How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Arkadaşlar çok önemli! belkide senin yada tanıdıkların içinde önemlidir.lütfen okuyun

2008'den bir haber:

Maliye Bakanlığı, sanal ortamda yapılan satışlara yönelik özel bir katma değer vergisi düzenlemesine gidiyor.

Gelir ıdaresi Başkanlığı ile Gelir Politikaları Genel Müdürlüğünün üzerinde çalıştığı model ile “hepsiburada.com” ve “gittigidiyor.com” gibi sanat ortamda alışveriş yapılan sitelerin önü açılıyor.
ınternet ortamındaki elektronik ticareti yeni esaslara bağlayacak düzenlemeyle satılan eşyayla ilgili “ticari olan” ve “ticari olmayan” şeklinde ikili bir tanımlamaya gidilecek. AB'ye uyum çalışmaları da dikkate alınarak gerçekleştirilecek düzenlemede ticari olmayan eşyalar KDV kapsamından çıkarılacak. Bu durumda eşya yerine sadece sitenin elde ettiği komisyona KDV uygulanacak.
Yeni sistemde satılan eşyaya “eski-yeni” ayrımı da gelecek. Vergilemede satışı yapan kişinin ticari şirket veya şahıs olması da belirleyici olacak.

SANAL TıCARET GELıŞECEK

Bu arada konuyla ilgili bilgi veren bir Maliye yetkilisi, ıngiltere'de sanal ortamdaki satışlar konusunda son derece iyi işleyen bir sistem kurulduğunu, bu ülkede ticari şirketlere KDV uygulandığını, şahısların ise KDV kapsamı dışında bırakıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Bizim KDV kanunumuzda müzayede mahallinde yapılan satışların tümü KDV'ye tabi. Burada ne satıldığı önemli değil. Ülkemizde internet ortamında 2 türlü satış yapılıyor. Birinde şirketler kendi ürünlerini elektronik ortamda pazarlıyor. Diğerinde ise 'gittigidiyor.com, hepsiburada.com' gibi sanal siteler satış yapıyor. Mevcut sistemde internet ortamındaki bütün satışlar KDV'ye tabi. Ancak bu da sıkıntı yaratıyor. Arabasını satan kişiye KDV yok ama eşyasını satana KDV var.
Yeni sistemde buna bir ayrım getireceğiz. Sanal ortamda satılan ve ticari olmayan eşyaları KDV kapsamından çıkaracağız. Burada sadece sitenin komisyonu KDV'ye tabi olacak. Böylece ticarete engel olmama, tam tersine ticareti geliştirme amacı güdüyoruz.”
Maliye yetkilisi, getirilecek yeni düzenlemeye ilişkin çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanacağını da belirtti.

Sanal ticareti köreltmek için biri bir haber mi uydurdu yoksa maliye sağ gösterip sol mu salladı? Hiç mi yürütmeden şüpheleneniz yok allah aşkına?

ben bu konuyu siz gelipte benim moralimi bozun diye açmadım. samimiyetime inanmak zorunda değilsiniz tabi, o zamanda yorum yapmayın. amacım vergi kaçırmak olsa bu işi reelde yapardım. karımın 2 katını siteye ödeyerek değil..
insan karşısındakini kendi gibi bilirmiş! beni tanımadan hakkımda yorum yapma hakkını nerden buluyorsunuz. daha yorum yapmazsanız sevinirim!

Benim için sanalda da reelde de satış yapıp kar edip vergisini ödemeyen vergi kaçakçısıdır.. Ve benim açımdan vergi kaçakçılığ ahlaksızlığın daniskasıdır. ha 3 lira olmuş ha 5 ira ha 5 trilyon farketmez....

Valla ben karşımdakini kendim gibi bilebleceğim bir dünyada yaşamayı çok isterdim ama maalesef herkes birbirinden çoook farklı ve maalesef birçok insan da benim gibi ticari ahlak sahibi değil....
Sizi tanımadan hakkınızda yorum yapmıyorum...
rtada yürütmüş olduğunuz ticari bir faaliyet var... Bu faaliyetten para kazanıyorsunuz... Ve kazandıınız bu paranın bir vergisi olmalı.... Bunu öderseniz iyi vatandaş dürüst ve ahlaklı satıcı olursunuz.. Ödemezseniz vergi kaçakçısı....
Ama hem ödemeyip hem ben öğrenciyim ben kar etmedimki ettiğim karın da yarısını xx siteye verdim derseniz bu sizi hem vergi kaçakçısı hem de ajitasyon yapan biri yapar...

