• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar sizce salak yerine mi konuluyorum ??

oh ne ala! utanır insan. nice erkek aileleri var durumu olmasa bile borca giriyor evlenirken evladına destek olmak için. hele durumu da iyiyse kim kendine laf söyletmek ister ki? ama bunlar başka insan türü, bizim anlamamız mümkün değil. hadi düğün öncesi maddi manevi hiç birşeylerini görmedik, bari şimdi düşsünler yakamızdan, huzur versinler. üzülmeyin ama bu bizim değersiz olduğumuzu göstermiyor, onların ne kadar utanmaz olduğunu gösteriyor.

ne öncesinde ne sonrasında yardım beklemiyorum ama en çok sinir olduğum herşeyi kendileri yapmış gibi 4 4lük düğün yaptık diyip ortalıkta gezmeleri birde sürekli birşeyler istemeleri. gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz ama ne yazıkki asalak gibiler. dediğim gibi eşim evlenmeden önce bunlara durmadan para yağdırıyormuş şimdi o kesildi ya karın ağrıları o yolabilseler rahatlıcaklar :27: deli oluyorum bu tarz insanlara. onların gözündeki değerim zerre kadar umrumda değil ama eşim bana onlara davrandığı gibi davranmıyor :14: bide kv gelir benim oğlum yedirir içirir gezdirir hiçbirşeyine aldığına verdiğine karışmaz diyor. evet onlara öyle ama bana değil. ablasına 170 tl lık çanta alınır hediye ben beğenirim 90tl çok pahalı der. söyleyincede ona bir kere alınıyor der. adam benim beğendiğim saati gitti ablasına hediye aldı düşünün yani alma ihtimalim ortadan kalktı aynı saati takacak deiliz ya. offf anlat anlat bitmez yine elim ayaım uyuştu nasıl başedicez bilmiyorum

canım şu an borç var madem para artıramazsın da, ilerde eşin para idaresini elinde tutar sana da mğdahale ettirmezse, sen çalışıp didiniyorsun, kendini nasıl güvence altına alacaksın? maaşını çekip ona mı veriyorsun? mümkün olduğunca azar azar biriktir, bir yerde bir hesap aç veya altın al. kimseye güven olmuyor canım, ilerde bir gün ihtiyacın olursa elinde paran olsun. ya da diyelim çok bunaldın üstüne başına birşey almak istersin, saçına birşey yaptırmak istersin. ya yüzüne gülüp yavaş yavaş kontrolde söz sahibi ol ya da biraz birşeyler biriktir bence. sinir oldum şimdi :((

kontrol mümkün değil ama durumumuz düzelsin maaşımı vermicem eşimede söyledim. napcaksın o kadar parayı diyor bende dedim üstüme başıma saçıma makyajıma harcıcam yetti bu kadar sıkıntı dedim. yiyip içip gezicem dedim. ama birikim yapıcam. 8 aylık evliyim verdiği harçlıklardan bile biriktirdim. anneme verdim oda altın alıp koydu şu an 13 tane küçük altınım var az ama öyle öyle biriktircem. sonra veririm diye düşünüyordum annem vermiş gibi yaparım diyordum kıyamıyordum ama değmezmiş. hayatta vermem :27: bu arada o paralardan 500 tl falanda kendisine vermişliğim var annem vermiş gibi yapıp çok sıkıştığımız zamanlarda ona bile pişman oldum şimdi diyorum annemin o parasını ödeyelim diye alabilirsem onlarlada altın yapıcam :21: acınmaz bu erkeklere :27:

minnosumbenim canım seninde sayfanı meşgul ettik kusura bakma açtığın konuda çok doluyumda paylaşasım geldi :(

:))) minnoşumbenim bir dokundu, bin ah işitti. ama çok iyi geldi arkadaşlar 2 gündür sizlerle bunu konuşmak, rahatladım valla. nişanlıyken ve ilk evlendiğimizde onlar canımı sıktıkça eşime söylerdim, 1-2 haklısın dedi, ondan sonra baktım korumaya geçiyor. inadıma üzmek için birşeyler yapıyor, hatta benim suçsuz günahsız aileme laf bile etmişti. artık hiiiiç bu konuları açmıyorum, o bazen birşey söylese bile "canım seninle tartışmak istemiyorum, benim ağzımı açtırma" diyorum, susuyor. yüzüne gülüyorum, para idaresini düzene koymaya çalışıyorum. fark ediyorum arada ufak tefek ailesi tırtıklıyor ama çok canım sıkılmadıkça müdahale etmemeye çalışıyorum, çünkü benim eşim höt höt edersem inadına istemediğim şeyi yapıyor.

