• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Arkadaslar bebeklerimize ne aldigimiza cok dikkat edelim ne olrsunuz!
Bebeklerin en azindan ilk 6 ay ne giydigine yedigine onem verdigimiz kadar onem vermemiz lazim...
Piyasada unlu markalar bile artik sirf ucuz olsun daha cok kar etsinler diye ne idugu belirsiz kimyasallarla uretim yapiyorlar!!!O kimyasallarin hepsi kanserojen haberiniz olsun!
Onun icin ortada bu kadar cok alerji ve kanser vakasi var zaten, bunlarin etkileri hemen cikmiyor ortaya...
Maalesef bebeklerimizin daha bagisiklik sistemi olusmamis durumda, butun gun icinde uyudugu seylerden cildi nefes alip ne kimyasal varsa icine cekiyor. Ustelik yikaninca da gecmiyor bu kimyasallar. Almayin aldirmayin ne olursunuz.

Organik kiyafetleri ciddiye alin arkadaslar, en azindan dogumdan sonra ne olursunuz organik olmayan seyler giydirmeyin.

Ben en son Cleanglobe diye bir markanin hastane cikis setini gordum, inanilmaz yumusak ve uzerinde cok sevimli ciftlik deseni var, kuzular inekler yapmislar. Yani ekru ama uzerindeki desenler super seker, ve gordugum en yumusacik penyeydi.
Bir de omuz bezi var hani bebegi kucaginiza alinca omzumuza havlu koyariz ya onun icin yapilmis, cok ama cok kullanisli mutlaka web sitelerine girin bir bakin.

evet canım katılıyorum elimizden geldigi kadar dikkatetmemiz gerekiyor .bende bebeklerin hastane çıktılarını bazı kıyafetlerini organik aldım sade renksiz oluyor ama içi rahatediyor insanın hele o polar battaniyelerden nefretediyorum benim oğlumun battaneyelerinin içine ayriyetten penye örtü örterdim mesela hiç bebe büsküvisi yemeden büyüdü yedirdigim ekmegi bile makinada kendim yaptım dahalede yapıyorum .ama herne kadar dikkatedersenet mutlaka bişekilde giriyor vücuduna o kimyasal şeyler kaçınılmaz malesef

öfff daha 30 a 8 hafta var benim...:hulya:

Ben bebişler için aldığım her kıyafeti giydirmeden evvel yıkayacağım..

:)
Ileriki yillarda zaten bebeklerimizin bunyesi kuvvetlendikce nispeten daha az zarar veriyor bu kimyasallar ama miniciklerken elimizden geleni mutlaka yapmaliyiz.

selam kızlarrr
uzun zamandır giremiyorum malum vakit olmuyo fazlası ile yorgun ve fazlası ile uykusuzum 2 gündür bbek arabası arıyorum o yüzden netteydşm dün açılmadı kk sanırım bakım vardı
zuz doğum yapmış oh ne güzel kilolarınında maşallahı var
vilcim sıra sende artık maşallah 37 yi bitiridn hadi bakalımmm
sonrada sevgili medineciğime geldi sıra
artvinliyi göremedim nerelerde benim minik kuşum bakimmmm

bizde cumartesi ilk gezmemize çıktık biraz alışveriş yapmam gerekiyodu kocişe yalvar yakar çıkardım işallah arabamızıda alırsak bi açık hava yürüyüşüne çıkacağız ailecek

hepinizi öpüyorumm

Herkese selam nasılsınız.......biz iyiyiz kuzularımla.2 gündür bakım var heralde,giremedim siteye,takip edemedim kimseyi.herkes iyimiş baktım geçmişe çooook şükür.
CANANCIM burdayım tatlım,ay bir battaniye yapmaya başladım.hırs oldu bitiricem diye elimden düşürmeş oldum.:hulya:Valla kızlar şiddetle tavsiye ederim örgü örün,acayip terapi oluyor.Ohhh maşallah büyüdüler senin bızdıklar birde gezmelere çıkılıyor maşallah size,gezin valla hakkınız gezmek.sefanız olsunkaydirigubbakcemile2

dalinciim lierac diye bi krem varmış, onu öneriyorlar genelde. ama ben bugün dalinin yeni çıkan bir ürününü deniycem, memnun kalırsam haber ederm. lierac 65 lira imiş gebelik boyunca 10 tüp fln gider dediler. dalini bi deneyelim (aa bak adına da uygun:)

DALİNCİM bana dr.3.aydan itibaren başla dedi kremlenmeye,ben 4.aydan beri kullanıyorum karnım çok kaşınıyordu.bu krem bana çok iyi geldi sürüyorum 2 gün karnım yumuşacık kalıyor.[Bella B...TUMMY HONEY]diye bir marka.dr.danış yinede sen.