Ben sizi tanımadan değil sizin yaptığınız iş ve kendinizi savunmaya kalkışınızda kullandığınız cümlelere dayanarak eleştirdim.. Benim gibi yorumlayanlar da oldu, tek böyle düşünen ben değilim....

Ayrıca herhangi bir konu açarken herkesin sizi pohpohlayacağı yanılsamasıyla değil, her türlü yoruma hazır olarak açmalısınız....

Ben gayet gerçekçi ve objektif bir yotum yaptığımı düşünüyorum.... Ben sabah 8 akşam sekiz çalışıp (fazlasıyla beynimi ve bedenimi yorarak) maaşımın yarısını daha elime geçmeden devlete vergi diye ödüyorsam, siz de kazandığınızın gereken kısmını ödeyeceksiniz....
Benim bu gerçekçi yorumum sizin hoşunuza gitmemiş olabilir çünkü işinize gelmiyor, ama bu benim yorumumun gerçekçi oluşunu değiştirmez....
Siz beğensenizde beğenmesenizde benim yorumum ve sizin hakkınızdaki fikrim budur, ve çok şükür ki fikirlerimi (hakaret etmediğim sürece) özgüzce beyan edebileceğim bir ülkede yaşıyorum....

Haa size böyle bir eleştiri yazdım diye de ceza alırsam boynum kıldan ince, kurallara bilerek yada bilmeyerek uymadıysam site kurallarını ihlal ettiysem cezamı keserler ben de paşa paşa razı olurum....
Tıpkı benim gibi size vergi cezası kesilecekse siz de buna paşa paşa razı gelecek ve ödeyeceksiniz çünkü bilerek yada bilmeyerek kauna aykırı vergi vermeden gelir elde ettiniz....
Siz nasıl gittigidiyoru ama bana söylemediler beni uyarmadılar ama ben öğrenciyim ama ben harçlık için yaptım diye suçlayarak bu cezadan kurtulamazsanız ben de ama ama ama diyerek cezadan kurtulamam.. Bunu bildiğim için de boşu boşuna kendimi acındırmaya çalışıp ajitasyon yapmam paşa paşa cezam neyse çekerim....
Siz de lütfen çekin cezanızı..
Hiçbir suç cezasız kalmasın....

anlıyamadım şimdi avon işi yapan arkadaşınız 3000 tl ceza aldıysa bende oriflame satıyorum
bendemi ceza alıcam acaba anlıyamadım

Benim için sanalda da reelde de satış yapıp kar edip vergisini ödemeyen vergi kaçakçısıdır.. Ve benim açımdan vergi kaçakçılığ ahlaksızlığın daniskasıdır. ha 3 lira olmuş ha 5 ira ha 5 trilyon farketmez....

Valla ben karşımdakini kendim gibi bilebleceğim bir dünyada yaşamayı çok isterdim ama maalesef herkes birbirinden çoook farklı ve maalesef birçok insan da benim gibi ticari ahlak sahibi değil....
Sizi tanımadan hakkınızda yorum yapmıyorum...
rtada yürütmüş olduğunuz ticari bir faaliyet var... Bu faaliyetten para kazanıyorsunuz... Ve kazandıınız bu paranın bir vergisi olmalı.... Bunu öderseniz iyi vatandaş dürüst ve ahlaklı satıcı olursunuz.. Ödemezseniz vergi kaçakçısı....
Ama hem ödemeyip hem ben öğrenciyim ben kar etmedimki ettiğim karın da yarısını xx siteye verdim derseniz bu sizi hem vergi kaçakçısı hem de ajitasyon yapan biri yapar...

Ben sizi tanımadan değil sizin yaptığınız iş ve kendinizi savunmaya kalkışınızda kullandığınız cümlelere dayanarak eleştirdim.. Benim gibi yorumlayanlar da oldu, tek böyle düşünen ben değilim....

Ayrıca herhangi bir konu açarken herkesin sizi pohpohlayacağı yanılsamasıyla değil, her türlü yoruma hazır olarak açmalısınız....

