Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Yani valla pensescim ben transferimin ertesinden itibaren Anadolu-Avrupa arası iş için gittim geldim,arabada uzun yolculuğa da çıktım,arabayla kaplıcaya gittim,çok sıcak olmamak kaydıyla suyundan faydalandım.Uçağa bindim 4-5 günlük bir tatile çıktım,denize girdim.Araba kullanıyorum,evim 4.katta ve asansörüm yok inip çıkıyorum,Allaha şükür hiç bi sıkıntı yaşamadım.Yani bazı basit şeylere dikkat edip kendini unutmadığın sürece bazı şeyler Allahın taktiri bence.Tabi doktorum da bunların hepsine izin verdi dönem dönem izinli çıktım bu gezilere.Herkese göre de farklıdır hamilelik süreci ve komplikasyonlar muhakkak ama dediğim gibi kadere çook inanıyorum bu konuda..

bebeklerımız anne karnında ne kadar durabılırse bızım için okadar iyi olacak sen dıkkat ediyon mu hymarry canım neler yapıyon yada yapmıyon bırde nasıl beslenıyon benım gecen kanım düşük çıktı 11.10 onun için takviye bişeyler yiyorum kan yapsın diye idrar tahlılım temız çıktı birde sağlık ocagında tetanoz asısıda vuruldum bebekler iyi canım benım kalp atıslarını duydum birinin gümgüm atıyodu diğeride foşfoş ses çıkarıp atıyodu ama küçük diyemı bılmıyom hemsıre bidahakı gelısınde daha net duyarsın dedi

bebek yağını çatlak için mi sordun canım.Benim banyo sonrası alışkanlığımdır hep nemli nemli sürünürüm her yerime zemuszemus.Hala bir çatlağım yok.Ama normalde de göbeğim vardı,yani dümdüz bir karnı olanın muhakkak ki çatlamaları kaçınılmaz olur düşüncesindeyim.Bri de ırsidir biraz sanırım.Yani annelerimiz nasıl geçirmiş hamileliklerini,çatlakları ne durumdaymış o da önemli sanırım..

haklısın arkadasım bende kadercıyım bu konuda aynen bende senın gibi çok hareketlıyım bende 4.katta oturuyorumasansör yok inip çıkıyorum bunun yanında arabada kullandım tatıl işinide bu aralar düşünüyoruz tabıı doktorum izin verırse hersey allahın takdırı mutlaka belkıde annemın devamlı uyarılarından sonra bende böyle olmuş olabılırım anne işte uzanma doğrulma falan amaan

Çok sevindim canım bebeklerinin durumuna.Maşallah..İnşallah bizde sağlıkla devam ederiz.Ben düne kadar araba olmadan bir yere gitmemiştim.Alışveriş yaptım,açıldım biraz ama çok yoruluyorum.Bir de belim rahatsız,beni en çok yoran da o zaten.Doktorumla konuşacağım tatile gitmeme izin verirse,kontrolden sonra gideceğim biraz..Ben heyecanla kontrolümü bekliyorum.Nasıl bir duygu değil mi?Sadece ultrasonda görmek bile tarifsiz bir şey,bir de kucağımıza alınca ne olacak?

Canım yukarıda yazdım işte,aslında neredeyse hiç kısıtlamıyorum kendimi,ama benim de hamilelikten önceden beri hep kanım azdır,yani öyle ki her kan alışımda sıkıntı yaşarım,damarımdan kan akmıyor.Pekmez mekmez,dalakmış falan da öööögghh derecesinde sevmem ama bu konuda kuruüzüm alıyorum cevizle.Ceviz folik asit açısından çok zengin,kuruüzüm de kan yapıyor,fakat bir avucu geçmeyecek düzeyde.Badem çok faydalııı,yer fıstığı,süt içmeye gayret ediyorum,bu gibi ufak tefek şeyler sadecde benim yaptıklarım.
Yoksa çok yoğun tam gün çalışan bir sıunıf öğretmeniyim,yani Allaha emanet..

evet canım çatlaklar için.bende yenı basladım kullanmaya doktorum önerdi .bende dümdüz bi karına sahıptım hatta kemıklerım çıkıyodu ne giysem fırlıyodu kemıkler ama zayıf değildim sık sık kılo alıp verıyodm oyuzden belımde ve kalcamda çatlaklar olustu onlar bi türlü gitmedi hamılelıkte de karnım falan çatlamadı hiç bilmiyorum ssonradan olurmu sadece dediğim gibi öncekı çatlaklarım var canım

artık öylede böylede çatlacaksak zaten catlıycaz ne diyelım bizimki en azından küçük bi önlem nezle oldum bende çok kötü yaa bir gecse daha rahatlıycam

canım biz de acıktıkk,buralarda olursan tekrar konuşalım canım,özledika.s.

bende dün doktora gttim haftaya salı ense kalınlıklarına bakalım bişde ikili test yapalım dedi.crinone jeli hala kullanıyordum bugün 12.haftaya girdik doktor artık bırak dedi.normalde jeli bırakınca kanama oluyorya yine olurmu acaba çok korkuyorumda sizlere danışmak istedim lütfen cewap yazın

