• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar sizce salak yerine mi konuluyorum ??

Allah alllah avukat parasını neyse verseydiniz canım yaa
Ne gerek var hepsini eline saymaya.
Hem borcunuz var biliyor.
Eşin gerisini bankaya kredi için yatırıcam deseydi.
Biz yiyemedik al sen ye olmuşş
Daha da üstüne makina istiyor pessss
Mobilya parasının lafını ettirmeyi o zaman.
Siz kendiniz söyleyin görümceye baştan, eşinize bırakmayın.
Erkekler gerçekten hayır diyemiyorlar ailelerini ama siz bu kadar
İyiniyetli davranırsanız çokkk suistimal ederler sizi canım. :31:

Kitty ben de benzer sorunlar yasıyorum. Sen daha tecrübeli gibisin bizden :) nasıl hayır diyelim ki dönüp eşimizden istemesinler? Bizimkiler direkt para da istiyordu, esim vermiyor. Ama bunlar cok kurnaz, sürekli birine hediye aldırtmaya çalışırlar. Nasıl önünü keseceğiz bunların?

esine de'ki annelerimize ne alacaz ikisinede ayni hediyeyi almak istiyorum
eger haberi varsa bulasik makinasindan "hayatim o zaman ben anneme ne alacagim
iki yuz lirada benim annemede versek fazla olacak, iksiine uygun birer hediye alalim" dersin
ama kendi annesine o kadar para verip sen annene bir cicekle yollarsa bu boyle devam eder

Kitty ben de benzer sorunlar yasıyorum. Sen daha tecrübeli gibisin bizden :) nasıl hayır diyelim ki dönüp eşimizden istemesinler? Bizimkiler direkt para da istiyordu, esim vermiyor. Ama bunlar cok kurnaz, sürekli birine hediye aldırtmaya çalışırlar. Nasıl önünü keseceğiz bunların?

Canım benim tecrübeliyim malesef:(((
İş açık konuşmaktan geçiyor. Hayır diyebilmekten.
Eşin en azından para vermeye hayır diyormuş.
Bütçem müsait değil.
Ben bu kadarını uygun gördüm.
Ben diyebildim bunları , dedirttiler sonunda.
En iyisi borçlanmaktan geçiyor galiba , borç ödüyoruz fazla açılamayız demek baya bir etkili.
Ama bir yere kadar başa çıkabiliyorsun canım.
Hayat çok pahalı yettiremiyoruz diye başlıycan artık:31:

Canım benim tecrübeliyim malesef:(((
İş açık konuşmaktan geçiyor. Hayır diyebilmekten.
Eşin en azından para vermeye hayır diyormuş.
Bütçem müsait değil.
Ben bu kadarını uygun gördüm.
Ben diyebildim bunları , dedirttiler sonunda.
En iyisi borçlanmaktan geçiyor galiba , borç ödüyoruz fazla açılamayız demek baya bir etkili.
Ama bir yere kadar başa çıkabiliyorsun canım.
Hayat çok pahalı yettiremiyoruz diye başlıycan artık:31:

:))) dedirtiyorlar valla. Daha neler demek geçiyor içimizden de eşlerimizin hatırı için söylemiyoruz. Benim esim borç ödüyoruz anne, alamayız, geçinemiyoruz zaten demişti kvye benim yanımda, kv de "az gez" demişti. Yok biz evde kuru ekmek yiyelim, size verelim siz güle güle gezin. Yüzlerinde eşek derisi var. Mevcut borçlarımız bitsin yeni ev kredisine girelim diye düşünüyoruz, daha büyük evde gözüm yok ama bunların gözü sürekli bizim cebimizde. Esim de bulamazsa veremez diye düşünüyorum ben de :) bu iste anladığım kadarıyla bol bol sabır, biraz kurbazlik ve hazircevaplik, bı de herseyi ese soylememek gerekiyor sanırım. Öğreneceğiz herhalde, Allah hepimize sabır versin arkadaslar :))

Kısa ve öz biz zaten anneme kaç tane bulaşık makinesi parası verdik.kredi ödüyoruz kıt kanaat geçiniyoruz diyceksin. Başka türlü olmaz.. Tabi bunu demeden önce Kocanın ağzını ara "ablanlar bulaşık makinesi için 200 tl istiyor 200 tl de benim anneme etti 400 tl bu ay açız ona göre" diyerekten..

