Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

medinecim çok çok tebrik ederim canım..Allah sağlıkla koynuna almayı nasip etsin en kısa zamanda..sakın sıkma canını..bitti artık zor günler bundan sonra herşey çok daha zor ve çok daha güzel olacak..herşeye değer diyeceksin sen de..aramıza hoşgeldin yeni annecik :))

sagaol canım benim iyi olmaya çalışıyorum sağ taraftaki agrım olmasa daha iyi olacak ama sıpam bayagı sevdi heralde orayı inşallah pozisyon deyiştirirde rahatlarım.canım bide bişey soracagım sen park yatak aldınmı rahatmı benim berkten bir sepetim vardı bitane daha alacaktım 5 aydan sonrada odalarını yaparız dedik ama arkadaşlarım niye tek park yatak almıyorsun dedi bitane daha alırsın sonra iki üç yıl yatarlar sonra tam bir oda yaparsın dediler benimde kafam karıştı berkte herşeyi doğmadan yapınca bunlarda garibimede gidiyor sonradan yapmak eşimde yarın gidelim alalım park yatak diyor kafam bayagı karıştı.bide kullandıysan marka yazarsan sevinirim .
Allah yardımcın olsun canım hiç kolay değil artık iyice ağırlaşacağın günlerdesin..Ben park yatak almadım canım.Odalarında karyolaları var ama ben odamda yatırıyorum hala..Otomatik sallanan beşikler var ya onlardan aldım odama..onlar yatakda oluyor hem de sallanıyorlar..Sepetten kastın hasır bebek sepetleri var, süsleniyor hani onlardan mı?Eğer onlarsa 2.sine hiç gerek yok bence..çünkü sepette kısa bir süre yatabilirler..boşuna yer işgali diye düşünüyorum.Park yatak kullanan arkadaşlarım var çok memnunlar ama tek yatak yeterli mi kullanmadığım için bir fikrim yok tatlım..olmadı önce denersin 1 taneyle yetersizse 2.yi alırsın.Şimdi oda yapmıyorsan en mantıklısı park yatak bence canım..

Kızlar sağ tarafıma yatmıştım,kalktığımda atletim ve pijamamın üstü ıslanmış.hemde epeyce ıslanmış.göğsmden st gelmiş.Ya bu normalmi açıkcası panikte oldum.ilk gebeliğimde hiç böyle birşey yaşmamıştım.

canım bir çok hamilede 21. haftadan sonra süt gelmeye başlar .bendede öyle ilk hamileligimdede öyleydi .

nefes cnm ben önce oda takımı aldım büyüyen yataklardan ama ben hastanede yatınca adam en adi malını yollamış..şimdi çok pişmanın öle bişey yaptığımdan
ilk iş park yatak almak oldu...iki park yatağımız var süper kullanışlı keşke baştan alsaymışım
keşke özel bir gardolap yaptırıp park yatak ve şifonyerle bitirseymişim bu işi...az maliyetli olurdu
acemilik işte...canan 3 aylık oldu hala tek park yatakta yatıyolar...
ben baştan beri ayrı yatırdım o yüzden bence 2 aydan sonra ayrı yatmalılar birbirlerini uyandırabilirler yani

kaswacım sagol hayatım .banada kalsa hemen odalarını yapacagımda berkin odasını oturma odasına geçirmem lazım onları berkin odosına büssürü iş bide salonda oturmak zorundayım benim bütün salon mobilyalar dahil kırık beyaz ondanda ertelemeye çalışıyorum oda işini en azından 5 aydaha oturma odasını kullanayım istiyorum bide kötü tarafı oturma odamı deyiştireli bir yıl bile olmadı .ama iki bebegi 5 yada 6 ay bir park yatakta yatıran çok benim sepet kraftın plastik sepetlerinden .yarın bi gidip bakayım
son kararımı yarın vermem lazım .

