- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Turkçede boyle bi kullanim, kelime yokken?
Hadi sorunsal sozluksel bi ifade diyelim. Kullanim alani mevcut. Bi yerde anlamaya calisiyorum.
Ama bu "Ada'm" ifadesini hic anlamiyorum.
Ben mi yanlisim? Adam sahiden boyle mi yaziliyor?
Dert oldu yahu![]()
Bahsettiğiniz düzeltme her telefonda ya da her sürümde aktif olmayabiliyor, yahut kullanışlı olmayabiliyor. Her telefon ekranı notelarınki kadar büyük değil ancak insanlar telefondan foruma yazmak durumunda olabiliyor. Ve küçük ekranlar kullanışlılığı düşürüyor.Artı otomatik tamamlamanın ürünü de değil o ayraçlılar. Siz düzgün yazsanız da telefon düzeltiyor kendince.. Üstelik 100 kez yazın gene aynı..Bildiğim kadarıyla adam akıllı telefonların halt etmesi. Çok şükür benim telefonun öyle antin kuntin işleri yok. Otomatik tamamlama yapıyor telefonlar ancak kullanıcı o kelimeyi seçmeyebilir ama millet özensiz. Aynı şey canım için de geçerli.
Sorunsal, online sözlük terimi. Bir yerde bir kelime duyuyoruz. Söylemesi hoşumuza gidiyor ve alakalı alakasız her yerde kullanıyoruz.
Bir ara aynısı acitasyon ve ajitasyon için de geçerliydi. Anlamları farklı ama bilgisizlikten aynıymış gibi kullanıp duran çoktu.
Konulara biraz göz atarsanız zaten Türkçenin ne hale geldiğini görürsünüz. Kendi dilimizi doğru kullanmaktan aciziz.
Hadi sorunsal sozluksel bi ifade diyelim. Kullanim alani mevcut. Bi yerde anlamaya calisiyorum.
Dert oldu yahu![]()
Bahsettiğiniz düzeltme her telefonda ya da her sürümde aktif olmayabiliyor, yahut kullanışlı olmayabiliyor. Her telefon ekranı notelarınki kadar büyük değil ancak insanlar telefondan foruma yazmak durumunda olabiliyor. Ve küçük ekranlar kullanışlılığı düşürüyor.Artı otomatik tamamlamanın ürünü de değil o ayraçlılar. Siz düzgün yazsanız da telefon düzeltiyor kendince.. Üstelik 100 kez yazın gene aynı..
Tek çözümü var o da özelliği tamamen inaktif yapmak ki o da konfordan epey bir feragat demek.
Sorunsal kelimesi konusunda haklısınız ama..
Bende çok hoş bilgiyi paylaşayım o zaman sizinle...Adam aslında adem' den türemiş...arapça yazılışı ادم bu şekildedir..Dikkat ederseniz arapçasına, kıraat, rüku ve secde' dir hafler..kısacası sadece namaz kılana adam denmiş:))
Muhtemelen android telefonunuz.. Benimkinde yok çünkü tamamen inaktif etmem gerekiyorBenim telefonumda "sözlükten çıkar" seçeneği var.
Otomatik tamamlama yaparken ilgili kelimenin üstünü tıklarsam çıkıyor. Sözlüğümden siliyorum.
Aaaa ne garip.
Hakikaten öyleymiş.
Ben bu bilgiyi yayarım vallahi.
Dert oldu yahu![]()
Anaaa ve anam kelimesi gayet normal kullanimlidir, eger yerel dile alerjiniz yoksa!!!!Ben de anaaaa, anam, anacım kelimelerine feci şekilde gıcık oluyorum.