gg nin ödediği vergi ayrı sizin üzerinizdeki vergi ayrıdır aslında gg sadece sizden kestiği komisyondan kaynaklı vergiyi öder onların yükümlülüğü bu ayrıca ben o sitede verginizi ödüyoruz gibi bir ibare görmedim eğer varsa bu ibareyi kullanabilirsin kişisel rücu davası olabilir
ancak herkesin elde ettiği gelirden vergi ödemesi şarttır gelir vergisi kanununda nelerin gelir olduğu yazar sen bir lira bile kazansan satışın ticari olduğu için vergi yükümlülüğü altındasın malesef
sana ceza keserken zaten vermediğin beyannameden kaynaklı usulsüzlük cezası kesecekler büyük ihtimalle ayrıca fatura düzenlememenden kaynaklı da onun dışında da yaptığın satıştan giderlerini düştükten sonra kalan miktar üzerinden vergi artı o verginin gecikme cezası artı vergi ziya-ı cezası kesilir
sana bu cezalar eğer gelirse (umarım olmaz) gelen ihbarnameye karşı eline geldiği tarihten itibaren 30 gün içinde vergi mahkemesine dava açma hakkın var ben naiçizane başına bişi gelirse öncelikle vergi dairesini dava etmeni öneririm vergi dairesi gereken incelemeleri yapmadan vergi ve ceza keserse (ki genelde yaparlar) davayı kazanman gg yi dava edip kazanmandan daha kolay
Ben de şimdi araştırdım. Olay çok ciddi boyutlarda. İzmir ve Antalya'da başlamış incelemeler. 200-300 000 tl lik cezalardan bahsediliyor. İntihar etmeyi yada ülkeyi terk etmeyyi bile düşünenler var. Sadece kar amaçlı satış yapanlar değil, konu-komşusunun 2. el eşyasını satanlar bile ceza yiyecekmiş. Sanırım 50 nin üzerindeki satışlar inceleniyormuş. gg nin bu yıl sonuna kadar 6 milyon kullanıcısı olacak. Hepsine ceza kesilirse ülke ayağa kalkar bence.
Bir de gerçekten herkes vergi'yi gg ödüyor diye satış yapıyor orda. Bu durumda sitenin de ceza alması gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?