nefes cnm ben önce oda takımı aldım büyüyen yataklardan ama ben hastanede yatınca adam en adi malını yollamış..şimdi çok pişmanın öle bişey yaptığımdan
ilk iş park yatak almak oldu...iki park yatağımız var süper kullanışlı keşke baştan alsaymışım
keşke özel bir gardolap yaptırıp park yatak ve şifonyerle bitirseymişim bu işi...az maliyetli olurdu
acemilik işte...canan 3 aylık oldu hala tek park yatakta yatıyolar...
ben baştan beri ayrı yatırdım o yüzden bence 2 aydan sonra ayrı yatmalılar birbirlerini uyandırabilirler yani

canım ben berkte çok rahatettim büyüyende geceleri sepetinde gündüzleri odasında yatırdım 5. aydan sonrada sürekli odasında yatı .ama malesef bu kuzuların öyle bir lüksü olamayacak malesef .ama iyi fikir bir tane şimdi park yatak sonra ikinciyi alırım bir şifonyer bile yeter bide berkin odasının parçaları çok orayıda kullanırım kıyafetler
i için en doğrusu bu heralde .bişey daha soracagım ikisini aynı yataga yatıranlar içinin örtülerini nasıl yapıyorlar yada alıyorlar büyük bir ihtimalle mayıs bebekleri olacak benimkiler bide ben ortadan ikiye böleyim diyorum süngerin üstüne kumaş geçirip baglayayım iki yandan dedim ne dersin.

hepinize ayri ayri tsk ederim
ilk agiz sutunu sagmak icin gittim oglum biberondan ememiyomus serumla besliyolarmis 2 kere vermisler kusmus kuzum ins kisa zamanda gecer yemeye baslar bide goremedim gercekten tarif edilmez bi duygu ALLAHim bana bagislasin onlari daha bir hafta durur dediler morelim cok bozuk dualarinizi esirgemeyin

topik başlığına cevaben, o kadar stresli geçiyor ki anlatamam...

ense kalınlığı normal çıkacak mı merağı ve korkusu...

tek yumurta ikizlerimde ikizden ikize tranfüzyon sendromu görülecek mi korkusu...

onları sağlıkla kucağıma alabilecek miyim korkusu...

her kontrole korkarak gitmek...

işte böyle geçiyor... :KK43:(

Rabbim korusun bebeklerimizi ama çok zormuş kızlar yaa... aklımıza bir zarar gelmeden hayırlısıyla şu gebelik dönemini geçirip bebeklerimizi kucağımıza alabilecek miyiz acep :KK43:(

günaydın kızlarr,

nero nerelerde acaba o da mı doğurdu, ağrısı filan var da gelemiyor mu merak etttim.

ayşecimmm özellikle sana olmak üzere bu konuda deneyimi olanlara bir sorum var. ben daha önce rahimde septum (perde) varlığı sebebiyle ameliyat geçirmiştim o sebeple doktor gebe kaldığında serklaj gerekir büyük ihtimal demişti. geçen gittiğimde ölçtü rahim ağzımı 30-33 mm arası çıktı 15. haftada, şimdilik idare eder 25 mm altı riskli dedi, ama bende mantıken diorumki 15. hafta yolun çok başı son aylara kadar illaki 25 mm'nin altına düşer gibi geliyor. sizlere kaçıncı haftada ve rahim ağzı nekadarken dikiş atıldı arkadaşlar?

bu arada umarım sen de yatarak ve maksimum dikkat ile 5-6 hafta daha götürebilirsinn, bak örneğini kaswa da yaşamış demek olabiliyor, moralini yüksek tut :KK66:

yavru kirpi canım banada serklaj yapıldı

13. haftada yapıldı yapıldığında 2,8 di

başkada ölçmedi dr

günaydın kızlarr,

nero nerelerde acaba o da mı doğurdu, ağrısı filan var da gelemiyor mu merak etttim.

ayşecimmm özellikle sana olmak üzere bu konuda deneyimi olanlara bir sorum var. ben daha önce rahimde septum (perde) varlığı sebebiyle ameliyat geçirmiştim o sebeple doktor gebe kaldığında serklaj gerekir büyük ihtimal demişti. geçen gittiğimde ölçtü rahim ağzımı 30-33 mm arası çıktı 15. haftada, şimdilik idare eder 25 mm altı riskli dedi, ama bende mantıken diorumki 15. hafta yolun çok başı son aylara kadar illaki 25 mm'nin altına düşer gibi geliyor. sizlere kaçıncı haftada ve rahim ağzı nekadarken dikiş atıldı arkadaşlar?

