diğer alışveriş sitelerindede bu böylemi?
vay be..gg hakikaten biter o zaman..herkes kendi sitesini kurar böylece gg'a para da yedirmezler yok dükkan parası yok bilmemne..ama o zaman çok karışır..
benim yaptığım alışverişlerin hiçbirinde fatura kesilmemişti..
Satıcıların yaptığı satışların vergisini GG ödemez, böyle birşey yok, bunu herkes bilir ve zaten bilmesi gerekir. T.C. vatandaşıysan ne için vergi ödemen gerektiğini de bilirsin. Bu ülkede kazancın üzerinden vergi ödersin, GG'de vergi ödüyor zaten, senden kestiği %10 komisyon kazancı üzerinden vergi ödüyor. Ama senin vergini niye ödesin, sen para kazan, GG vergini ödesin, var mı böyle birşey.
aman ne para kazandım.ne kazandımm:hooray:
şuan hasabımı kontrol ettim 11 ay boyunca..
gg ye (dükkan ,listeleme ücreti,ve komisyonlar dahil) 4273 tl ödedim
benim kazandığım ise 2937 tl ! o kadar listeleme ücreti dükkan ücreti ödedim bana fatura felan kesmediler!lmaz: bide vergi ödeseydim ne kalırdı? cokacimcoookonu da ödeyeceğime reelde dükkan açarım ne cazipliği kaldı gg nin. benden aldığı 4273tl ile vergide ödenebilirdi.eğer uyarılsaydık fatura konusunda zaten kimse satmazdı.! hala gg nin ihmalini göremiyorsanız ne diyim. başınıza gelmediği için bilemezsiniz tabi...
Benden aldığı parayla vergi de ödenebilirdi diye birşey olmaz, kanun belli, nizam belli, satışı siz yapıyorsanız kdv sini siz ödeyeceksiniz. Sizden aldığı komisyonun faturasını isteyin GG'den göndersin, eğer göndermiyorsa o zaman onlar suçlu olur. Ben de biliyorum sistemin nasıl olduğunu gg'de satış da yaptım alış da yaptım. Kar elde ederek bu ülkede satış yapıyorsanız kdv sini ödeyeceksiniz, bunun başka yolu yok. Herkes çıksın sokağa satış yapsın, dükkan açsın fatura fiş kesmesin o zaman aynı şey.
siz satış yaptınız umarım faturada kesmişsinizdir...boshayallersmile
ben 100 tl lik ürün sattım diyelim para bana müşteriden gelmiyorki ben müşteriye fatura keseyim..bilmiyorumkismile hadi yinede kestik diyelim bana 100 tl den 90 tl ödüyor gg . ben müşteriye 90 tl kesmem yanlış olmaz mı.?-tatlicadiarzu-
yani böyle bir site kurulduysa vergininde bir şekilde ayarlanması gerekirdi. %10 komisyon yerine %15 alsın vergiyi kendisi halletsin. sonuçta burda satış yapanların çoğu ev hanımı öğrenci emekli,işsiz vs. çoğunun fatura kesme yetkisi yok!lmaz:
Ben sürekli satış yapmadım, bir kaç sefer ürün sattım, 1 yılda toplasan 20'yi geçmez, çoğu da 2. el ürünlerdi. Bunlara ceza geleceğini hiç sanmıyorum. Haaa gelirse de gelir yapacak birşey yok, kanunda onun da yeri varsa öderiz cezamızı.
GG de para size müşteriden geliyor, müşteri GG'nin ortak havuz hesabına yatırıyor, daha sonra GG komisyonu kesip parayı size aktarıyor. Diyelim ki 100 TL, eğer sattığınız ürün giyim ise, 100 TL olarak fiş yada fatura kesip gönderdiğiniz ürünle birlikte fişini de müşteriye göndermek zorundasınız. Bunun %8 kdv sini ve gelir vergisini devlete ödeyeceksiniz, %10 GG sizden komisyon kesecek, kalan tutar da sizin olacak.
GG niye kendi satmadığı birşeyin vergisini ödesin? Siz kendi sorumluluğunuzu GG nin üzerine şöyle yapsaydı böyle yapsaydı diyerek atamazsınız.
Öğrencinin emeklinin fatura kesme yetkisi yok diye birşey de olamaz, öyleyse hepimiz çıkalım pazara ürün satalım, zabıta gelince ben öğrenciyim benim vergi ödeme yetkim yok deyip sıyrılalım işin içinden, kar elde etme amaçlı satış yapıyorsanız, öğrenci de olsanız emekli de olsanız ev hanımı da olsanız önce kayıt olacaksınız vergi dairesine, verginizi ödeyeceksiniz paşa paşa. Türkiye'de ticaret böyle yapılıyor maalesef.