Ben gayet gerçekçi ve objektif bir yotum yaptığımı düşünüyorum.... Ben sabah 8 akşam sekiz çalışıp (fazlasıyla beynimi ve bedenimi yorarak) maaşımın yarısını daha elime geçmeden devlete vergi diye ödüyorsam, siz de kazandığınızın gereken kısmını ödeyeceksiniz....
Benim bu gerçekçi yorumum sizin hoşunuza gitmemiş olabilir çünkü işinize gelmiyor, ama bu benim yorumumun gerçekçi oluşunu değiştirmez....
Siz beğensenizde beğenmesenizde benim yorumum ve sizin hakkınızdaki fikrim budur, ve çok şükür ki fikirlerimi (hakaret etmediğim sürece) özgüzce beyan edebileceğim bir ülkede yaşıyorum....

Haa size böyle bir eleştiri yazdım diye de ceza alırsam boynum kıldan ince, kurallara bilerek yada bilmeyerek uymadıysam site kurallarını ihlal ettiysem cezamı keserler ben de paşa paşa razı olurum....
Tıpkı benim gibi size vergi cezası kesilecekse siz de buna paşa paşa razı gelecek ve ödeyeceksiniz çünkü bilerek yada bilmeyerek kauna aykırı vergi vermeden gelir elde ettiniz....
Siz nasıl gittigidiyoru ama bana söylemediler beni uyarmadılar ama ben öğrenciyim ama ben harçlık için yaptım diye suçlayarak bu cezadan kurtulamazsanız ben de ama ama ama diyerek cezadan kurtulamam.. Bunu bildiğim için de boşu boşuna kendimi acındırmaya çalışıp ajitasyon yapmam paşa paşa cezam neyse çekerim....
Siz de lütfen çekin cezanızı..
Hiçbir suç cezasız kalmasın....
vereliniortak
dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar
konu sahibi yaptigi hatanin hala farkinda degil, kendi hatasini hala gg ye yüklemeye calisiyor
hani biride cikip hak vermedi konusahibine
biz bosuna burda cene yoruzyoruz anlamak istemiyor
bakiniz yunanistan şutarafagitti taxi doktor vs..... fatura kesmiyor simdi iflaz bayragini cekti
ülkenizin kalkinmasini istiyorsaniz herkez elini tasin altina sokacakturkbayragi
ben burdan sürekli anneme talimat veriyorum dairenin vergisini verdinmi diye yani vermesem tr beni nerden bulur almanyada yasiyorum demikaydirigubbakcemile4

Öyle yorumlar var ki bir dövmediğiniz kalmış konu sahibini.

Kimsenin kimseyi dövmeye hakkı yok bu forumda ama herkesin istediği yorumu yapma hakı var...
Hoşuna gitmiyor diye de eleştirmekten vazgeçecek değiliz..
Ortada bir yanlış var Bu yanlışı savunmaya çalışan biri var... Ve biz bu yanlışı savunmamalısın çünkü bu bir yanlış diyoruz...
Bu dövmek değildir, eleştirmektir, gerçekçi olmaktır objektif yorum yapmaktır...

Eleştirmek neyse de oh olsun falan diyenler olmuş. Ne olursa olsun konu sahibi vergisini bir şekilde ödeyecek zaten ya da ceza alacak bu kadar acımasız olmaya gerek yok ki. =)

deniz baris bilginizi neden paylasmak icin paylasmiyorsunuz? yada yardimci olmak icin? Cogu yorumlariniz dogru bilgi icerdigi halde uslup ve yaklasim o kadar itici geliyorki. Bunada tane tane kulp takarsiniz soylemeden edemedim! objektifim :)

Eleştirmek neyse de oh olsun falan diyenler olmuş. Ne olursa olsun konu sahibi vergisini bir şekilde ödeyecek zaten ya da ceza alacak bu kadar acımasız olmaya gerek yok ki. =)

"Oh olsun" diyen olarak aşağıdaki alıntıyı yapma ihtiyacı hissettim, kime oh olsun dediğimin anlaşılabileceğini umarak:

Ama daha önce de dediğim gibi, bilinçli bir vatandaş olarak bu denetimlerin nihayet başlamasından çok mutluyum, ve "ne koparsak kârdır" diyerek haksız kazanç sağlayan insanlara da cidden oh olsun diyorum, evet.

