- 11 Kasım 2011
- 1.856
- 632
- 163
- Konu Sahibi minnosumbenim
-
oh ne ala! utanır insan. nice erkek aileleri var durumu olmasa bile borca giriyor evlenirken evladına destek olmak için. hele durumu da iyiyse kim kendine laf söyletmek ister ki? ama bunlar başka insan türü, bizim anlamamız mümkün değil. hadi düğün öncesi maddi manevi hiç birşeylerini görmedik, bari şimdi düşsünler yakamızdan, huzur versinler. üzülmeyin ama bu bizim değersiz olduğumuzu göstermiyor, onların ne kadar utanmaz olduğunu gösteriyor.
canım şu an borç var madem para artıramazsın da, ilerde eşin para idaresini elinde tutar sana da mğdahale ettirmezse, sen çalışıp didiniyorsun, kendini nasıl güvence altına alacaksın? maaşını çekip ona mı veriyorsun? mümkün olduğunca azar azar biriktir, bir yerde bir hesap aç veya altın al. kimseye güven olmuyor canım, ilerde bir gün ihtiyacın olursa elinde paran olsun. ya da diyelim çok bunaldın üstüne başına birşey almak istersin, saçına birşey yaptırmak istersin. ya yüzüne gülüp yavaş yavaş kontrolde söz sahibi ol ya da biraz birşeyler biriktir bence. sinir oldum şimdi(
:))) minnoşumbenim bir dokundu, bin ah işitti. ama çok iyi geldi arkadaşlar 2 gündür sizlerle bunu konuşmak, rahatladım valla. nişanlıyken ve ilk evlendiğimizde onlar canımı sıktıkça eşime söylerdim, 1-2 haklısın dedi, ondan sonra baktım korumaya geçiyor. inadıma üzmek için birşeyler yapıyor, hatta benim suçsuz günahsız aileme laf bile etmişti. artık hiiiiç bu konuları açmıyorum, o bazen birşey söylese bile "canım seninle tartışmak istemiyorum, benim ağzımı açtırma" diyorum, susuyor. yüzüne gülüyorum, para idaresini düzene koymaya çalışıyorum. fark ediyorum arada ufak tefek ailesi tırtıklıyor ama çok canım sıkılmadıkça müdahale etmemeye çalışıyorum, çünkü benim eşim höt höt edersem inadına istemediğim şeyi yapıyor.
canım ama senin eşinin yaptıklarına üzülmekte haklısın. ne demek senin beğendiğin saati gidip ablasına alıyor? ben olsam ben de çok üzülürdüm. tamam ailesine çok bağlıymış ama onun 1. derece ailesi şu anda sensin. ilerde sen ve çocuklarınız olacak. bunun da farkına varsın yani. nasıl farkına vardırtacaksın onu da bilmiyorum, kavga etmemeye çalış ama hem aranız bozulur hem de sen hasta olursun her gün dert tasa çekilmez. sinir oldum eşine şimdi, bana yapılmış gibi üzüldüm :S
doğru sölüosun canım burda yazınca insan biraz da olsa rahatlıyor. benim eşimin problemi öncelik sıralaması ben kaçıncı sırada geliyorum allah bilir. dediğin gibi sölendikçe senin ailenin suçu olmadığı halde laf söylüyorlar buda can yakıyor. zaten amaç da o. onun annesinin bana yaptığının binde birini benim annem yapsaydı emin ol şu anda kapının önündeydim bu kadarda eminim. rabbim büyük onlarında kızı var beddua etmiyorum ama yaşadıklarımı allah biliyor. eşim çok iyi koca ve ailesininde çok iyi olduğunu idda ediyor onada diyorum evet öyle allah senin ablanada senin gibi eş senin ailen gibi aile nasip etsin diye amin diyor
haha :) amin mi diyor? yaptığının yanlış olduyunun farkında değil herhalde. sen ona yavaş yavaş yüzüne gülerek çekirdek ailesinin sen olduğunu alıştır canım. inşallah bebekleriniz olacak ilerde, umarım o zaman evlatları önce gelir. benim de bekar görümcem var, biz de annemle inşallah ona da düğün zamanı böyle sıkıntılar yaşatırlar, böyle çingenelik yaparlar, bakalım o zaman bizim gibi susup oturacak mı demiştik. kıyameti koparır valla kv-kp, damadın boğazını sıkarlar :) kesin benim görümce evleneceğinde beyaz eşya, ev eşyası falan bize aldırmaya çalışacaklar. bekliyorum o günleri, şaşırmayacağım. çocuğum olduğunda da full performans bekliyorum bunlardan, mutlu günümü bile burnumdan getirmekte üstlerine yok. benden önce evlenen eltimin başına çıkmış durumdalar. yazık o da hiçbirşey söylemiyor. beni sevmiyorlar biliyorum, her fırsatta laf sokuşturmaya çalışıyor kv, hakkını savunan geline alışkın değil.