Direkt olmaz vs diye girersen konuya göze batar ve kötü sen olursun. Belki eşin 400 ü duyunca vazgeçer olmaz öyle şey biz zor geçiniyoruz vs diyebilir. Haksız taraf sen olmak istemiyorsan hiç bir zaman şikayet tarzında konuşma. Erkeklerin beyni değişik işliyor..

akşam konuşamadım eşimle annemlerdeydik eve geldiğimizde konuşcaktım şimdi konuşsam annen mi doldurdu derse anneme kalırsa diye korktum halbuki anacığım hiç agzının içinde dili olmayan birisi keşke öyle olmasaydı çatır çatır konuşan biri olsaydı da eşim ve kvde annemden çekinseydi dediğim çok olmuştur... bu akşam konuşcam inş ..:44:

akşam konuşamadım eşimle annemlerdeydik eve geldiğimizde konuşcaktım şimdi konuşsam annen mi doldurdu derse anneme kalırsa diye korktum halbuki anacığım hiç agzının içinde dili olmayan birisi keşke öyle olmasaydı çatır çatır konuşan biri olsaydı da eşim ve kvde annemden çekinseydi dediğim çok olmuştur... bu akşam konuşcam inş ..:44:

günaydın canım. ben de ne yaptın merak ettim, girip bir bakayım dedim. iyi yapmışsın konuşmamakla, benim de eşim nişanlıyken birkaç kez annem için böyle demişti, o yüzden ben de ekstra gayret gösteriyorum annem için birşey söylenmesin diye. umarım tartışmazsınız konuşunca, çünkü eşlerimiz ailelerinin ne olduğunu çok iyi bilseler de bize karşı onları savunuyorlar.

dün de eşim benim kv aramış, meğer düğünde bize taktıkları ama hiç kullanmadığımız takıların yarı parası ödenmemiş, kuyumcu eşime ulaştı bir tanıdık vasıtasıyla. ben de eşime götürüp verelim kuyumcuya geri dedim. eşim de aramış annesini neden ödemediniz, biz sizden takı istememiştik zaten, gösteriş için veresiye takı aldınız şimdi gidin ödeyin yoksa geri vereceğiz demiş. kv başlamış ağlamaya, ben de oğlum hatırımı sormak için aradı sanmıştım da nerdesiniz sen de topidik de gelmiyorsunuz da neden gece bizde kalmıyorsunuz da vır vır. eşim anlattı, ben hiçbir yorum yapmadım, yapsam zaten savunmaya geçebilir, tartışmak istemiyorum. ama eşim biliyor o takıların parasını ben verecek değilim, onlar düğünde takarken hava attı, ben mi ödeyeceğim? götürür geri veririm. bu sabah da diyor bana bu akşam annemlerde mi kalsak. kv etkili oldu yani, yüzlerini görmeye zor katlanıyorum bir de gece mi kalacam?

Benimkiler de böyle. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Eşimin ailesi de konusahibinin anlattığı gibi. Biz annemlerden yardım görürüz, eşimin ailesi cebimizden ne tırtıklarsa diye düşünür. Eşim de anladı ne olduklarını, birkaç kere sömürüldükten sonra şimdi vermiyor sanırım. Ya da arada yine hayır diyemiyordur bilmiyorum :S