Kimsenin acımasız olmaya çalıştığını da düşünmüyorum. Neticede ortada gerçekliği su götürmez bir yanlış var, ve konu sahibi yasalar karşısında suçlu olduğu halde kendini mağdur gibi göstermeye çalışıyor. Biz de diyoruz ki işin aslı öyle değil, böyle, ama kabullenmek istemiyor olay bundan ibâret.

deniz baris bilginizi neden paylasmak icin paylasmiyorsunuz? yada yardimci olmak icin? Cogu yorumlariniz dogru bilgi icerdigi halde uslup ve yaklasim o kadar itici geliyorki. Bunada tane tane kulp takarsiniz soylemeden edemedim! objektifim :)

Benim konusahibine yaptığım yorum sizleri niçin bu kadar ilgilendiriyor anlamadım ama neyse madem bana laf söyleme dercindesiniz cevap vereyim.... Kulp takmamı çok isterseniz takarım....
Ben bilgilerimi bu forumda brçok başlık altında gayet de paylaşıma açık olarak paylaştım... Bu forumda insanlar birbirine kayıtsız şartsız yardım edecek diye bir kural yok... Burası bir yardımlaşma derneği değil, paylaşım sitesi.. Paylaşımlarımla direkt olmasada dolaylı olarak birçok arkadaşıma da yardımcı olduğumu düşünüyorum....

Mesela bu konuda bana özel de mesaj atıp ben de avondan alış veriş yapıyorm acaba benim de vergi ödemem gerekir mi diye sorup, bunu araştıracak olan ve eğer ödemesi gerekiyorsa ödeyecek ve cezadan kurtulacak olan bir arkadaşımız var...

Bu yardım değil de nedir???

Beni uüslubumu da yargılayacak olan mercii aalesef siz değilsinz, lütfen üzerinize vazife olmayan işlere girmeyin... Benim üslubum gayet net ve gerçekçi, kime itici geliyorsa onun işine gelmeyen bişeyler vardır diye düşünürüm....

Amacım itici olmak falan değil, sadece doğru bilgiyi ve çoğu zaman çoğumuzun hoşuna gitmeyen acı gerçeklere işaret etmek...
Bu sayede belki bazıları itici bulup bozuluyor ama bazıları da aaa böylemiymiş deyip bundan sonra daha dikatli davranıyorlar....

Zaten benim amacım da ayyy doğru söylüyorsun ama çok itici söylüyorsun, bi dövmediğin kaldı, beni eleştireceksen yorum yapma, moralimi boz diye açmadım bu konuyu diyenlerle değil yaa bu kadın bişeyler anlatıyor bağırıp çağırıyor ama doğru söylüyor galiba dur bi araştırıyım diyenlerle paylaşım yapıyorum....
Onlar beni daha çok ilgilendiriyo..
Varsın itici olayım, varsın gıcık olayım... Varsın 9 köyden kovulan olayım.... Çok da önemli değil benim için... Ben bu forumda ayyy canım ne güzel de yorumlar yapıyosun, ahhh ne güzel de yardımcı oldn, ne kaaan güzel pohpohladın beni denilsin diye paylaşım yapmıyorum....

Neyse konuyu daha fazla saptırmıycam... Beinmle yada yorumlarımla ilgili bir sorununuz varsa benimle özel iletişime geçebilirsiniz, farklı topikler içerisinde ikili diyaloğa girmek pek istemiyorum....

Benim konusahibine yaptığım yorum sizleri niçin bu kadar ilgilendiriyor anlamadım ama neyse madem bana laf söyleme dercindesiniz cevap vereyim.... Kulp takmamı çok isterseniz takarım....
Ben bilgilerimi bu forumda brçok başlık altında gayet de paylaşıma açık olarak paylaştım... Bu forumda insanlar birbirine kayıtsız şartsız yardım edecek diye bir kural yok... Burası bir yardımlaşma derneği değil, paylaşım sitesi.. Paylaşımlarımla direkt olmasada dolaylı olarak birçok arkadaşıma da yardımcı olduğumu düşünüyorum....