şeker yüklemesi illa her hamileye yapılıyor sanırım..ben sadece şüphelenilen hamilelere yapılıyor sanıyordum..Kilo artışı çok olanlarda falan..

Canım bende çarşamba yaptırıcam şeker yüklemesini.Hamilelikte herkesden isteniliyor canı
m.eğer ailesinde şeker hastalığı varsa,onlara 100 lük şeker yüklenerek yapılıyormuş.

günaydın kızlar iyi haftalar herkeze,,,

NERECOM geç oldu ama sanada iyi haftalar canım.nasılsın,seninde haftan maşallah ilerledi canım.kaydirigubbakcemile3

merhaba kızlar.çatlaklara karşı kremlerden bahsedilmiş,bende bir arkadaşımdan beyaz vazalini duydum.ilaç gibi tüpte satılıyor,bugün aldım ama daha kullanmadım.belki kullanan vardır.

kızlar merhaba , uzun zamandır gıremıyorum hıc vaktım olmuyor..2 cocukla hayat o kadar zor kı...sımdı yatılı bır kadın tuttuk bakalım nasıl olucak...2 aydır annem ve parısan olduk.tek basına bakanlar nasıl becerıyolar...ıkısı bırden aglayınca bır yontem varmı acaba ? hamılelıgınızın tadını cıakrın kızlar ...

bu arada lierac bende aerjı yaptı bebek yagı kullandım. doktor bebek yagı kullan dedı..catrlıcaksa eger hıc bır krem durduramaz dedı..bende de cok az catlak olustu...bebek yagını tavsıye ederım...

arkadaslar merhaba bugun dr kontrolum vardı maasallah gayet ıyıler kızım 327 oglum 357 gr olmus 20.haftama gırıcem 2 gun sonra.ayrıntılı ultrason yaptı dr rum cok sukur bı problem yok.3 hafta sonra tekrar gıdıcez artık sıklastırıcaz kontrollerı dedı yanlız bıdahakı ay vajınadan bakıcam dedı korktum bıraz aranızda varmı vajınadan baktıran.erken dogum rıskıne bakıcakmıs.

kızlar doktor bugün kasılma önleyici olarak ENDOL diye bir ilaç verdi bana.bu makattan kullanılan bir fitil.ama içeriğinde hamileler kullanmamalı deniyor.internetten araştırdım pek kullananda yok.sizlerden var mı kullanan?bende hiç duymadım bu ilacı.

haklısın artvınlıcım dr a danısılmadan olmaz o ısler bende bıraz olsun yumusatsın dıe organık dogal bı gul kremı kullanıorum suruorum yumasık oluor ama onunla olurmu bılmıorum artık nekadarsa alıcas o kremdemden catlak cok zor ya goruntu olarak kocam sogur valla :)))))kuzu hemserımm sen hangı hast.hangı dr a gıdıosun dr undan memnunmusun ben dr konusudna hala kararsızım

tünaydın kızlar nasılsınız ben bugün evdeym dr kontrolmz var bakalım nasıl bizim küçük hanımlar :)

artvinli iyiyim cnm sen de iyisin maşallh,,

nerocum gercekten haklısın ınsan sınırden delı oluor dun butun gece gozumu kırpmadım ınankı belımınagrısından esımde uyuyamadı oyana don bu yana don sırtıma masaj yapıor olmuor sıcak tutmaya calısıoruz olmuor kopacak sankı belım hala daha agrı var ama dun gecekı kadar sıddetlı deıl napcam ben bılmıorum bu bel agrısına bu arada bnm bebeıslerım oynuorlar artık daha net hıssetmeye basladım bagırsak hareketıde deıl basak bsıeyde deıl cıkolata yıyorum 1 kaç saat sonra tekmecıelr hıssedıorum net ve secılır acaba gobusum cok buyudude onanmı erken hıssedıorum