nefret ediyorum böyle asalak tiplerden. aynı durum bizdede var borç içindeyiz bide mazallah para falan artırsak iyce yakamıza yapışacaklar. hiç bir masrafları yok kp hem emekli hem de çalışıo. görümcem ona keza yani evlerine ayda hiç yoksa 6000 tl para giriyor. evleride kendilerinin. düğündede hiçbir masraf yapmadılar. öyleyken bizden isterler hep. bizim ayda 6500 tl ödememiz var ve her ay içeriye giriyoruz evimiz yok kira ödüyoruz. ben evlendiğimden beri üzerime birşey alamadım. ama umurlarında değil göstermelik ah vah bizdede yok olsa verirdik derler o kadar ama herşeyde kp bişey ister yok pantolon yok kazak yok ayakkabı yok saat. ben yeni gelinim bayramda kendime bişey alamıyoruz adama çifter çifter alıyoruz benim akıllı kocamda görmüyor. o yüzden üzülmüyorum borç var diye dahada olsun sıkışsın iyce. evlenmeden önce eşimin onlara verdiği 20.000 tl yıda hiç söylemiyorum. onunda üzerine yattılar. düşündede aldıklar 4000 tl lık bilezik çok çirkin bunları söylerken bile utanıyorum ki benim parayla hiç işim olmaz ama öyle bir çileden çıkartıyorlarki insanı anlatamam. neymiş okutup büyütmüşler biz ağaç kavuğundan çıktık sanki. bizim ailemiz bizi çok kolay okuttu sanki. ki ben aileme hiç bir şey yapamadım. benim annem babamdan kalan 800 tl emekli maaşı olan bi insan olmasına rağmen onlardan çok yardım etti ki kadıncağızın hiçbirşeyi yok. şimdi babaannemden miras kaldı. çok birşey değil annem aldı size vereyim diyor. kesinlikle almıcam. benim annem borç kapatıcak eşim ailesine vericek ki dediğim gibi ihtiyaçları olsa ben veririm ihtiyaçları yokken istemeleri deli ediyor. şu an en az 60.000 tl borcumuz var düğün yaptık bide üzerine ulaşımımız çok zor olduğu için mecburen kredi çekip araba aldık. geçen eşimle tartıştığımızda kv ne dese beğenirsiniz sanada rahat batıyor. yediğin önünde yemediğin ardında :53: şok oldum dışardan öyle görünüyoruz heralde. benim asalak kocam garanti üzülmesinler diye sölemiyodur hoş bunu söylemeye gerek yok ortada ama görmek istemezler. benim maaşım düzensizdi yeni düzene girdi kp boyna ne zaman maaş alcan diye soruyo yine ne isticekse anlamadım. sanki parayı ben görüyorumda oğulları çekiyor haberleri yok aldığım bi 20 tl harçlık

nefret ediyorum böyle asalak tiplerden. aynı durum bizdede var borç içindeyiz bide mazallah para falan artırsak iyce yakamıza yapışacaklar. hiç bir masrafları yok kp hem emekli hem de çalışıo. görümcem ona keza yani evlerine ayda hiç yoksa 6000 tl para giriyor. evleride kendilerinin. düğündede hiçbir masraf yapmadılar. öyleyken bizden isterler hep. bizim ayda 6500 tl ödememiz var ve her ay içeriye giriyoruz evimiz yok kira ödüyoruz. ben evlendiğimden beri üzerime birşey alamadım. ama umurlarında değil göstermelik ah vah bizdede yok olsa verirdik derler o kadar ama herşeyde kp bişey ister yok pantolon yok kazak yok ayakkabı yok saat. ben yeni gelinim bayramda kendime bişey alamıyoruz adama çifter çifter alıyoruz benim akıllı kocamda görmüyor. o yüzden üzülmüyorum borç var diye dahada olsun sıkışsın iyce. evlenmeden önce eşimin onlara verdiği 20.000 tl yıda hiç söylemiyorum. onunda üzerine yattılar. düşündede aldıklar 4000 tl lık bilezik çok çirkin bunları söylerken bile utanıyorum ki benim parayla hiç işim olmaz ama öyle bir çileden çıkartıyorlarki insanı anlatamam. neymiş okutup büyütmüşler biz ağaç kavuğundan çıktık sanki. bizim ailemiz bizi çok kolay okuttu sanki. ki ben aileme hiç bir şey yapamadım. benim annem babamdan kalan 800 tl emekli maaşı olan bi insan olmasına rağmen onlardan çok yardım etti ki kadıncağızın hiçbirşeyi yok. şimdi babaannemden miras kaldı. çok birşey değil annem aldı size vereyim diyor. kesinlikle almıcam. benim annem borç kapatıcak eşim ailesine vericek ki dediğim gibi ihtiyaçları olsa ben veririm ihtiyaçları yokken istemeleri deli ediyor. şu an en az 60.000 tl borcumuz var düğün yaptık bide üzerine ulaşımımız çok zor olduğu için mecburen kredi çekip araba aldık. geçen eşimle tartıştığımızda kv ne dese beğenirsiniz sanada rahat batıyor. yediğin önünde yemediğin ardında :53: şok oldum dışardan öyle görünüyoruz heralde. benim asalak kocam garanti üzülmesinler diye sölemiyodur hoş bunu söylemeye gerek yok ortada ama görmek istemezler. benim maaşım düzensizdi yeni düzene girdi kp boyna ne zaman maaş alcan diye soruyo yine ne isticekse anlamadım. sanki parayı ben görüyorumda oğulları çekiyor haberleri yok aldığım bi 20 tl harçlık

