arkadaslar hiç ummadiginiz anda eski erkek arkadasi dönen var mi??

Az önce facesine baktım evlilik alışverişlerini yaparken o anlık bir hüzün şu an hiç birşey yok ne kadar çabuk duygu durum değiştiriyorum. Bir de ev gölgede etrafta ağaçlar ve sonbahar beni nedensiz hüzünlendirir birden sanki kimse olmayacak kimseyle olamayacakmışım gibi bir hisse kapıldım Şimdi iyiyim naparsa yapsın ne halt ederse etsin canı cehenneme ahım var üstünde.. Aynen hayatımızda biri olmadığı için eskilere sarıyoruz az önce düşüne düşüne onu anladım:) Hayırlısı bakalım son demlerdir bunlar umarım. Dediğim gibi bazıları aradan 2 3 4 5 sene geçiyor unutmuyor acı yaşıyor aynen ben buna gelemem kesinlikle. Seneye bu zamanlar aklımda bile olmamalı. Çok şükür o hani keskin acı vardı onları geçirdim çoğunluklada gelmiyor aklıma zaten. İŞte şu arada faceye bakmasam :) Birde ilginçtir kızın yazdıklarına tepki veriyorum yani odak noktam o öbürü gelmiyor aklıma.. Bir de reglime bir kaç güncük kaldı:)) Sebebini buldum..