canım ama senin eşinin yaptıklarına üzülmekte haklısın. ne demek senin beğendiğin saati gidip ablasına alıyor? ben olsam ben de çok üzülürdüm. tamam ailesine çok bağlıymış ama onun 1. derece ailesi şu anda sensin. ilerde sen ve çocuklarınız olacak. bunun da farkına varsın yani. nasıl farkına vardırtacaksın onu da bilmiyorum, kavga etmemeye çalış ama hem aranız bozulur hem de sen hasta olursun her gün dert tasa çekilmez. sinir oldum eşine şimdi, bana yapılmış gibi üzüldüm :S

:))) minnoşumbenim bir dokundu, bin ah işitti. ama çok iyi geldi arkadaşlar 2 gündür sizlerle bunu konuşmak, rahatladım valla. nişanlıyken ve ilk evlendiğimizde onlar canımı sıktıkça eşime söylerdim, 1-2 haklısın dedi, ondan sonra baktım korumaya geçiyor. inadıma üzmek için birşeyler yapıyor, hatta benim suçsuz günahsız aileme laf bile etmişti. artık hiiiiç bu konuları açmıyorum, o bazen birşey söylese bile "canım seninle tartışmak istemiyorum, benim ağzımı açtırma" diyorum, susuyor. yüzüne gülüyorum, para idaresini düzene koymaya çalışıyorum. fark ediyorum arada ufak tefek ailesi tırtıklıyor ama çok canım sıkılmadıkça müdahale etmemeye çalışıyorum, çünkü benim eşim höt höt edersem inadına istemediğim şeyi yapıyor.

canım ama senin eşinin yaptıklarına üzülmekte haklısın. ne demek senin beğendiğin saati gidip ablasına alıyor? ben olsam ben de çok üzülürdüm. tamam ailesine çok bağlıymış ama onun 1. derece ailesi şu anda sensin. ilerde sen ve çocuklarınız olacak. bunun da farkına varsın yani. nasıl farkına vardırtacaksın onu da bilmiyorum, kavga etmemeye çalış ama hem aranız bozulur hem de sen hasta olursun her gün dert tasa çekilmez. sinir oldum eşine şimdi, bana yapılmış gibi üzüldüm :S

doğru sölüosun canım burda yazınca insan biraz da olsa rahatlıyor. benim eşimin problemi öncelik sıralaması ben kaçıncı sırada geliyorum allah bilir. dediğin gibi sölendikçe senin ailenin suçu olmadığı halde laf söylüyorlar buda can yakıyor. zaten amaç da o. onun annesinin bana yaptığının binde birini benim annem yapsaydı emin ol şu anda kapının önündeydim bu kadarda eminim. rabbim büyük onlarında kızı var beddua etmiyorum ama yaşadıklarımı allah biliyor. eşim çok iyi koca ve ailesininde çok iyi olduğunu idda ediyor onada diyorum evet öyle allah senin ablanada senin gibi eş senin ailen gibi aile nasip etsin diye amin diyor :53:

doğru sölüosun canım burda yazınca insan biraz da olsa rahatlıyor. benim eşimin problemi öncelik sıralaması ben kaçıncı sırada geliyorum allah bilir. dediğin gibi sölendikçe senin ailenin suçu olmadığı halde laf söylüyorlar buda can yakıyor. zaten amaç da o. onun annesinin bana yaptığının binde birini benim annem yapsaydı emin ol şu anda kapının önündeydim bu kadarda eminim. rabbim büyük onlarında kızı var beddua etmiyorum ama yaşadıklarımı allah biliyor. eşim çok iyi koca ve ailesininde çok iyi olduğunu idda ediyor onada diyorum evet öyle allah senin ablanada senin gibi eş senin ailen gibi aile nasip etsin diye amin diyor :53:

