How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Arkadaşlar çok önemli! belkide senin yada tanıdıkların içinde önemlidir.lütfen okuyun

Madem gg ye ödediğinizin yarısını bile kazanamıyordunuz neden devam ettiniz acaba satışlara.
Kusura bakmayın ama çok iyi olmuş bu denetlemeler.
Eğer ihtiyacınız varsa üni. öğrencilerine güzel işler var. Tezgahtarlık, garsonluk vs vs. Hepsi de kanuna kurala uygun şekilde. Ama elbette bu daha kolay geliyor herkese.
Bende satış yapıyorum ama sattığım ürünlerin hepsinin fişini faturasını yolluyorum. Çünkü dükkanımdan çıkıyor ürünler. Ben vergimi verir kazanırken siz neden vergi vermeden kazanın ki.
Ortada bir haksızlık varsa bu size değil bizim gibi vergi verenlere yapılıyor.
Dava açsanızda bişiy olacağını sanmam. Açıkca yazmış adamlar. Biz buluşturan bir platformuz.

inanın bizim ödediğimiz paralarda az değildi bi mağaza açmayla çokta farklı değil..
250 tl dükkan ücreti ödüyordum ayda. listelemelerede 200-300 tl arası.
%10 gg komisyonunuda vergi, olarak düşünürsek normal bir mağazadan hiçbir farkı yok . benim gg ye ödediğin yarısını kazanamadım bile...

maliyeninde yaptığını onaylamıyorum.geçmişe vergi koyup 50-60 bin insanı borçlu duruma sokmak insafsızlık. yeni bi düzenleme yapıp bi uyarı getirip bundan sonra satanlar vergi ödeyecektir. kabul eden öder ödemeyen bırakır işi..yazık günah bunca insana.çok yakında ggde kullanmadığı eşyalarını satan öğrenci,ev hanımı emekli,işsiz vs maliyenin verdiği cezayı ödeyemeyince intihar etti diye gazete başlıklarını görürseniz hiç şaşırmayın. ben şimdi günlerdir durumu aileme nasıl anlatacağımı düşünüyorum.onlara destek olayım okul harçlığım çıksın diye başladım şimdi bunu duyarlarsa biterim.eyvahedigeldismile hiçbir şekilde bu parayı ödeyecek maddi durumum yok....Allah yardımcımız olsun:gitme:..

İşte anlamadığınız bu. Maliye geçmişe dönük vergi koymuyor. Bu yeni çıkmış bir yasa değil. Geçmişte ödemeniz gerekirken ödemedğiniz vergiyi (yani kaçırdığınız vergiyi) yaptığı denetimlerde tespit edip şimdi kanuni faizi ve cezasıyla birlikte istiyor. Siz zaten ödemek zorundaydınız bunu.

inanın bizim ödediğimiz paralarda az değildi bi mağaza açmayla çokta farklı değil..
250 tl dükkan ücreti ödüyordum ayda. listelemelerede 200-300 tl arası.
%10 gg komisyonunuda vergi, olarak düşünürsek normal bir mağazadan hiçbir farkı yok . benim gg ye ödediğin yarısını kazanamadım bile...

maliyeninde yaptığını onaylamıyorum.geçmişe vergi koyup 50-60 bin insanı borçlu duruma sokmak insafsızlık. yeni bi düzenleme yapıp bi uyarı getirip bundan sonra satanlar vergi ödeyecektir. kabul eden öder ödemeyen bırakır işi..yazık günah bunca insana.çok yakında ggde kullanmadığı eşyalarını satan öğrenci,ev hanımı emekli,işsiz vs maliyenin verdiği cezayı ödeyemeyince intihar etti diye gazete başlıklarını görürseniz hiç şaşırmayın. ben şimdi günlerdir durumu aileme nasıl anlatacağımı düşünüyorum.onlara destek olayım okul harçlığım çıksın diye başladım şimdi bunu duyarlarsa biterim.eyvahedigeldismile hiçbir şekilde bu parayı ödeyecek maddi durumum yok....Allah yardımcımız olsun:gitme:..

