- 8 Haziran 2014
- 1.962
- 4.967
- 133
Ben Ada'm ı hani adam olmayan erkekler için öyle yazıyorlar sanıyordum
Benim telefonum öyle ayırmıyor yazarken çünkü, çok cahil kaldım![]()
Ben de, mevzuyu çok yanlış anlamışız

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben Ada'm ı hani adam olmayan erkekler için öyle yazıyorlar sanıyordum
Benimde turlu turlu hikayelerim oldu. Seni oyle cok anliyorum ki :)Ben Ada'm ı hani adam olmayan erkekler için öyle yazıyorlar sanıyordum
Aynen benimde telefonum öyle yazmıyor .Ben Ada'm ı hani adam olmayan erkekler için öyle yazıyorlar sanıyordum
Estagfirullah. Oyle bi amacim yok zaten haber sunuculari gibi bi Turkceyi kullanmadigimi tdk olmadigimi benimde Turkcemin eksik hatali oldugunu belirttim. Iddiam yok.Ben de insanlar nasil yazmis diye her ayrintiya takilan yazilardan hoslamiyorum.
Konu akici bi sekilde anlatilmis ve anlasilabiliyorsa tamamdir. Ne yazdigindan cok nasil yazdigina takan, kendini fahri TDK görevlisi zannedenler komik oluyor bence.
Estagfirullah. Oyle bi amacim yok zaten haber sunuculari gibi bi Turkceyi kullanmadigimi tdk olmadigimi benimde Turkcemin eksik hatali oldugunu belirttim. Iddiam yok.
Gozume itici ve gereksiz geliyor. Sorunun coklugu buyuklugu karsisinda da duramadim konu aciveridim![]()
Bana olmasa bile. Ayni kumenin icindeyim ve merak ediyorum. Lutfen yanlis anlamayin beni.Yok sözüm size degildi. Siz zaten meraktan sormussunuz. Elestirmek ya da ezmek icin degil.
Adam ve canım kelimelerini word programı ayarlarından kaynaklanan değişik bir yazım içerinde kullanılıyor. Bu bir t9 özelliği aynı zamanda, özel isim gibi algılayıp kesme işareti koyuyor. Sorunsal kelimesi ise ayrımıdır mesele. -sal/-sel eki Türkçe nin tarihi dönemlerinden kalma eski bir ektir ; fakat bugün yabancı kökenli kelimeleri türkçeleştirirken ya da modernizm endişesiyle biz insanlar ekleyip kullanıyoruz. Dil için doğru bir tutum değil ayrıca telaffuzu da zor ve gereksiz. Ama çok moda. Dil kendi hükmünü süren bir canlı , bu nedenle ben rahatım.Turkçede boyle bi kullanim, kelime yokken?
Hadi sorunsal sozluksel bi ifade diyelim. Kullanim alani mevcut. Bi yerde anlamaya calisiyorum.
Ama bu "Ada'm" ifadesini hic anlamiyorum.
Ben mi yanlisim? Adam sahiden boyle mi yaziliyor?
Dert oldu yahu![]()
Kizlar Turkcede yapilan yanlislari dile getirdigimizde neden hemen " sanki tdk madalya takacak, sinir tip, ocu, fahri kon
Bana olmasa bile. Ayni kumenin icindeyim ve merak ediyorum. Lutfen yanlis anlamayin beni.
Turkcede yapilan yanlislari dile getirdigimizde neden hemen " sanki tdk madalya takacak, sinir tip, ocu, fahri konsolos" oluyoruz anlayamiyorum. Bu tepkiyi bekliyordum elbette. Nicin boyle degerlendiriyorsunuz?
Edebince yolunca yordaminca bi yanlisa bu yanlis demek niye bu etiketleri vurduruyor bize?![]()
Şekilciliğimiz bir bitmiyor da ondan!Edebince olmuyor ama bazen. Konu sahibi bi konudan bahsetmis, cok sıkıntılı belli ki. Orda bi kelimesine takilan oluyor. Burasi bunun yeri degil. Insanlar ayni egitimi almamis olabiliyor. Kibirli konusmalar hosuma gitmiyor acikcasi.
Burda bi genc kizimiz konu acmisti. Tüy yerine tüg demisti. Yorumlar sadece o kelimenin üstündeydi ve yazik kiz konuyu kapattirdi.
Haklisiniz boyle durumlara bende cok uzuluyorum. Ve malesef ki bu tur kibirli arkadaslar yuzunden ayni grup icinde oluyoruz. Ve boyle tepkilere maruz kaliyoruz. Allah edep, saygi, insanlik versin.Edep saygi herseyden daha degerli ve kiymetli.Edebince olmuyor ama bazen. Konu sahibi bi konudan bahsetmis, cok sıkıntılı belli ki. Orda bi kelimesine takilan oluyor. Burasi bunun yeri degil. Insanlar ayni egitimi almamis olabiliyor. Kibirli konusmalar hosuma gitmiyor acikcasi.
Burda bi genc kizimiz konu acmisti. Tüy yerine tüg demisti. Yorumlar sadece o kelimenin üstündeydi ve yazik kiz konuyu kapattirdi.