haha :) amin mi diyor? yaptığının yanlış olduyunun farkında değil herhalde. sen ona yavaş yavaş yüzüne gülerek çekirdek ailesinin sen olduğunu alıştır canım. inşallah bebekleriniz olacak ilerde, umarım o zaman evlatları önce gelir. benim de bekar görümcem var, biz de annemle inşallah ona da düğün zamanı böyle sıkıntılar yaşatırlar, böyle çingenelik yaparlar, bakalım o zaman bizim gibi susup oturacak mı demiştik. kıyameti koparır valla kv-kp, damadın boğazını sıkarlar :) kesin benim görümce evleneceğinde beyaz eşya, ev eşyası falan bize aldırmaya çalışacaklar. bekliyorum o günleri, şaşırmayacağım. çocuğum olduğunda da full performans bekliyorum bunlardan, mutlu günümü bile burnumdan getirmekte üstlerine yok. benden önce evlenen eltimin başına çıkmış durumdalar. yazık o da hiçbirşey söylemiyor. beni sevmiyorlar biliyorum, her fırsatta laf sokuşturmaya çalışıyor kv, hakkını savunan geline alışkın değil.

haha :) amin mi diyor? yaptığının yanlış olduyunun farkında değil herhalde. sen ona yavaş yavaş yüzüne gülerek çekirdek ailesinin sen olduğunu alıştır canım. inşallah bebekleriniz olacak ilerde, umarım o zaman evlatları önce gelir. benim de bekar görümcem var, biz de annemle inşallah ona da düğün zamanı böyle sıkıntılar yaşatırlar, böyle çingenelik yaparlar, bakalım o zaman bizim gibi susup oturacak mı demiştik. kıyameti koparır valla kv-kp, damadın boğazını sıkarlar :) kesin benim görümce evleneceğinde beyaz eşya, ev eşyası falan bize aldırmaya çalışacaklar. bekliyorum o günleri, şaşırmayacağım. çocuğum olduğunda da full performans bekliyorum bunlardan, mutlu günümü bile burnumdan getirmekte üstlerine yok. benden önce evlenen eltimin başına çıkmış durumdalar. yazık o da hiçbirşey söylemiyor. beni sevmiyorlar biliyorum, her fırsatta laf sokuşturmaya çalışıyor kv, hakkını savunan geline alışkın değil.

çocuk oluncada birşey değişmez eminim. bizim görümcelerede bölesi denk gelmez onlar el üstünde tutulurlar gör bak:27: yakamızdan düşsünlerde başka birşey istemiyorum. işin tuhafı evlenmeden önce eşim ailesiyle anlaşamadığı için ayrı eve çıkmayı düşündüğünü söylemişti :53: evlendikten sonra iki tarafta birbirlerine karşı pek bi kıymetli oluverdiler. diyorum ya annesi eşim okurken 15 günde bir zoraki arıomuş şimdi utanmasa günde 2 defa arıcak hergün bir kere mutlaka konuşurlar rapor alır. akşamları babası arar ne yediniz der ya size ne ne yersek yeriz alan memnun veren memnun. ki eşim evlendikten sonra 10 kilo aldı. bi ara nişanlıyken bizim evde kapıyı açık buldum annemde yoktu korktum arkadaşım vardı biz korkuyoruz diye eşim 2 gün bizde kaldı 3. gün gittik kapıda vah oğlum iki günde süzülmüşsün diye ağlamaklı oldu kadın :53: dicen aslında ben bakamıorum al oğlunu bak diye söylenecek çok şey varda susa susa biyerden patlıcak

Esim üniversiteyi burslu okumuş ayrıca çalışmış okul boyunca. Kv nisanliyken bize gelip "oglum unide okurken bileziklerimi satıp ona verdim. Artık çalışıyor bileziklerimi geri isterim" dedi. Ben de esime "hani ailem bana hicbirsey yapmadı dıyordun, annen bileziklerini satmış, geri istiyormuş" dedim. Esim öyle bir kızdı ki :))) kv bilezikleri esimin unı terk erkek kardesi için satmış meger. Bu ve başka milyon tane yalanını yakaladım kvmin. Esime demistim, onlar öz sen üvey evlat, seni cami önünde mı buldular acaba diye :) normalde üzülüyorum esim için, kendi ailemin benim için çabasını dusundukce, ama kendini kullandirinca veya onları savununca da hayret ediyorum.