Son düzenleme:
Benim de uzun zaman once 3 sene suren bi iliskim olmustu. İlk ilişkimdi. Zaten ondan sonraki ilişkim de 3 yıl sürdü cok garip :)
Neyse konuya gelirsek,3 yil boyunca biz surekli ayrilip baristik ama en fazla 1 hafa surerdi ayriliklarimiz. Sonra askere gitti onu bekledim onca sey yasadik ettik derken askerden geldi ve bana soguk davranmaya basladi. Sonra da acikca ayrilmak istedigini sogudugunu artik beni sevemedigini soyledi. O zamanlar ben baska bir sehirde okuyordum,telefonla bitirdi ve ben o aksam telefonda nasil agladigimi hala hatirliyorum. Bunu bana nasil yaptin,bu yaptigin beni ortada birakmak diye salya sumuk nasil agliyordum. Sanki ne yasadiysak,3 cocukla ortada kalmis gibi davranmamin sebebini hala anlamis degilim :) cocukluk dicem ama 22 yasindaydik. İlk iliskim olmasina veriyorum,bilgisizligime,tecrubesizligime yoruyorum bu durumu.
Aradan 4 ay geçti ve bana geri döndü. Ama nasil döndü kisaca bundan da bahsetmek isterim :) sahte bir facebook hesabi actim bir erkek resmi koydum. Bildiginiz ask acisi ceken bir erkektik. Onu ekledim ve derdimi paylastim. Cok aci cekiyordum rastgele birilerini ekleyip derdimi anlatmanin verdigi rahatlama duygusundan bahsettim ona. Zira onun da boyle bir derdi varsa benimle rahatca paylasabilirdi :) ki o da hic gecikmeden anlatmaya basladi. Yalniz isin ilginc yani bahsettigi kiz ben degildim,ölen sevgilisinden bahsediyoru. Demek hic bir iz birakmamisim diye dusundum ama pesini birakmadim tabi. Sonra ne oldu baskasi olmadi mi diye uzerine gidip duruyorum o da benden bahsetmeye basladi mecbur :) arkadaslarim yapma senin oldugunu kesin anladi diyor ama ben anlamayacagina eminim. Numaraya devam ettim 4 ay boyunca o sahte hesaptan erkek kılığında dertlestim onunla. Bu sure zarfinda arada samimiyette olusunca yonlendirmeye de basladim tabi. O da baskalarinda sansini deneyip agzinin payini almis olucak ki beni ozlemeye baslamisti sanki. Bunu firsat bildim uzerine gittim. Yeniden sevgiline don barisin mutlu olun dedim. Ben mutlu olamadim sen bari aynilarini yasama kardesim dedim. Nasil acitasyon nasil duygu somurusu... Oh olsun o da bana az yalan soylememis. Neyse oyle boyle gaza getirdim ve bana yeniden mesaj atmasi icin ikna ettim onu erkek hesabimdan :) bana yeniden mesaj atti ve baristik. 3 ay daha gorustuk ve iliskimizin basladigi gunde sona erdi yeniden. Yani tam 3.yilimizin doldugu gun bitti iliskimiz. Benim 3 rakamiyla ilgili sıkıntılarım o tarihlerde basladi zaten. Sonra ugursuz rakamim ilan ettim kendisini.
Neyse artik iliskim bitmisti. Ama uzuluyordum tabi ki. Cunku oncekiler gibi geri donusu olan bi ayrilik degildi bu defa kendim bitirmistim hakli sebeplerim vardi. Gerci bu sebepler en basindan beri vardi ama onun sevgisinden o kadar emindim ki butun olumsuzluklari gormezden gelmistim hep. Sonra yalanlarini yakalayip hic degismeyecegini anlayinca birde uzerine bana soguk davranmalari baslayinca anladim ki olmayacak. Ben bitirmesem o bir gun yine birakip gidecek zaten. En iyisi bitsin dedim ama hala takip ediyorum tabi. Baska sevgilileri oldu. Bu arada benim de hayatima suanda forumda kendisiyle ilgili konular actigim hayirsiz sevgilim girdi. Ben tam gaz sevgilimle devam ederken o bir kizdan digerine kostu etti derken aradan 2 yil gecti.
Neden takil ettin derseniz,inanın ki en ufak bir sey hissetmiyordum cunku sevgilimle cok mutluydum ama takip etmek de aliskanlik haline gelmisti kendime engel olamiyordum. Ustelik facebook sifresini biz birlikteyken bana vermisti ve ayrilinca da degistirmedi. O yuzden neler yaptigini goruyordum hep. Hatta onu gectim akrabalarini takip ediyordum cogunlukla. Cunku orada takip ede ede tanimistim hepsini. Merak ediyordum neler yaptiklarini :) tuhaf ama ben boyleyim,bazen hic tanimadigim insanlarin profillerine bakarken buluyorum kendimi.
Neyse bir gun yine onun sifresiyle profiline girdim mesajlarina bakiyordum. Aman Allahim gonderilen mesajlarina girdigimde bana uzunca bir mesaj yazdigini gordum. 1 gun once gonderilmisti. Ama o mesaj bana gelmemisti ki. Neyse okudum o uzun mesaji. İste ilk herseye benimle basladigi icin yine son olarak bana yazmak istemis. Cok hastaymis ölecekmiş. Doktor umut yok demiş. Tedavi olmazsan en fazla 6 ay yasarsin demis. Bana diyor ki sen cok iyi bir insansin her seyi seninle yasadim seninle guldum mutlu oldum o yuzden bunu bilmeye hakkin oldugunu dusunuyorum ama senden baska kimse bilmeyecek diyor. Bazi akrabalariyla baglantim vardi onlara soylememem icin ustelemis mesajinda. Sonra hemen kendi profilime gecip baktim meger o bende ekli olmadigi icin diger mesajlara gelmis mesaji. O yuzden gormemisim. Ki bi yerde Allah korumus beni. Cunku sevgilim sifremi biliyor ve o mesaji gorse mahvolurum. Zaten eski sevgilimi öldürme planlari yapan bir insan kendisi. Hemen o mesaji yok ettim tabi ki. Ama uzerinden zaman gecince sevgilimle de paylastim durumu. Cok kizdi ama yine de gizleyemezdim.
Ben mesaji okudum ama icimden hic inanmak gelmiyor tabi. Cunku bu insanin hayati yalan dolan. Anne babsi 4 yasindayken ayrilmis bu da iki tarafli bir anneye bir babaya derken boyle cift karakterli yalanci bir insan olmus. Ne yapsam diye dusundum ettim en sonunda aramaya karar verdim. Cunku facebookdan mesaj yazsam yine yazabilir ve sevgilim görür. Kendi telefonumdan yazsam mesajlasma haline gelicek. Uzatmak istemiyordum. O donemde annesinin yanindaydi. Kacip gitmisti yine. Kesin baba tarafina gelmek istiyor,benim baba tarafiyla olan baglantimi kullanmak icin hastalik uydurdu diye dusundum. Akli sira ben akrabalarina onun cok hasta oldugunu soyleyecegim onlar da onu arayip cagiracak yanlarina alacak. Burdan kacarak gittigi icin donmeye yuzu yok cunku. Bir taraftan da dogru olabilir diye dusunuyorum. Neyse annemin telefonundan aradim. Hic şaşırmadi nedense. Hastaligini anlatti. İki yil boyunca neler yasadigini anlatti. Bana hc sen ne yaptin demedi o da ayri bir olay. Guya eli hep uzerimdeymis. Benim haberim yokmus ama o beni uzaktan korumus kollamis. Neyse yarim saat konustuk ve ona dedim ki niyetin akrabalarina haber iletmemse bosuna umut etme. Cunku seninle yeniden iletisime gectigimi akillarindan bile gecirmelerini istemem. Haberleri olsun istiyorsan baska bir yol denemelisin dedim. Eger ki gercekten hastaysan da tedavini ol iyiles derken konu ilerledikce ilerledi ve ben kendimi aglarken buldum. O konusuyordu ben agliyordum. Hasta olduguna inandirmisti beni ve tedavi olmayacagim diyordu. Bu zamana kadar beni cok kandirdigi icin prim vermek de istemiyordum ama agladigimi da farketmisti. Zaten anne babasindan ayri buyumesi beni hep etkilemisti hep aciyordum ona icten ice. Ve o an durumunu anlatirken de sanki eski sevgilimle degil de bir yakinimla dertlesiyor gibiydim. İnanın en ufak bir sey hissetmiyordum eskk sevgilim olmasiyla ilgili. O benim icin degisik bir iliskiydi yani ilkti ama aslinda hic olmamasi gereken bir iliskiydi. Olmayacagi en basidan belliydi ve yasimiz cok da kucuk olmamasina ragmen masumca ve cocukca seyler yasadik. Şöyle ki cogu zaman sahilde bulusur,benim defterlerimden kopardigimiz sayfalardan gemi yapar yüzdürürdük. Martilara simit atip kafalarina denk getirmeye calisirdik,denk gelince deli gibi gülerdik eglenirdik. O yuzden suan bile ona hic kizamiyorum. Ben zaten ayriligin uzerinden zaman gecince kimseden nefret edemiyorum.
O yuzden simdi onun yalansa bile hasta olma ihtimaline icin paramparca olmustu. O da her zaman ki gibi duygularimi somurmus meger. Neyse sonunda telefonu kapatirken dedim ki mutlaka tedavini ol kendin icin yap bunu. O da olmayacagini soyledi ve kapattik. Aradan bir hafta gecti ki telefonuma mesaj geldi ondan. Halbuki annemden aramistim ama kendi numarami hala unutmamis ki mesaji bana gonderdi. Sen israr ettigin icin tedavi olmaya karar verdim,destegin icin tesekkur ederim gibi seyler yazmis. Bende anladim ki bu benden acik kapi bekliyor. Daha once de tahmin etmistim ama belki gercekten hastadir diye dusunup emin olamamistim. O mesajla emin oldum ve cevap yazdim. Senin adina sevindim,tekrar gecmis olsun acil sifalar dilerim. Bu mesajla anladi ki benden hayır yok. Sonra bir kac gun icinde faceden her onune gelen kiza ilani ask etmeye basladi. Sanirim sifresini bildigimi coktan unutmustu. Ama gorseniz ayni anda bir suru kizla yazisiyor,hepsine ayni kelimeleri soyluyordu. Bende dizi izler gibi takip ediyordum. Tam bir komedi :)
Ve anladim ki 2 yil boyunca bir cok kizda sansini denemis,dikis tutturamayinca aklina ben gelmisim bir de beni denemis. O yuzden artik erkeklerin sensiz yapamadim geri geldim sozune inanamiyorum. Mutlaka gercekten sensiz yapamayip geldim diyen biri gercekten yapamamis da olabilir ama bu kisilerin sayisi cok azdir diye dusunuyorum.
Cok uzattim farkindayim. Nedense eskiler dile gelince bunlari anlatmak istedim. Ayrildiktan sonra hic bu kadar uzerinde durup dile getirmemistim iyi geldi bana da. Daha da ne ayrintilar var yazsam,2 sezon komedi dizisi cikar ama ellerim de yoruldu :)
Hepimizi Allah dogru durust iyi insanlarla karsilastirsin insallah. Geri donen oluyorsa kimseyi bulamadigindan degil de gercekten sevdigi icin gelsin.