Esim üniversiteyi burslu okumuş ayrıca çalışmış okul boyunca. Kv nisanliyken bize gelip "oglum unide okurken bileziklerimi satıp ona verdim. Artık çalışıyor bileziklerimi geri isterim" dedi. Ben de esime "hani ailem bana hicbirsey yapmadı dıyordun, annen bileziklerini satmış, geri istiyormuş" dedim. Esim öyle bir kızdı ki :))) kv bilezikleri esimin unı terk erkek kardesi için satmış nefer. Bu ve başka milyon tane yalanını yakaladım kvmin. Esime demistim, onlar öz sen üvey evlat, seni cami önünde mı buldular acaba diye :) normalde üzülüyorum esim için, kendi ailemin benim için çabasını dusundukce, ama kendini kullandirinca veya onları savunulma da içimden hayret ediyorum arkadaslar.
çocuk oluncada birşey değişmez eminim. bizim görümcelerede bölesi denk gelmez onlar el üstünde tutulurlar gör bakyakamızdan düşsünlerde başka birşey istemiyorum. işin tuhafı evlenmeden önce eşim ailesiyle anlaşamadığı için ayrı eve çıkmayı düşündüğünü söylemişti evlendikten sonra iki tarafta birbirlerine karşı pek bi kıymetli oluverdiler. diyorum ya annesi eşim okurken 15 günde bir zoraki arıomuş şimdi utanmasa günde 2 defa arıcak hergün bir kere mutlaka konuşurlar rapor alır. akşamları babası arar ne yediniz der ya size ne ne yersek yeriz alan memnun veren memnun. ki eşim evlendikten sonra 10 kilo aldı. bi ara nişanlıyken bizim evde kapıyı açık buldum annemde yoktu korktum arkadaşım vardı biz korkuyoruz diye eşim 2 gün bizde kaldı 3. gün gittik kapıda vah oğlum iki günde süzülmüşsün diye ağlamaklı oldu kadın dicen aslında ben bakamıorum al oğlunu bak diye söylenecek çok şey varda susa susa biyerden patlıcak
Pesss :))) oğlu şimdi kıymete bindi, zamanında eziyet edecek hükmedecek gelini yoktu ondandir. Benim kv de bir donem her aksam yemek saati beni arayıp ne pişirdin derdi. Birkaç kere terslerim, aramayı kestim, oğlunu arayıp ne pişirdi karın demeye başladı. 3 aydır oğlu tersliyormus, her gördüğünde laf söylüyormuş, arkamızdan ağıyormuş. Bunu bana defalarca kv ve gorumcem söyledi. Ben de içimden beter olun dedim. Artık arayamiyor kv. Bunlar akraba mı acaba? Ne cok benzerlikleri var :)
minnosumbenim canım seninde sayfanı meşgul ettik kusura bakma açtığın konuda çok doluyumda paylaşasım geldi
:))) minnoşumbenim bir dokundu, bin ah işitti. ama çok iyi geldi arkadaşlar 2 gündür sizlerle bunu konuşmak, rahatladım valla. nişanlıyken ve ilk evlendiğimizde onlar canımı sıktıkça eşime söylerdim, 1-2 haklısın dedi, ondan sonra baktım korumaya geçiyor. inadıma üzmek için birşeyler yapıyor, hatta benim suçsuz günahsız aileme laf bile etmişti. artık hiiiiç bu konuları açmıyorum, o bazen birşey söylese bile "canım seninle tartışmak istemiyorum, benim ağzımı açtırma" diyorum, susuyor. yüzüne gülüyorum, para idaresini düzene koymaya çalışıyorum. fark ediyorum arada ufak tefek ailesi tırtıklıyor ama çok canım sıkılmadıkça müdahale etmemeye çalışıyorum, çünkü benim eşim höt höt edersem inadına istemediğim şeyi yapıyor.