canım ne çok kadın varmış bizimle benzer durumda olan. benim çevremde arkadaşlarımın kv-kp oğullarına ev aldı, düğün yaptı falan. biz de ailemle bir ben sanıp neden bize böyle insanlar denk geldi diyorduk. meğer ne çok asalak erkek ailesi varmış. vermesinler zaten istemiyoruz, sadece bizim paramıza huzurumuza göz koymasınlar, yeter. faydaları yok, zararları da olmasın tek istediğimiz bu. bizim aylık evimize 7000 maaş giriyor, yarısından çoğu borçlara, kalan da ev geçimi ve mutfak masrafları. cebimde 10 tl yok, bugün sabah eşimden harçlık istedim onda da yokmuş. çalışır öderiz borçlarımızı, el ele verir artırırız da ilerde, yeter ki yakamızdan düşsünler. insan evladından nasıl menfaat edinmeye çalışır, aklım almıyor böyle anne-babalığı

nişanlandık, kv dedi ki biz diğer oğluma öyle yaptık, sizde de düğün masraflarını ikiye böleceğiz iki aile ödeyecek. ev-eşya zaten benim ailem yaptı. vereceğiz vereceğiz deyip sonunda ne düğün masrafı ne gelinlik parası verdiler. ailemden tümünü almadım ben de, neden versinler ki? iki tane emekli insan anne-babam. yarısını biz ödedik mecburen düğünde bize takılanlarla. 2 tane araba kredimiz var. bunlar ödenince bir ev kredisi daha almayı planlıyoruz, borca gitsin onlara gitmesin. en azından bir mal sahibi oluruz. rahatsızlığım var şimdi, dr a giderim parasını annem öder, ödeyecek durumumuz yok şu an. ama annemlerden de mutfak masrafına katkı dışında yardım kabul etmiyorum, annemler bize verecek, eşimden de ailesi bin bir oyunla alacak. yok öyle şey canım.

evet aynen oyle. salak yerıne koymaya calışıyorlar.
o kadar borcun varken hiç oralı olma. bıdaha konuyu acarlarsa. ne vefalı cocuklarsınız valla. ben anneme bırak makıneyı sadece 200 tl lık bı hedıye bıle almadım. bravo valla. alın alın iyi olur dersin. sizde para verceksıniz derlerse kusura bakmayın kredı oduyoruz valla. artan para olsa kenara koyarız dersin. ben bısey gordum cok begendım onu alıcam annemlere dersın. ikisine de aynı hedıyeyı alırsın. kismede bısey dıyemez.

ilk evlendıgımızde buna benzer bısey benımde basıma gelmıstı. evın dıs cephe kaplamasını yaptırıcaktık. 12000 mı ne bısey demıslerdı. 6000 sız verceksınız 6000 ben vercem dedı bana kayınpeder. bana ne söyluyorsun, calışıp eve parayı ben getırmıyorum. oğluna soyle valla dedim. daha hiiiç bısey demez bana..

tavrın, duruşun belli olsun. istemedıgın seyi yapma. tepene bındırtme kımseyı. emrivakilere boyun eğme. parası var alsın. hıııhhhh
sembolik bı hedıye al ver anneler gununde.

canım şu an durumunuz yok bunu hepsinin bilmesi tahmin etmesi lazım,
5 aylık evlisiniz boşçlarınız var, neden 200 tl vereceksiniz.
görümcelerin öyle dediğinde açık açık söyleseydiniz keşke,
abla iyi olurdu ama borcumuz var biliyorsunuz,ben katılamıycam diyin,
onlar bu kadar düşünesizse sizde düşünmeyin, takmayın kafanıza içinize atmayın direk söyleyin.

