Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

yaa yokmu orada üniversite hastanesi kızlar...... özel şartmıkiii...........

kayracım sen eskişehirdesin orada şartlar daha farklı,tabiki özel şart değil ama benim devlet hast.yaşadıklarım çok kötü olaylardı,benim artık gözüm korktu,bu yüzden kendime iyi bir hast.ve dr.istiyorum.Biz eşimin işi gereği doğuda görev yaptık,oradaki hast.bile buradan çok daha iyidi,hele dr.daha ilgiliydi.istanbulda hastanın hiç değeri yok,bizi özellere gitmeye mecbur bırakıyorlar.birde çok kolay çocuk sahibi olamayınca insan daha endişeli oluyor.bak bana binbir zorlukla evlatlarıma sahip olmuşken ve onları 36 hafta taşımışken sağlıklı bir şekilde,ikisinide kaybettim neden kimse hiç kimse bunun cevabını bana veremedi.şimdi ben kime nasıl güveneyim.

yaa yokmu orada üniversite hastanesi kızlar...... özel şartmıkiii...........

canım burda o kadar çok yoğunluk varki ve doktorlar o kadar katı davranıyor ki insan korkuyor. keşke öyle bi fırsatımız olsa da devlet hastanesinde yapsak ama anlatılalanlar ve yaşananlar çok acı

kızlar size bişey sorucam benim şuan 13 haftalık yılbaşından sonra 16 haftalık olunca tekrar doktora gidicem . bildiğiniz gibi bize ikili ve üçlü testler yapılmıyor . doktor bana sadece kan tahlili verdi. bu haftalarda yapılması gereken önemli bi tahlil var mı

kızlar miraba yoktum bi kaç gündür pc başında oturasım hiç yok camış gibi yatıyorum aslında biraz sırtımdaki ağrının sebebine sandalyede oturmak rahatsız ediyo herneyse çok geçmiş olsun hymarrycim Allah acil şifalar versin düzenine kavuş biran önce inşallah bide bu özel hast. konusu olmuş bu kararın sebebi sanırım ssk özel hastanelere ödeme yapmıyormuş ve bütün özel hastaneler bi yerde milletinde ekmek kapısı olduğu için çalışanlarına maaş ödeyemez duruma gelmişler ama böyle bi fark olunca tekrar ödeyemez duruma gelirler bence çünkü kimse doğru düzgün gidemez %70 ini biz öderiz bence yine ama mutlaka hastaneler ya fiyatları aşağı çeker ya başka bi yöntem bulurlar yoksa hem millet devlet hastanelerinde çatır çatır dökülür muayene bile olamıcak kadar bi kalabalıkla karşıkarşıya kalır hemde özel hastaneler dökülür sonuçta bizler onlar için müsteriyiz ve çok kayıp verirler bi ortak nıkta bulunur rahat olun bence
ben yine yatıcam kızlar ben herhalde kürek kemiğimi bi ufak zorladım bişi yaptım daha bu kadar erken hamilelikle alakası yoktur ama ağrım var otururken çok kaçtım ben öptüm hepinizi he bu arada yeni gelen arkadaşlar var hoşgeldileropuyorumnanaktan

canım ben idrar tahlili harici başka test yaptırmadım o dönemde oda her ay tekrarlanmıyor sanırım herhalde

Çok geçmiş olsun hymarry'cim Allah yardımcın olsun yakın olsaydım gelirdim yardıma üzüldüm eşine, çabuk atlatırsınız İnşallah

doktorlarıma sordum yaptır dediler dogum evinde aşıyı yapanlarda kaç haftalık hamilesin dediler bende 18 dedim yaptılar

hadi hayılrı olsun rose cnm bende hala tetonoz aşımı olacam yaww insan anca bu kadar uyuşuk olur yawwwutanıom kendimdenn

iyi akşamlar bende sizlerle aynı fikirdeyin devlet hastanelerinde her türlü mikrobu kapmaya adayız felaket yerler ben tabi istanbuldakileri diyorum . bir şekilde şartları zorlayıp özelde yapın kızlar güvenmeyin stajyerlerin elinde kalıyorsunuz.

kızlar tetanoz aşısı şart ve olmazsa olmaz bi aşı değil..endişelenmeyin bence..ben de olmadım..
çwkirgeler de bildiğim kadarıyla ilk hamileliğinde de ikincisinde de olmadı..bana doktor bahsetmedi bile bu aşıdan..sonuçta güvenip gittiğim doktor gerekse söylerdi..mesela ben şeker tahlili de yaptırmadım böyle giderse de yaptırmayacağım..baksanıza 29. haftamız bitiyo..haftaya gidicez doktora..kısmetse nerdeyse 30 bitiyor olcak(29+6da gidicez tekrar)..bi sefer sordum şeker tahlilini 24te falandım sanırım..şekerle ilgili sıkıntın olsa anlaşılır kilon çok iyi gidiyo dedi..ben her ay 2 kilo aldım..şuan 14 kilo aldım yani..doktor bundan sonra da 3er kilo alsan 20 kiloyla biter dedi..benim iştah durumum falan hiç değişmedi..ne biliyim herhalde atlanan herhangi bişey yoktur..ne dersiniz??