Mesela bu konuda bana özel de mesaj atıp ben de avondan alış veriş yapıyorm acaba benim de vergi ödemem gerekir mi diye sorup, bunu araştıracak olan ve eğer ödemesi gerekiyorsa ödeyecek ve cezadan kurtulacak olan bir arkadaşımız var...

Bu yardım değil de nedir???

Beni uüslubumu da yargılayacak olan mercii aalesef siz değilsinz, lütfen üzerinize vazife olmayan işlere girmeyin... Benim üslubum gayet net ve gerçekçi, kime itici geliyorsa onun işine gelmeyen bişeyler vardır diye düşünürüm....

Amacım itici olmak falan değil, sadece doğru bilgiyi ve çoğu zaman çoğumuzun hoşuna gitmeyen acı gerçeklere işaret etmek...
Bu sayede belki bazıları itici bulup bozuluyor ama bazıları da aaa böylemiymiş deyip bundan sonra daha dikatli davranıyorlar....

Zaten benim amacım da ayyy doğru söylüyorsun ama çok itici söylüyorsun, bi dövmediğin kaldı, beni eleştireceksen yorum yapma, moralimi boz diye açmadım bu konuyu diyenlerle değil yaa bu kadın bişeyler anlatıyor bağırıp çağırıyor ama doğru söylüyor galiba dur bi araştırıyım diyenlerle paylaşım yapıyorum....
Onlar beni daha çok ilgilendiriyo..
Varsın itici olayım, varsın gıcık olayım... Varsın 9 köyden kovulan olayım.... Çok da önemli değil benim için... Ben bu forumda ayyy canım ne güzel de yorumlar yapıyosun, ahhh ne güzel de yardımcı oldn, ne kaaan güzel pohpohladın beni denilsin diye paylaşım yapmıyorum....

Neyse konuyu daha fazla saptırmıycam... Beinmle yada yorumlarımla ilgili bir sorununuz varsa benimle özel iletişime geçebilirsiniz, farklı topikler içerisinde ikili diyaloğa girmek pek istemiyorum....

Tamam iyi niyetlisiniz anlıyoruz da, bu kadar agresif olmayın. Bayan bir şey dememiş sadece üslubunuzun itici olduğunu söylemiş. Belki agresifte diyebilirdi. Doğru söylediğiniz için değil kırmızıyla vurguladığım gibi konuştuğunuz için agresif olduğunuzu düşünüyorum şahsen. Bu kadar gergin olmaya ne gerek var, ufacık şeye bile oturup yarım sayfa cevap yazmışsınız. Daha rahat olalım, hep beraber değil miyiz sonuçta olumunekankayizsmile

Tamam iyi niyetlisiniz anlıyoruz da, bu kadar agresif olmayın. Bayan bir şey dememiş sadece üslubunuzun itici olduğunu söylemiş. Belki agresifte diyebilirdi. Doğru söylediğiniz için değil kırmızıyla vurguladığım gibi konuştuğunuz için agresif olduğunuzu düşünüyorum şahsen. Bu kadar gergin olmaya ne gerek var, ufacık şeye bile oturup yarım sayfa cevap yazmışsınız. Daha rahat olalım, hep beraber değil miyiz sonuçta olumunekankayizsmile

Bir üstüne vazife olmayan kişi vakası daha...
Pardon ama niçin sıraya girip kime yorum yazdıysam eleştiriyorsunuz??
Konu sahibine yorum yaptım, konu sahibi ile aramda olan diyaloğa biri karıştı iticisin dedi... Bana itici diyene cevap verdim öteki geldi agresifsin dedi......

Evet dönem dönem agresif oluyorum, özellikle de doğruyu söylediğim zamanlarda işine gelmeyen birileri ama ama ama diye savunmaya geçtiğinde, bana iticisin falan gbi kelimeler sarfettiklerinde agresifleşiyorum...
Yapım bu.... BUna da bi itirazınız yoktur umarım...
Bu konu altında da son yazımdır bu..

Benim tek söylediğim şu:
Ortada kanunsuz şekilde vergisi ödenmeden kazanılmış bir para var... Bu da cezasız kalamaz, kalmamalı.....