nişanlandık, kv dedi ki biz diğer oğluma öyle yaptık, sizde de düğün masraflarını ikiye böleceğiz iki aile ödeyecek. ev-eşya zaten benim ailem yaptı. vereceğiz vereceğiz deyip sonunda ne düğün masrafı ne gelinlik parası verdiler. ailemden tümünü almadım ben de, neden versinler ki? iki tane emekli insan anne-babam. yarısını biz ödedik mecburen düğünde bize takılanlarla. 2 tane araba kredimiz var. bunlar ödenince bir ev kredisi daha almayı planlıyoruz, borca gitsin onlara gitmesin. en azından bir mal sahibi oluruz. rahatsızlığım var şimdi, dr a giderim parasını annem öder, ödeyecek durumumuz yok şu an. ama annemlerden de mutfak masrafına katkı dışında yardım kabul etmiyorum, annemler bize verecek, eşimden de ailesi bin bir oyunla alacak. yok öyle şey canım.

en güzeli borca sokmak. gerçi sonunda sıkıntıyı bizde çekiyoruz ama böyle enayi yerine konmak deli ediyor insanı. birde dediğim gibi durumları olmasa anne baba yani daha ben isterim yardım edelim ama durumları ortada bizimkide ama öyleykin pişkin pişkin istedikleri deli ediyor insanı. konu sahibide aynı durumda kadın parayı cebine indirmiş makinayı bunlara aldıracak. benim ablamın kv dede aynı düğünde 5 kuruş masraf yamadı bide üzerine takıları alıp tatile gitti. ablamlar balayına bile gidemediler ki görev yaptıkları yere dönücek yol paraları bile yoktu. üzerine bide kv si buzdolabı falan alıp borcunu ablamlara yüklemiş bunuda yıllar sonra öğrendik. nasıl vicdansız insanlar bunlar anlamıyorum. zihniyet direk şu: okuttuk büyüttük elin kızı parasını yemesin. biz neciysek ben çalışıp kazandığım parama benim bile diyemezken onların böyle davranması çok üzücü. yazık bize ailelerimize. ama eşlerimizde bunu görmüyor ya en çok sinir olduğum kısımda orası gerçi aileleri nasıl sömürü yapıyorsa allah bilir. benim kv gün içinde benim kocamı aramadıım kadar çok arar oğlunu ne varsa anlamadım eşim kendi ağzıyla söyler okurken 15 günde bir zoraki arardı diye. ama öyleyken toz kondurmaz. niye aramış diyince sorarım kavga çıkar o yüzden hiç karışmıyorum. annemdende beş kuruş almıcak çok afedersiniz eşşek gibi ödesin. sıkışıosa gitsin ek iş yapsın umrumda değil.

günaydın canım. ben de ne yaptın merak ettim, girip bir bakayım dedim. iyi yapmışsın konuşmamakla, benim de eşim nişanlıyken birkaç kez annem için böyle demişti, o yüzden ben de ekstra gayret gösteriyorum annem için birşey söylenmesin diye. umarım tartışmazsınız konuşunca, çünkü eşlerimiz ailelerinin ne olduğunu çok iyi bilseler de bize karşı onları savunuyorlar.

dün de eşim benim kv aramış, meğer düğünde bize taktıkları ama hiç kullanmadığımız takıların yarı parası ödenmemiş, kuyumcu eşime ulaştı bir tanıdık vasıtasıyla. ben de eşime götürüp verelim kuyumcuya geri dedim. eşim de aramış annesini neden ödemediniz, biz sizden takı istememiştik zaten, gösteriş için veresiye takı aldınız şimdi gidin ödeyin yoksa geri vereceğiz demiş. kv başlamış ağlamaya, ben de oğlum hatırımı sormak için aradı sanmıştım da nerdesiniz sen de topidik de gelmiyorsunuz da neden gece bizde kalmıyorsunuz da vır vır. eşim anlattı, ben hiçbir yorum yapmadım, yapsam zaten savunmaya geçebilir, tartışmak istemiyorum. ama eşim biliyor o takıların parasını ben verecek değilim, onlar düğünde takarken hava attı, ben mi ödeyeceğim? götürür geri veririm. bu sabah da diyor bana bu akşam annemlerde mi kalsak. kv etkili oldu yani, yüzlerini görmeye zor katlanıyorum bir de gece mi kalacam?

