inanın bizim ödediğimiz paralarda az değildi bi mağaza açmayla çokta farklı değil..
250 tl dükkan ücreti ödüyordum ayda. listelemelerede 200-300 tl arası.
%10 gg komisyonunuda vergi, olarak düşünürsek normal bir mağazadan hiçbir farkı yok . benim gg ye ödediğin yarısını kazanamadım bile...
maliyeninde yaptığını onaylamıyorum.geçmişe vergi koyup 50-60 bin insanı borçlu duruma sokmak insafsızlık. yeni bi düzenleme yapıp bi uyarı getirip bundan sonra satanlar vergi ödeyecektir. kabul eden öder ödemeyen bırakır işi..yazık günah bunca insana.çok yakında ggde kullanmadığı eşyalarını satan öğrenci,ev hanımı emekli,işsiz vs maliyenin verdiği cezayı ödeyemeyince intihar etti diye gazete başlıklarını görürseniz hiç şaşırmayın. ben şimdi günlerdir durumu aileme nasıl anlatacağımı düşünüyorum.onlara destek olayım okul harçlığım çıksın diye başladım şimdi bunu duyarlarsa biterim.eyvahedigeldismile hiçbir şekilde bu parayı ödeyecek maddi durumum yok....Allah yardımcımız olsun:gitme:..
inanın bizim ödediğimiz paralarda az değildi bi mağaza açmayla çokta farklı değil..
250 tl dükkan ücreti ödüyordum ayda. listelemelerede 200-300 tl arası.
%10 gg komisyonunuda vergi, olarak düşünürsek normal bir mağazadan hiçbir farkı yok . benim gg ye ödediğin yarısını kazanamadım bile...
maliyeninde yaptığını onaylamıyorum.geçmişe vergi koyup 50-60 bin insanı borçlu duruma sokmak insafsızlık. yeni bi düzenleme yapıp bi uyarı getirip bundan sonra satanlar vergi ödeyecektir. kabul eden öder ödemeyen bırakır işi..yazık günah bunca insana.çok yakında ggde kullanmadığı eşyalarını satan öğrenci,ev hanımı emekli,işsiz vs maliyenin verdiği cezayı ödeyemeyince intihar etti diye gazete başlıklarını görürseniz hiç şaşırmayın. ben şimdi günlerdir durumu aileme nasıl anlatacağımı düşünüyorum.onlara destek olayım okul harçlığım çıksın diye başladım şimdi bunu duyarlarsa biterim.eyvahedigeldismile hiçbir şekilde bu parayı ödeyecek maddi durumum yok....Allah yardımcımız olsun:gitme:..
Ben de dün gg'den bir satıcıyla konuştum. Çok ciddi vergi cezası gelmiş, pazarlıkla bir kısmını indirmişler. Bir aydır uğraşıyorum diyor adam. İzmir'den bir satıcı o da. Allah kolaylık versin herkese. Tabii ki vergilerin ödenmesi gerekir. Ama gg'nin de zamanında uyarması, vergi ödemelerini hatırlatması gerekirdi bence.
nihayet beni anlayan biri çıktı sağol canım..
giderimin çok olması hiç kazanamıyorum anlamına gelmez. 750 tl kar varsa bunun 500 ü siteye gidiyor 250 kalıyor bana...
bence sizin karınız çok daha fazla 500 tl kadar da değil, 750 tl'lik üründe, ciddi karlar elde ediliyor bunun da vergisinin verilmesi gerekirdi...
Evimin balkonuna "atlamayın, ölebilir veya sakat kalabilirsiniz" yazısı asmadım ama kimse atlamıyor aşağı. Otogargara'da geçen replikteki gibi, "Allah sana akıl vermiş, yer çekimi vermiş, aklını kullanıp beşinci kattan aşağı düşmeyeceksin"
ışte o 250'nin de vergisini ödemeniz gerekirdi. Zamnında ödemediyseniz şimdi devletin faiziyle birlikte istemesinden daha doğal ne olabilir?
ya diğer konulara hiç girmek istemiyorum,ama gg'nin vergi hatırlatması veya faturalarla ilgili uyarılar hatırlatmalar yapması gerekirdi bence.bana 3 günde bir mesaj geliyor,yok bilmemne olunca %5 az ödüyormuşsun,yok bilmemhangi karta taksit yapıyormuş,bunları yazmayı becerebilen,uğraşabilen site,müşteri memnuniyeti için hatırlatmalar yapabilirdi,benim babam bile işyerinin heryerine asmış vergilerle ilgili uyarılar,halbuki adam kendi vergisini ödeyor zaten,sadece işyerine çok işadamı gelip gittiği için hatırlatma olsun diye asıyor uyarıları,onu bağlamadığı halde.
ticaret falan işin o kısmına girmiyorum,ama gg'un bu konuda masum olduğunu da düşünmüyorum..