Sitede satış yapabilmek adına gittigidiyor'a yaptığınız ödeme başkadır, devlete ödemeniz gereken vergi başkadır, sitenin sizden aldığı komisyonlardan kendi vergisini ödemesi başkadır, bunu anlamış olmanız gerekirdi. Ödediğiniz komisyonu vergi olarak falan düşünemezsiniz.

Ödediğinizin yarısını bile kazanamazken satış yapmaya devam etmenizi geçtim, madem siteyi o kadar aktif kullanacaktınız, mükellef olup işi hukukuna uygun yapsaydınız... Maliye kimseye "neden gittigidiyor üzerinden satış yapıyorsun?" demiyor, insanlar yine para kazanacak, öğrenciler yine harçlıklarını çıkaracaklar, ama yasal olarak. Zaten maliye süreklilik arz eden satışları kurcalıyor, tek tük bir şey sattı diye kimsenin ensesinde bitmez, ama işi ticarete dökenler telaşlanmakta haklılar, ve bunu hak ettiler. Tek tek vergi dairesine çağrılacaklar, ellerinde satışlarının, sitedeki mesajlaşmalarının dökümü olan maliyecilere bütün satışlarının hesabını tek tek verecekler, usulsüz satışların cezasını ve geçmiş vergi borçlarını ödeyecekler.

İnsanların çaresizliklerine üzülmüyor değilim, ama bu kadar insan internet üzerinden çatır çatır satış yapıp para kazanmayı çok iyi biliyorken ticari kazancın vergilendirilmesi gerektiğini bilmiyor olamaz, bu kadar da bilinçsizlik olamaz, o yüzden yok harçlığını çıkaran üniversite öğrencisi, yok evine katkıda bulunan ev hanımı diye olayı dramatize etmeye çalışmak çok anlamsız. İsteyen istediği kadar para kazansın gözümüz yok, ama durup düşünecektiniz ben ne yaptığımın farkında mıyım, bu işler kitabına uygun mu diye.

Allah herkesin yardımcısı olsun. Ama bir vatandaş olarak ben bu gelişmeden son derece memnunum, geç de olsa birileri bu kayıt dışı kazançlara dur diyor. Ne yaptığını bilen ve işini doğru yapanlar da bu esnada satış yapmaya devam ediyor, korkacak bir şeyleri yok...

Ben de dün gg'den bir satıcıyla konuştum. Çok ciddi vergi cezası gelmiş, pazarlıkla bir kısmını indirmişler. Bir aydır uğraşıyorum diyor adam. İzmir'den bir satıcı o da. Allah kolaylık versin herkese. Tabii ki vergilerin ödenmesi gerekir. Ama gg'nin de zamanında uyarması, vergi ödemelerini hatırlatması gerekirdi bence.

Ben de dün gg'den bir satıcıyla konuştum. Çok ciddi vergi cezası gelmiş, pazarlıkla bir kısmını indirmişler. Bir aydır uğraşıyorum diyor adam. İzmir'den bir satıcı o da. Allah kolaylık versin herkese. Tabii ki vergilerin ödenmesi gerekir. Ama gg'nin de zamanında uyarması, vergi ödemelerini hatırlatması gerekirdi bence.

nihayet beni anlayan biri çıktı sağol canım..

giderimin çok olması hiç kazanamıyorum anlamına gelmez. 750 tl kar varsa bunun 500 ü siteye gidiyor 250 kalıyor bana...

nihayet beni anlayan biri çıktı sağol canım..

giderimin çok olması hiç kazanamıyorum anlamına gelmez. 750 tl kar varsa bunun 500 ü siteye gidiyor 250 kalıyor bana...

İşte o 250'nin de vergisini ödemeniz gerekirdi. Zamnında ödemediyseniz şimdi devletin faiziyle birlikte istemesinden daha doğal ne olabilir?

bence bu yapılan yanlış bi davranış değil, devlet tarafından bu tür uygulamalar yapılması son derece doğru. bi kere faturasız ürün satmak doğru değil, bu işi ticari anlamda yapıyorsanız ilk başta iyce araştırmanız, eksisini artısını iyce ölçüp tartıp ona göre başlamanız gerekliydi. faturayla ürün satıp vergi ödeyen insanların hakkını yemiş oluyorsunuz bi yerde. bence yapılan hareket aa çok yanlış diye nitelendirilmemeli. bu da benim görüşüm...
bence sizin karınız çok daha fazla 500 tl kadar da değil, 750 tl'lik üründe, ciddi karlar elde ediliyor bunun da vergisinin verilmesi gerekirdi...