Son düzenleme:
Esim üniversiteyi burslu okumuş ayrıca çalışmış okul boyunca. Kv nisanliyken bize gelip "oglum unide okurken bileziklerimi satıp ona verdim. Artık çalışıyor bileziklerimi geri isterim" dedi. Ben de esime "hani ailem bana hicbirsey yapmadı dıyordun, annen bileziklerini satmış, geri istiyormuş" dedim. Esim öyle bir kızdı ki :))) kv bilezikleri esimin unı terk erkek kardesi için satmış nefer. Bu ve başka milyon tane yalanını yakaladım kvmin. Esime demistim, onlar öz sen üvey evlat, seni cami önünde mı buldular acaba diye :) normalde üzülüyorum esim için, kendi ailemin benim için çabasını dusundukce, ama kendini kullandirinca veya onları savunulma da içimden hayret ediyorum arkadaslar.

eşin bilip hak veriosa üzül ama bu durumda bile ailesini savunuyorsa hiç üzülme. çünkü kendileri her lafı sölerler sen bişey demey kalkınca hemen senin ailene saldırırlar yani benimki öyle :5:

çocuk oluncada birşey değişmez eminim. bizim görümcelerede bölesi denk gelmez onlar el üstünde tutulurlar gör bak:27: yakamızdan düşsünlerde başka birşey istemiyorum. işin tuhafı evlenmeden önce eşim ailesiyle anlaşamadığı için ayrı eve çıkmayı düşündüğünü söylemişti :53: evlendikten sonra iki tarafta birbirlerine karşı pek bi kıymetli oluverdiler. diyorum ya annesi eşim okurken 15 günde bir zoraki arıomuş şimdi utanmasa günde 2 defa arıcak hergün bir kere mutlaka konuşurlar rapor alır. akşamları babası arar ne yediniz der ya size ne ne yersek yeriz alan memnun veren memnun. ki eşim evlendikten sonra 10 kilo aldı. bi ara nişanlıyken bizim evde kapıyı açık buldum annemde yoktu korktum arkadaşım vardı biz korkuyoruz diye eşim 2 gün bizde kaldı 3. gün gittik kapıda vah oğlum iki günde süzülmüşsün diye ağlamaklı oldu kadın :53: dicen aslında ben bakamıorum al oğlunu bak diye söylenecek çok şey varda susa susa biyerden patlıcak

Pesss :))) oğlu şimdi kıymete bindi, zamanında eziyet edecek hükmedecek gelini yoktu ondandir. Benim kv de bir donem her aksam yemek saati beni arayıp ne pişirdin derdi. Birkaç kere terslerim, aramayı kestim, oğlunu arayıp ne pişirdi karın demeye başladı. 3 aydır oğlu tersliyormus, her gördüğünde laf söylüyormuş, arkamızdan ağıyormuş. Bunu bana defalarca kv ve gorumcem söyledi. Ben de içimden beter olun dedim. Artık arayamiyor kv. Bunlar akraba mı acaba? Ne cok benzerlikleri var :)

Son düzenleme:
Pesss :))) oğlu şimdi kıymete bindi, zamanında eziyet edecek hükmedecek gelini yoktu ondandir. Benim kv de bir donem her aksam yemek saati beni arayıp ne pişirdin derdi. Birkaç kere terslerim, aramayı kestim, oğlunu arayıp ne pişirdi karın demeye başladı. 3 aydır oğlu tersliyormus, her gördüğünde laf söylüyormuş, arkamızdan ağıyormuş. Bunu bana defalarca kv ve gorumcem söyledi. Ben de içimden beter olun dedim. Artık arayamiyor kv. Bunlar akraba mı acaba? Ne cok benzerlikleri var :)

:1: akraba olabilirler. ama işte benim eşim öyle değil onlara karşı çok anlayışlı. mesela bi kelimeyi yanlış söyler ben gülerim düzeltirim şirin şirin bana sinirlenip bağırır. aynısını görümcem yapıyor ve bildiğin alay ederek yapıyor ona gülüp geçiyor. bunu söyleyincede senin derdin benim ablamla diyor. yazın sonunda bi piknik meselesi oldu. ablası gelmez onun yüzünden plan iptal olur bişey demez. ben mangal sevmem eşim kırılmasın diye giderim. ama gitmek istemedimmide kıyameti kopartır sen bizimkilerle gitmek istemiosun ondan yapıosun diye. bende ablan gelmeyince niye aynısını söylemiyosun diyince o iyi niyetli der :27: ben kötü niyetliyim ya. bide benim sorunum onla diil ablasıyla ya yani o öyle algılıyo :53: annesini ablasını alır mangala gideriz ikisi boyna fıs fıs bakıp bakıp en sinir olduğum şey görmiyim diye birşeyler toplamaya giderim. eşime söylesem yine ben suçlu olurum onlar iyi niyetliler ya ben yanlış düşünüyorumdur kesin. şeytan der al mangalı kafalarına fırlat çek git. bu gidişle önümüzdeki yaza onuda yapabilirim :27:

minnosumbenim canım seninde sayfanı meşgul ettik kusura bakma açtığın konuda çok doluyumda paylaşasım geldi :(

ayyy kızlar meğer ne doluymuşsunuzz ne kadarlık evlisiniz merak ettim aslında bende öyle doluyum ama çoğunu unutmaya çalışıyorum yoksa kafayı yiycemmm evin bi oğluyla kesinlikle evlenmeyin aşık olmayın :)

ayyy kızlar meğer ne doluymuşsunuzz ne kadarlık evlisiniz merak ettim aslında bende öyle doluyum ama çoğunu unutmaya çalışıyorum yoksa kafayı yiycemmm evin bi oğluyla kesinlikle evlenmeyin aşık olmayın :)

ben 8 aylık evliyim canım ve evin tek oğlu :) gerçi oda fark etmiyor. eniştem 2 erkek 1 kız ve evin en küçüğü :27: ablamda aynı durumda :)

Son düzenleme:

ben 8 aylık evliyim canım ve evin tek oğlu :) gerçi oda fark etmiyor. eniştem 2 erkek 1 kız ve evin en küçüğü :27: ablamda aynı durumda :)

Ben de 6 aylık, ama flört nisanlilik dahil iki buçuk yıldır tanıyorum esimin ailesini :))) benimki de evin en büyük oğlu, en kıymetlisi guyaaa. Bir erkek bir kız kardesi var. Ben de tek cocuğum kızlar, bu hesapla benim ailemin esimin basının etini yemesi gerekirdi hehehe. Minnosumbenim sen ne kadarlik evlisin?

:1: akraba olabilirler. ama işte benim eşim öyle değil onlara karşı çok anlayışlı. mesela bi kelimeyi yanlış söyler ben gülerim düzeltirim şirin şirin bana sinirlenip bağırır. aynısını görümcem yapıyor ve bildiğin alay ederek yapıyor ona gülüp geçiyor. bunu söyleyincede senin derdin benim ablamla diyor. yazın sonunda bi piknik meselesi oldu. ablası gelmez onun yüzünden plan iptal olur bişey demez. ben mangal sevmem eşim kırılmasın diye giderim. ama gitmek istemedimmide kıyameti kopartır sen bizimkilerle gitmek istemiosun ondan yapıosun diye. bende ablan gelmeyince niye aynısını söylemiyosun diyince o iyi niyetli der :27: ben kötü niyetliyim ya. bide benim sorunum onla diil ablasıyla ya yani o öyle algılıyo :53: annesini ablasını alır mangala gideriz ikisi boyna fıs fıs bakıp bakıp en sinir olduğum şey görmiyim diye birşeyler toplamaya giderim. eşime söylesem yine ben suçlu olurum onlar iyi niyetliler ya ben yanlış düşünüyorumdur kesin. şeytan der al mangalı kafalarına fırlat çek git. bu gidişle önümüzdeki yaza onuda yapabilirim :27:

Offff canım zor isin. Bence bundan sonra esın birşeye kızdığında cevap verirken hiç ailesinden bahsetme. Tartışacaksan tartış ama unut onların yaptıklarını. Esın savunmaya geçiyor belli, seni dinlemiyor bile. Sen bir de böyle dene canım. Bence eşinin davranışları farklı olacak. Aynen ben de haksızlığa tahammül edemeyip ama onlar söyle yapıyor sen onlara sunu yapıyorsun derdim, kıyamet kopardı. İlk 2 ay baktım gidişat iyi değil, ben de hiç esime bahsetmiyorum ailesinden. Yine tartışacaksak tartışıyoruz. Ama inan cok azaldı ve ikimiz de gergin değiliz şimdi. Ben birsey soykemeyince esim de ailesini savunmuyor. Eskiden degere binmislerdi sürekli gitmek isterdi, şimdi söyledim sana 1 aydır gitmedi. O ailesinden şikayet etse bile dudağımı ısırıyorum birsey söylemiyorum.