.Madem cok kazanmadiniz neden satisa devam ettiniz.Bu kismi anlattiginizla celisiyor
hangi yetkiyle fatura kesecektim. ? anlatamıyorum ben sanırım. biz gg nin hatasının kurbanı olduk. gg vergileri kendi ödüyordu güya! gg başlarda 2.el üzerine kurulmuş bir siteydi sonradan sıfır ürünler yer aldı..
peki 2. el ürünleri kim satar firma sahiplerimi? hayır !
ev hanımı, öğrenci, emekli,işsiz vs vs . bu kişiler nasıl fatura kesekler söyler misiniz?
Söyleyeyim.
Satışlarına devam etmek isteyenler bir muhasebeciye gidecek, vekalet verme, noter işlemleri vs vs gibi birtakım prosedür sonrası vergi dairesine kayıt olacak. Açılışı yapılınca bir matbaa ile anlaşıp fatura koçanı bastıracak. Tabi bir de yazar kasa alma zorunluluğu var, bu kadar. Ha tabi bir de satılan ürünlere fatura kesebilmek için ürünlerin faturalı gelmesi lazım, yoksa naylon fatura suçuna girer. Artı, yurt dışından ürün alıp faturalı satmak isteyen çıkarsa gümrük vergisi de ödeyecek. Satışlar usulüne uygun yapılacak, muhasebeci vergilerin tutarlarını hesaplayacak onlar ödenecek falan filan. Aşağı yukarı bu benim bildiğim, eksiği gediği olabilir, oturup araştırmış değilim ama hemen hemen böyledir yani.
Şimdi ben bırak satış yapmayı, internet üzerinden çöp bile almamış biri olarak bunları az çok biliyorken bu işe kalkışmış birinin bunları öğrenmesi çok mu zor? Vergi dairesine bir şey bilmeksizin başvurulsa bile adamlar yönlendirir, yardımcı olur. gittigidiyor sizden kazandığı paranın vergisini ödüyor, sizin verginizi ödemesi gibi bir durum olabilir mi Allah aşkına, keşke insanlar sorsalardı site yönetimine de bilinçlenselerdi, belki ayaklarını denk alırlardı. Sitenin de ahlâken bu gerçeği kullanıcılarının gözüne sokması gerekirdi buna katılıyorum, ama buna mecbur değil, insanların bilgisizliği gittigidiyor'u bağlamaz. Ama yine de vergi dairesi bu sebeplerden dolayı insaflı davranıp vergi borcu kısmından değil de ceza kısmından epey indirim yapıyormuş, umarım konu sahibi de vergi memurları ile uzlaşıp mâkûl bir para öder.
Ama şu da var ki, bunlar daha 2009 denetimleri, bir uyarı niteliğinde. 2010 denetimleri 2011 yılında olacakmış ve asla indirim falan söz konusu olmayacakmış. O yüzden hakkıyla para kazanmak isteyenler neyi nasıl yapacaklarını bir zahmet öğrenmek zorunda. O meşhur ev hanımları, öğrenciler, işsizler emekliler falan gittigidiyor.com'un yanında google.com'u da biraz kurcalamak, maliyeye danışmak, mükellef olmak durumunda kalacak. Ticaret yapmak çocuk oyuncağı değil çünkü.
dediğiniz prosedürleri yerine getirmek için 3bin tl civarı para lazım.. acaba bu meşhur öğrenci,emekli,ev hanımının evinde kullanmadığı eşyaların toplam değeri 3bin tl edermi? sitenin kuruluş amacıyla ters düşen bir durum bu..
ebayda bile 1000 tl gibi bi kota var bunun üzerinde satış yapanlar vergi ödüyor.ama adamlar bunun uyarısını yapıyor gg gibi değil.ama tabi yurtdışında google yok onlar araştıramazlar ebay yapıyor uyarısını. ebayda satışlar biraz artsın hemen msj atıyolar sana vergini ödüyormusun.faks istiyorlar.olmadı satış yapmana engel oluyorlar. gg gibi kendi çıkarlarını düşünmüyor karşı tarafı da düşünüyor..
reelde birçok yerde kim fiş istemeden fiş veriyor? en basiti hangimiz aldığı ekmekten fiş alıyor..
hala alaycı bir şekilde, oh olsun beter olun üsluplu konuşmalarınıza şaşıyorum.bu kadarda olmaz dedirtiyorsunuz bravo!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?