• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Arkadaslar sizce Şilan guzel bir isim mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Şilan diye bir kız vardı benim okulumda Mardinliydi. Benim hoşuma gitmişti duyduğumda ama Hollanda da yaşayacak biri için farklı isim düşünmelisiniz

Amma da taktiniz markaya. Buradaki Pınar markasindan oturu ayni isimde olup da ismiyle dalga gecilen var mi? Biraz mantik hani!

Arapca Ingilizce, Farsca, bilimum dilde hepimizin ismi ve Kürtçe diye, bir ismi küçük görüyoruz, ilginç! Oysa gerçekten "Türkçe" ismi olan azdir..
Ben Şilan ismini sevmiyorum ama Kürtçe oldugu icin degil hosuma gitmiyor, yukarida bir arkadas demis Zilan cok daha güzel bence..

Arapca Ingilizce, Farsca, bilimum dilde hepimizin ismi ve Kürtçe diye, bir ismi küçük görüyoruz, ilginç! Oysa gerçekten "Türkçe" ismi olan azdir..
Ben Şilan ismini sevmiyorum ama Kürtçe oldugu icin degil hosuma gitmiyor, yukarida bir arkadas demis Zilan cok daha güzel bence..
aynen! yorumları okuyunca resmen şok oldum.
kürt değilim ama neden bazı olaylar sebebiyle kürtlere karşı bu kadar önyargı oluyor anlayabilmiş değilim.neden genelleniyor??
şilan ismini de çok severim,rojbin rojda isimleri de kürt ama onları da çok beğenirim.kürtçe olup olmaması ile zerre alakası yok bence şilan çok güzel ve etnik bir isim,illa afilli şeyler koymak zorunda değiliz.

Merhaba arkadaslar,
2 hafta sonra yigenim dogacak ve hepimiz ona Şilan ismini yakistirdik yani ismini Şilan koymak istiyoruz sizce guzelmi?

Anlami: Yaban gülü, dag cicegi (kus burnu)

Ve biz hollandada yasiyoruz soyle birsey var, burda Silan bir camasir suyu markasi yani S ile Ş ile degil, ama Silan ve Şilan benziyor tabi. Sizce bu sorun olurmu? Yani bilmiyorum nediyorsunuz arkadaslar guzel bir isim mi sizce?
Güzel değil bence tabii sizin kararınız

Ve biz hollandada yasiyoruz soyle birsey var, burda Silan bir camasir suyu markasi yani S ile Ş ile degil, ama Silan ve Şilan benziyor tabi. Sizce bu sorun olurmu?

Sirf bu sebepten bile konulmaz. Yasanilan yerin kulturu de onemli. Mesela bizim memlekette yosma f.... yapan kadin demek. Ama Erzurum'lu bir tanidigimizin adi yosma ve onlarda guzel kadin demekmis. Yasadigi yerde alay edilcek bir isim koymamak onemli.

Merhaba arkadaslar,
2 hafta sonra yigenim dogacak ve hepimiz ona Şilan ismini yakistirdik yani ismini Şilan koymak istiyoruz sizce guzelmi?

Anlami: Yaban gülü, dag cicegi (kus burnu)

Ve biz hollandada yasiyoruz soyle birsey var, burda Silan bir camasir suyu markasi yani S ile Ş ile degil, ama Silan ve Şilan benziyor tabi. Sizce bu sorun olurmu? Yani bilmiyorum nediyorsunuz arkadaslar guzel bir isim mi sizce?
Siz bilirsiniz ama bence hoş değil.

Bende ırkçılıktan değil ama Arapça, Kürtçe, Azerice, Farsça bana göre çok kaba diller kulağa pek hoş gelmiyor. Şilan kaba değil yinede sevmedim.

Şilan dilan zilan gibi isimler bana çirkin geliyor.

Defne, deniz, nehir gibi ne idugu belli isimleri seviyorum ben.

Back