canım ama senin eşinin yaptıklarına üzülmekte haklısın. ne demek senin beğendiğin saati gidip ablasına alıyor? ben olsam ben de çok üzülürdüm. tamam ailesine çok bağlıymış ama onun 1. derece ailesi şu anda sensin. ilerde sen ve çocuklarınız olacak. bunun da farkına varsın yani. nasıl farkına vardırtacaksın onu da bilmiyorum, kavga etmemeye çalış ama hem aranız bozulur hem de sen hasta olursun her gün dert tasa çekilmez. sinir oldum eşine şimdi, bana yapılmış gibi üzüldüm :S
ayyy kızlar meğer ne doluymuşsunuzz ne kadarlık evlisiniz merak ettim aslında bende öyle doluyum ama çoğunu unutmaya çalışıyorum yoksa kafayı yiycemmm evin bi oğluyla kesinlikle evlenmeyin aşık olmayın :)
ayyy kızlar meğer ne doluymuşsunuzz ne kadarlık evlisiniz merak ettim aslında bende öyle doluyum ama çoğunu unutmaya çalışıyorum yoksa kafayı yiycemmm evin bi oğluyla kesinlikle evlenmeyin aşık olmayın :)
ben 8 aylık evliyim canım ve evin tek oğlu :) gerçi oda fark etmiyor. eniştem 2 erkek 1 kız ve evin en küçüğüablamda aynı durumda :)
akraba olabilirler. ama işte benim eşim öyle değil onlara karşı çok anlayışlı. mesela bi kelimeyi yanlış söyler ben gülerim düzeltirim şirin şirin bana sinirlenip bağırır. aynısını görümcem yapıyor ve bildiğin alay ederek yapıyor ona gülüp geçiyor. bunu söyleyincede senin derdin benim ablamla diyor. yazın sonunda bi piknik meselesi oldu. ablası gelmez onun yüzünden plan iptal olur bişey demez. ben mangal sevmem eşim kırılmasın diye giderim. ama gitmek istemedimmide kıyameti kopartır sen bizimkilerle gitmek istemiosun ondan yapıosun diye. bende ablan gelmeyince niye aynısını söylemiyosun diyince o iyi niyetli der ben kötü niyetliyim ya. bide benim sorunum onla diil ablasıyla ya yani o öyle algılıyo annesini ablasını alır mangala gideriz ikisi boyna fıs fıs bakıp bakıp en sinir olduğum şey görmiyim diye birşeyler toplamaya giderim. eşime söylesem yine ben suçlu olurum onlar iyi niyetliler ya ben yanlış düşünüyorumdur kesin. şeytan der al mangalı kafalarına fırlat çek git. bu gidişle önümüzdeki yaza onuda yapabilirim
arkadaslar az çok tanıyanlar vardır beni bi kaç kez konu açmıştım fazla yorum yazmasam da sürekli takipteyim günlük okurum aynı fikirde olduğum yorumları beğenirim insan deşarj oluyo akıl alıyo ii ki var k k :)
şöyle bi durum var 5 aylık evliyim daha onu söyleyim eşimin evlenmeden önce bi mahkemesi vardı trafik kazasından dolayı 12 milyarlık tazminat davası açıldı bu arada avukat ücreti mahkeme harcı derken 4 5 milyara yakın para harcamışlar annesi vermiş yani . evlendikten sonra mahkeme sonuçlandı 12 milyarı eşim götürdü annesine teslim etti hiç ses etmedim zaten istemiyodum o parayı. biz nikahtan sonra eşimle kredi çekip ev aldık tamamen kendi imkanlarımızla ödüyoruz eşim düğün zamanı keşke para gelseydi krediye yatırırdık filn dedi ama parayı alınca hiç o mevzular açılmadı bende dediğim gibi ses çıkarmadım.
kv parayı aldı sakın kp söyleme dedi benden alır harcar dedi tmm dedim. parayla altın yaptı zaten düğünden öyle pek bi borç kalmadı hatta hiç kalmadı borçları yoktu bi mobilya borcu var o da umrundA DEİL KİMSENİN kv için pek bi kirli çıkı derler lakabı öyleymiş akrabalarından öğrendim. neyse gelelim mevzuya bulaşık makinası almak isteyip duruyodu para gelince alıyım diyodu para geldi bende anne şimdi kış mevsimi beyaz eşyalar ucuz al makinanı dedim tmm alcam diyip duruyodu. ne olduysa almadı paraları altın yapıp kasasına koydu şimdi görümcelerim var her gittiğimde mutfakta bana bulaşık makinasını anneler gününde alcaz tmm mı adam başı 200 300 koyup alcaz diyolar hiç oralı olmuyorum ikiside( görümcelerim ) kv delerine hediye filn almıyolar uzakta die benimde annem var ona 200 lira verceksek benim annemede o kadar bişey almam lazım yoksa zoruma gider eşim bilmiyo daha konuyu ama ben salak yerine konulmuş hissediyorum bu kadar borcun içinde ayıramam ki o kadar para. kv duyuyo bunları hiç sesi çıkmıyo alın der gibi yani .
ve birde mobilyaların borcu var daha galiba onu da eşimle bana ödetmeyi düşünüyolar çünkü hiç oralı deiller ne zamn sorsam eşim konuyu geçiştiriyo ne zamn ödenecek dersem acelesii yok onun diyip duruyo ben bu kadar borcun içindeyken ödeyemem simdilik susuyorum ama kendimi salak yerine konmuş gibi hissediyorum sizcede öyle mi ??