ah maviask sende benim gibi dügün fotosunu görmeden rahata ermeyeceksin heralde :)) canimizi yakmayi ne kadar seviyoruz diye düsünüyorum bazen... Ne var kabullen git yoluna degilmi.. Neyin meraki neden bakarsin ki... Profiline baktim yine artik dügün fotosu da canimi yakmaya yetmiyo ne ariyorsam aceba... Bi resim paylasmis karisi ve kiz kardesi begenmisler.. Ki o kizkardesi olacak cadi birgün bile ne abisinin ne de benim paylastigim biseyi begendi ki onu birak 4,5 yil bi arkadaslik listesine ekleme Ya da numaram var bi mesaj atma nasilsin Gel bi kahve icelim hic birsey yok bu kizi nasil bagrina basmislar... Artik diyorum Ya ask acisini gectimde yasanilanlar nasil gücüme gidiyo... Kendimi salak gibi hissediyorum resmen Ya kendimi zorla onlara kabullendirmeye calismisim ve benim gibi gururlu bi insan bunu nasil yapmis merak ediyorum Ben nasil dayandim bunca yil... ALLAHIM gözyasi üstüne mutluluk olmaz fena ahimi aldilar ailecek beni onca yil bos bi umutla oyaladilar her kis belki bu yaz bi nisan umudu Ile 5 yaz gecirdim Ben Adam alti ay icinde asik oldu nisan dügün aldi karisini oturttu evine Ya ne diycegimi bilmiyorum ki en iyisi herseye EYVALLAH Allah layiklarini versin ne beni onlara ne onlari bana muhtac etmesin karsi karsiya getirmesin... Bazen böyle deliriyorum düsündükce sonra telkinlerle sakinlesip devam ediyorum iste.. Allah bundan sonra icinde gercekten Allah korkusu olan insanlar cikarsin karsimiza da iyi ki bitmis diyelim

