• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

atunlar masallah sohbet guzel gıdıyoooo.................hadı sızı anladım bebekler ıcerde rahat ama dırımcım sen ne yapıyıon ya bebeklerı .......................ne tatlıdırlar sımdı yemek lazım onlarıyerimseniben

wavycimşimdi doğumu da acıbademde mi yapacaksın,yoksa Medikalde mi?
Babanın tepkisi çok iyi yaa,Serdar Bey kıpkırmızı olmuştur adamkaydirigubbakcemile3
benim kocam da hiç sakin sayılmaz bu konularda..
Eşimin de benimle doğuma girmesini istiyorum,bu arada,ne dersin?
canım acıbadem istiyordum hatta john hopkins ama ikiz olunca küvez sorunu olabilir diye korktum çünkü özel sigortam benim doğumumu kariılıyor bebeklere karışmıyor. acıbademde küvezin geceliği 2000 tl:(( o yüzden medikalde yapıcaz allah izin verirse tabi serdar bey suit odayı fark aldırmada bize tahsis edersekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ay sorma serdar bey ne diceğini şaşırdım daha döner erkek dönmüyor kız dönüyor yanılma olabilir falan demeye başladı ama ortqalık kahkaha tabi. kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bende normal olursa eşimi çok istiyorum yanımda nasılsA SADECE BELDEN YUKARIYI GÖRÜYOLAR. SEZERYAN OLURSADA LOKAL DÜŞÜNÜYORUM YİNE ALCAM KOCİŞİ YANIMA ONA KURTULŞUŞ YOKkaydirigubbakcemile3
canım evet eşim dişhekimi,bravo,burda branşı söylediğimi hiç hatırlamıyorum çünkü..
Canım benim de yaklaşık senin haftalarında dişimde bir çürük gördü,bunu temzileyelim ama iğne vurmama dedi.Ya ben zaten öldürsen sağlamken oturamam o koltuğa bir de iğnesiz,ama beni ikna etti ver oturttu.Diş tedavisinde iğnesiz olmuyor tabi,bebeklere zarar veren de o oluyor,ama onsuz da hiçbir şey olmuyor.Nitekim ben yüzeysel bir dolgunun temzilenmesinde bile ağlaya ağlaya kalktım koltuktan.Çok ötü ve zor yani,iğnesiz narkozsuz mümkün değil canım.
Bu yüzden eşim sabah akşam "Hümeyra dişlerini fırçala,fırçaladın mı,ne zaman fırçaladın,doğumdan sonra bakıcaz,bak o dişini iğneli tekrar temizliycez"diye peşimde dolaşır.
Bu yüzden dişlerimize çok dikkat etmemiz lazım.Dişimizde bir yeni çürük ve ağrı olmasa bile dişeti çekilmeleri,ağız aftları,dişeti enfeksiyonları çok sıkıntı verecek bir durum.
Dolayısıyla hamilelikte iğnesiz hiçbir işlem yapılamıyor canım.Tek çözüm en az günde iki kez diş fırçalamak,diş ipi ve ağız gargarası kullanmak şart canım..

benim canım pek kıymetli değildir ağrı eşiğim yüksektir ama diş sinirleri hiç bişeye benzemez heralde:(( bu arada ben günde 3 kez diş fırçalıyorum eczaneden bi gargara aldım dr reçeteli olarak yazmıştı onu kullanıyorum bide orel b nin gargaraları var onu kullanıyorum buna rağmen diş şikayetim var ben daha napam ki:(((

sorma valla benim yavrular içerde bile durmuyorlar,bu dırımkızı oturdu bizimle çene yapıyor valla,sağolsunn
Sen nerelerdesin yavrum muallimcim,bi öğrendin üçüz seni kaybettik daha,forumlardasın maşallah..

yok canım ya gezıyorum sıkıntıdan...............her yere uğruyorum valla............evde olmak hem ıyı hem sıkıcı arabamın anahtarını kaybetmışım aramadığım yer yok bulamıyorum nereye koydum yok............bulsam kacıcam bı yerler canım..............sızı okuyorum merak etme ................buralardayım...............

