Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

canancım iyiyiz bizde kızlarımla beraber kıpır kıpırlar içerde :emir_bebek: :emir_bebek:
kızlar bişi sorcam kafam karıştı ben ayrıntılı ultrasona girene kadar çift yumurta ikizi die biliyodum hep öyle demişlerdi.Ama ayrıntılı ultrasonumu çeken doktor tek plasenta yani tek yumurta bunlar dedi.Keselerin ayrı olması çift yumurta olması anlamına gelmez dedi.Şimdi benimkiler tek yumurta oluyo dimi bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi benii

canım işim icabı kitaplardan okuduğum kadarıylar keseler ayrıysa ayrı yumurta ikizleri oluyo yani iki ayrı yumurtayı iki ayrı sperm döllemişse ayrı yumurta ikizleri bir yumurtayı bir sperm döller ve yumurta bölünürse döllenmeden hemen sonra tek yumurta ikizi oluyo ayrıca doktorlar tek yumurta ikizlerini hemen ilk görüğşte göremiyolar tek kese olduğu için bebekler büyüyüp ultrasonda netleşince aaa ikizmiş oluyolar ama ayrıda kabak gibi iki kese oluyo en başında ve bebekler ultrasonda birbirinden bağımsız görünüyo

kızlar el muallim var dı üçüzleri olan arkadas hani erken doğum yapmıştı baya bi bilginiz varmı merak ettim

kızlar merabalar ortam özüne kavuşmuş bakıyorum haftasonu yoktum uzak kaldım biraz biraz okudum geçmişi reçel mevzusu dikkatimi çekti hemen yazim dedim reçel filan karaciğerini etkiliyo direk bebeğin sakın valla sonra çok fena sonuçlarla karşılaşılabiliyo ki karşılaştık şekerli su limonlu su vs verilio limon asitten ibaret midesini mahveder yavrunun ama gaz için şu var muskat veya hindistan cevizi die bişi var aktarlar da az bişi sütüne karıştırmak iyi gelio metsilin etkisiz kaldığı yerlerde etkiliyo denendi onaylandı bide yiğenim doğuduğunda ilk kontolüne ben götürdüm ona doktor aşırı kabızlık sorunu yaşarsanız mamasına bi çay kaşığı zeytinyağı damlatın demişti he bide gaz sıkıntısından ağlayan bebişimizin karnına ılık havluda iyi gelio yavaş yavaş üst karından bağırsaklara doğru yapıcanız masajda rahatlatıyo ayaklarını çeke çeke ağlıosa kesin gaz ağrısı taktikleri deneyin bu da geçmişte kalsın 5 ay sonra başım sıkışınca okurum bakim ne demişim kaydirigubbakcemile3

Dün akşam bizde muskata başladık.İnş.şifa olur.

inşallah canım gerçi kolon ağrısı denen bi zıkkım var eğer bebişin sıkıntısı oysa kralı geçirmiyo çekiyosunuz beraberce ama sadece gazsa ki umarım öyledir muskat birebir

Hayırlı olsun canım, bende aslında hemşireyim geçen yıl istifa ettim çalışmıyorum şimdi
anladım canım hayırlısı olsun hemşireysen daha iibilgilisindir bu konularda ozaman
Çok zoooooorrrrrrrrrlukları var hele ilk eve geldiğimiz gecemiz faciaydı...Ama pratik kazanılıyor her geçen gün.Bizde yolun başındayız daha...Böyle bir aşk yok ki..Tarifi imkansız bir mutluluk kokuları ömre bedel..Rabbim her isteyen kuluna versin..Senide sağlıkla kavuştursun kuzularına..
sağol canımm aminn....cümlemizinkileri....Hayırlı evlatlar olsunlar inş...
canım işim icabı kitaplardan okuduğum kadarıylar keseler ayrıysa ayrı yumurta ikizleri oluyo yani iki ayrı yumurtayı iki ayrı sperm döllemişse ayrı yumurta ikizleri bir yumurtayı bir sperm döller ve yumurta bölünürse döllenmeden hemen sonra tek yumurta ikizi oluyo ayrıca doktorlar tek yumurta ikizlerini hemen ilk görüğşte göremiyolar tek kese olduğu için bebekler büyüyüp ultrasonda netleşince aaa ikizmiş oluyolar ama ayrıda kabak gibi iki kese oluyo en başında ve bebekler ultrasonda birbirinden bağımsız görünüyo