Canım ben de tedavi esnasında çok fitil aldım,bırakınca sanki çocuklara bişey olacakmış hissine kapılmıştım o zamanlar.Ama 12.haftadan sonra artık düşük olmaz Allahın izniyle,yani düşük riski ortdan kalkar.Ha kanaman olursa şayet zaten doktorun izin vermez müdahake eder,ama 12.hafta düşük açısından çizgi kabul edilen bir hafta.Pek çok perhiz de bu haftadan sonra doktorlar tarafından kaldırılıyor.Bu yüzden muhtemel tehtid ortadan kalkmıştır,için rahat olsun canım.
ıyi düşün,iyi olsunn..

saol canım mecburen doktorun dediğini yapıcam doğana kadar kullanamam zaten.içindede 12. haftaya kadar kullanabilir diyor.yinede sizede bi danışayım dedim.insan nede olsa korkuyor böle durumlarda

günaydııınn kızlarrr,dün harika bir ayrıntılı usg den çıktııım,süperdi.
İki kızım da gaaayet sağlıklılar çok şükür.
Darısı herkesin başına inşallah..

hymaryy,senin de mi kızbenimkiler de kız ayrıntılı usg için bana doktorum 21. hafta dedi.sen 24.haftada gitmiş oluyorsun.21 erken mi acaba?

hymaryy,senin de mi kızbenimkiler de kız ayrıntılı usg için bana doktorum 21. hafta dedi.sen 24.haftada gitmiş oluyorsun.21 erken mi acaba?

evet teyzesii,iki kızım var,seninkiler de hayırlı olsuunnkaydirigubbakcemile5
canım ayrıntılı usg 21-24.haftalar arasında olmalı,ama ben ayrıntılı usg için başka bir doktora gidiyorum normalde,ense kalınlıklarını da o ölçmüştü,başka aksilikler çıktı,bazı anlaşmazlıklar ve işimden dolayı da izin problemi bu zamana kadar birleşip düne nasip oldu işte.Yani aslında seninki de erken değiiil,benimki de geç kalınmış sayılmaz..Senin nasıl geçiyor hamilelik?Sık sık takılmaıyorsun buralara?

saol canım mecburen doktorun dediğini yapıcam doğana kadar kullanamam zaten.içindede 12. haftaya kadar kullanabilir diyor.yinede sizede bi danışayım dedim.insan nede olsa korkuyor böle durumlarda

12.haftaya kadar kullanılıyor,çünkü 12.haftadan sonra artık bebek zaten tutunmuş oluyor,bu ilaca ihtiyacın kalmıyor yani.Oyğzden için rahat olsun.İnan evham ve kuruntu ile çok daha kötü oluyor herşey.Hep sakin kal,Allaha emanet et canım..

selam herkesee..
hymarry canım gözün aydın canım kızların iyiymiş. oyşş teyzelerinin kuzuları..
sadecebu canım acep micro ile olanlarda kızlar daha cadı oluyorda tutunmak için direniyormu acep. benim bıcırıklarda kız da)))

umudumsun canım bende 12. haftada doktorumun isteği üzerine progestan kullanıyordum vajinal yoldan onu bıraktım. drun riskli dönemi atlattığını düşündüğü için bırak demiştir. birde 12. haftaya kadar dışardan progestanla destekliyolar. 12. haftadan sonra sen progestan hormonunu üretmeye başlıyorsun diye biliyorum. o yüzden de bıraktırabiliyolar..

bana gelincee dün bütn gün idrarımı topladım 1.5 litrecik( bugün hastaneye verdim test için. ama hemşire idrar oranını az buldu. cmt belli olacak inşallah protein falan yüksek çıkmaz..

idrarını az mı buldu,o kadarını isabet ettirebildim deseydinkaydirigubbakcemile3
Yada KK da bi topik açıp gönüllü idrar donürü arasaydın.En basitinden beni arasaydın ben sana yardımcı olurdum muhahahahdelikafadulden,birlikten kuvvet doğar demi..
Neyse şaka bir yana,yani olmadı mı,bugün baştan mı başlıycan,o kadarı boşa mı gitti?
Benim kıslar iyi teyzesi,çok tatlılarr,bi yüz pozları aldııık,çizilmiş gibi valla,inşallah sağlılı güzel yavrular olsunlar hepimizin kıslarıı..
Bu arada dün Mehmet Beyin ücretini kredi kartıyla ödemek istedik,öyle olunca 180 çektiler.Eşimde bir sürü kızdı bu sefer,neymiş o diye,illa istediğin oldu,böyle acısını çıkarırlar diye,ona da laf çıktı,konuştu konuştu:mymeka:
Senden ne kadar almıştı,nakit mi ödemiştin wavy cim?

hymarry canım idrarı test edecekler ama normalde daha fazla oluyormuş. yani yaptığım idrar azmış/( ay bu kadarı çıktı napimm..:))

bu arada mehmet beyin muayene ücreti ile ilgili benimde dikkatimi çeken bi konu aslında. o gün biz nakit ödedik ve fiş vermediler. eşimde nasılsa kullanamıyoruz firmada diye önemseme3di. ama benim böyle şeyler çok dikkatimi çeker.. neyse şimdi büyük ihtimalle kredi kartından ödediğin için fiş fatura kesme zorunluluğu doğuyor. bu yüzdende kdv koymuşlardır üzerine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…