Bildiğim kadarıyla maliye kimseyi tek tek yanına çağırıp uğraşmak zorunda değil, ceza tutarını olduğu gibi eve de yollayıp ödetebilirler, ama birebir konuşup insanlara çok yardımcı oluyorlarmış. Geçmiş vergi borçlarını affetmiyorlarmış ama usulsüzlük cezası olan yanlış satış başı olan 160 küsür liraların toplamından bayağı bir indirim yapıyorlarmış. Buna seviniyorum. O yüzden çağrılan varsa mutlaka ama mutlaka görüşmeye gitsin, bu gerçekten bir lütuftur. Hâlbuki kanun belli düzen belli, yok ben vergi vermem gerektiğini bilmiyordum, yok gittigidiyor bunu belirtmemiş gibi bahaneler maliyeyi bağlamaz.

Evimin balkonuna "atlamayın, ölebilir veya sakat kalabilirsiniz" yazısı asmadım ama kimse atlamıyor aşağı. Otogargara'da geçen replikteki gibi, "Allah sana akıl vermiş, yer çekimi vermiş, aklını kullanıp beşinci kattan aşağı düşmeyeceksin"

bence sizin karınız çok daha fazla 500 tl kadar da değil, 750 tl'lik üründe, ciddi karlar elde ediliyor bunun da vergisinin verilmesi gerekirdi...

yalan mı söylüyorum karımı. benim giderim çok fazla diyorum..ne niyetle açtım yazıyı nerelere geldi konu.. tamam destek olmayacaksınız bırakın eleştirmeyinde sıkıldım ,zaten sıkıntıdayım..

ya diğer konulara hiç girmek istemiyorum,ama gg'nin vergi hatırlatması veya faturalarla ilgili uyarılar hatırlatmalar yapması gerekirdi bence.bana 3 günde bir mesaj geliyor,yok bilmemne olunca %5 az ödüyormuşsun,yok bilmemhangi karta taksit yapıyormuş,bunları yazmayı becerebilen,uğraşabilen site,müşteri memnuniyeti için hatırlatmalar yapabilirdi,benim babam bile işyerinin heryerine asmış vergilerle ilgili uyarılar,halbuki adam kendi vergisini ödeyor zaten,sadece işyerine çok işadamı gelip gittiği için hatırlatma olsun diye asıyor uyarıları,onu bağlamadığı halde.

ticaret falan işin o kısmına girmiyorum,ama gg'un bu konuda masum olduğunu da düşünmüyorum..

Duygusal yaklaşmayı gerektirecek bişey yok ortada.
Gittigidiyor sadece kurduğu basit ve neredeyse sıfır gider sistemiyle ürün yada hizmet satmadan müthiş paralar kazandı kazanıyorda. Hiç bir sorumluluğu yok ne alıcı ne satıcı. Böyle sıkı bir denetime girmeyi hakediyordu.
Gittigidiyorda satış yapanlarda masum değil. Öğrenci yada emekli olmak kanunsuz iş yapabileceğiniz anlamına gelmez sonuçta. Eğer ticari bir alışveriş söz konusuysa fatura kesip vergisini ödemek zorundasınız. Bu şekilde haksız kazanç sağlamış oluyorsunuz. Şimdi ceza geliyor diye veryasın etmek anlamsız.

Evimin balkonuna "atlamayın, ölebilir veya sakat kalabilirsiniz" yazısı asmadım ama kimse atlamıyor aşağı. Otogargara'da geçen replikteki gibi, "Allah sana akıl vermiş, yer çekimi vermiş, aklını kullanıp beşinci kattan aşağı düşmeyeceksin"

satıcıların %90 ı sakat kalmayınca bilemedik sakat kalırmıyız. o kadar çok atlayan vardı ki!
hepimiz aptaldık! siz haklısınız..

