Arkadaslar sakın yadırgamayın beni bosanan insanlara sonsuz saygım var yanlızzz

Bazı arkadaşlar neden direk kadın boşamış algısına kapıldılar ki. Belki de kadın tahammül edilemeyecek biridir belki de kadın kocasını aldatmıştır? İlla hep erkek mi suçlu olur boşanmalarda?

Boşanma sebebini tarafsız birinden öğrenebilirsen çok iyi olur. Şahsen nedenini öğrenmeden ben cesaret edemezdim.

Hep kadını kendine aşık edene kadar , zaten aşktan sonra kadın bağlanıyor , adamda itiraf eder düıruları söyler

Evlilik sorumlulugu alamayan, kadina deger vermeyen, sabirli olup sorunlarla savasmayan adam kimle birlikte olursa olsun bozgunculuk cikarir. Sabirli iyi niyetli bi adam da kotu kadina bile sabredebilir. Istisnalari ayri tutarsak genel mevzu bu.

Şu paragraftan ben hala boşanmalarda erkeğe kabahat bulduğunuz sonucuna ulaşıyorum. Ya erkek sorumluluk alamıyor, bozguncu, ya kadına sabretmiyor.
Onceki mesajlarimi okursan, kadin kolay koca bosamaz gucunun son raddesine kadar direnir ama keyfeten hanim bosayan erkek coktur genelde ama istisalar da olur vs gibi detay aciklamalar mevcuttur. Evet kadina pozitif ayrim yapiyorum cunku sevgimizle sadakatimizle sabrimizla merhametimizle dibine kadar hak ediyoruz. Var mi itirazin?

Kafam karışık bir adam var evlenip ayrılmış cocugu yok..Ben bekar bırıyle evlenmeyı hep hayal etmıstım ama soyle bır durum varkı bu kısıyı oldukça begensenız sans verırmısınız?[/QUOTE

Bence tanımaya değer bir insana tanımaya çalış...... Yaşamış biri olarak söylüyorum burada önemli olan eski eşiyle artık hiçbir bağlantisi kalmamış olmasi...... Ben de senin dusuncende idim eşimin ikinci evliliği bana ilk teklif geldiğinde bi tanisin diye olmaz dedim hop oturdum hop kalktım iki aydan fazla hayir dedim sonunda aracı abinin ısrarı ile bi göreyim belki de begenmem böylece Israrlar da son bulur diye gittim görüşmeye ama görüşme çok olumlu geçti... Yani nasip bu işler bu sebepten Hayır deme bence ben evlendim pişman da değilim hamdolsun... Önemli olan iyi biri olmasi ve anlaşmak...

Hem sebebi önemli hemde ilkleri beraber yasayalım istedim hep

İlkler konusunda bende çok tereddüt ettim aynı heyecanı yaşar mi benim yaşadığım heyecanı duyguları anlar mi, kötü bir evliliği olmuş acaba evlilikten sogumus olabilir mi kafamda sorular dolaştı durdu ama hamdolsun o kadar anlayışlı davrandı ki bana ailemizde kimsenin eşinin yapmadığı anlayışı gösterdi bana... Alınacak herseyin en güzelini bazen Çifter Çifter aldık dugunu de kendi başına yaptı..
Ama arkadaşların dediği gibi eski evliliği neden bitmiş bunu kesin bi şekilde bilmen lazım güvenmek için...... Biz çok araştırdık sen de öyle yap ciddi dusunuyorsan.....

Neden boşandığı, boşanma üzerinden ne kadar zaman geçtiği ve boşanmanın kağıtta olduğu kadar gönülde de gerçekleşip gerçekleşmediği önemli. Zira ben, emek verdiğim yaralarını sarmak için uğraştığım adam tarafından eski karımı unutamadım üzgünüm gerekçesiyle terkedildim Ki benimle evlenmek niyetiyle tanışmış ıdısına bıdısına da hanımım sayılır diye tanıtmıştı. Neredeyse 1sene olacak ancak toparlanıyorum ruhen çöktüm çünkü çok sevdim. Her koyun kendi bacağından asılır tabi. Tavsiyem aceleci olma iyice tanı öyle karar ver evliliğe.

