Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Doğuma HazırlıkArkadaslar sizce Şilan guzel bir isim mi?
Benim eşim Tunceli'li. Onların o tarafta kuşburnuna Şilan derler. Muhtemelen zazaca veya sobe dilinde Xilan diye falan yazılıyordur herhalde. Ş sesinden bu çıkarımı yapıyorum. Ben ilk duyduğum zaman o ne ki tepkisini verdiğimden ötürü biliyorum. Isim olarak hiç duymadım. Güzel de değil açıkçası.
Yurtdışında yaşıyorsanız, telaffuzu kolay bir şey koyun bence.
Hiç sevmedim ben ya bu ismi.şilan dilan rojda rojin bana ağır geliyo bu tür isimler aşiret ağası gibi(kimse doğululara laf ediyosun demesin , eşim doğulu yani öle bi amacım yok)
Bana kalirsa bu tip isimler koymayin. Orada nasil bilmiyorum ama kürtlüğü temsil eden isimler bazi yerlerde cocugun dislanmasina, dalga gecilmesine sebep oluyor. Bu sebepten ise alinmayan insanlar bile gördüm
Siyasi bir ismi çağrıştırdığı için şahsen ben sevmedim, ırk kokan isimleri sevmiyorum zaten, etrafımız önyargılı insanlarla dolu sırf kulağa hoş geliyor beğendik diye verdiğim isimden çocuğum neden sıkıntı yaşasın ki. Karadenizli bir arkadaşımın ismi Şirvan'dı annesi bir dizide mi filmde mi ne görmüş vermiş kızına çok sorun yaşıyordu. Gerçi siz başka ülkedeymişsiniz de deterjan markasını andırıyormuş bilemedim
Bende ayni ulkede yasiyorumSorun olur gibi evet. Ama zaten bi cok isim sorun yaratir. Kardesimin sinifinda bi kiz var adi Yaren. Cok guzel isim. Ama jaren( seneler)olarak okuyorlar. Ama dedigim gibi bi cok isim degisik oluyor. Bence cok hos bi isim Şilan.
Pek hoş bir isim değil sanki. Bir de galiba kürt ismi ve bu sebepten ırkçılığa maruz kalma riski var. Çocuklara daha risksiz isimler verme taraftarıyım ben, gelecekte eziyet cekmesinler.