GG şöyle yapsaydı GG böyle yapsaydı demek sizi haklı çıkarmaz, bunlar T.C. kanunları ve her vatandaş kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorunda. GG sizi uyarmak zorunda değil.
2.eldede vergi oluyor.ama yılda 20 satışınız varsa sorun olmaz. ayda 5-6 yı geçerse sorun.. ayrıca gg den bana 90 yatıyorsa ben 100 tl fatura kesmem yanlış olur. %10 gg komisyonu , dükkan ücreti , listeleme ücreti, % 8 kdv yetmezmiş gibi satışlaromda ekstra gereksiz %10 fazla vergi ödemiş olacağım..gelirimi fazla göstermiş olacağım..
bunca şeye rağmen hala gg yi savunmanıza şaşıyorum.. ben vergimizi ödemeyelim demiyorum. bunca insanı satışa teşvik ederken bizi uyarmalıydı. örneğin dükkan açacak kişide vergi numarası şartı aramalı.yoksa açtırtmasın. yada ürün satttığımızda kargo bilgisi gir kısmına fatura bilgisi gir diye bir bölümde ekleyebilirdi..ama çıkarlarını düşünerek bunu yapmadı! emekli öğrenci için kullanmadığı eşyaları satarak ek gelir sağlıyor siz neden yapmayasınız gibi teşvik edici reklamlar yapmış. bu emekli öğrenci vergiyi nasıl ödesin şirket sahibimi. ? fatura kesecek yetkiye sahip olması bi yazar kasa alması içinde 3000 tl ödemesi lazım. o zaman ne anlamı kalır bu reklamın . 3 bin tllik kullanmadığı eşya varmıdırki? bu benim kendi düşüncem hala gg nin çok büyük bir ihmalinin olduğunu düşünüyorum...doğruda düşünüyorum ki satıcıların %90 ı.ceza almış yada alma adayı...hiçbirininnde niyetinin vergi kaçırmak olduğunu sanmıyorum
Bak güzelim, öğrencisin, vergi kanunları ile ilgili bilgin yok, ticaretle, hukukla ilgili bilgin yok, seninle daha fazla tartışamayacağım, GG sana 90 lira yatırsa bile sen 100 lira keseceksin faturanı, çünkü o 10 lira senin giderin, sen ürünü 100 liraya sattın 10 lira da masraf yapmış oldun, sonra o ödeyeceğin gelir vergisinden GG'den sana kesilen 10 liralık faturayı düşeceksin öyle ödeyeceksin vergini, anladın mı?
Fatura kesmeyebilirsin de ayrıca, faturaya tabi olmayabilirsin, yazar kasa almayabilirsin, ama gelirini gidip beyan edeceksin yine de vergi dairesine.
Ben GG'yi savunmuyorum, kanunları sana anlatmaya çalışıyorum, GG'nin sorunu değil diyorum, sen bilmek zorundasın bilmiyorsan da bunun cezasını devlet niye uyarmadın diye GG'ye değil sana keser diyorum.
Bana ne GG'den, adamlar para kazanmaya çalışıyor bu kadar basit, para kazanmasının önüne kendi elleriyle neden engel koysun ki?
inanın bizim ödediğimiz paralarda az değildi bi mağaza açmayla çokta farklı değil..
250 tl dükkan ücreti ödüyordum ayda. listelemelerede 200-300 tl arası.
%10 gg komisyonunuda vergi, olarak düşünürsek normal bir mağazadan hiçbir farkı yok . benim gg ye ödediğin yarısını kazanamadım bile...
maliyeninde yaptığını onaylamıyorum.geçmişe vergi koyup 50-60 bin insanı borçlu duruma sokmak insafsızlık. yeni bi düzenleme yapıp bi uyarı getirip bundan sonra satanlar vergi ödeyecektir. kabul eden öder ödemeyen bırakır işi..yazık günah bunca insana.çok yakında ggde kullanmadığı eşyalarını satan öğrenci,ev hanımı emekli,işsiz vs maliyenin verdiği cezayı ödeyemeyince intihar etti diye gazete başlıklarını görürseniz hiç şaşırmayın. ben şimdi günlerdir durumu aileme nasıl anlatacağımı düşünüyorum.onlara destek olayım okul harçlığım çıksın diye başladım şimdi bunu duyarlarsa biterim.eyvahedigeldismile hiçbir şekilde bu parayı ödeyecek maddi durumum yok....Allah yardımcımız olsun:gitme:..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?