Regl donemin aldatmasin seni. Benim de regl donemlerimde tum negatif duygularim tavan yapar. Birsey sorucam. Sen en son eski sevgilinle gorusmeye baslamistin, ailesiyle falan konusuyordun degil mi? Bitti mi onunla? Hayatimda kimse yok demissin..

Regl donemin aldatmasin seni. Benim de regl donemlerimde tum negatif duygularim tavan yapar. Birsey sorucam. Sen en son eski sevgilinle gorusmeye baslamistin, ailesiyle falan konusuyordun degil mi? Bitti mi onunla? Hayatimda kimse yok demissin..

Evet canım regl etkisi sanırım bir de zaten bir kaç gündür hava hüzünlü gibi geliyor bana deyip duruyordum. Dünde öyle görünce ilk anda kendi halime acımanın etkisiyle yazdım buraya. Ama yarım saat sonra baktıgımda yazılara resimlere birşey hissetmedim sabahta aynı şekilde yani mesele o degilde bilmiyorum melankoli havası vardı ve gece boyu uyuyamadım kendime acıdım durdum neden bilmiyorum. Eskiyle görüşüyordum aileme dedim fakat cok uygun denk görmediler hem eğitim hem iş konusunda ve zaten başka bir memleketten olması sebebiyle. Hani tabi bana içine siniyor mu diye sordular sadece. Zaten onun ailesi ile yüzyüze görüşmeden kendi aileme cok net söylemek istemiyordum. Sadece birisi var diye bahsettim araştırıyorum dedim. Neyse ona da bunları aktardım sonra mesajlar kesildi eskisi gibi yaptıgında aramama kararım vardı ama dün işte öle üzüntülü olunca aradım fakat telefonu kapalıydı gün boyu aksam ve sabahta hat meşgul yazıyordu gene eskisi gibi oldu yani ve zaten benimde sabrım yok. Yani eskiyi zorla diriltmeye çalışıyorum hislerimde bitmiş yanımda fazlalık gibi duruyor bilmiyorum kararsızım o yüzden aramamasına da seviniyorum aslında.

