Kimse "oh olsun" demiyor. Elbette zor bir durum. Ama siz de kanuna uygun olmayan şekilde yaptığınız ticaretin bütün suçunu siteye ya da Maliye'ye atmak yerine daha düzgün nasıl yapabilirim, buna nasıl bir çözüm bulunabilir şeklinde yaklaşırsanız bu kadar tepki almazsınız. Hem az ya da çok para kazanmış ve Maliye'ye bildirmemişsiniz hem de şimdi denetim ihtimali belirince Maliye ve siteyi suçluyorsunuz. E insanlar da haklı olarak tepki gösteriyor.
Onlar sana ulaşmadan sen onlara ulaş , vergi dairesine git vergimi ödemek istiyorum durumum yok taksitlendirin gibi taleplerde bulun ki kesinlikle yardımcı olacaklardır.
dediğiniz prosedürleri yerine getirmek için 3bin tl civarı para lazım.. acaba bu meşhur öğrenci,emekli,ev hanımının evinde kullanmadığı eşyaların toplam değeri 3bin tl edermi? sitenin kuruluş amacıyla ters düşen bir durum bu..
ebayda bile 1000 tl gibi bi kota var bunun üzerinde satış yapanlar vergi ödüyor.ama adamlar bunun uyarısını yapıyor gg gibi değil.ama tabi yurtdışında google yok onlar araştıramazlar ebay yapıyor uyarısını. ebayda satışlar biraz artsın hemen msj atıyolar sana vergini ödüyormusun.faks istiyorlar.olmadı satış yapmana engel oluyorlar. gg gibi kendi çıkarlarını düşünmüyor karşı tarafı da düşünüyor..
reelde birçok yerde kim fiş istemeden fiş veriyor? en basiti hangimiz aldığı ekmekten fiş alıyor..
hala alaycı bir şekilde, oh olsun beter olun üsluplu konuşmalarınıza şaşıyorum.bu kadarda olmaz dedirtiyorsunuz bravo!
üşenmedim gg yi kurcaladım hiçbir yerde vergiden muaf olduğunuza ya da gg nin vergi ödediğine dair bir ibare yok öncelikle
benden 7 yıldır vergi davalarına bakan insan olarak size naçizane tavsiye gerçi yukarıda bir yerde mesajım var ciddiye almamışsınız beni ama satışlarınızın miktarını en iyi siz bilirsiniz alın elinize gelir vergisi kanunu orada ilk ve ikinci maddeyi bir okuyun sonra muafiyetler kısmı var sizinki en fazla esnaf muafiyeti olabilir ki o aslında 9. madde gg de ticaret yapanlar orya girmiyor ayrıca madde 37 de ticari kazanç ve istisnaları var
şimdi sizin paniklemeden önce aylık ne kadar alış satışınız var bunun yoğunluğu ne bunları tespit edip kzancın ticari nitelikte olup olmadığını tespit etmeniz gerek ondan sonra endişelenmeye başlayın vergi daireleri ticari kazanç kabul etmediği şeyi vergilendirmez şöyle bir örnek vereyim siz arsanızı müteahhite verir iki tane ev alır müteahhitten bunun birinde oturur birini satarsanız siz ticari iş yapmış sayılmazsınız ama arsadan size 100 den fazla ev kalmışsa ve siz bunları satıyorsanız bu artık ticari kazançtır (aynen yaşanmış dava konusu yapılmış ve kaybedilmiş bir örnektir)
eğer kazancınız ticari kapsamdaysa üzgünüm ama verginizi ödemeniz lazım maliye son 5 yıl için vergi salmaya ve ceza kesmeye yetkilidir
tekraren söylüyorum eğer size ceza gelirse öncelikle uzlaşma denen bir yol var o yol açıksa o yola başvurup cezayı indirmeye çalışın yok eğer uzlaşamazsanız da ihbarname elinize gelince 30 gün ödeme emri gelirse 7 gün süreniz var mutlaka ama mutlaka dava açın eğer maliye size vergi salarsa gg deki kazancınız ticari olup olmadığını, size kesilen verginin haklı olup olmadığını belirleyecek tek makam vergi mahkemeleridir.
şimdiden de strese girmeyin zaten 250 TL kar elde eden bir kişiye 300.000 TL ceza vergi felan gelmez daha önce de yazdım size yaptığınız işlemlerde kesmediğiniz faturalar vermediğiniz beyannameler için özel usulsüzlük cezası kesilecek sonra da yapılan satış incelenip giderleriniz düşülerek bir kazanç hesaplanacak
ama vergi dairesi bu kazancı inceleme yapmadan takdir komisyonu eliyle de yapabilir bu kişi burada bu kadar satış yapmışsa bu kadar kar etmiştir şeklinde belirleme yapan maliye birimleri var bu durumda da gene dava açacaksınız
bence gg yi suçlamak yerine biraz sakinleşin ve ceza kesilirse ne yapabileceğinizi detaylı olarak araştırın
yazdıklarım kafanızı karıştırmış olabilir çünkü soyut şeyler anlatıyorum ama umarım en azından yol gösterici olur
1senedir ürün satıyorum toplam ciro 22.300 tl
kar 7210.
gg gideri 4270
bana kalan net kar 2940 tl.
aylık ortalama kazancım 250 tl. ne kadar ceza alırım tahmini. bu konularda bilginiz var sanırım.yanıtlarsanız sevinirim
Valla oturduğun yerden iyi para kazanıyorsun....
Biliyormusun ki.. Sabah 8 akşam 8 çalışıp eline net 600 tl geçen bir adam ne kadar vergi veriyor biliyormusun?? Anlatayım....
600 net eline geçen....
117 ssk payı
8 işsizlik kesintisi
106 gelir vergisi
5 damga vergisi....
Bu adam salak değil, siz cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorsunuz... O yasal olanı yapıyor, siz yasalara aykırı ticaret yaıyorsunuz. Vergi kaçırıorsunuz..
Vergi kaçakçılığı da bir suçtur.. İşadamı da olsan öğrenci de olsan ev hanımı da olsan emekli de olsan vergi kaçırak bir suçtur....
biliyorum biliyorum ben 13 yaşımdan beri çalışıyorum
iyi kazandığım konusuna gelince emeğimin yanında 250 çok değil bana göre.günde 6 saat net başındayım.beyin yorgunluğu beden yorgunluğundan daha kötü..
Vala hangisinin daha kötü olduğu tartışılır... İnsanlar eşşek gibi çalışıp hem bedeni hem beyni yorulurken zaten 3 kuruş olan maaşlarının Yarısına vergi adı altında daha ellerine geçmeden el konuluyorsa.. Ve bu insanlar vergi devlete olan borcumuzdur deyip ses çıkarmıyorlarsa... Sizin oturduğunuz yerden o çok kıymetli beyninizi yorarak kazandığınız paranın da vergisi olmalı değil mi????
O çok kıymetli beyninizi sadece para kazanmak için değil biraz da hukuka uygun bişey yapıyormuyum diye sorgulayarak yorsaydınız bu duruma düşmezdiniz...
Lütfen kendinizi zavallı madur gibi göstermeye devam etmeyin, komik oluyorsunuz..
Siz madur yada zavallı değil, sistemin eksiğinden yararlanıp cin olmadan adam çarpmaya kalkan vegi ödemeden ticaret yapan kar elde eden bir uyanıksınız....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?