kesinlikle aynı fikirdeyim..tabi ki hiç bir arkadaşımızın durumunu ve doğuma ayırdığı bütçeyi bilemeyiz..devletin hastanelerinde de doğum yapıp çok memnun kalan arkadaşlarımız var..benim hem SSK'm hem de özel sağlık sigortam var ve doğumu kısmetse özelde yapmayı tercih edeceğim..ben güzelce araştırın derim çünkü biz yaptığımız araştırma sonucunda şimdiye kadar duyduklarımızın hikaye olduğunu anladık..çünkü karar verdiğim hastane için 10binlerce TL ödediklerini söyleyenler olmuştu ama biz 3700 fiyat aldık,ikiz bebek ve en pahalı sezeryan neyse onu hesaplayın diyerek aldık bu fiyatı..ayrıca kredi kartına taksitlendirme de yapıyolar..ne biliyim güzelce araştırın ve öyle karar verin derim ben..
herkese hayırlı doğumlar diliyorum..

evet canım tetenoz aşısı 16. haftada yapılıyo işk yada 16 dan itibaren diyeyeim ben gidip bi türlü yaptırmadım burcinin dediği gibi doktorumda şart değil dedi ister yaptır ister yaptırma dedi ben illa yaptırın demiyorum hastalarıma dedi ben yaptırırım dedim nede olsa zararı yok diye düşündüm ama daha kısmet olmadı gidip yaptırmak. şeker yüklemesine gelince aslında bende yaptırmayı düşünmüyodum keşkede bu fikrimi diretseydim çünkü eziyet oldu bana ilk yüklememde 8 derece yüksek çıktı diye dr 100 lük istedi halbüki hiç gerek yoktu dirimlede konuşmuştuk bunu ama dr illa yaptır dedi hadi yaptıryaım dedm bende o da tetsi yanlış yapmışlar boşuna o kadar eziyet çektim dr yeniden yap dedi ama yaptırmadım yaptırmayacağımda

devletlere gelince doktorunu bulacaksın para isterse yedireceksin istemezse allah razı olsun diyeceksin doktor sözünün eri olacak gelicem dedimi gelecek yani bu özel içibnde geçerli özeldede gelmiyo bazen doktorlar birazda şasn diyelim ama şu gerçekki devlette çokta adam yerine konmuyosun herkes herşey suratsız tamam kolay değil diyoruz kaşma kadar onca hastaya bakıyolar diyoruz ama artık özellerde öyle epey bi kalabalıklar onlarda ilgi alaka varsa devletttede olmalı ayrıca ben şu düşünceyide anlamıyorum işte çok kalabalık çok hasta var cart curt arkadaşlar herkesin bi mesleği var herkes hayatını seçiyo biri doktor olmayı seçiyo biri hemşire olmayı seçiyo yıllarca okuyo bu mesleğe sahip olmak için dirsek çürütüyo devlet işinede girebilmek içinde kpss sınavıydı kursuydu bi taraflarını yırtıyo işi oluyo sonra memnuniyetsiz bi çalışma hayatı başlıyo istemiyosan devleti git özelde çalış yani kısacası herkeisn bi meslek iş seçimi var seçtiysende hakkını ver diyenlerdenim ben uzattımmı ne?

okudum da şimdi yerden göğe kadar haklısın valla..işini adam gibi yapanlar kalsın diğerleri çektirip gitsin..anlayan anladı.. yerimseniben

canım benimm gözünüzü korkutalımki güzellikleri yaşayınca dahada anlamlı gelsin dimi :) ama cidden öyle süper bişeyki zaman geçtikçe dahada güzelleşiyor. ilk başlarda lohusalık sendromu yüzünden insan anlayamıyormuş. büyüdükçe yüüzne güldükçe ömre bedel diyor insan. sanki hep varlarmış gibi hayatında sanki dünyanın en muhteşem varlıkalrıymış gibi geliyor. her şey okadar güzel ve anlamlı oluyorki anlatamam.. ama işte deiğim gibi ilk bir ay yorgunluk gelen giden ağrın sızın yüzünden insana ağır geliyor ağlama nöbetleri ateş nöbetleri yüzündne tadını çıkaramıyorsun. bak ahzırlıklı olup etrafını tam donanımlı sana yardımcı olacak kişilerle donatırsan sanırım daha kolay aşarsın..

canım hastane çantasına amam koymaya gerek yok ben özel hastanede olmamama rağmen mama verdiler hastanden biberonuda verdiler hatta. her seferde kendileri sterilize ettiler. ilk süt gelmiyor ama yinede emzir aklında olsun o ilk gelen bi kaç damlada olsa . dul aldıktan sonra sütün gelmeye başlıyor . bi arkadaşım doğumdan önce göğüslerine masaj yapmış ve hemen doğum sonrası sütü eglemye başlamış bi araştır istersen canım.

emzirme konusuna gelince ben şimdi ikisini birden emzirmeye başladım bi kırkınız çıksın denersin sende inşallah çok zevkli bişey :)

yanis eni çok güzel şeyler bekliyor cananım sadece ilk haftalarda az zorlanacaksın ama sonrasında yendien doğmuş gibi olacaksın meleklerinle inşallah tatlım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…