Bir üstüne vazife olmayan kişi vakası daha...
Pardon ama niçin sıraya girip kime yorum yazdıysam eleştiriyorsunuz??
Konu sahibine yorum yaptım, konu sahibi ile aramda olan diyaloğa biri karıştı iticisin dedi... Bana itici diyene cevap verdim öteki geldi agresifsin dedi......

Evet dönem dönem agresif oluyorum, özellikle de doğruyu söylediğim zamanlarda işine gelmeyen birileri ama ama ama diye savunmaya geçtiğinde, bana iticisin falan gbi kelimeler sarfettiklerinde agresifleşiyorum...
Yapım bu.... BUna da bi itirazınız yoktur umarım...
Bu konu altında da son yazımdır bu..

Benim tek söylediğim şu:
Ortada kanunsuz şekilde vergisi ödenmeden kazanılmış bir para var... Bu da cezasız kalamaz, kalmamalı.....

Hiç şaşırmadım bu cevaba. kaydirigubbakcemile3

İyi paylaşımlar size. yerimseniben

Ben her ay maaşının yarısını devlete vergi olarak veren ve o vergilerle devletin sağladığı/ parasız olan sağlık ve eğitim hizmetlerini kullanmayan bir insanım..:icecream:

Hiç çalışmayan, evde yan gelip yatan birçok insan benim gibi insanların vergileri ile sağlanan hizmetlerden faydalanıyorlar. Hoş bir durum değil..:hulya:

Herkes cebine giren her kuruşun vergisini bir zahmet ödesin..

Ancak GG gibi kurumsal bir site aracılığıyla yapılan satışlarda zaten vergi ödeniyordur gibi düşünüyordum açıkçası.. Yani konu sahibesi arkadaş yaptığının suç olduğunun herhalde farkında değildi. Hem nasıl fatura kessin, onun bir tüzel kişiliği falan yok ki. Serbest meslek makbuzu vs mi edinecek.. :uhm:

biliyorum biliyorum ben 13 yaşımdan beri çalışıyorum
iyi kazandığım konusuna gelince emeğimin yanında 250 çok değil bana göre.günde 6 saat net başındayım.beyin yorgunluğu beden yorgunluğundan daha kötü..

bi dakka gülcem:roflol:
o kıymetli beynini ilere nolcak yaptıım iiş legal mi diye çalıştırsaydnz ya:hulya:
hayret bi şey :umursamaz:
annem 20 yıl tek böbreğiyle çalıştı.demek beyin yorgunluğu haÇok üzgünüm çoook
cidden komiksiniz :roflol:
ben kaç yaşından bei çalıışıyrm hasta halimle bilmiyorumkismile
devlet söke söke alıyo vergiyi
sizde ödeyin bi zahmetşakkıdı
aslında size dahafarklı konuşurdm ama neyse:delphin:
ödeyin,yemesi iyi vermesi mi kötü:mymeka:
alla ala yaa
:1closedeyes:

Deniz baris dogru bilgi verdiginiz cok konu var bunu belirttim hatta kendi actigim bir konudada yaptiginiz yorumlar kayde alinacak degerdeydi! bunu ozellikle belirtmek istedim.
Yardim dernegi degil! tartisma yeri hic degil asagilama yeride degil ona kaldiktan sonra "derdim var" kosesi ve ne yaziyor ? bugun caninizmi sikkin buyrun paylasma alaniniz! :)) buyrun azar yeri demiyor yani.. Simdi ozeldeki mesajlasmalarinizdan ornek vermeniz gereksiz ben sadece genelde cogu yorumlarinizin kirici oldugunu soyluyorum. Konu sahibi haksiz bunu kabul ediyoruz anlamak istemiyor bu'da dogru ama ben onu azar edememki?! yada anlamiyor diye ona kirici sozler sarfedememki.. yada bildigimi soyledim inat ediyorsa mecburmuyum dogru soylemek adina onu asagilamaya.. vergi odemsi gerek bu kizcagizin bu bir aci gercektir sizin uslubunuz bir gercegi aci bir sekilde soylemektir ayrica.. uzerinize vazife olmayan islere girmeyin yazmissiniz. Sizinde asagiliyici( ve sanki egolarinizi bu sekil tatmin etmek adina mutsuz cabalarla ugrasiyorsunuz birilerini sozlerinizle rencide etmekte sizin vazifeniz degil. :))