bu arada umarım sen de yatarak ve maksimum dikkat ile 5-6 hafta daha götürebilirsinn, bak örneğini kaswa da yaşamış demek olabiliyor, moralini yüksek tut :KK66:

benim 12.hafta bitiminde atıldı serklajım canım. ama benimkini önlem amaçlı attılar rahim kalınlığım ortalama 3.8 filan çıkıodu..

günaydın kızlarr,

12+3 günlükken yapıldı serklaj...yaklaşık 4 cm di rahim ağzı boyu..
9 mm nedir canım anlayamadım?Kaç doz vuruldun o iğneden,dr.un belirliyor değil mi dozlarını canım?Dediğimi sakın ihmal etme sakın..Hep yat wc hariç kalkma,yemeğini yatakta ye gerekirse yan yatarak ..banyonu iki dk.da ayakta durmadan oturarak yap..Ne kadar yatarsan o kadar geç doğurursun inan buna..

Canım eşim de doktor,eşim vurdu iğneyi..9 mm yani 0,9 cm yani 1 cm den 1 mm kısa...dr rahim ağzı uzunluğunu ölçtü böyle 9 mm çıktı demiştim..

slm arkadaşlar bende 21 haftalık ikiz bekliyorum 13 haftada serklaj oldum şuan için durumum iyi ağrım veya kanamam yok evde canım sıkılıyor arada iş yerine gidiyorum dr haberi yok inş bişey olmaz korkuyorum ama evde kendimi çok yalnız hisediyorum ve buseferde kendimi çok dinliyorum en azından iş yerinde kafamı dağıtıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun

12+3 günlükken yapıldı serklaj...yaklaşık 4 cm di rahim ağzı boyu..

Canım eşim de doktor,eşim vurdu iğneyi..9 mm yani 0,9 cm yani 1 cm den 1 mm kısa...dr rahim ağzı uzunluğunu ölçtü böyle 9 mm çıktı demiştim..

canım benim mümkün olduğuncayat ayakda kalma sakın aşağı baskı yapmasınlar daha fazla 28 den sonra allahın izni ile korkma emi.. dualarımız seninle...
bu arada ben nidilat felan kullanmıyorum ya 3 hafta oldu dr a gitmeyeli pazartesi kontrolüm var o zaman sorcam bakalım... siz ne zaman başladınız nidilata?

ya kızlar o zaman bana neden serklaj atmıyorlar, benim şu an 30-33 mm civarı. kafam karıştı şimdi. acaba kanama filan olur diye mi ertelediler?

ya kızlar o zaman bana neden serklaj atmıyorlar, benim şu an 30-33 mm civarı. kafam karıştı şimdi. acaba kanama filan olur diye mi ertelediler?

canım sen onu dr una danış bence mesela bana sadece önerdi. yani zorunluluk yok dedi ben kendim istedim.. şu an için normal seninde kalınlığın benim 16. haftalarda 3.7 filandı normal demişlerdi....

canım sen onu dr una danış bence mesela bana sadece önerdi. yani zorunluluk yok dedi ben kendim istedim.. şu an için normal seninde kalınlığın benim 16. haftalarda 3.7 filandı normal demişlerdi....

dorukcum senin 12. haftada dikiş atıldıysa 16. haftada niye tekrar ölçtüler?

saol fatoşcuumm, sende ikiz diye mi yapıldı? yoksa bilinen bir rahim ağzı yetmezliği problemin varmıydı?

tüp bebeği yapan dr ikiz tutarsa mutlaka 3. ayda serklaj yaptır unutma diye tembih etmişti. bende takibimi yapan dr söyledim evet yapılması gerekiyor dedi..

önlem amaçlı serklajdı ama birazda rahim ağzı yetmezliği var galiba 2,8 pek iyi değil...

X