• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Arkadaslar sizce Şilan guzel bir isim mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben olsam hayatta koymam . Çok kaba ve çirkin bi isim .
Daha kibar isimler bulun derim .

Arapca Ingilizce, Farsca, bilimum dilde hepimizin ismi ve Kürtçe diye, bir ismi küçük görüyoruz, ilginç! Oysa gerçekten "Türkçe" ismi olan azdir..
Ben Şilan ismini sevmiyorum ama Kürtçe oldugu icin degil hosuma gitmiyor, yukarida bir arkadas demis Zilan cok daha güzel bence..
Zelal çok hoş :)

Bence gayet güzel.

Silan-Şilan meselesine de fazla takılmayın derim. Azra da Azrail'le aynı 4 harfi paylaşıyor ama buna rağmen çok tercih edilen bir isim. Her isim bir şeyleri çağrıştırabilir.

Şilan en azından farklı ve bir anlamı olan bir isim. :)
Buğlem, Belinay, Esila gibi moda isimleri gibi anlamı uyduruk isimlerden olmaması sevindirici.

Bunu da belirtmek istiyorum: Ben de sizinle aynı ülkede yaşıyorum ama Silan çamaşır yumuşatıcısını duymadım/görmedim daha önce. Popüler bir marka değil yani. Ki olsa bile Türkiye'de insan isimlerine sahip olan markalar var. Aras Kargo, Ipek Mobilya, Pınar, vs.

En kötüsü de aslında Pınar markası, sonuçta Pınar kaşar... Pınar sucuk var.
Ama Pınar gayet güzel bir kız ismi bence. Bunlardan etkilenmek çoçukca olur.

İsmi ben çok beğendim ama çamaşır suyu markası olayı kafamı karıştırdı. Orda da kullanırken zorlanmayacağı isim seçebilirsiniz selin gibi mesela

Eger turkseniz turk kokenli bir isim koymaniz daha guzel olur. Turkce yuzlerce isim varken arapca farsca kurtce isim koymak bana sacma geliyor.
Ama eger kurtseniz bence guzel bir isim kulaga hos geliyor

Benim kulagima hos gelmedi.Bence Meryem falan koyabilirler yabancilarda da soylemesi kolay.

Back