anladım canım teşekkür ederim bende senin dediğin gibi biliyodum önemli olan plasentaların tek yada çift olması dedi doktor.. neyse mühim değil önemli olan sağlıklı olsunlar

ya benimm iki üç gündür sağ kasığımda ara ara ki genelde kalkıp otururken falan hareketliyken oyulur gibi ağrı girio hemen geçio gerçi ama işte huzursuz ediyo salı günü gitçem doktora daha bir haftam vardı ama duramıcam bu haftalardada ağrı oluyomu bu haftalar en rahat haftalar diolar bide şu hamileliğin zevkini çıkardım diyen milleti anlamıyorum hamilelik tam bir paranoya yaaa manyak gibiyim Allahım hayırlısıyla şu bebişlerimi gözümün önüne versin oh dicem valla

Vil ileri düzey ultrasona nerde girdin ve ne kadar verdin bide nelere baktılar söyleyebilirmisin canım

ne ya kimse benle muhattab olmuyo bu gece böyle ben deyatarım hadii size iyi gecelerrrrrrrrrrrr

Vil ileri düzey ultrasona nerde girdin ve ne kadar verdin bide nelere baktılar söyleyebilirmisin canım

Canım ayrıntılı ultrasona bayrama gittiğimde memlekette girdim 100 lira verdik. Nelere bakıldığına gelince; her yerine bakıldı canım.Tek tek bütün organlarını inceledi ölçtü...Aklına ne gelirse beyin ciğerler karın böbrekler eller ayaklar mide idrar torbasına varana kadar...Baya uzuzn sürüyo tabi.Ben çok duygulandım ama ilk kez bu kadar net izledim bebişlerimi annem kayınvalidem ve eşimde benle birlikteydi.Anneler ağladı...Bende kendimi zor tuttum ...

kızlar ben yoruldum galiba belim ağrımaya başladı hepinizi öpüyorummm....Herkese iyi geceler...

slm, kızlarr.. pamuğum, burçinim burdaymış..
wavy i kaçırmışız..

tatlım ben seni görmemişim..msn in açık değildi ben netteyken bugün benim de KK sayfam açık kalmış uyumuşum..kusura bakma emi??

ya benimm iki üç gündür sağ kasığımda ara ara ki genelde kalkıp otururken falan hareketliyken oyulur gibi ağrı girio hemen geçio gerçi ama işte huzursuz ediyo salı günü gitçem doktora daha bir haftam vardı ama duramıcam bu haftalardada ağrı oluyomu bu haftalar en rahat haftalar diolar bide şu hamileliğin zevkini çıkardım diyen milleti anlamıyorum hamilelik tam bir paranoya yaaa manyak gibiyim Allahım hayırlısıyla şu bebişlerimi gözümün önüne versin oh dicem valla

bende de her daim bi ağrı vardı hala da var canım..sanırım kendimizi çok fazla dinlediğimizden oluyor bunlar..insan bi zaman sonra hastalık hastası oluyor..yapmamak lazım,üzülmemek ve üzmemek lazım ama elde değil seni çok iyi anlıyorum..bol boldinlen ve kendini yormamaya gayret et, o zaman ağrıların hafifler ve kendini iyi hissedersin..üzülme, önemli şeyler değildir bunlar..sadece ikiz bebişler daha anne rahmine düştükleri anda zorluk yaşatıyorlar bize hepsi bu..onlar sağlıkla ve vakitlice gelsinler de biz her zorluğa hazırız ve razıyız öyle değil mi??

tatlım ben seni görmemişim..msn in açık değildi ben netteyken bugün benim de KK sayfam açık kalmış uyumuşum..kusura bakma emi??

bende de her daim bi ağrı vardı hala da var canım..sanırım kendimizi çok fazla dinlediğimizden oluyor bunlar..insan bi zaman sonra hastalık hastası oluyor..yapmamak lazım,üzülmemek ve üzmemek lazım ama elde değil seni çok iyi anlıyorum..bol boldinlen ve kendini yormamaya gayret et, o zaman ağrıların hafifler ve kendini iyi hissedersin..üzülme, önemli şeyler değildir bunlar..sadece ikiz bebişler daha anne rahmine düştükleri anda zorluk yaşatıyorlar bize hepsi bu..onlar sağlıkla ve vakitlice gelsinler de biz her zorluğa hazırız ve razıyız öyle değil mi??