ışte o 250'nin de vergisini ödemeniz gerekirdi. Zamnında ödemediyseniz şimdi devletin faiziyle birlikte istemesinden daha doğal ne olabilir?

hangi yetkiyle fatura kesecektim. ? anlatamıyorum ben sanırım. biz gg nin hatasının kurbanı olduk. gg vergileri kendi ödüyordu güya! gg başlarda 2.el üzerine kurulmuş bir siteydi sonradan sıfır ürünler yer aldı..
peki 2. el ürünleri kim satar firma sahiplerimi? hayır !
ev hanımı, öğrenci, emekli,işsiz vs vs . bu kişiler nasıl fatura kesekler söyler misiniz?

ya diğer konulara hiç girmek istemiyorum,ama gg'nin vergi hatırlatması veya faturalarla ilgili uyarılar hatırlatmalar yapması gerekirdi bence.bana 3 günde bir mesaj geliyor,yok bilmemne olunca %5 az ödüyormuşsun,yok bilmemhangi karta taksit yapıyormuş,bunları yazmayı becerebilen,uğraşabilen site,müşteri memnuniyeti için hatırlatmalar yapabilirdi,benim babam bile işyerinin heryerine asmış vergilerle ilgili uyarılar,halbuki adam kendi vergisini ödeyor zaten,sadece işyerine çok işadamı gelip gittiği için hatırlatma olsun diye asıyor uyarıları,onu bağlamadığı halde.

ticaret falan işin o kısmına girmiyorum,ama gg'un bu konuda masum olduğunu da düşünmüyorum..

evet kesinlikle.sigara konusu mesela herkes bilir kapalı alanda içilmesinin ceza olduğunu. ama heryerde asılıyor değil mi? asmayan kişilerde ceza alıyor!

kendi çıkarları söz konusu iken günde 5-10 kez msj atmasını bilen gg neden bir tane uyarı yapmadı şimdiye kadar! tabiki yapmaz. çünkü %90 faturasız çalışıyor. böyle bir uyarı yapsa gg anında bitcek tabi!

Bende Ingiltere de Ebay den satis yaptim ama kotayi gecince kendime bir muhasebeci tuttum vergimi odedim hem, Turkiye den getirdigim urunler icin hem ikinci el esyalar icin ayrica ebay e %10 kismini.... Bu durumu kendim arastirdim . Ebay den bir uyari almadim biliyordum ki bir satis bir kazanc varsa bunun bana dusen kismini odemeliydim(bu ulkedeki kanunlar inanin Turkiye den daha sert).Bu sene kurdugum sirket uzerinde satislarima basladim isim daha kolaylasti.Oncelikle gecmis olsun.Burada suclu birazda sizsiniz okuyorsunuz ev hanimi emekli vs diye tanimladiginiz insanlardan daha bilincli olmalisiniz.Demissiniz ki okul masrafimi karsilamak ve aileme yardimci olmak icin yurtdisindan getirttigim esyalari sattim.Bu bir ev haniminin ikinci el cantasini bir emeklinin sattigi baska bir maldan daha farkli siz ticaret yapmissiniz bir gelir elde etmissiniz iste bu noktada devletin vergi kanunlari devreye girmesi normal ama surada bir nokta var GG size bir uyari maili gonderebilirdi talihsizlik ve tedbirsizlik olmus Siz akilli ticaret yapabilecek,yurtdisindan gelen mallari satabilecek kapasitede oldugunuza gore bir sekilde bu durumu arastirmaliydiniz.Madem cok kazanmadiniz neden satisa devam ettiniz.Bu kismi anlattiginizla celisiyor

Son düzenleme:
ayyyy çok kötü olmuş ya ilk defa duyuyorum senden ...bilmiyorumkismileyazık artık ya millet bir şekilde hayatını kazanmaya çalışıyo dediğin gibi valla bu gidişle midemizdeki lokmayı ellerini sokup alacaklar sonumuz hayrolsun ..devam edin mücadelenize soygun bu ya uyarmak zorundalar bence bir şekilde....inşallah bişey olmaza.s.:oklava:

hangi yetkiyle fatura kesecektim. ? anlatamıyorum ben sanırım. biz gg nin hatasının kurbanı olduk. gg vergileri kendi ödüyordu güya! gg başlarda 2.el üzerine kurulmuş bir siteydi sonradan sıfır ürünler yer aldı..
peki 2. el ürünleri kim satar firma sahiplerimi? hayır !
ev hanımı, öğrenci, emekli,işsiz vs vs . bu kişiler nasıl fatura kesekler söyler misiniz?