Onceki mesajlarimi okursan, kadin kolay koca bosamaz gucunun son raddesine kadar direnir ama keyfeten hanim bosayan erkek coktur genelde ama istisalar da olur vs gibi detay aciklamalar mevcuttur. Evet kadina pozitif ayrim yapiyorum cunku sevgimizle sadakatimizle sabrimizla merhametimizle dibine kadar hak ediyoruz. Var mi itirazin?
Var.
Dile getirdim de zaten.
Uzatmaya gerek yok bence, siz öyle düşünüyorsunuz ben size katılmıyorum. Bu kadar basit : )

Neden boşandığı önemli.Oto b.ka sabretmeyip kendi boşadıysa da hoş değil.Ki var böylesi.Vebal almış adam dahi olabilir..Ben de ota b.ka sabretmeyip boşanabilirdim.Güya ben sıkıntı çekiyodum.Alışmaya çalışıyodum ailesine.Babam hastaydı üstelik.Boşanmış ve ergen çocuklu ablam eve gelmiş sorunlarıyla bana ciddi sıkıntılar yaşatmıştı.Benim gözüm yemedi ama adam köprüleri yıkıverdi.Bazı beyler sıkıntıya gelemiyor.Öylesinin evlenmeye hakkı yok da adam evlendi ben yedi yıldır hala boştayım,it kopukla uğraşıyorum.

Beklentiler farkli olabilir...sen ilk oldugu icin bazi seylerin heycanini ararsin o ise huzur isteyebilir..
Bu mutsuzluk sebehi mi ? Hayir...tamamen karsindaki insana bagli ...vesselam..ince iş..

her bosanmada kadin hakli diye bi durum soz konusu degil, elbette aldatilan,haksizliga ugrayan bi cok erkek vardir...her bosanan kotu mu Allah askina,ik sirada bi arkadas gereksiz sozler yazmis... kim bosanmak icin evlenir ki. iki insan ayri kulturlerde ayri ailelerde yetisip bi hayat kuruyor illa ki anlsmazliklar oluyor ve bazen bunun sonu bosanmaya kadar varabiliyor.anlasan, bi elmanin iki yarisi olan bi suru ikinci evlilik biliyorum. ( psikopat ruhlu,siddet yanlisi adam musvettelerini kayiriyorum)

Ben de altına imzamı atarım yazdıklarının... Haklısın arkadaşım hem de çok...

Neden boşandığı, boşanma üzerinden ne kadar zaman geçtiği ve boşanmanın kağıtta olduğu kadar gönülde de gerçekleşip gerçekleşmediği önemli. Zira ben, emek verdiğim yaralarını sarmak için uğraştığım adam tarafından eski karımı unutamadım üzgünüm gerekçesiyle terkedildim Ki benimle evlenmek niyetiyle tanışmış ıdısına bıdısına da hanımım sayılır diye tanıtmıştı. Neredeyse 1sene olacak ancak toparlanıyorum ruhen çöktüm çünkü çok sevdim. Her koyun kendi bacağından asılır tabi. Tavsiyem aceleci olma iyice tanı öyle karar ver evliliğe.
Sizin adınıza çok üzüldüm... Boşandığı insanla mi birleşti tekrar peki... Merakimi bagislayin cevap vermezseniz de anlarım.

Sizin adınıza çok üzüldüm... Boşandığı insanla mi birleşti tekrar peki... Merakimi bagislayin cevap vermezseniz de anlarım.
Hayır eski karısına dönmedi iki tarafta birbirini bekliyor ama gururlarından kimse kimseye gitmiyor. Karışık ve uzun mesele. Arada olan bana oldu anlayacağın. Şunları yazarken bile kalbim sıkıştı. Allah mutlu mesut etsin bedduam yok Ancak beni bitirdi.

Boşanmış bir kadın olarak benim düşüncelerim şu şekilde: bu ülkede boşanmış kadın olmak çok zor. Ben bile boşanmış olmama rağmen boşanmış erkeğe kötü bakıyorum. Bence siz hiç bu riske girmeyin.

Boşanmış biri olarak dürüstçe söylüyorum.Kızım, kardeşim olsan boşanmış biriyle evlenmeni istemem. Ben de hiç evlenmemiş biriyle evlenmek istemem istemiyorum. Bu boşanmanın sorumluluğunu, suçunu erkeğe yüklemekle ilgili değil. Beklentilerle, kıyaslamalarla, yaşanmışlıklarla ilgili. Bir kaç adım geriden başlayacaksın. Ne kadar seversen sev, ne kadar sevilirsen sevil bir şeyler ya eksik ya fazla olacak hayatında

X