Son düzenleme:
Deniz baris dogru bilgi verdiginiz cok konu var bunu belirttim hatta kendi actigim bir konudada yaptiginiz yorumlar kayde alinacak degerdeydi! bunu ozellikle belirtmek istedim.
Yardim dernegi degil! tartisma yeri hic degil asagilama yeride degil ona kaldiktan sonra "derdim var" kosesi ve ne yaziyor ? bugun caninizmi sikkin buyrun paylasma alaniniz! :)) buyrun azar yeri demiyor yani.. Simdi ozeldeki mesajlasmalarinizdan ornek vermeniz gereksiz ben sadece genelde cogu yorumlarinizin kirici oldugunu soyluyorum. Konu sahibi haksiz bunu kabul ediyoruz anlamak istemiyor bu'da dogru ama ben onu azar edememki?! yada anlamiyor diye ona kirici sozler sarfedememki.. yada bildigimi soyledim inat ediyorsa mecburmuyum dogru soylemek adina onu asagilamaya.. vergi odemsi gerek bu kizcagizin bu bir aci gercektir sizin uslubunuz bir gercegi aci bir sekilde soylemektir ayrica.. uzerinize vazife olmayan islere girmeyin yazmissiniz. Sizinde asagiliyici( ve sanki egolarinizi bu sekil tatmin etmek adina mutsuz cabalarla ugrasiyorsunuz birilerini sozlerinizle rencide etmekte sizin vazifeniz degil. :))

yahu senin bugünlerde neyin var herkese satasiyorsun
bi agrin sizin, yoksa kocanla yine tartistinizda burda acisini bizdenmi cikariyosun
konuya yorum yapiyorsan yap, yoruma yorum yapmaktan vazgec
sen birine iticisin de sonrada saygi bekle-tatlicadiarzu-:umursamaz:

Ben şimdiye kadar kimseyi aşşağıladığımı düşünmüyorum... Buyrun birini aşağıladığım bir cümlem hatta bir kelimem dahi varsa gösterin özür dileyeyim....
Bana itici diyerek asııl siz beni rencide ettiniz.. Aksine ben hiç de itici yorumlar yaptığımı düşünmüyorum...
Üslubun itici demek başka bişeydir, uüslubun çk sert demek başka bişeydir.. ılki beni kırar üzer sinirlendirirken, ikincisi demekki sert çıkmışım diye düşündürür sertliği savunurum yada yumuşatırım ama eleştiri aldı diye dikkat ederim.. Sizin üslubun itici yorumunuz benim adıma bir eleştiri değil rencide edici bir cümledir... Böyle olunca da kızarım, aynı derecede karşılık veririrm...
Maalesef eskisi kadar duygularımı kontrol ederek yorumlar yapamıyorum... Hamileyim, ve oldukça duygusal yaklaşıyorum... Çabuk ağlayıp çabuk sevinip çabuk mutlu olup çabuk sinirlenip çabucak dişlerimi bileyebiliyorum....

Ama tüm bunları yaparken de gerçeklikten ayrılmıyor, hiçkimseye hakaret etmiyor, hiç kimsey aşşağılamıyor, hiç kimsenin de hakkını gaspetmiyorum....
Vergimi de ödüyorum... Ödemeyenleri de sevmiyorum, inşallah ceza alırlar diye dua ediyorum....

yahu senin bugünlerde neyin var herkese satasiyorsun
bi agrin sizin, yoksa kocanla yine tartistinizda burda acisini bizdenmi cikariyosun
konuya yorum yapiyorsan yap, yoruma yorum yapmaktan vazgec
sen birine iticisin de sonrada saygi bekle-tatlicadiarzu-:umursamaz:

goz ardi edesim yok bugunlerde bir seyleri ve belkide regl olacagim yakinda bilmiyorum. Kocamla sorunum yok simdilik hersey biraz fazla iyi gidiyor simarmaktan sisiyorum ama evde olmadigi icin kk'ye takilmadan edemiyorum bu arada ozelime girerek ne yaptiginin farkindasin demi? saygi beklemedim bu arada sadece "derdim var" kosesinde biraz daha sagduyulu davranilmasini ve var ise bir hata insani bir sefkatle uyarilmasini istedim: SUCMU? :sinifsinif:

Back