ben bu konuyu siz gelipte benim moralimi bozun diye açmadım. samimiyetime inanmak zorunda değilsiniz tabi, o zamanda yorum yapmayın. amacım vergi kaçırmak olsa bu işi reelde yapardım. karımın 2 katını siteye ödeyerek değil..
insan karşısındakini kendi gibi bilirmiş! beni tanımadan hakkımda yorum yapma hakkını nerden buluyorsunuz. daha yorum yapmazsanız sevinirim!
vereliniortakBenim için sanalda da reelde de satış yapıp kar edip vergisini ödemeyen vergi kaçakçısıdır.. Ve benim açımdan vergi kaçakçılığ ahlaksızlığın daniskasıdır. ha 3 lira olmuş ha 5 ira ha 5 trilyon farketmez....
Valla ben karşımdakini kendim gibi bilebleceğim bir dünyada yaşamayı çok isterdim ama maalesef herkes birbirinden çoook farklı ve maalesef birçok insan da benim gibi ticari ahlak sahibi değil....
Sizi tanımadan hakkınızda yorum yapmıyorum...
rtada yürütmüş olduğunuz ticari bir faaliyet var... Bu faaliyetten para kazanıyorsunuz... Ve kazandıınız bu paranın bir vergisi olmalı.... Bunu öderseniz iyi vatandaş dürüst ve ahlaklı satıcı olursunuz.. Ödemezseniz vergi kaçakçısı....
Ama hem ödemeyip hem ben öğrenciyim ben kar etmedimki ettiğim karın da yarısını xx siteye verdim derseniz bu sizi hem vergi kaçakçısı hem de ajitasyon yapan biri yapar...
Ben sizi tanımadan değil sizin yaptığınız iş ve kendinizi savunmaya kalkışınızda kullandığınız cümlelere dayanarak eleştirdim.. Benim gibi yorumlayanlar da oldu, tek böyle düşünen ben değilim....
Ayrıca herhangi bir konu açarken herkesin sizi pohpohlayacağı yanılsamasıyla değil, her türlü yoruma hazır olarak açmalısınız....
Ben gayet gerçekçi ve objektif bir yotum yaptığımı düşünüyorum.... Ben sabah 8 akşam sekiz çalışıp (fazlasıyla beynimi ve bedenimi yorarak) maaşımın yarısını daha elime geçmeden devlete vergi diye ödüyorsam, siz de kazandığınızın gereken kısmını ödeyeceksiniz....
Benim bu gerçekçi yorumum sizin hoşunuza gitmemiş olabilir çünkü işinize gelmiyor, ama bu benim yorumumun gerçekçi oluşunu değiştirmez....
Siz beğensenizde beğenmesenizde benim yorumum ve sizin hakkınızdaki fikrim budur, ve çok şükür ki fikirlerimi (hakaret etmediğim sürece) özgüzce beyan edebileceğim bir ülkede yaşıyorum....
Haa size böyle bir eleştiri yazdım diye de ceza alırsam boynum kıldan ince, kurallara bilerek yada bilmeyerek uymadıysam site kurallarını ihlal ettiysem cezamı keserler ben de paşa paşa razı olurum....
Tıpkı benim gibi size vergi cezası kesilecekse siz de buna paşa paşa razı gelecek ve ödeyeceksiniz çünkü bilerek yada bilmeyerek kauna aykırı vergi vermeden gelir elde ettiniz....
Siz nasıl gittigidiyoru ama bana söylemediler beni uyarmadılar ama ben öğrenciyim ama ben harçlık için yaptım diye suçlayarak bu cezadan kurtulamazsanız ben de ama ama ama diyerek cezadan kurtulamam.. Bunu bildiğim için de boşu boşuna kendimi acındırmaya çalışıp ajitasyon yapmam paşa paşa cezam neyse çekerim....
Siz de lütfen çekin cezanızı..
Hiçbir suç cezasız kalmasın....
Eleştirmek neyse de oh olsun falan diyenler olmuş. Ne olursa olsun konu sahibi vergisini bir şekilde ödeyecek zaten ya da ceza alacak bu kadar acımasız olmaya gerek yok ki. =)
Ama daha önce de dediğim gibi, bilinçli bir vatandaş olarak bu denetimlerin nihayet başlamasından çok mutluyum, ve "ne koparsak kârdır" diyerek haksız kazanç sağlayan insanlara da cidden oh olsun diyorum, evet.
deniz baris bilginizi neden paylasmak icin paylasmiyorsunuz? yada yardimci olmak icin? Cogu yorumlariniz dogru bilgi icerdigi halde uslup ve yaklasim o kadar itici geliyorki. Bunada tane tane kulp takarsiniz soylemeden edemedim! objektifim :)
Benim konusahibine yaptığım yorum sizleri niçin bu kadar ilgilendiriyor anlamadım ama neyse madem bana laf söyleme dercindesiniz cevap vereyim.... Kulp takmamı çok isterseniz takarım....
Ben bilgilerimi bu forumda brçok başlık altında gayet de paylaşıma açık olarak paylaştım... Bu forumda insanlar birbirine kayıtsız şartsız yardım edecek diye bir kural yok... Burası bir yardımlaşma derneği değil, paylaşım sitesi.. Paylaşımlarımla direkt olmasada dolaylı olarak birçok arkadaşıma da yardımcı olduğumu düşünüyorum....