baştan böyle olursam sonraları napıcam diye kızıyorum kendime akşama eşime inanırmısın şunu söyledim kasığımda ağrı var ama ağrımıyoda olabilir ben psikolojik ağrıtıyoda olabilirim mahvediyoruz aslında kendimizi ama elden bişi gelmiyo Allahım sağsalim herkesin kucağına versin sağlıklı ömürler versin tek huzur verende dualar valla

canım ileri düzey ultrasonu ne zaman yaptırmıştınız? seninde allah analı babalı büyütsün bebeklerini ben daha yolun başındayım inşallah o günleri görebiliriz:Saruboceq:
canım 21. haftada gitmiştim sanırım. sanırım diyorum uykususzluktan beyin hücrelerim öldü sanırsam hafıza ile ilgili sıkıntı yaşıyom:KK43:(

Yerim ben o çitlembiği,teyzesinin kuzusu..Ama oğlum gerçekten kök söktürüyor bize.Hiç uyku kalmadı bende artık..kafamçokkarıştı Doktora sorsana canım kabızlığını..çok özledim aşkım seni...Şeniz
bende d3e uyku kalmadı valla bi düzene girselerdi hayırlısıyla... dün gecede yarenim uyumadı. ay sanki kararlaştırıyolar bigün biri bi gün diğeri.. imdaaatkafamçokkarıştı canım şü an belli bir doktorumuz yok. o yüzden arıyıp soracağım biride yok. bugün sigortacımla konuştum yavruları sigortalıyacağız ondan sonra iyi bir doktor araştıracağım..bu muskat değiniz şey benim yavrularq iyi gelirmiki prematüre oldukları için hiç bişeye cesaret edemiyorum:KK43:(
baştan böyle olursam sonraları napıcam diye kızıyorum kendime akşama eşime inanırmısın şunu söyledim kasığımda ağrı var ama ağrımıyoda olabilir ben psikolojik ağrıtıyoda olabilirim mahvediyoruz aslında kendimizi ama elden bişi gelmiyo Allahım sağsalim herkesin kucağına versin sağlıklı ömürler versin tek huzur verende dualar valla

ah yavrum hamileliğin en kötü dönemlerinden birindesin şu anda evham duygusal gelgitler ağlama gülme nöbetleri ve alınganlık.. kafan bişeye takılır ağrıyormu ağrımıyormu diye. bilki biraz evham birazda bebişlerin büyümesinden kaynaklanıyor. kafanı dağıtacak bişeyler bul ..hay allahım valla özledim kıss hamileliğimiii..

Çok zoooooorrrrrrrrrlukları var hele ilk eve geldiğimiz gecemiz faciaydı...Ama pratik kazanılıyor her geçen gün.Bizde yolun başındayız daha...Böyle bir aşk yok ki..Tarifi imkansız bir mutluluk kokuları ömre bedel..Rabbim her isteyen kuluna versin..Senide sağlıkla kavuştursun kuzularına..

ama ben şimdi niye duygulandım ve nie ağlıyorum ki, "eve geldiğimiz ilk gecemiz faciaydı"nın neresi çok güzeeeel ki mafoldumben

ah canım bak ben geçen haftaya kadar hep ağrı dinledim, hatta akşam bile ahanda ağrıyo eyvah doğum mu başlıyo derken buldum kendimi, oysaki başından beri duyduğum kasık ağrılarıydı yani büyüme ağrıları ve idraryolu enf. tarzı ağrılar.. bile bile kendime zehredebiliyorum işte her anı,, ama inan çok pişmanım keşke iiç ama hiç sallamasaydım.. hamileleiğin bu günlerin tadını çıkartın diyene kafa atasım geliyo, uleyn ne tadı be canım çıktı canımmm Çok üzgünüm çoook Çok üzgünüm çoook
selam canım..

herkese selammmmmmmmmm
bugün acayip iştahım acık yahu komsumun tabağı vardı ona biseyler yapıp vereyim dedim..yaptığımın hepsini ben yiyecektim az kalsın .....normalde de istahlıyım ama bu gidisle kendimi frenlemem gerekcek...imdaaatt..
yarın yavrularımı görücem kontrolum ertelemisti cok özledimmmmmmmmmmm
sizler nasılsınız...

X