• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar bisey soracagim nicin "Ada'm" ve "sorunsal" kelimelerini kullaniyorsunuz?

Benim telefon adamı Ada'm diye düzeltiyor. Ben geri düzeltince o yine düzeltiyor. Bayağı boğuşuyoruz. Mesela canım kelimesini de Can'ım diye düzeltiyor. Ya kelime tamamlamayı kapatacaksın ya da bu kelimeleri kullanmayacaksın, öyle sinir. Sözlükten çıkarma gibi bir ayar var mı acaba? Bilen var mı?

Yalniz degilmisim
Cok mutlu oldum kizlar benimle ayni fikirde olan birileri olmasina:KK51:

"Sorunsal" kelimesini kullanan banlansın diye oy toplayalım. :KK48:
Sanırım kullananlar bunun çok havalı bir kelime olduğunu düşünüyorlar. :cool:

Turkçede boyle bi kullanim, kelime yokken?
Hadi sorunsal sozluksel bi ifade diyelim. Kullanim alani mevcut. Bi yerde anlamaya calisiyorum.
Ama bu "Ada'm" ifadesini hic anlamiyorum.

Ben mi yanlisim? Adam sahiden boyle mi yaziliyor?
Dert oldu yahu:KK53:
Ada'm I akıllı telefonlar bu şekilde yazıyor :)

Benim telefon adamı Ada'm diye düzeltiyor. Ben geri düzeltince o yine düzeltiyor. Bayağı boğuşuyoruz. Mesela canım kelimesini de Can'ım diye düzeltiyor. Ya kelime tamamlamayı kapatacaksın ya da bu kelimeleri kullanmayacaksın, öyle sinir. Sözlükten çıkarma gibi bir ayar var mı acaba? Bilen var mı?
Bende aynı sorunu yaşıyorum :) bulursan bir yol bana da söyle lütfen

Ada'm ve Can'ım klavye yüzünden oluyor otomatik olarak kendi düzeltiyor. Çoğu kişi de düzeltmeye üşeniyor ondan

Bende çok sinir oluyorum o sorunsal kelimesine. Adam kelimesinin de ilk defa klavyede öyle çıktığını duydum. İki telefon kullanıyorum ikisinde de adam olarak çıkıyor.

Sorunsal tdk da mevcut. Ada'm da iPhone kullanicilarinda adam yazarken duzeltme yapıyor

sorunsal kelimesine ben de gıcık oluyorum.Sorun kelimesinin suyu mu çıktı ? ne bu farklı olma çabaları?:KK14:
Sorunsal 5 sene önce bir sözlükte çok modaydı, o modaya sonradan yetişip entellektüel gözükme çabaları sanırım kullanım amacı.
Sıfat olmasına rağmen yanlış kullanımını geçtim, kullanılan konular entellektüel açıdan zaten sıfır.
Benden 2 bilezik fazla takılan elti sorunsalı, nişanlımın bayramda koç almama sorunsalı, kaynanam hişt dedi sorunsalı, sevgilim günde sadece 230 mesaj atıyor sorunsalı...Öf yani.

ada'm ne yahu ılk kez gordum gercekten adama ada^m dıyen mı var :D
bı yasıma daha gırdım

Back