Mesela bu konuda bana özel de mesaj atıp ben de avondan alış veriş yapıyorm acaba benim de vergi ödemem gerekir mi diye sorup, bunu araştıracak olan ve eğer ödemesi gerekiyorsa ödeyecek ve cezadan kurtulacak olan bir arkadaşımız var...
Bu yardım değil de nedir???
Beni uüslubumu da yargılayacak olan mercii aalesef siz değilsinz, lütfen üzerinize vazife olmayan işlere girmeyin... Benim üslubum gayet net ve gerçekçi, kime itici geliyorsa onun işine gelmeyen bişeyler vardır diye düşünürüm....
Amacım itici olmak falan değil, sadece doğru bilgiyi ve çoğu zaman çoğumuzun hoşuna gitmeyen acı gerçeklere işaret etmek...
Bu sayede belki bazıları itici bulup bozuluyor ama bazıları da aaa böylemiymiş deyip bundan sonra daha dikatli davranıyorlar....
Zaten benim amacım da ayyy doğru söylüyorsun ama çok itici söylüyorsun, bi dövmediğin kaldı, beni eleştireceksen yorum yapma, moralimi boz diye açmadım bu konuyu diyenlerle değil yaa bu kadın bişeyler anlatıyor bağırıp çağırıyor ama doğru söylüyor galiba dur bi araştırıyım diyenlerle paylaşım yapıyorum....
Onlar beni daha çok ilgilendiriyo..
Varsın itici olayım, varsın gıcık olayım... Varsın 9 köyden kovulan olayım.... Çok da önemli değil benim için... Ben bu forumda ayyy canım ne güzel de yorumlar yapıyosun, ahhh ne güzel de yardımcı oldn, ne kaaan güzel pohpohladın beni denilsin diye paylaşım yapmıyorum....
Neyse konuyu daha fazla saptırmıycam... Beinmle yada yorumlarımla ilgili bir sorununuz varsa benimle özel iletişime geçebilirsiniz, farklı topikler içerisinde ikili diyaloğa girmek pek istemiyorum....
Tamam iyi niyetlisiniz anlıyoruz da, bu kadar agresif olmayın. Bayan bir şey dememiş sadece üslubunuzun itici olduğunu söylemiş. Belki agresifte diyebilirdi. Doğru söylediğiniz için değil kırmızıyla vurguladığım gibi konuştuğunuz için agresif olduğunuzu düşünüyorum şahsen. Bu kadar gergin olmaya ne gerek var, ufacık şeye bile oturup yarım sayfa cevap yazmışsınız. Daha rahat olalım, hep beraber değil miyiz sonuçta olumunekankayizsmile
Bir üstüne vazife olmayan kişi vakası daha...
Pardon ama niçin sıraya girip kime yorum yazdıysam eleştiriyorsunuz??
Konu sahibine yorum yaptım, konu sahibi ile aramda olan diyaloğa biri karıştı iticisin dedi... Bana itici diyene cevap verdim öteki geldi agresifsin dedi......
Evet dönem dönem agresif oluyorum, özellikle de doğruyu söylediğim zamanlarda işine gelmeyen birileri ama ama ama diye savunmaya geçtiğinde, bana iticisin falan gbi kelimeler sarfettiklerinde agresifleşiyorum...
Yapım bu.... BUna da bi itirazınız yoktur umarım...
Bu konu altında da son yazımdır bu..
Benim tek söylediğim şu:
Ortada kanunsuz şekilde vergisi ödenmeden kazanılmış bir para var... Bu da cezasız kalamaz, kalmamalı.....
biliyorum biliyorum ben 13 yaşımdan beri çalışıyorum
iyi kazandığım konusuna gelince emeğimin yanında 250 çok değil bana göre.günde 6 saat net başındayım.beyin yorgunluğu beden yorgunluğundan daha kötü..
Deniz baris dogru bilgi verdiginiz cok konu var bunu belirttim hatta kendi actigim bir konudada yaptiginiz yorumlar kayde alinacak degerdeydi! bunu ozellikle belirtmek istedim.
Yardim dernegi degil! tartisma yeri hic degil asagilama yeride degil ona kaldiktan sonra "derdim var" kosesi ve ne yaziyor ? bugun caninizmi sikkin buyrun paylasma alaniniz! :)) buyrun azar yeri demiyor yani.. Simdi ozeldeki mesajlasmalarinizdan ornek vermeniz gereksiz ben sadece genelde cogu yorumlarinizin kirici oldugunu soyluyorum. Konu sahibi haksiz bunu kabul ediyoruz anlamak istemiyor bu'da dogru ama ben onu azar edememki?! yada anlamiyor diye ona kirici sozler sarfedememki.. yada bildigimi soyledim inat ediyorsa mecburmuyum dogru soylemek adina onu asagilamaya.. vergi odemsi gerek bu kizcagizin bu bir aci gercektir sizin uslubunuz bir gercegi aci bir sekilde soylemektir ayrica.. uzerinize vazife olmayan islere girmeyin yazmissiniz. Sizinde asagiliyici( ve sanki egolarinizi bu sekil tatmin etmek adina mutsuz cabalarla ugrasiyorsunuz birilerini sozlerinizle rencide etmekte sizin vazifeniz degil. :))
yahu senin bugünlerde neyin var herkese satasiyorsun
bi agrin sizin, yoksa kocanla yine tartistinizda burda acisini bizdenmi cikariyosun
konuya yorum yapiyorsan yap, yoruma yorum yapmaktan vazgec
sen birine iticisin de sonrada saygi bekle-tatlicadiarzu-:umursamaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?