vallahi ben anlamıyorum böyle insanları kesinlikle verme cnm o takıları ödetmeye çalışın baktın ödenmiyo o zamn verirsin AMA bunu da akrabalarının filn içinde bi şekilde yani dert yanarak bir şekilde söyle takı mevzusundan filn açılırsa konu kv den de yüzü varsa utansın

vallahi ben anlamıyorum böyle insanları kesinlikle verme cnm o takıları ödetmeye çalışın baktın ödenmiyo o zamn verirsin AMA bunu da akrabalarının filn içinde bi şekilde yani dert yanarak bir şekilde söyle takı mevzusundan filn açılırsa konu kv den de yüzü varsa utansın

bencede bişekilde bu konuyu aç gösteriş yaptığı insanlara rezil olsun :27:

en güzeli borca sokmak. gerçi sonunda sıkıntıyı bizde çekiyoruz ama böyle enayi yerine konmak deli ediyor insanı. birde dediğim gibi durumları olmasa anne baba yani daha ben isterim yardım edelim ama durumları ortada bizimkide ama öyleykin pişkin pişkin istedikleri deli ediyor insanı. konu sahibide aynı durumda kadın parayı cebine indirmiş makinayı bunlara aldıracak. benim ablamın kv dede aynı düğünde 5 kuruş masraf yamadı bide üzerine takıları alıp tatile gitti. ablamlar balayına bile gidemediler ki görev yaptıkları yere dönücek yol paraları bile yoktu. üzerine bide kv si buzdolabı falan alıp borcunu ablamlara yüklemiş bunuda yıllar sonra öğrendik. nasıl vicdansız insanlar bunlar anlamıyorum. zihniyet direk şu: okuttuk büyüttük elin kızı parasını yemesin. biz neciysek ben çalışıp kazandığım parama benim bile diyemezken onların böyle davranması çok üzücü. yazık bize ailelerimize. ama eşlerimizde bunu görmüyor ya en çok sinir olduğum kısımda orası gerçi aileleri nasıl sömürü yapıyorsa allah bilir. benim kv gün içinde benim kocamı aramadıım kadar çok arar oğlunu ne varsa anlamadım eşim kendi ağzıyla söyler okurken 15 günde bir zoraki arardı diye. ama öyleyken toz kondurmaz. niye aramış diyince sorarım kavga çıkar o yüzden hiç karışmıyorum. annemdende beş kuruş almıcak çok afedersiniz eşşek gibi ödesin. sıkışıosa gitsin ek iş yapsın umrumda değil.

aynı benim eşim ailesi hakkında bi kelime çıksın agzımdan hemen yüzü değişir hemen bi gard alır kendince neden böyle gerçekleri görmüyolar anlamıyorum ki nasıl baş edeceğiz vallahi ben önceden aman ben kötü olmayım eşim söylesin die her olayda beklyip susuyodum baktım eşimin hiç konuşup söyleyeceği yok haksız olan benim artık ondan bişey beklemiyorum artık kendi işimi kendim halletcem varsın adım kötü geliin olsun

sesın cıkmadıgı ıcın olmus gıbı butun bunlar ılkbaslarda yenı evlıyken soyleyemıosundaa.. sonra baktınnn kullanılıosun solesende fayda etmıyorr.. umursamıolar cunkı... bence sımdıdenn onlemını al.. yoksa bu ıstekleerın sonu gelmez..

Nasıl bır kazakı on ıkı bın lıra hasar degılde tazmınat?merak ettm anlatrmsn

nasıl bi kaza karşı taraf 85 hatalı eşim %15 hatalı çıktı eşim karşı tarafın borcunu sigortası karşıladı yalnız eşimin arabası pert oldu arabada patronundu düşük fiyasta sattılar üzerini de eşim maaşından ödeyip kapattı .. karşı tarafın hem sigortası yoktu hemde hiç bi masrafa karışmadığı için tazminat acıldı kazandı.

Yerden göğe kadar hatalıda olsalar erkekler gözyaşına yada ajitasyona gelemiyorlar.
Yoksa yaptıkları rezilliğin daniskası.
İnsan söyler bari böyle bir bocumuz var diye.
Buada size kaldı tabii.
Yiyecek ekmekleri yoktur çünkü!!!!
Ama ben şunu taktım , bunu aldım diyede şişine şişine gezerler.
Bu rezillik yaşanacağına takma daha iyi. :31:

Back