Eskisiyle olmuyor canim. Bir iliski yanip kul olduktan sonra, tekrar alev almiyor. Yeni insanlarla yolumuza devam etmeliyiz. Ben son iki ay icersinde nerdeyse tum eskilerimle konustum. Bir suru uzun iliskim olmadi ama 2-3 ay takildigim kisiler olmustu ara ara. Baktim bi zamanlar gece gunduz dusundugum kisiler simdi umrumda bile degiller. Beni ceken yonleri artik umrum disi. Arkadasca konustum bende zaten =)

diyecegim o ki, yepyeni bir insani hayatina al

Zaten bir kaç gündür hassastım dün işte aslında umursamıyorum ama kendi hayatımın tekdüzeliği yeni bir heyecanın olmaması daha doğrusu illa sevgili vs olması degil beni harekete geçirecek bir amaç olmayışı diplere sürükledi. Resmen gece boyu kendimle cebelleştim. Ha o şahıs kız arkadaşı vs çok umursamadığımı farkettim napim yani bana ne. Ama ben ne olacağım iyi güzelde ben nereye gidiyorum. İçimi ısıtacak hayatıma anlam katacak bir şeyler lazım aklıma bir sürü ihtimali getirdim ama hiç biri cezbetmedi işte kursa gitmek şuraya buraya gitmek. Bilmiyorum bakalım atlatacağım ama:) Düne göre çok iyiyim işbaşı yaptım bugün uzun bir aradan sonra beni mutlulukla karşılayan arkadaşlarımı görünce moral buldum güldüm eğlendim keyiflendim :) Lakin dediğim gibi yeni bir amaç bana şart bu yeni sevgili olur iş olur yer olur kurs olur bilmiyorum ne olur ama değişiklik şart benim için...

Evet, aramış bir sürü beni mesajlar atmış görmemişim. Ne yapayım şimdi ben. Arada garip bir bağ var ne bileyim hislerim bitti diyorum devam ediyor bitsin diyemiyorum.

icinden ne geliyorsa oyle yasa canim

Ah ah içimden neler geçiyor da yolumu kaybettim işte.. Herşeyin hayırlısı öyle arafta bir yerdeyim. Keşke pclerdeki gibi del tuşu olsa ya da sistem geri yükleme mesela bundan bir 7 8 sene önceye döndürsem kendimi ya da fabrika ayarlarıma. Hiç o acıları yaşamamış olsam sevmemiş olsam mesela unutsam geçen seneki o aldatanı herşeyini daha öncekini de.. Ne bileyim işte..

Canim zamanla oluyo bazi seyler. Ben 5 aydir biriyle beraberim. Hoslantiyla iliskiye basladim, iyi kotu gunler gecirdik, bazen ciddi ciddi ayrilmayi dusundum ama simdi onu gercekten sanirim cok seviyorum. Eskisi hic aklima gelmiyor falan demeyecegim de, hani geldiginde ne uzuyor ne de sinirlendiriyor. Simdikini ondan cok daha iyi goruyorum. iliskimin ilk baslarinda eskisini hic unutamicam saniyordum ama bi baktim zaman gecmis ve bu adam benim kalbime dusmus. Darisi basiniza insallah

Amin inşallah canım ya sevindim senin adına inşallah mutluluğun zirvesini yakalarsın bu ilişkinde:) Biliyorsun topicte neler paylaştık neler yaşadık ne günleri atlattık. O günler geçti şükür bugün regl oldum yani onun sıkıntısıymış anladım. Şimdi hiç aklıma gelmiyor gelse bile ne hüzün ne sinir napim diyorum işte hassas zamanlarda insanın başarısızlıkalrı geliyor nedense. Geçti gitti bir daha olmaması için kendime telkinler yapmam lazım:) O başladığım dediğimde ya tam sürünceme ailemi ne zaman gönderim diyor hadi hazırız desem istemeye gelecek. Bende evlilik için istek yok. Anlaşamıyor muyum anlaşırıyorum hani biraz soğuttu kendinden ama derinde bir bağ var arada garip bir şekilde. Böyle iki arada bir derede kaldım.