Söyleyeyim.

Satışlarına devam etmek isteyenler bir muhasebeciye gidecek, vekalet verme, noter işlemleri vs vs gibi birtakım prosedür sonrası vergi dairesine kayıt olacak. Açılışı yapılınca bir matbaa ile anlaşıp fatura koçanı bastıracak. Tabi bir de yazar kasa alma zorunluluğu var, bu kadar. Ha tabi bir de satılan ürünlere fatura kesebilmek için ürünlerin faturalı gelmesi lazım, yoksa naylon fatura suçuna girer. Artı, yurt dışından ürün alıp faturalı satmak isteyen çıkarsa gümrük vergisi de ödeyecek. Satışlar usulüne uygun yapılacak, muhasebeci vergilerin tutarlarını hesaplayacak onlar ödenecek falan filan. Aşağı yukarı bu benim bildiğim, eksiği gediği olabilir, oturup araştırmış değilim ama hemen hemen böyledir yani.

Şimdi ben bırak satış yapmayı, internet üzerinden çöp bile almamış biri olarak bunları az çok biliyorken bu işe kalkışmış birinin bunları öğrenmesi çok mu zor? Vergi dairesine bir şey bilmeksizin başvurulsa bile adamlar yönlendirir, yardımcı olur. gittigidiyor sizden kazandığı paranın vergisini ödüyor, sizin verginizi ödemesi gibi bir durum olabilir mi Allah aşkına, keşke insanlar sorsalardı site yönetimine de bilinçlenselerdi, belki ayaklarını denk alırlardı. Sitenin de ahlâken bu gerçeği kullanıcılarının gözüne sokması gerekirdi buna katılıyorum, ama buna mecbur değil, insanların bilgisizliği gittigidiyor'u bağlamaz. Ama yine de vergi dairesi bu sebeplerden dolayı insaflı davranıp vergi borcu kısmından değil de ceza kısmından epey indirim yapıyormuş, umarım konu sahibi de vergi memurları ile uzlaşıp mâkûl bir para öder.

Ama şu da var ki, bunlar daha 2009 denetimleri, bir uyarı niteliğinde. 2010 denetimleri 2011 yılında olacakmış ve asla indirim falan söz konusu olmayacakmış. O yüzden hakkıyla para kazanmak isteyenler neyi nasıl yapacaklarını bir zahmet öğrenmek zorunda. O meşhur ev hanımları, öğrenciler, işsizler emekliler falan gittigidiyor.com'un yanında google.com'u da biraz kurcalamak, maliyeye danışmak, mükellef olmak durumunda kalacak. Ticaret yapmak çocuk oyuncağı değil çünkü.

Söyleyeyim.

Satışlarına devam etmek isteyenler bir muhasebeciye gidecek, vekalet verme, noter işlemleri vs vs gibi birtakım prosedür sonrası vergi dairesine kayıt olacak. Açılışı yapılınca bir matbaa ile anlaşıp fatura koçanı bastıracak. Tabi bir de yazar kasa alma zorunluluğu var, bu kadar. Ha tabi bir de satılan ürünlere fatura kesebilmek için ürünlerin faturalı gelmesi lazım, yoksa naylon fatura suçuna girer. Artı, yurt dışından ürün alıp faturalı satmak isteyen çıkarsa gümrük vergisi de ödeyecek. Satışlar usulüne uygun yapılacak, muhasebeci vergilerin tutarlarını hesaplayacak onlar ödenecek falan filan. Aşağı yukarı bu benim bildiğim, eksiği gediği olabilir, oturup araştırmış değilim ama hemen hemen böyledir yani.