Hay inanmıyorum wavy yaaa, okadar öde öde sigortayı,doğunca Acıbadem bebeği olmuyor mu onlar yaa,iyice sordun mu hayatım?
Suit odayı sordum ben Medikal Parka yaklaşık 15-20 gün öncesinden yer ayırtabiliyorsan süit oda farkı zaten almıyorlar.Onun dışında sürekli dolu oluyormuş zaten.Serdar Beyin de bu noktada bişey yapabileceğini sanmıyorum.Bize acaba ne zaman muhtemel doğum tarihi vericek?
Benim eşimde ksin yanımda olcak,cinsiyet olayından sonra çocuklar doğar doğmaz ayaklarının altına çarpı işareti koycam diyor,görmeden inanmam diyor.Ben de epidural istiyorum muhakkak Allah izin verirse..
Canım benim de acı eşiğim yüksektir,yani öyle hık mık değilimdir.Ama bu diş olayı çok farklı yaa.Yani öldür Allah bişey yapamazsın dişine.O yğzden doğuma kadar sabret dişlerine çok iyi bak canım.Olurda miden bulanıyor ya bazen,istifra ettiğin zaman muhakkak dişlerini fırçala canım.Çünkü bilirsin istifrada mideden gelenler yüksek oranda asit içerdiği için diş çürümesini o esnada 5 kat arttırıyor.

yok canım ya gezıyorum sıkıntıdan...............her yere uğruyorum valla............evde olmak hem ıyı hem sıkıcı arabamın anahtarını kaybetmışım aramadığım yer yok bulamıyorum nereye koydum yok............bulsam kacıcam bı yerler canım..............sızı okuyorum merak etme ................buralardayım...............

boşver canım yaa,ne işin var dışarlarda bu sıcakta.KK en iyisi valla:enbuyukkk:

atunlar masallah sohbet guzel gıdıyoooo.................hadı sızı anladım bebekler ıcerde rahat ama dırımcım sen ne yapıyıon ya bebeklerı .......................ne tatlıdırlar sımdı yemek lazım onlarıyerimseniben

cnm benim ne yapam annemdeyim ben kızlar kocam seyhatte bugün gelecek ondan rahatım yoksa bebeler büyüdükce girmek daha zor anlıyolar herşeyi yanında olmamı istiyolar ilgi konuşma istiyolar.....

şimdi çıkacam halam geldiii öpüldünüzz

benimde canım çok sıkılıyor yaa.salı olsada ense kalınlıklarına bakılsa bide içim rahatlasa
canım bu son gün saymalar çok zor oluyor gerçektenopuyorumnanaktan
arkadaşlar kaçıncı haftaya kadar çalışacaksınız.ne zaman izin alınmalı bi fikri olaan varmıı
ikiz gebeliklerde resmi olarak 12 hafta öncesinden izinli oluyorsun canım.Yani doktorunun "36 hafta üzerinden hesaplanan tahmini doğum süresi öncesinde 12 haftalık doğum öncesi izne çıkması uygudur şeklinde yada benzeri şekilde" bir raporu ile 24 haftalıkken ücretli izne ayrılabiliyorsun aşağı yukarı.

cnm benim ne yapam annemdeyim ben kızlar kocam seyhatte bugün gelecek ondan rahatım yoksa bebeler büyüdükce girmek daha zor anlıyolar herşeyi yanında olmamı istiyolar ilgi konuşma istiyolar.....