Anneciği dun gitmiyoruz diye sitem etmişti esime, sabah da esim bu aksam annemlerde kalalım mı dedi. Ben de ben evden disarda rahat etmiyorum biliyorsun, ama istersen gideriz dedim. İs çıkışı aradı eve geliyorum diye, gitmedik yani :) eskiden olsa gitmemmm derdim, o da ben de senin ailene gitmiyorum o zaman derdi, kuserdik. az sabır arkadaslar, kavga etmeyin eşinizin ailesi yüzünden esinizde, daha beter inada bindiriyorlar.

Son düzenleme:
arkadaslar az çok tanıyanlar vardır beni bi kaç kez konu açmıştım fazla yorum yazmasam da sürekli takipteyim günlük okurum aynı fikirde olduğum yorumları beğenirim insan deşarj oluyo akıl alıyo ii ki var k k :)

şöyle bi durum var 5 aylık evliyim daha onu söyleyim eşimin evlenmeden önce bi mahkemesi vardı trafik kazasından dolayı 12 milyarlık tazminat davası açıldı bu arada avukat ücreti mahkeme harcı derken 4 5 milyara yakın para harcamışlar annesi vermiş yani . evlendikten sonra mahkeme sonuçlandı 12 milyarı eşim götürdü annesine teslim etti hiç ses etmedim zaten istemiyodum o parayı. biz nikahtan sonra eşimle kredi çekip ev aldık tamamen kendi imkanlarımızla ödüyoruz eşim düğün zamanı keşke para gelseydi krediye yatırırdık filn dedi ama parayı alınca hiç o mevzular açılmadı bende dediğim gibi ses çıkarmadım.

kv parayı aldı sakın kp söyleme dedi benden alır harcar dedi tmm dedim. parayla altın yaptı zaten düğünden öyle pek bi borç kalmadı hatta hiç kalmadı borçları yoktu bi mobilya borcu var o da umrundA DEİL KİMSENİN kv için pek bi kirli çıkı derler lakabı öyleymiş akrabalarından öğrendim. neyse gelelim mevzuya bulaşık makinası almak isteyip duruyodu para gelince alıyım diyodu para geldi bende anne şimdi kış mevsimi beyaz eşyalar ucuz al makinanı dedim tmm alcam diyip duruyodu. ne olduysa almadı paraları altın yapıp kasasına koydu şimdi görümcelerim var her gittiğimde mutfakta bana bulaşık makinasını anneler gününde alcaz tmm mı adam başı 200 300 koyup alcaz diyolar hiç oralı olmuyorum ikiside( görümcelerim ) kv delerine hediye filn almıyolar uzakta die benimde annem var ona 200 lira verceksek benim annemede o kadar bişey almam lazım yoksa zoruma gider eşim bilmiyo daha konuyu ama ben salak yerine konulmuş hissediyorum bu kadar borcun içinde ayıramam ki o kadar para. kv duyuyo bunları hiç sesi çıkmıyo alın der gibi yani .

ve birde mobilyaların borcu var daha galiba onu da eşimle bana ödetmeyi düşünüyolar çünkü hiç oralı deiller ne zamn sorsam eşim konuyu geçiştiriyo ne zamn ödenecek dersem acelesii yok onun diyip duruyo ben bu kadar borcun içindeyken ödeyemem simdilik susuyorum ama kendimi salak yerine konmuş gibi hissediyorum sizcede öyle mi ??

canım sesini çıkarmadığın sürece öyle deva eder bence bişekild aç konuyu konuş ( eşinle)...

Offff canım zor isin. Bence bundan sonra esın birşeye kızdığında cevap verirken hiç ailesinden bahsetme. Tartışacaksan tartış ama unut onların yaptıklarını. Esın savunmaya geçiyor belli, seni dinlemiyor bile. Sen bir de böyle dene canım. Bence eşinin davranışları farklı olacak. Aynen ben de haksızlığa tahammül edemeyip ama onlar söyle yapıyor sen onlara sunu yapıyorsun derdim, kıyamet kopardı. İlk 2 ay baktım gidişat iyi değil, ben de hiç esime bahsetmiyorum ailesinden. Yine tartışacaksak tartışıyoruz. Ama inan cok azaldı ve ikimiz de gergin değiliz şimdi. Ben birsey soykemeyince esim de ailesini savunmuyor. Eskiden degere binmislerdi sürekli gitmek isterdi, şimdi söyledim sana 1 aydır gitmedi. O ailesinden şikayet etse bile dudağımı ısırıyorum birsey söylemiyorum.