Şimdi ben bırak satış yapmayı, internet üzerinden çöp bile almamış biri olarak bunları az çok biliyorken bu işe kalkışmış birinin bunları öğrenmesi çok mu zor? Vergi dairesine bir şey bilmeksizin başvurulsa bile adamlar yönlendirir, yardımcı olur. gittigidiyor sizden kazandığı paranın vergisini ödüyor, sizin verginizi ödemesi gibi bir durum olabilir mi Allah aşkına, keşke insanlar sorsalardı site yönetimine de bilinçlenselerdi, belki ayaklarını denk alırlardı. Sitenin de ahlâken bu gerçeği kullanıcılarının gözüne sokması gerekirdi buna katılıyorum, ama buna mecbur değil, insanların bilgisizliği gittigidiyor'u bağlamaz. Ama yine de vergi dairesi bu sebeplerden dolayı insaflı davranıp vergi borcu kısmından değil de ceza kısmından epey indirim yapıyormuş, umarım konu sahibi de vergi memurları ile uzlaşıp mâkûl bir para öder.

Ama şu da var ki, bunlar daha 2009 denetimleri, bir uyarı niteliğinde. 2010 denetimleri 2011 yılında olacakmış ve asla indirim falan söz konusu olmayacakmış. O yüzden hakkıyla para kazanmak isteyenler neyi nasıl yapacaklarını bir zahmet öğrenmek zorunda. O meşhur ev hanımları, öğrenciler, işsizler emekliler falan gittigidiyor.com'un yanında google.com'u da biraz kurcalamak, maliyeye danışmak, mükellef olmak durumunda kalacak. Ticaret yapmak çocuk oyuncağı değil çünkü.

dediğiniz prosedürleri yerine getirmek için 3bin tl civarı para lazım.. acaba bu meşhur öğrenci,emekli,ev hanımının evinde kullanmadığı eşyaların toplam değeri 3bin tl edermi? sitenin kuruluş amacıyla ters düşen bir durum bu..
ebayda bile 1000 tl gibi bi kota var bunun üzerinde satış yapanlar vergi ödüyor.ama adamlar bunun uyarısını yapıyor gg gibi değil.ama tabi yurtdışında google yok onlar araştıramazlar ebay yapıyor uyarısını. ebayda satışlar biraz artsın hemen msj atıyolar sana vergini ödüyormusun.faks istiyorlar.olmadı satış yapmana engel oluyorlar. gg gibi kendi çıkarlarını düşünmüyor karşı tarafı da düşünüyor..

reelde birçok yerde kim fiş istemeden fiş veriyor? en basiti hangimiz aldığı ekmekten fiş alıyor..
hala alaycı bir şekilde, oh olsun beter olun üsluplu konuşmalarınıza şaşıyorum.bu kadarda olmaz dedirtiyorsunuz bravo!

Son düzenleme:
dediğiniz prosedürleri yerine getirmek için 3bin tl civarı para lazım.. acaba bu meşhur öğrenci,emekli,ev hanımının evinde kullanmadığı eşyaların toplam değeri 3bin tl edermi? sitenin kuruluş amacıyla ters düşen bir durum bu..
ebayda bile 1000 tl gibi bi kota var bunun üzerinde satış yapanlar vergi ödüyor.ama adamlar bunun uyarısını yapıyor gg gibi değil.ama tabi yurtdışında google yok onlar araştıramazlar ebay yapıyor uyarısını. ebayda satışlar biraz artsın hemen msj atıyolar sana vergini ödüyormusun.faks istiyorlar.olmadı satış yapmana engel oluyorlar. gg gibi kendi çıkarlarını düşünmüyor karşı tarafı da düşünüyor..

reelde birçok yerde kim fiş istemeden fiş veriyor? en basiti hangimiz aldığı ekmekten fiş alıyor..
hala alaycı bir şekilde, oh olsun beter olun üsluplu konuşmalarınıza şaşıyorum.bu kadarda olmaz dedirtiyorsunuz bravo!

Kimse "oh olsun" demiyor. Elbette zor bir durum. Ama siz de kanuna uygun olmayan şekilde yaptığınız ticaretin bütün suçunu siteye ya da Maliye'ye atmak yerine daha düzgün nasıl yapabilirim, buna nasıl bir çözüm bulunabilir şeklinde yaklaşırsanız bu kadar tepki almazsınız. Hem az ya da çok para kazanmış ve Maliye'ye bildirmemişsiniz hem de şimdi denetim ihtimali belirince Maliye ve siteyi suçluyorsunuz. E insanlar da haklı olarak tepki gösteriyor.

Back