• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar bisey soracagim nicin "Ada'm" ve "sorunsal" kelimelerini kullaniyorsunuz?

Konu anlaşılabilir olduğu sürece benim için sıkıntı yok
Çünkü herkes aynı eğitimi alıp aynı okullarda okumuyor.
Sorunsal kelimesini ben üniversite hocalarindan bile duyduğum için çokta gözüme batmıyor.
Ada'm can'ım sözcükleride bazı marka telefonlardan kaynaklaniyormuş hem.

Benim uyuz olduklarım: seviorum opuorum seviyorm ya da istemiyrm tarzı yazımlar, kelimenin yazılışı inşallah iken inşAllah yazarak sevaba girdiğini düşünenler ya da kelimenin içindeki a'yı küçük yazarsa saygısızlık ettiğini sananlar...

Cidden 13 sayfalik bi dertmis:KK53:
Akilli telefonlarin klavyeleriyle alakali o Ada'm.. Sorunsal kelimesinde de bence bi problem yok..

Bide şey var
Beni bilen bilir
Allahım yarabbim :KK51:
Seni ne bilelimm :KK11:

ben de saçma buluyorum sorunsalı. sorun kelimesi varken

Son düzenleme:
Kazen Kazen

Istedigim bilgiye ulastim.
Sanirim herkes de artik bu konuyu okudugunda gerekli bilgiyi edinebilir.
Konumun amaci disina cikmamasi ve polemiklerin onunu acmamasi adina kapatilmasini istiyorum.

Yorum yapan fikirlerini paylasan arkadaslara tesekkur ederim.

Wikipedia butun dunyanin, her milletten yazarin katkida bulundugu bir sozluktur. Onemli olan sozlugu begenip begenmemeniz degil, burada verdiginiz bilginin dogru ve saglam kaynaklari olup olmadigidir. Ben dil uzmani degilim ancak Arap dili Islamdan daha eskiye dayanan tarihi olan koklu bir dildir. Madem bu konuda bilginiz var, lutfen kaynak gosterin, biz de sizden birsey ogrenelim.

Ben şimdi kaynak gösteririm muhabbetimiz din olur ve konu kapanır..o topa hiç girmeyelim. Zaten kaynak sunmaya gerek yok arapça ve namazı bilen ne demek istediğimi anladı diyorum..Mevzu türemişlik değil, harflerin şekli ve sırası....Siz her alıntı yaptığınızda millete bu sözlüğü sunuyorsunuz tepkim o yüzden. Neyse iyi akşamlar size...

yasmincafe yasmincafe
Anladim. Basta eger biraz sert ciktiysam ve sizi kirdiysam ozur dilerim. Karsilastigim bazi nahos tutucu kisi ve olaylardan dolayi adeta refleks gibi bir tepki verdigimi anladim. Ama siz cok samimisiniz. Hakikaten harfler bahsettiginiz gibi sirayla o sekilleri anlatiyorlar. Giardono Bruno der ki, harfler, muhurler, simgelerin, kendine ozgu anlami ve gucu olur, insanlar o titresimi alirlar. Sizi anladim. Yeni yilda size ve ailenize guzel ve mutlu gunler diliyorum. Hep boyle anlasmak isterim, wikipedia'yi sevmeseniz bile! tesekkurler

Telefon yazsmalarindan dolayi oldugunu inanin bilmiyordum. Internette de baktim. Boyle bir kullanimin telefondan kaynaklanabilecegi adina hicbirsey yazmiyordu.

Tdkda yer alan aciklamayi da okudum. Fakat sifat ve isim olarak karistirilan bi yanlislik oldugunu sizden ogrendim. Yer almasina ragmen tanidigim bir Turk dili okuayan arkadasima danistim. Benimle ayni fikirdeydi.

Yani hal gercekten boyle.
Ben hala sorunsali cekici bi kelime olarak bulmamamla birlikte hala bu kelimenin kullanilmamasi taraftariyim. Dil bilimciler bu kelimeyi imha etsinler bence:KK39:

Son olarak siz demeden oncede arada kalmistim ikilemdeydim..Tesekkur ederim fikrinizi paylastiginiz icin.
bence de imha etsinler cok gicik bi kelime :)

Back