ıyıyım cnm en nasılsın bebısler nasıl benım bebeıslerım su anda harekt edıorlar yenı uyandıgım ıcıns anırım sabahalrı ve gecelrı cok hısssedıorum sızın kuzulardamı oleler

arkadaslar merhaba bugun dr kontrolum vardı maasallah gayet ıyıler kızım 327 oglum 357 gr olmus 20.haftama gırıcem 2 gun sonra.ayrıntılı ultrason yaptı dr rum cok sukur bı problem yok.3 hafta sonra tekrar gıdıcez artık sıklastırıcaz kontrollerı dedı yanlız bıdahakı ay vajınadan bakıcam dedı korktum bıraz aranızda varmı vajınadan baktıran.erken dogum rıskıne bakıcakmıs.

bu arada ben kakao yagı kullanıyorum hem ucuz hem cok guzel kokuyo hemde yumusacık yapıyo tavsıye ederım...

Herkese hayırlı sağlıklı sorunsuz sıkıntısız mutluuuuuuu günler diliyorum.opuyorumnanaktan

KUZU81 Maşallah kızına ve oğluna.Seninle aramızda 1 ay var sanırım.bizde 6.ayımızı bitirmek üzereyiz.Benimde kontrolüm yarın dr.ne der bilemiyorum.ama alttan muayene bu aylardan sonra sakınca yaratmaz sanırım.benim ikiz hamilesi bir arkadaşımın 26.haftalarında alttan muayeneyle erken doğum yapması engellendi.belkide gerekli bile olabilir.
Bu arada bende 1,2 kez kakao yağı kullandım.ama pek memnun kalmadım.çok yağlı bıraktı atletim yağlandı vs.sıkıntı yaptı bende şimdi başka bir krem kullanıyorum.

kızlar doktor bugün kasılma önleyici olarak ENDOL diye bir ilaç verdi bana.bu makattan kullanılan bir fitil.ama içeriğinde hamileler kullanmamalı deniyor.internetten araştırdım pek kullananda yok.sizlerden var mı kullanan?bende hiç kduymadım bu ilacı.

Canım ben kullanmadım bu ilaçtan,ama dr.verdiyse bir bildiği vardır ihmal etme kullan istersen.Birde eğer bu ilaç kasılma önleyiciyse neden hamileler kullanmasın yazarlar hiç anlamam valla.bilmiyorumkismile

ıyiyiz NEROCUM çok şükür.maşallah size 30.haftayı devirmişsiniz bile.:nazar:

DALıN valla karnının çatlayacağı varsa ne yapsan çatlıyor.ben krem kullanmaya başladım.kremin şüphesiz çok faydası oluyordur.gerginliği tam geçirmesede idare ediyoruz işte.

Karındaki çatlaklarım o kadar rahatsız etmiyorda beni,doğumdan 4,5 ay sonraya kadar sarkık ve sönmüş balon görüntüsü çok rahatsız ediyor.oda kaçınılmaz bir durum.ama oda birkaç aya kadar geçiyor merak etmeyin.

Son düzenleme:
günaydın firdos, nero, dalinnn ve artvinli,

ben dün de bahsettiğim gibi accaip kaşınıyordum, dün dalinin etkin nemlendirici diye yeni bir ürünü çıkmış, yeşil kapaklı şeffaf bir ambalajda. ondan aldık gece sürdüm, bu da biras yoğun ama rahatlattı walla, bugün kaşınmadım en azından. tavsiye ederim.

cuma gelse de biz de kontrole gitsek artık, 3 haftadır gitmeyince merak ettim iyicene.

tawrukırpıcım sen gene 3 hafta olmus bnm 5 hafta olucak daha gıtmedım :))) gıtmıcem dıede ınatlasıorum 16 ıncı haftamı doldurmadan gıtmıcem 17 ıncı haftama gırınce gıdıcem oda nsıan 5 ed enk gelıo sımdı gıtsem dr gene cınsıyet solemesse falan dıe 16 hafta dolunca kocaman beebk olckalar cınsıyetelrını ogrenıcem kuzularımın en son ultrasondada kocamandılar agızları burunları el kol kafa allahım ne buyuk herseyelrı net bellıydı cok merak edıorum murtazamla durıyemın cınsıyetlerını

Back