındayken; o akşam gece hayatı daha renkli olan yazlığa 45 dakika mesafedeki bir bölgeye gidip biraz takılmak üzere plan yaptık eşimle. akşam yemeğimizi yedik, 22.00 gibi de hazırlandık. bizimkinin birden yüzü düştü, modu değişti. arabada eşime sordum annene noldu diye. kardeşime kızdı geç kaldığı için, bize kızdı bu saatte gittiğimiz için dedi. 'aa üstüme iyilik sağlık neyimize kızdı, bizim de bir haftasonumuz var elbette eğleneceğiz' dedim. konu kapandı.