• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Arkadaslar sizce Şilan guzel bir isim mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba arkadaslar,
2 hafta sonra yigenim dogacak ve hepimiz ona Şilan ismini yakistirdik yani ismini Şilan koymak istiyoruz sizce guzelmi?

Anlami: Yaban gülü, dag cicegi (kus burnu)

Ve biz hollandada yasiyoruz soyle birsey var, burda Silan bir camasir suyu markasi yani S ile Ş ile degil, ama Silan ve Şilan benziyor tabi. Sizce bu sorun olurmu? Yani bilmiyorum nediyorsunuz arkadaslar guzel bir isim mi sizce?
Kebapçı ismi gibi... Yani hani böyle lokanta falan gibi ne bileyim. Yine de siz bilirsiniz tabi. Ha bir de Yılanı çağrıştırıyor sesleri.

dağ çiçeği anlamına geliyorsa şilan yerine çiçek ismini koyabilirsin. çiçek isminde bi hemşire tanıdıgım vardı bi ara. cok hoş bulmustum.papatya,nergis falan değil. ismi ÇİÇEK. ama şilan bilemedim. itici duruyor ama siz bilirsiniz.

Ben begenmedim ama ailesi begendikten sonra... birde hollandada kesinlikle dalga gecerler.
Banada kanan diyorlardi hep :)))

Ay türkiyede domestoooss gel kızım gibi olur...yapmayın nolur :dua:

Merhaba arkadaslar,
2 hafta sonra yigenim dogacak ve hepimiz ona Şilan ismini yakistirdik yani ismini Şilan koymak istiyoruz sizce guzelmi?

Ve biz hollandada yasiyoruz soyle birsey var, burda Silan bir camasir suyu markasi yani S ile Ş ile degil, ama Silan ve Şilan benziyor tabi. Sizce bu sorun olurmu? Yani bilmiyorum nediyorsunuz arkadaslar guzel bir isim mi sizce?
Evet silan yumusatici :)
bence bulundugunuz ulkeye uygun isim kullanin cok buyuk sknti oluyo kendimden biliyorum :)

Kürtçülüğü çağrıştırıyormuş... İnsanların kendi anadilinden isim koymak istemeleri kadar normal bir şey yok.

Yorumların hemen hepsi olumsuz, beğenilmeyebilir tabi ki tercih meselesidir ama "berbat ötesi, yılana benziyor" vs. kesinlikle kürt ismi olduğundan bu denli katı yorumların yapıldığını düşünüyorum.

Bence de gayet söylenmesi güzel bir isim.

Kürtçülüğü çağrıştırıyormuş... İnsanların kendi anadilinden isim koymak istemeleri kadar normal bir şey yok.

Yorumların hemen hepsi olumsuz, beğenilmeyebilir tabi ki tercih meselesidir ama "berbat ötesi, yılana benziyor" vs. kesinlikle kürt ismi olduğundan bu denli katı yorumların yapıldığını düşünüyorum.

Bende aynen oyle dusunuyorum.. Yani kürt ismi ise nolacak?

Yılana benzetme olayında şunu merak ediyorum: Acaba Şilan değil de Shylan ismini sorsaydık aynı tepkiyi verir miydi Hanımefendiler?

Merhaba arkadaslar,

Hollandada kimse bu adi dogru telafuz edemez herkes silan der cocuga. bide kurtce gibi sanki nedense oyle geliyor kulaga, kurtseniz sorun degil tabikide degilseniz cocugu kurt sanarlar.

Bence oldukca güzel bir isim.bazı arkadaslar ırkıcık kokan yorumlarla kafanızı karıstırabılır. Fakat siz ne istiyorsanız onu koyun. Kimseyi de dınlemeyin.

Mesele Kürt ismi olması değil. Anlamı iyi olsa bile dalga geçilmeye müsait isimler var. İsterse Arapça Türkçe olsun. Şilan da o ülkede deterjan markasıymış. İleride sıkıntı çıkartabilir. Türkiye de bile dalga geçebilirler o isimle. Ama siz çok istiyorsanız koyun tabi. Sizin yakınınız.

Back