şimdi çıkacam halam geldiii öpüldünüzz

Oouuuyy canım müsait oldukça gir lütfen.Yavrularını bizim için çook öp,bu mübarek günde geride kalan bizler için de çok dua et lütfen..
Ço köptüükka.s.

sen yazmuışsınya bende merak ettim acaba sezeryana ne kadar önceden karar veriliyor.

dobbler sonrası biraz ara vereyim istiyorum doktora,biraz özleyeyim yavruları,o zaman gideyim bu muhtemel sezaryen tarihini sorucam doktoruma canımm,kendi doktorumun bana verdiği bir tarih olursa burda paylaşırım..

hymary ben sımdı ıyım ınş sorun olmazsa ınş eylul 23 ders baslıcak tahmınen ben o zaman ınş rabbım kısmet eder.........beş aylık olucam acaba devam edbılırmıyım yoksa ağırlaştığım bı donem mı olur.............o zaman nasıl ızın alabılıyorum ben anlaşmalı calışıyorum ozel sektor.............rapor gereklı olur dımı..........ucretsız mı ucretlımı olur...........zaten normaldw bız gırmedığımız dersın parasını almıyoruz ama sığorta ışlıyo................onemlı olan daha cok sığorta tabı benım ıçn...................

slm kızlar.......kaydirigubbakcemile5
uzun zamandır yazamadım buraya yatıyorum genelde canlar......3 temmuzda dogumum var nasıpse dua beklıyorum herkesten:Saruboceq:37.haftanın basında dogmus olacak ınsallah kuzularım......hepınızı optum darısı basınıza kızlar hayırlı kandıllera.s.:1hug:

lotus masallah canım buyutmuşsun ınşşşşşşşşşş rabbım kucağına nasıp etsın..................hangı hastane...................

slm kızlar.......kaydirigubbakcemile5
uzun zamandır yazamadım buraya yatıyorum genelde canlar......3 temmuzda dogumum var nasıpse dua beklıyorum herkesten:Saruboceq:37.haftanın basında dogmus olacak ınsallah kuzularım......hepınızı optum darısı basınıza kızlar hayırlı kandıllera.s.:1hug:

lotuuuus canım maşallahh yaaa,az kaldı yavrularına kavuşmadan,topiğimizde siftah senden bereket Allahtankaydirigubbakcemile3
Senin için dua ederiz inşallah,hayırlı,sağlıklı kolay doğumlar yaşatsın Rabbim inşallah,güzelce kucağına almak nasip olsun şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine..
Doktorun 37.hafta başına mı verdi tarihii,biz de onu konuşuyorduk şimdi,büyüttün maşallah yavruları desene..
Ayyy gerisi biz geride kalnların başına inşallah..
Nasılsınn,karnın büydü müü,sıcaklar etkilemiyor mu,ben mahvoluyorum yaa

hymary ben sımdı ıyım ınş sorun olmazsa ınş eylul 23 ders baslıcak tahmınen ben o zaman ınş rabbım kısmet eder.........beş aylık olucam acaba devam edbılırmıyım yoksa ağırlaştığım bı donem mı olur.............o zaman nasıl ızın alabılıyorum ben anlaşmalı calışıyorum ozel sektor.............rapor gereklı olur dımı..........ucretsız mı ucretlımı olur...........zaten normaldw bız gırmedığımız dersın parasını almıyoruz ama sığorta ışlıyo................onemlı olan daha cok sığorta tabı benım ıçn...................

MADDE 74. Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir. Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.
--Alıntıdır--

Canım buna göre kısmet olur da üçüz devam edersen doktorun 32.haftada bebekleri almaıy uygun buluyor sanırım.Buna göre de 22.hafta yani 5.5 aylık iken doktorunun "3üz gebelik dolayısıyla 32.hafta üzerinden doğum dolayısıyla resmi olan 10 haftalık gebelik öncesi ücretli izni başlamıtır" gibi bir arporu ile sanırım okula başlamadan yada belki 2-3 hafta sonrasında izinli olabilirsin.
Ama ben de özel bir kurumdayım işte,beni de çıkarsınlar istiyorum ama yapmıyorlar.Hala sözleşme bekliyorum..

Back