Offff canım zor isin. Bence bundan sonra esın birşeye kızdığında cevap verirken hiç ailesinden bahsetme. Tartışacaksan tartış ama unut onların yaptıklarını. Esın savunmaya geçiyor belli, seni dinlemiyor bile. Sen bir de böyle dene canım. Bence eşinin davranışları farklı olacak. Aynen ben de haksızlığa tahammül edemeyip ama onlar söyle yapıyor sen onlara sunu yapıyorsun derdim, kıyamet kopardı. İlk 2 ay baktım gidişat iyi değil, ben de hiç esime bahsetmiyorum ailesinden. Yine tartışacaksak tartışıyoruz. Ama inan cok azaldı ve ikimiz de gergin değiliz şimdi. Ben birsey soykemeyince esim de ailesini savunmuyor. Eskiden degere binmislerdi sürekli gitmek isterdi, şimdi söyledim sana 1 aydır gitmedi. O ailesinden şikayet etse bile dudağımı ısırıyorum birsey söylemiyorum.
Ben de 6 aylık, ama flört nisanlilik dahil iki buçuk yıldır tanıyorum esimin ailesini :))) benimki de evin en büyük oğlu, en kıymetlisi guyaaa. Bir erkek bir kız kardesi var. Ben de tek cocuğum kızlar, bu hesapla benim ailemin esimin basının etini yemesi gerekirdi hehehe. Minnosumbenim sen ne kadarlik evlisin?
arkadaslar az çok tanıyanlar vardır beni bi kaç kez konu açmıştım fazla yorum yazmasam da sürekli takipteyim günlük okurum aynı fikirde olduğum yorumları beğenirim insan deşarj oluyo akıl alıyo ii ki var k k :)
şöyle bi durum var 5 aylık evliyim daha onu söyleyim eşimin evlenmeden önce bi mahkemesi vardı trafik kazasından dolayı 12 milyarlık tazminat davası açıldı bu arada avukat ücreti mahkeme harcı derken 4 5 milyara yakın para harcamışlar annesi vermiş yani . evlendikten sonra mahkeme sonuçlandı 12 milyarı eşim götürdü annesine teslim etti hiç ses etmedim zaten istemiyodum o parayı. biz nikahtan sonra eşimle kredi çekip ev aldık tamamen kendi imkanlarımızla ödüyoruz eşim düğün zamanı keşke para gelseydi krediye yatırırdık filn dedi ama parayı alınca hiç o mevzular açılmadı bende dediğim gibi ses çıkarmadım.
kv parayı aldı sakın kp söyleme dedi benden alır harcar dedi tmm dedim. parayla altın yaptı zaten düğünden öyle pek bi borç kalmadı hatta hiç kalmadı borçları yoktu bi mobilya borcu var o da umrundA DEİL KİMSENİN kv için pek bi kirli çıkı derler lakabı öyleymiş akrabalarından öğrendim. neyse gelelim mevzuya bulaşık makinası almak isteyip duruyodu para gelince alıyım diyodu para geldi bende anne şimdi kış mevsimi beyaz eşyalar ucuz al makinanı dedim tmm alcam diyip duruyodu. ne olduysa almadı paraları altın yapıp kasasına koydu şimdi görümcelerim var her gittiğimde mutfakta bana bulaşık makinasını anneler gününde alcaz tmm mı adam başı 200 300 koyup alcaz diyolar hiç oralı olmuyorum ikiside( görümcelerim ) kv delerine hediye filn almıyolar uzakta die benimde annem var ona 200 lira verceksek benim annemede o kadar bişey almam lazım yoksa zoruma gider eşim bilmiyo daha konuyu ama ben salak yerine konulmuş hissediyorum bu kadar borcun içinde ayıramam ki o kadar para. kv duyuyo bunları hiç sesi çıkmıyo alın der gibi yani .
ve birde mobilyaların borcu var daha galiba onu da eşimle bana ödetmeyi düşünüyolar çünkü hiç oralı deiller ne zamn sorsam eşim konuyu geçiştiriyo ne zamn ödenecek dersem acelesii yok onun diyip duruyo ben bu kadar borcun içindeyken ödeyemem simdilik susuyorum ama kendimi salak yerine konmuş gibi hissediyorum sizcede öyle mi ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?