darısı başıma. valla bizde hiç öle olcak gibi diil :( geçen çarşamba onlardaydık. sabahın köründe işe gitmemize rağmen gecenin yarısına kadar oturduk. bizimki cumartesi sabah yarın bizimkileri yemeğe çaıralım dedi. ki evde bir iş var anlatamam temizlik yapıyorum. c.tesi bitmiyecei belli pazar yemekmi yapıcam temizlikmi yoksa dinlenicemmi düşüncesiz. yarım ağız yorgunum dedim o zaman balık alalım biz gidelim dedi. yani illa görüşülcek. artı uzun zamandır hafta sonu biyere çıkmışlığım yok. sesimi çıkarmadım. işe gitti kalktım sinirden evi darmadaın ettim. üzerinede mesaj yolladım ben dışarı çıkıorum çok bunaldım temizliği sen gelince yaparız dedim. artı çok düşüncesizsin bende çalışıyorum bende bunalıyorum öyleyken bir sosyal hayatımız yok ya oraya gidelim diosun ya onlar gelsin istiosun dedim. tamam gelince konuşuruz dedi. arkasından çat bi mesaj daha. hep biz gidiomuşuz onlar hiç yemeğe gelmiolarmış (evlendiğimizden beri en az 20 kere gelmişlerdir yemeğe yani yılbaşında bile onları ağırladık düşünün gerisini) biraz m,isafir ağırlamaya alışcakmışım falan. bende açtım ağzımı yumdum gözümü. çaya gelsinler dedim ben çalışan insanım kendime vakit ayıramıyorum bi hafta sonum var ondada temizlikmi yapıcam ütümü yapıcam yoksa sizinkilere yemek mi yapıcam dedim. siz biz mi olur biz onların evlatlarıyız dedim. ha biz gitmişiz ha onlar gelmiş sırayamı dökelim dedim. maksat görüşmek değilmi dedim. neymiş benim memleketimden başka şehirlerden ( ki başka şehirden kimse gelmedi. memleketimden de bi teyzem bi ablam bide anneannem ki onların yanında yaşamadıımız rezillik kalmadı) bir sürü kimsem geliyormuşta onlara tepki vermiyormuşum. onunda sülalesinden bir kere 15 kişi toplaşıp geldiler akşam yemeğine diye öğlenin 1 inde geldiler. eşim bile yeni uyandıydı pazar pazar ayıp yani bende doğal olarak o saatte geliceklerini bilmediğim için mutfaktan çıkamadım yemek hazırlıcam diye. canım çıktı ama kızcağız iyi ağırladı sağolsun diyceklerine neymiş yanlarına çıkmamışım bir daha gelmezlermiş. arkamdan bütün sülaleye dedikodu yapmışlar. kendilerine hiç bakmıyorlar 1 de mi gelinir pazar pazar ayıp ben ağzımı açmadım. bende öyle geliceklerse kimse gelmesin dedim. kv yerin dibine girmiş bide bana utanmadan anlatıo oğluda sesini çıkarmıo. bide bu konuyu boyna açıyo eşim o gün yine açtı bende ağzıma geleni söyledim. öğlen geldi yine baırdım çaırdım suçlu ya alttan aldı. bir daha kimse gelmicek dedim. tamam dedi ama yine bitmez. dün akşamüstü bitti temizlik biraz çıkıp dolaştık hemen suçluluk duygusu ablasını arıo naptınız die. umrumda deil valla nefret ediorum hepsinden. o gün eşimede çok kızdım bir daha onada acımıcam. anasına çanak tutuyo daha napsın kız onca insanı ağırladı diyeceine. yani senin dediğin gibi mümkün değil 1 ay ailesine gitmemesi. aaa bide dedimki alıştırıosun sonra bekliolar dedim. bir hafta 2 kere gitsek ertesi haftada öle bekliolar. bide çok sıkılıyorum. hep boş muhabbetler. sıkıntıdan bide evleri acaip soğuk oluyor karnım şişio o derece huzursuz oluyorum. gittikmide kalkmak bilmio ben çalışıyorum akşam oldumu pijamımı giyip ayaımı uzatıp tv izlemek istiorum. evin işi bitmio zaten iş olmadıı günnerdede oraya gidioruz bıktım yemin ediorum. beni hasta edicekler o olcak en sonunda :27:

Son düzenleme:
Ben de 6 aylık, ama flört nisanlilik dahil iki buçuk yıldır tanıyorum esimin ailesini :))) benimki de evin en büyük oğlu, en kıymetlisi guyaaa. Bir erkek bir kız kardesi var. Ben de tek cocuğum kızlar, bu hesapla benim ailemin esimin basının etini yemesi gerekirdi hehehe. Minnosumbenim sen ne kadarlik evlisin?

bende 6 aylık evliyimm ama 7 yıldır flört ediyoruz ailesini anlattığı kadar tanıyodum hiç de ii anlatmazdı özellliklede annesini büyük büyük ablasını tanırdım bi tek . içlerine girmeyince hiç bişey anlaşılmıyo zaten

bu arada giremedim kaç zamndır konuştum eşimle bakarız dedi neye bakıyosun pardın dedim eline kaç kuruş kalıyoki bakıyosun dedimmm sakın bizim k kartını kullanmaya kalkmasınlar biz alamayız dedim sessiz sessiz söyleniyodu kafamı çevirdim yüzüne baktım hemen sustu :)) böyle kapandı konu du bakalım nolcak :)

arkadaslar az çok tanıyanlar vardır beni bi kaç kez konu açmıştım fazla yorum yazmasam da sürekli takipteyim günlük okurum aynı fikirde olduğum yorumları beğenirim insan deşarj oluyo akıl alıyo ii ki var k k :)

şöyle bi durum var 5 aylık evliyim daha onu söyleyim eşimin evlenmeden önce bi mahkemesi vardı trafik kazasından dolayı 12 milyarlık tazminat davası açıldı bu arada avukat ücreti mahkeme harcı derken 4 5 milyara yakın para harcamışlar annesi vermiş yani . evlendikten sonra mahkeme sonuçlandı 12 milyarı eşim götürdü annesine teslim etti hiç ses etmedim zaten istemiyodum o parayı. biz nikahtan sonra eşimle kredi çekip ev aldık tamamen kendi imkanlarımızla ödüyoruz eşim düğün zamanı keşke para gelseydi krediye yatırırdık filn dedi ama parayı alınca hiç o mevzular açılmadı bende dediğim gibi ses çıkarmadım.

kv parayı aldı sakın kp söyleme dedi benden alır harcar dedi tmm dedim. parayla altın yaptı zaten düğünden öyle pek bi borç kalmadı hatta hiç kalmadı borçları yoktu bi mobilya borcu var o da umrundA DEİL KİMSENİN kv için pek bi kirli çıkı derler lakabı öyleymiş akrabalarından öğrendim. neyse gelelim mevzuya bulaşık makinası almak isteyip duruyodu para gelince alıyım diyodu para geldi bende anne şimdi kış mevsimi beyaz eşyalar ucuz al makinanı dedim tmm alcam diyip duruyodu. ne olduysa almadı paraları altın yapıp kasasına koydu şimdi görümcelerim var her gittiğimde mutfakta bana bulaşık makinasını anneler gününde alcaz tmm mı adam başı 200 300 koyup alcaz diyolar hiç oralı olmuyorum ikiside( görümcelerim ) kv delerine hediye filn almıyolar uzakta die benimde annem var ona 200 lira verceksek benim annemede o kadar bişey almam lazım yoksa zoruma gider eşim bilmiyo daha konuyu ama ben salak yerine konulmuş hissediyorum bu kadar borcun içinde ayıramam ki o kadar para. kv duyuyo bunları hiç sesi çıkmıyo alın der gibi yani .

ve birde mobilyaların borcu var daha galiba onu da eşimle bana ödetmeyi düşünüyolar çünkü hiç oralı deiller ne zamn sorsam eşim konuyu geçiştiriyo ne zamn ödenecek dersem acelesii yok onun diyip duruyo ben bu kadar borcun içindeyken ödeyemem simdilik susuyorum ama kendimi salak yerine konmuş gibi hissediyorum sizcede öyle mi ??

12 milyarı ayrı tutmak lazım tabi o başka konu da… o da parayı nasıl değerlendirirse kendi bilir. Makine da almak zorunda değil bence…
Anneler gününe gelince sen de ortak alınacak hediyeye katılmak zorunda değilsin. Sen söyleyemiyorsan eşin söylesin biz ayrı alacağız gibi. Haa beğenmezse kendi sorunu. Büyükler demez mi “hediyenin büyüğü küçüğü olmaz” diye.
:ssz:

Back
X