1 ay oldu dönmedi yalvardım yakardım umursamadı bıraktım bende artık birşey yapmam ama galiba dönmez artık bu kadar zamandan sonra

benim 2 ayı geçiyo ama hala unutamadım. beni saçma sapan bişey yüzünden bıraktı gitti :/

dönüyorlar dönüyorlar kimse merak etmesin. 3 sene önce ayrıldığım insan döndü. bu üç yıl içinde bir kere telefonda dönmek istedi, birkaç gün evvel de resmen dönme girişiminde bulundu hatta görüştük, ve duygularımın nasıl da bitmiş olduğunu gördüm. zaten benim için duygu değerini yitirmişti, sadece bir insan olarak değerliydi gözümde. ama görünce daha iyi anladım ki zerre kadar bişey kalmamış içimde. ama öbür hanzo dönmedi. dönmez tabii. hala bıraktığı yerdeyim neden dönsün. ciğersiz!

kesinlikle katılmıyorummm.... 3 sene oldu ama dönmedi:)) hem de rüyalarımda hep dönüyo olduğunu görmeme rağmen

kesinlikle katılmıyorummm.... 3 sene oldu ama dönmedi:)) hem de rüyalarımda hep dönüyo olduğunu görmeme rağmen

ben genelden bahsettim. sanırım seninki istisna. aman lanet olsun dönmesinler zaten. daha da mutsuzluktan başka bişeye yaramıyor inan. yanında olmak isteyen adam zaten yanında durur. giden defolsun gelmesin!

Slm kizlar, hiç umadiginiz anda beni sil, istemiyorum seni diye eski erkek arkadasi olan geri dönüs yapmak istedi mi ?

olmaz mı canım olmaz 2 erkek arkadşım beni terk etti bu zmana kadar biri geri döndü ki zaten bekliyodum ama geçen sene beraber olduğum kişi kesinlikle geri dönmemz diyodu 1 yıl sonra şaşrtıcı biçimde geri döndü hemde direk evlenme teklifiyle tabi kabul etmedim o ayrı :) yani erkekler dönüp dolaşıp geri geliyolar çünkü değeri kıymeti o zman anlıyolar

eğer içerisinde paylaşım cok ise mutlaka dönüyorlar..
bunu bılır bunu söylerim..
Evet döndü ama ne fayda artık ben istemiyorum Allahın cezasını..

dönüyorlar tabii ama döndüklerinde herşey eskisi gibi kalmıyor
öyle bir yıkmıştı ki giderken beni bütün paylaşımlarımızı güzel günlerimizi tek kalemde sildi bana bahaneler uydurarak gitmeye çalıştı ona inandım yanında olmayı teklif ettim ama bunları aşıp gelicem yanına diyerekk gitti....
15 gün sonra duydum ki nişanlanmışş....
hemde beni terkettiği'ne değmeyecek bir insan ile,,,
gururum yerlerdeydi ben onu çirkin boyu kısa kel demedim sevdim kızlar hep ona destek oldum..
tam 1 sene sonra da evlendi yani 2013 Haziran'da
3 ay sonra yaniii dün çarşıda benimle konuşabilmek için çarptıı şaşırdım dondum resmen içimde sevgisi kalmamıştı ama nefrette yoktu
hissiz baktım , üzülmüşş çokta umrumda
konuşmak istedi benimle uzatmayacagım kızlar oturduk biryerde yalanlarını bilmediğimi sanıyor ya dinledim gene ne yalan söyleyecek diye..
beni evlilik hayalleriyle kandırdı ailesinin içine soktu ahımı aldı bu kadar kolay değildi
bana yalvardı beni affet o kadını sevmiyorum ayrılacağım , saçların ellerin yumuşacık sevgi dolu bakışların ben seni kaybettim sen beni dolu dolu sevdin ben egolarımın kurbanı oldum senin gibi biri beni sevince kendimi birşey sandım
ama çok pişmanım ayrılacagım ve senden bir sans istiyorum vermesen bile affettiğini söyle içim rahatlasın dedii...
yok caanımmm o kadar basitti tabi dimi sen git ardından ben hep terkedilme korkusuyla bir ilişkiye başlayamayım en başta kendime güvenimi yitirdim ben ya
affettim desemde allah biliyor ya dedim allah affetsin seni
o kadına da yazıkki senin gibi bir kocası var dedim ve arkamı dönüp gittim kızlar...
rüyalarına girmişimm beter olsun hiç mutlu olmayacakki bensiz
çok şükür bu yükten kurtuldum oh..

eden buluyor kızlar evliliğinin 3. ayında köpek gibi yalvardı haysiyetsiz o karısına yazık cok yazık hemde beter olsun her nefesinde benim yaşadıklarımı yaşasınn

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…